BitConnect: Is It Legit eller ett Ponzi-schema?

BitConnect är en Bitcoin-investeringsplattform och en kryptovaluta släpptes 2016. Ursprungligen främjade BitConnect-plattformen Bitcoin-investeringar och spionerade speciell investeringsprogramvara som hjälpte till att generera avkastning. Några månader efter skapandet implementerade BitConnect dock en ICO för sin egen valuta som skulle användas inom plattformen för investeringsändamål..

Plattformen har varit föremål för mycket kontrovers under de senaste månaderna. Många av dess användare hävdar att de har sett betydande avkastning som investerar i BitConnect, och de evangeliserar kraftigt för plattformen på forum, YouTube och bloggkommentarer. Å andra sidan varnar motståndare för att BitConnect affärsmodell inte verkar helt ärlig, och det kan vara en lång bluff eller en variation av ett ponzi-schema.

Motståndarna har inte hindrat BitConnect från att få en betydande följd. Sannolikt på grund av de starka remitteringsbonusarna för befintliga medlemmar när de övertygar andra att gå med på plattformen växer BitConnect användarbas. När det växer ökar värdet på Bitconnect-myntet (BCC). Under de senaste månaderna har BCC-token konsekvent förblivit i topp 20-kryptovalutorna efter marknadsvärde, med dess totala kapitalisering över 1 miljard dollar enligt CoinMarketCap.

De flesta Ponzi-program verkar framgångsrika till slutet när de torkar spektakulärt.

När det gäller BitConnect är det värt att noga överväga hur plattformen fungerar, var den genererar avkastning och vem som står bakom företaget innan det fattar ett investeringsbeslut. I den här artikeln ska jag göra mitt bästa för att presentera båda sidor av den omtvistade debatten om BitConnect legitimitet, och i slutändan kommer det att vara upp till dig att göra mer forskning och bestämma hur du tycker om BitConnect.

Hur BitConnect fungerar

BitConnect’s kärnutbud är en bit av Programvara för Bitcoin-prisvolatilitet som fattar Bitcoin-investeringsbeslut på BitConnect-communityns vägnar. Grundidén bakom BitConnect är att alla lånar ut sina medel till BitConnect-investeringspoolen, och programvaran hanterar dessa medel och genererar en garanterad avkastning med hjälp av dess volatilitetsprognoser. I utbyte får långivarna (användare) dagliga räntor på sina investeringar.

bitconnect dagligt intresse

Den dagliga räntan för BitConnect-investeringar varierar mellan 0,25% och 5,0% dagligen, och BitConnect garanterar en genomsnitt 1% / dag. Om användarna återinvesterar intresset över tiden kan detta dagliga intresse ge upphov till betydande avkastning på grund av daglig sammansättning. Till exempel skulle en investering på 100 $ sammansatt med 1% daglig ränta vara värt 107,21 $ efter en vecka, 134,78 $ efter en månad och 599,58 $ efter 6 månader! Efter ett år skulle du ha över $ 3700 tack vare ränta på en initial investering på $ 100.

Naturligtvis varierar räntan dag för dag och endast BitConnect-webbplatsen lovar en avkastning på 120% årligen, inte de 3700% som vi just beräknat. Att lova sådana resultat bör ändå göra dig skeptisk. Om den årliga räntan på 120% är sant är BitConnect en av de bästa platserna du kan investera dina pengar på. Löften om stora avkastningar som dessa är dock vanligtvis ett tecken på ett pyramidschema, och du skulle vara klokt att vara försiktig när du ser ett program som annonserar “garanterad avkastning”. Investering är i sig riskabelt och flyktigt, och alla legitima investeringar bör förvänta sig att se förluster och vinster över tiden, inte bara vinster.

Det är inte klart hur BitConnect-programvaran för prisvolatilitet fungerar, eller om den ens existerar. BitConnect hävdar att prisprogramvaran är immateriell ägare av företaget, och de föredrar därför att hålla sin verksamhet hemlig. Det är värt att fråga varför BitConnect har valt att distribuera sin programvara offentligt om den kan få sådan avkastning. Skulle inte BitConnect-grundarna betjänas bättre med programvaran för att spela marknaden med egna privata investeringar eller institutionella stöd? I många fall berättar företag som hävdar att de har allvetande programvara historier som är för bra för att vara sanna.

BitConnect-myntet

bcc-token

För att underlätta BitConnect-handelsplattformen skapade BitConnect-utvecklarna BCC-token. Du kan köpa BCC med Bitcoin, och token är användbar inom BitConnect-plattformen för utlåning på investeringar eller insättning av myntets bevis på insatssystem. BCC-token använder ett kombinerat bevis på arbete och bevis på insatssystem, med en gruv- och insatsbelöning för verifierare. Totalt finns det över 3,1 miljoner cirkulerande BCC-tokens, var och en med ett värde på över $ 400 USD i skrivande stund.

