Alex Mashinsky, Celsius Network VD

alex mashinsky headshot

Du kanske inte känner igen namnet, men Alex Mashinsky har sannolikt påverkat ditt liv på något sätt, form eller form utan att du vet det. Han tog med celltjänst och gratis WiFi till New York City-tunnelbanor, samarbetade med Gogo Inflight Internet för att tillhandahålla WiFi till amerikanska flygningar, och framför allt uppfann Voice over IP (VoIP).

Nu går Alex vidare från VoIP till MoIP (Money over IP) med sin nya blockchain-start, Celsius-nätverket. Celsius är en medlemsbaserad, peer-to-peer-utlåningsplattform där du kan ta lån med reducerad ränta och sätta din krypto som säkerhet. I andra änden får du fem procent ränta när du lånar ut din krypto genom plattformen.

I den här intervjun pratade CoinCentrals Steven Buchko med Alex om hans passion för ideella tjänster, vikten av kvinnor i blockchain och den förestående våg av decentralisering.

Redaktörens anmärkning: Den här artikeln publicerades ursprungligen den 25 juli 2018. Den har sedan dess uppdaterats för att återspegla uppdateringar i företagets framsteg och milstolpar.

Intervjun

SB: Har du något emot att ge våra läsare en två minuters filmtrailer i ditt liv? Hur började du arbeta med Celsius?

AM: Jag är invandrare. Jag föddes i Ukraina och växte upp i Israel. Jag kom till USA för 30 år sedan och grundade sju startups där jag har samlat över en miljard dollar i riskkapital.

jag byggde Arbinet, som var det första företaget som byggde Voice over IP (VoIP). Jag skrev också de ursprungliga VoIP-patenten och protokollen.

Nu går vi från Voice over IP till Money over IP. Celsius-nätverket försöker störa bankerna och globala finansinstitut.

Vi inriktar oss på vad vi tar för givet i USA, tillgång till kredit- och ränteintäkter och gör det fungibelt över hela världen så att alla kan starta ett företag. Vi tar den amerikanska drömmen och gör den tillgänglig över hela världen.

Under din karriär har du åtagit dig att tillhandahålla tjänster som en gång var dyra gratis för allmänheten. Till exempel hjälpte du till att ta med gratis WiFi till tunnelbanestationerna i New York. Kan du förklara din motivation bakom det?

Min bästa vän dog den 11 september. Det fanns tusentals människor fast i tunnelbanorna under tornens kollaps, och många av dem dog. Jag ville se till att det aldrig händer igen.

Om vi ​​hade bättre kommunikation hade vi inte upplevt denna katastrof där ingen visste vad vi skulle göra. Alla stannade i sina tåg eftersom det var vad de fick i uppdrag att göra. Det är hemskt.

Systemen i New York, fram till två år tillbaka, hade ingen trådlös kommunikation. I samma ögonblick som du gick nerför trappan var det inte bara WiFi som saknades, din mobiltelefon fungerade inte heller. Det fanns ingen mottagning alls.

Jag gick till MTA [Metropolitan Transportation Authority] och slog dem i flera år om att sätta trådlöst i tunnelbanorna. Deras svar var alltid: “Nej, vi behöver inte.” New York var en av de sista städerna i världen för att bli trådlösa på tunnelbanestationerna. Det tog lång tid, mer än 11 ​​år, att övertyga dem om att samla projektet och bygga det.

Det var många upp- och nedgångar, men vi fortsatte och i dag använder åtta miljoner människor det varje dag. Jag är stolt över den prestationen. Precis som jag är stolt över VoIP, en gratis kommunikationstjänst som en miljard människor använder varje dag.

Du kan göra bra och du kan göra det bra samtidigt. Det här är något som är viktigt för mig.

På tal om att du gör det bra så har du haft två av de tio största utgångarna i New Yorks historia. Vad bidrar du med den framgången till och hur använder du det du har lärt dig med dessa två företag för att bygga ut Celsius på bästa möjliga sätt?

Uppenbarligen behöver du en bra idé, du behöver finansiering och du måste göra mindre misstag än dina konkurrenter.

Men mycket av det handlar också om timing. Om din timing är rätt blir du framgångsrik. Om din timing är avstängd fungerar det inte så bra.

En hemlighet som jag antagligen borde prata mer om är anställning fler kvinnor än män. I alla dessa framgångsrika företag hade jag fler kvinnor än män. Och vi fortsätter det med Celsius. De flesta av teamet är kvinnor, och jag är stolt över det.

