Om du trodde Bitcoin Cash, Bitcoin Gold och Bitcoin Diamond var överdrivna, vi har en överraskning för dig: Bitcoin har 7 gafflar uppradade in i det nya året.

Det stämmer – sex glänsande nya mynter som bär Bitcoins namn. Super Bitcoin, Lightning Bitcoin, Bitcoin God (inget skämt) Bitcoin Uranium, Bitcoin Cash Plus, Bitcoin Silver och Bitcoin Atom är planerade att lanseras under helgerna och går in i det nya året. Detta kommer att fördubbla antalet gaffelvalutor inom ett par månader, vilket gör att marknaden har totalt 8 Bitcoin-derivat att välja mellan.

För de som inte vet är en hård gaffel en metod för utvecklare att uppdatera och ändra Bitcoins programvara. När Bitcoin når en viss blockhöjd byter gruvarbetare från Bitcoins kärnprogramvara till gaffelversionen. Efter denna splittring börjar gruvarbetare bryta de nya valutans block och skapa en helt ny kedja och en valuta som går med den.

Bitcoin Cash var den första hårda gaffeln som inträffade på Bitcoins blockchain, följt av Bitcoin Gold och Bitcoin Diamond. Som du förmodligen kan föreställa dig har hårda gafflar blivit ett hett ämne inom kryptosamhället. Många tror att de är nödvändiga för att förbättra nätverket och lösa Bitcoins skalbarhetsproblem, som med Bitcoin Cash. Andra har kritiserat dem för att tjäna pengar, eftersom alla som håller Bitcoin vid tidpunkten för en gaffel får en lika stor andel av den nya valutan.

Oavsett om du älskar dem eller hatar dem är det viktigt att förstå vad varje gaffel är och vad de vill åstadkomma, och med tanke på antalet som kommer kommer det mycket information att smälta.

Därför samlade vi information om varje gaffel i dessa hanterbara bitar för att göra den forskningen lite lättare att svälja. Dags att gräva in.

Super Bitcoin (SBTC)SBTC

Den första av våra nya gafflar, Super Bitcoin, beräknas den 12 december i block 498888 med en cirkulerande leverans på 21 210 000 SBTC. Av denna leverans kommer 210 000 att förmineras.

Som namnet antyder är Super Bitcoin som Bitcoin på steroider. Teamet plockade igenom vad de gillar bäst med det nuvarande Bitcoin-protokollet och introducerade några tillagda funktioner som de tror kommer att förbättra nätverket. Liksom Bitcoin Cash kommer det att öka blockstorlekarna från 1 MB till 8 MB för att förbättra skalbarheten. Det kommer att driva Bitcoins blixtnätverk och planerar att stödja anonyma betalningar med nollkännedom i maj nästa år.

Roligt nog är Super Bitcoins utmärkande funktion inte ens Bitcoin-relaterad – den kommer från Ethereum. Teamet vill implementera Ethereum-inspirerade smarta kontrakt i Super Bitcoins program, vilket gör det möjligt för tredje parter att bygga decentraliserade appar på det nya protokollet.

Det här är all information som presenteras på Super Bitcoins webbplats. Det finns inget vitbok, men det finns en utvecklarreferens “Att tillhandahålla tekniska detaljer och API-information som hjälper dig att börja bygga Bitcoin-baserade applikationer.”

Teamet inkluderar INBlockchain Inc. grundare Li Xiao Lai, Link Capital grundare JaiPeng Lin, och Ranger Shi. Med sina programvaruuppgraderingar hoppas de kunna ”vitalisera [bitcoins] dominans”, som de tror har ”förlorat en enorm andel av kryptovalutamarknaden.” Åh ja, och de vill “Göra Bitcoin bra igen.”

Bitcoin Platinum (BTP)BTP

Vi inkluderade Bitcoin Platinum och dess “specifikationer” i ett tidigare utkast till den här artikeln, men sedan dess har den blivit utsatt som en bluff.

Tydligen, projektet leddes av en sydkoreansk tonåring i syfte att tjäna pengar genom att kortsluta Bitcoin. Tonåringen hoppades kunna dra nytta av Bitcoins kortsiktiga prisutveckling och tänkte att införandet av en ny gaffel kan hjälpa honom att göra det.

I en erkännande av skuld tog tonåringen till Twitter för att be om ursäkt för bedrägeriet.

Även om vi inte godkänner sådana bedrägliga metoder måste du överlämna det till barnet – det är ett mer kreativt sätt att tjäna pengar än en bakförsäljning.

Lightning Bitcoin (LBTC)

Tillbaka till de påstådda riktiga gafflarna. Vår faktiska andra gaffel bör komma omkring 23 december i block 499,999, med en main-net-lansering nästa vecka.

Syftet med LBTC är att tillhandahålla, det är rätt, blixtsnabba betalningar. För att göra detta kommer valutan att utöka sin blockstorlek till 2MB och sporta en tre sekunders blocktid. Teamet hoppas att dessa tillägg kommer att hjälpa Lightning Bitcoin-processer var som helst från 1 000 till 10 000 transaktioner per sekund.