BCC-token är inte användbar utanför BitConnect-ekosystemet. Få leverantörer accepterar BCC och du kan inte enkelt byta ut det mot andra tokens. Generellt köper du BCC direkt från BitConnect med hjälp av Bitcoin, vilket innebär att företaget bakom BitConnect paradoxalt nog samlar in Bitcoin i utbyte mot den token de skapade så att användarna kan investera i sin plattform som investerar i Bitcoin. På grund av BitConnect-popularitet fortsätter dock värdet på BitConnect-token att stiga.

När du köper in BitConnect betalar du i Bitcoin, men du får inte dina intäkter i Bitcoin. Istället deponeras de i BCC som du sedan måste konvertera om du vill ta ut dina intäkter från systemet. Även om detta är ganska standard för de flesta ICO: er, ifrågasätter det hur lätt du skulle kunna ta ut dina pengar i händelse av att BitConnect stängs av. Det verkar osannolikt att du skulle få tillbaka det Bitcoin du investerade initialt, och BCC-token skulle vara värdelös i händelse av en avstängning.

Henvisningsbelöningar & Andra bonusar

Bortsett från den tvivelaktiga programvaran för prisvolatilitet, är BitConnect huvudsakliga ekonomiska drivkraft affiliate marketing. Nuvarande användare uppmuntras starkt att få nya användare att gå med i BitConnect. BitConnect anslutna marknadsföringsprogram erbjuder tre nivåer av belöningar för rekrytering. Den första nivån gäller direkt för den vän du har rekryterat och du får 5% av vad din vän investerar med BitConnect. Om din vän rekryterar någon får du 3% av vad den personen investerar. Och om personen rekryterar någon får du 2% av den tredje personens investeringar.

bitconnect medlemsnivåer

Detta pyramidformade marknadsföringssystem leder belöningar upp till toppen och det uppmuntrar en kultur av tung rekrytering och evangelisering. Det säkerställer också att nya medel fortsätter att injiceras i ekosystemet och driver efterfrågan på BCC-token, vilket ökar dess värde på marknaden. BitConnect ger till och med bonusar för att investera större summor i plattformen initialt. BitConnect’s affiliate-marknadsförings karaktär är det som får många kritiker att beteckna det som ett ponzi-schema, vilket vi kommer att se i avsnittet “Kritik” i den här artikeln.

bitconnect-räntegarantier

Vem som kör BitConnect?

BitConnect webbplats innehåller inte information om teamet bakom plattformen och det är oklart vem som driver företaget eller utvecklar programvaran. Bitconnect listar en grupp av partnerorganisationer på deras hemsida, och de har representanter för det delta i branschkonferenser. Supporter hävdar att BitConnect är ett privat företag och har rätt att behålla integritet om sitt ledarskap. Kritiker hävdar att bristen på öppenhet i ledarskap är en annan indikation på tvivelaktiga affärsmetoder.

Kritik

charlie lee bitconnect vitalik buterin bitconnect

Respekterade siffror i kryptovaluta som Ethereums Vitalik Buterin och Litecoins Charlie Lee har fördömt BitConnect som ett ponzi-schema. Ponzi-system är beroende av tillströmningen av nya medlemmar genom rekrytering för att betala utdelningen till befintliga medlemmar. Denna form av pyramidschema kommer att fortsätta växa så länge dess användarbas gör det. Men om användarbasen slutar växa, kommer det inte längre att finnas tillräckligt med inkommande kontanter för att betala utdelning och systemet stängs permanent.

Detta var fallet med BitPetite, en liknande investeringsplattform som stängdes plötsligt tidigare i år, vilket låste användare från sina konton medan ledningen försvann. Reddit trådar, Steem artiklar och Twitter-hashtags är fulla av liknande varningar mot BitConnect. Fler experter kommer fram med oro över plattformen. 99Bitcoins nyligen gjorde en utmärkt, djupgående granskning av var BitConnect får sina medel och varför folk tycker att det är en bluff.

Även om BitConnect avsikter är rena är det fortfarande osannolikt att driva ett företag som konsekvent genererar en avkastning på 120%. BitConnect kommer sannolikt att stöta på problem att nå dessa mål snarare än senare. Det kan också möta utmaningar i lagstiftningen. Den brittiska regeringen hotade nyligen att stänga av och upplösa a BitConnect-företag i dess register, och eftersom BCC-token helt klart är ett investeringsmedel, bör BitConnect förvänta sig ingripande från U.S. Securities and Exchange Commission.

Slutsats

BitConnect har många glada supportrar som är redo att försvara plattformen och visa upp sina resultatuttalanden i YouTube-videor och tweets. Kritiken är dock svår att ignorera, särskilt när de kommer från de mest respekterade kryptoexperterna. Personligen kommer jag inte att investera i BitConnect. Om du funderar på det är det värt att tänka två gånger över experternas problem innan du fattar ditt beslut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me