3 Vanliga kryptovalutaskatt ”kryphål” och varför de inte fungerar

Följande är ett gästinlägg av Mario Costanz, VD för HappyTax och CryptoTaxPrep.com. ascsvszvzdv

Kryptovalutahandlare hade en gång en relativt regleringsfri investeringsmiljö. Tillbaka i början av Bitcoin visste bara de mest tekniskt kunniga investerarna att det fanns. När kryptovaluta kryper längre in i mainstream utvecklar dock tillsynsmyndigheter alltmer sofistikerade policyer avseende digital valuta.

Internal Revenue Service (”IRS”) tillkännagav först hur och varför kryptovalutor ska beskattas med ett kort policyuttalande 2014. Mycket till byråns bestörtning har dock nästan ingen betalat sina skatter på investeringar i digital valuta. Nu följer IRS aktivt kryptovalutainvesterare som inte har rapporterat sina Bitcoin-intäkter.

Vi minns alla om de goda gamla dagarna. När allt kommer omkring var livet så mycket enklare för investerare i virtuell valuta när IRS var i mörkret om att miljarder dollar tjänades på kryptovalutabörser. Många investerare tror fortfarande att kryptovalutabörser faller under kryphål i skattekoden som undantar dem från beskattning. Ingenting kan dock vara längre ifrån sanningen.

Du kanske hör rykten inom kryptovalutasamhället som får dig att tro att du kan dra nytta av skattehål för att undvika att betala skatt på dina digitala valutaväxlingar. Tyvärr är detta lite mer än önsketänkande. Den här artikeln behandlar några av dessa rykten och klargör hur och varför de inte fungerar.

Undvik skatter, även av misstag, kan landa dig i allvarligt varmvatten. Smart skatteplanering kan dock minimera ditt ansvar gentemot IRS.

1. Köpa kryptovaluta via ditt pensionskonto

De flesta av oss vet att pensionskonton som IRA, 401-ks eller ROTH ger skattelättnader för personer som sparar för pension. Som ett resultat tror vissa kryptovalutainvesterare att de kan undvika att betala skatt på sina virtuella valutaväxlingar genom att köpa tillgångarna via sina pensionskonton. Detta är dock lättare sagt än gjort.

Om du är amerikansk medborgare eller permanent bosatt och vill köpa kryptovalutor via din IRA måste du först få en unik typ av pensionskonto. Det kallas ofta en självstyrd eller checkbok IRA (den vanligaste). Du kan också kvalificera dig för en självstyrd 401k eller SEP beroende på vår affärsstruktur. Dessa typer av konton har också en rad begränsningar. Det finns flera typer av transaktioner som uttryckligen är förbjudna och att slutföra någon av dem kan ogiltigförklara hela din transaktion. Detta kommer att resultera i att den beskattas som en fördelning med ytterligare påföljder för tidig distribution.

Du kan till och med överväga att ställa in en offshore, men detta ger ännu fler komplikationer för hela processen och undviks vanligtvis.

Låter det komplicerat? Det är. Du kommer definitivt att behöva hjälp av ett yrke. Processen har en betydande kostnad för att komma igång och kräver en noggrann planering för att kunna få maximal nytta av den. Du kanske också befinner dig med ett mycket begränsat antal utbyten som du kan bedriva eftersom du kommer att behöva skapa ett institutionellt konto och inte ett personligt konto..

Komplexitet, kostnad och potentiellt bedrägeri är inte de enda problemen med detta system. Eftersom denna process kräver att du blir förvaltare för ditt eget investeringskonto får du inte personligen dra nytta av investeringarna. IRS-regler hindrar dig från att låna från kontot eller på annat sätt dra nytta av det personligen, precis som alla andra professionella investeringsrådgivare. Dessutom kan de totala årliga bidragen till dina IRA inte överstiga 5 500 USD om du är under 50 år och de är begränsade till 6 500 $ när du är äldre. Kapsylerna på några av de andra planerna är mycket högre men vanligtvis pappersarbetet.

De har en plats där de lyser. Om du lämnar ett jobb där du hade en 401k, kan du eventuellt rulla din 401k till en självstyrd IRA och sedan investera i kryptovaluta. Se bara till att du tränar bra riskhantering och förstår att värden kan krascha snabbt.

2. Köpa kryptovaluta genom din livsförsäkring

Livförsäkringar kan ha skattelättnader som liknar pensionskonton. Till exempel, om du skapar en privat placeringsförsäkring, håller den under en tid och sedan tar ut den, har du rätt till skatteuppskjutning som liknar en traditionell IRA. Du betalar fortfarande kapitalvinstskatt, men du kan skjuta upp din skatteskuld till ett senare datum. Det finns ingen skattelättnad, bara en uppskjutning.