Lightning Bitcoin sätter också sitt prägel på gaffelscenen genom att överge Bitcoins bevis på arbetskonsensusmekanism. Istället kommer det att välja ett delegerat bevis på insatssystem som liknar Arks. Dessutom kommer LBTC att gå med i SBTC genom att bygga smarta kontrakt på sin blockchain. Dessa innovationer kommer inte att vara aktiva vid den huvudsakliga nätlanseringen, men teamet planerar att utveckla dem före tredje kvartalet 2018.

I skrivande stund, myntets webbplats är inaktiv. Det finns också lite information i teamet, med Jack Zhang, projektets kinesiska samhällsledare, som den enda verifierade medlemmen. Förmodligen har Lightning Bitcoin dock utbytesstöd från CEX.io, BTCC, gate.io och Coldlar plånbok.

Bitcoin God (GOD)

Ja, det heter Bitcoin GOD, och ja, dess handelsförkortning är faktiskt GOD. Denna tredje och ogudaktiga gaffel kommer i block 501225, vilket ger den ett preliminärt datum den 25 december. GUDs skapare, Chandler Guo, riktade in sig på detta datum “för att vara symboliskt för att jag gav godis till alla Bitcoin-innehavare.” Vi kan inte göra detta – det är hans egna ord.

Bitcoin God (GOD) kommer att gafflas från huvudkedjan bitcoin i blockhöjden 501225, vilket kommer att hända den 25 december för att vara ett symbol för att jag ger godis till alla Bitcoin-innehavare. Det totala beloppet blir 21 miljoner. Ingen pre-gruva. pic.twitter.com/4T2lwojYTr

– Chandler Guo (@ChandlerGuo) 4 december 2017

Hittills är Bitcoin God svarthäst i vår grupp. Lite är känt om det förutom vad som delades i Chandler Guos tweet och en WeChat-skärmdump. Förutom det förväntade datumet vet vi bara att det kommer att finnas en cirkulerande leverans på 21.000.000 GUD och att myntet inte har någon preminär.

Bitcoin Uranium (BUM)

Kan vi sluta uppskatta denna gaffels handelsmarkering, en sekund? Det är som en fysisk påminnelse om hur absurt alla dessa gafflar blir.

LUFFARE

Hur som helst, tillbaka till affärer. Liksom Bitcoin God har Bitcoin Uranium ingen webbplats, och all information om myntet kommer från ett inlägg på 25 oktober på Bitcoin Talk. Den exakta blockhöjden för gaffeln är ännu inte fastställd, men ett grovt datum anger uppdateringen för 31 december. Den 21.000.000 cirkulerande leveransen kommer inte att ha någon preminär.

Att döma av vad vi vet om Bitcoin Uranium är dess mål i linje med Bitcoin Platinas egna. Liksom BTP kommer det att vara ASIC-resistent, men dess bevis på arbete kommer att använda både processorer och GPU: er. Till skillnad från sin motsvarighet kommer den dock att minska blockeringstiden ytterligare till 1 minut och hålla fast vid Segwit i motsats till Segwit 2x.

Det planerar också ett antal funktioner som skiljer det från resten av förpackningen. Till att börja med kommer Bitcoin Uraniums belöningar att halveras var 450: e dag. Inom överskådlig framtid hoppas den också kunna implementera anonyma adresser.

För närvarande finns det ingen verifierbar information om Bitcoin Uraniums team, eftersom Bitcoin Talk-forumet endast innehåller en länk till projektets Twitter och en GitHub för dess gruvåtaganden.

Bitcoin Cash Plus (BCP)BCP

Ta en anteckning från Bitcoin Platinas spelbok, Bitcoin Cash Plus vill också uppfylla Bitcoin: s ursprungliga löfte som “Peer-to-Peer Electronic Cash.” Tack och lov har Bitcoin Cash Plus faktiskt en webbplats, men det finns ingen information om myntförsörjning. Det säger dock att uppdateringen är planerad till block 501407, vilket gör det till vår första gaffel på nyåret den 2 januari.

I linje med några av de andra gafflarna använder den Equihash-algoritmen för att förhindra gruvcentralisering med ASIC-hårdvara, vilket i stället föredrar GPU-gruvdrift. Det erbjuder också skalbarhet i kedjan med 8 MB block, samma som Super Bitcoin.

Till skillnad från de andra gafflarna använder den Bitcoin Cashs justering av nödsituationer. Detta gör att gruvarbetare enkelt kan växla mellan BTC- och BCP-nätverk, vilket skyddar Bitcoin Cash Plus från hashfluktuationer genom att låta det minska gruvproblem under nödsituationer.

Hittills finns det ingen information om teamet, men webbplatsen säger att “[kommer] att uppdateras snart.” För närvarande är projektets praktiskt taget inaktiva GitHub, Twitter och Facebook allt vi har.

Bitcoin Silver (BTCS)

Om du Google Bitcoin Silver kommer det andra resultatet att ge dig en webbplats som du inte kan komma åt. Med tanke på att webbplatsen är nere, ett annat Bitcoin Talk-forum måste göra för vår granskning.