Men tänk om du aldrig tar ut din försäkring? Om du har virtuella valutor i din livförsäkring fram till din död överförs den till dina arvingar. Liksom annan egendom som förmedlas genom livförsäkring, skulle dina arvingar inte behöva betala skatt för några höjningar av värdet på de virtuella valutorna som finns i försäkringen. Låter bra, eller hur? När allt kommer omkring är det inte hela poängen att undvika att betala kapitalvinster på dina kryptovalutaintäkter? Visst, förutom ett stort problem: du är död. Vad är poängen med att undvika skatt om du aldrig kan spendera de pengar du försöker dölja för IRS? Du kan lika gärna ge skattemyndigheten skatt och njuta av livet medan du fortfarande lever.

Att lämna kryptovalutor till dina arvingar låter som ett trevligt sätt att försörja din familj efter att du är borta. De flesta riktlinjer för privat placering kräver dock en investering på minst 500 tusen dollar innan de ens börjar börja samtalet. Detta minimiinvesteringskrav utesluter de flesta av oss från att ens försöka hoppa genom alla banden som behövs för att delta i detta schema, så det är bättre att spara tid och hjärtesorg och bara betala dina skatter.

Eftersom kryptovalutor fortsätter att bygga rikedom, kommer detta område att se mycket mer uppmärksamhet eftersom fler och fler investerare kommer att slå siffror som kvalificerar sig för minimikraven. Se till att du hittar en professionell som verkligen förstår dessa transaktioner för att undvika att drabbas av påföljder.

3. Gör anspråk på likvärdigt börsbefrielse

I 2014 års IRS-policy uttalade byrån digitala valutor som egendom. Detta ledde till att många investerare trodde att byte av Bitcoin mot andra virtuella valutor som Ethereum, Bitcoin Cash eller Ripple, kvalificerar sig som ett likartat utbyte enligt avsnitt 1031 i skattekoden. Ett 1031-likartat utbyte innebär att man handlar en typ av verksamhet eller en investeringstillgång för en annan. Om du till exempel äger ett konstgalleri och byter en målning som dina kunder avskyr mot en skulptur som du förväntar dig kommer att locka en publik, betalar du inga skatter på börsen. Skatteplikt uppstår när du säljer skulpturen, men så länge de två konstverken har samma karaktär kan du skjuta upp skatten på skulpturen tills den säljs.

Investerare som sålde sina kryptovalutatillgångar före 2018 argumenterar ofta för att de borde omfattas av samma undantagsbörsbefrielse eftersom kryptovalutor har samma karaktär eller karaktär. Detta är dock inte hur IRS behandlar virtuella valutor. Utdelning av din Bitcoin – vare sig det gäller amerikanska dollar eller annan virtuell valuta – är en skattepliktig händelse. Detta gäller oavsett om du köper en kopp kaffe eller det hetaste nya alternativa myntet. Transaktionen kvalificerar inte som ett byte av fastighet för egendom. Det behandlas snarare som en försäljning omedelbart följt av ett köp.

För investerare som planerar att göra anspråk på en liknande utbytesregel för kryptovalutahandel i framtiden, har den federala skattereformen 2018 fört regn till paraden. Bland de många ändringarna av den federala skattekoden som antogs under de sista dagarna av 2017 begränsade kongressen uttryckligen avsnitt 1031-utbyten till att endast gälla fastigheter. Detta stängde helt lika utbyteshålet, åtminstone så långt det kan ha tillämpats på kryptovalutor tidigare.

När du är i tvivel, ring en professionell

De flesta av oss är relativt nya för kryptovaluta. IRS har dock haft ett öga på virtuella valutatransaktioner i flera år nu, och de låter inte någon komma undan med att undvika skatter genom upplevda ”kryphål” i skattekoden. Tidiga investerare tröstade sig med tron ​​att de var skyddade av vaghet och osäkerhet i IRS-policyn. Dessa investerare förföljs emellertid nu av skatteverket, som sannolikt kommer att spika dem med avgifter och påföljder förutom att samla tillbaka de skatter de är skyldiga.

När det gäller att skydda dina tillgångar är det mycket viktigt att hålla dig till höger om IRS. Se till att arbeta med en licensierad certifierad revisor som har fått omfattande utbildning i beskattning av virtuell valuta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me