Enligt forumet den 24 oktober planeras gaffeln preliminärt en tid i december, men den faktiska blockhöjden för uppdateringen ska bestämmas. Vi vet att det kommer att finnas ett cirkulerande utbud av 21.000.000 med en förgruva.

Bitcoin Silver går med i GPU-revolutionen med sin Equihash-algoritm, så som med BUM, BTP och BCP tillåter det inte ASIC-gruvdrift. Med en 1MB blockstorlek och Segwit aktiverad kommer den att ha många av Bitcoins egna beslag, men tillsammans med ASIC-motstånd kommer dess imponerande 30 sekunders blocktid att skilja den från dess modervaluta.

Än en gång har vi ingen tydlig information om teamet eller hur de planerar att genomföra dessa förändringar.

Bitcoin Atom (BCA)

BCA

Vi har lagt till Bitcoin Atom i den här listan efter faktum. Nyheter om gaffeln kom bara fram, och som sådan ville vi hålla informationen här uppdaterad.

Enligt sin webbplats, Bitcoin Atom är ett “utvecklat Bitcoin med atombyten och blixtnätverk.” Som denna raison d’être antyder är atombyten och blixtnätverk inneboende i Bitcoin Atomics design. Som beskrivs i projektets Bitcoin Talk-forum, ”Atomic Swaps (AS), som för närvarande implementeras via HTLCs on-chain och potentiellt via Lightning Network (LN) off-chain, ger möjlighet att byta tillgångar direkt mellan blockkedjor utan inblandade mellanhänder. Denna förmåga kallas atomöverskridande kedjehandel, och vi föreslår Bitcoin Atoms stöd för det i sin kärna genom att ta med AS API och en uppsättning kedjehandelsverktyg i den ursprungliga Bitcoin-kärnprogramvaran och förfalska den till BCA. ” Teamet tror att dessa swappar kommer att inleda en ny era av decentralisering till kryptovalutor, vilket möjliggör helt pålitlig, peer-to-peer-utbyte utan behov av någon tredje part..

Dessutom kommer Bitcoin Atom att fungera med hjälp av ett hybridbevis för arbete och bevis för stake distribuerad konsensusmekanism. Teamet innehar detta system kommer att säkra valutan mot gruvattacker och koncentration av nätverkskraft.

Det finns inget grovt datum för Bitcoin Atoms födelse i kryptovärlden, eftersom gaffeln inte har planerats för en specifik blockhöjd än, men det borde komma någon gång i januari. Enligt tradition kommer det att finnas en leverans på 21.000.000. Teamet har inte avslöjat om det kommer att finnas en premine.

Vad ska vi tänka på allt detta?

En av de viktigaste avhämtningarna från dessa gafflar är deras likheter. I sin kärna försöker BUM, BCP och BTCS alla att lösa Bitcoins gruvcentralisering genom att använda Equihash-algoritmen. Alla kommer att integrera omspelningsskydd, och så långt denna forskning antyder kommer alla att implementera Segwit. Dessa jämförelser utesluter Bitcoin God, eftersom vi inte vet tillräckligt om dess utveckling för att specificera dess specifikationer.

Dessa tekniska uppsägningar är dock inte de enda intressanta likheterna. Om vi ​​till exempel tittar på Bitcoin Talk-forumen för BTCS och BUM, inkluderade de alla kopierad och klistrad information om myntets mål och syfte. Du kan se detta högst upp på varje forum med dess underrubriker och du kan se det längst ner under varje mynts vanliga frågor. Dessutom publicerades varje forum inom en dag av de andra två: BTCS den 24 oktober, BUM och BTP den 25 inom samma timme. Och var och en bär någon form av Trumps slogan “Make America Great Again”, som i enhetligt eko från att ropa ner samma kulturella brunn.

BUMFAQ BTCSFAQ

Enligt min uppfattning har dessa forums kopia-katt och intervallen mellan deras inlägg mig lärande. Koppla ihop detta med bristen på tydlig information som dessa projekt ger, och jag är rent av konspiratorisk om alla dessa gafflar. Bitcoin Platinum har redan blivit exponerat som en bluff, och jag skulle inte bli förvånad om också några fler av dessa gafflar var trasiga. Super Bitcoin är den enda gaffeln som tillhandahåller ett team (minus Bitcoin God, med sitt enmanslag av Chandler Guo), och på den noten har bara tre av de föreslagna valutorna faktiska webbplatser (LBTC, SBTC, BCP).

Alla dessa gafflar lovar en airdrop av sin valuta i plånböckerna för Bitcoin-innehavare, men jag är fortfarande oklar om var du behöver hålla din Bitcoin för att få någon av dessa gaffelvalutor.

Nedan hittar du en jämförelsetabell med specifikationerna för varje mynt. Ta min åsikt med ett saltkorn, men jag skulle trampa försiktigt runt dessa gafflar tills vi får mer detaljerad information. Dessa gafflar kan betyda en julsäsong full av godsaker, men tills jag vet att mina strumpor inte kommer att vara fyllda med kol, närmar jag mig dessa gafflar med försiktighet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me