Det är roligt eftersom vår ICO (Initial Coin Offering) samlade in över 50 miljoner dollar. Ändå var 95 procent av deltagarna män eftersom de flesta blockchain-samhällena huvudsakligen är män.

topp 10 NY utgångar

Alex Mashinsky har det 3: e och 7: e största företaget i New Yorks historia

Vi ska förändra världen men utesluta hälften av befolkningen? Det kommer bara inte att hända. Vi måste representera hela planeten, inte bara hälften. Ibland är det de mest uppenbara sakerna som människor inte ägnar någon uppmärksamhet åt.

Kvinnor gör sina läxor bättre än män, och de tar sig tid. Verkligen har kryptosamhället inte gjort något för att tillgodose deras behov. Om du inte är en videospelare som är nörd, är det svårt att förstå vad det här handlar om.

En del av Celsius uppdrag att föra de nästa hundra miljoner människorna [till krypto] är att se till att vi representerar och tillgodoser alla behoven hos hälften av befolkningen som kanske inte spelar videospel hela dagen.

Jag har hört dig prata om det några gånger nu – 100 miljoner människor. Varför det numret?

När jag byggde VoIP och visade det för AT&T, jag var glad över att 100 miljoner människor använde det. Det var ett mål som vi aldrig trodde att vi skulle uppnå. Nu använder över en miljard människor det varje dag.

När Internet var ungefär tio år gammalt hade det drygt 500 miljoner användare. Bitcoin skapades för 10 år sedan, och det har bara cirka 50 miljoner användare. Vi ligger på 1/10 av antagandegraden som Internet var för 20 år sedan.

Varför är det så? Varför finns det ett sådant gap? Bristen på kvinnor i utrymmet, komplexiteten i att öppna en plånbok, det besvärliga sättet du måste köpa mynt på – allt detta är frågor som vi försöker ta itu med och gör det enklare och enklare för människor att gå med i kryptorevolutionen.

Berätta om Celsius med dina egna ord. Det är en plattform för peer-to-peer-utlåning, men det verkar som om din vision är mycket större än så.

Du kan tänka på oss som en annan version av Costco eller din community-bank. Vi representerar alla våra medlemmars bästa.

Om du sätter in mynt hos oss kan du göra två grundläggande saker idag.

Den första är att få ett lån till nio procent mot din krypto. Vi gör ingen kreditkontroll. Vi bryr oss inte om din historia. Det är ett tillgångsbackat lån, så det borde vara ett billigt lån.

Samtidigt kan du tjäna ränta på dina mynt om du är en myntinnehavare och inte behöver lånet. Av de nio procenten tar vi fem procent och ger tillbaka till myntinnehavarna.

gränssnitt celsius

Celsius Network App

Dessa två saker verkar små, men de är faktiskt grunden för vilken ekonomi som helst. När du analyserar de flesta ekonomier tittar du på nivåerna för sparande och utlåning. En av anledningarna till att USA är den mäktigaste nationen i världen är att hälften av all kredit i världen utfärdas här. Människor som kommer hit har en mycket bättre möjlighet att starta och / eller växa ett företag.

Vi tror att det är mycket viktigt att använda blockchain för att ta tillfället i akt och göra det tillgängligt över hela världen. Inte bara för kryptosamhällets framgång utan också för att få de nästa fem eller sex miljarder människor på planeten till medelklassen. Det är verkligen vårt uppdrag.

Vi tror inte att det kommer att hända med det traditionella finansiella systemet eftersom det allt bygger på pyramider. Killarna längst upp i pyramiden gör ett utmärkt jobb och ser till att killarna längst ner i pyramiden inte har ett sätt att skala upp.

När Satoshi Nakamoto skapade Bitcoin handlade det om att ersätta det nuvarande finansiella systemet med något nytt som är för folket, av folket. Det vi gör är en förlängning av det.

Det är en förlängning av vad jag gjorde med VoIP, den största distribuerad applikation på Internet. Ingen äger det, ingen tar betalt för det. Det är gratis, men det är skalbart och säkert. Money over IP är en version av det.

Under din presentation på The Next Web Conference talade du om att bygga cirkulära företag istället för sådana som är som pyramider. Kan du förklara det mer?

Detta är krig. Det här är inte en liten skärmyssling. Varje dag vaknar jag upp och känner mig som en fotsoldat som representerar kryptosamhället. Denna tsunami av en revolution är en våg av decentralisering som attackerar hundratals och hundratals år av centralisering.

Pyramiderna är dessa jättemonopol som är en perfekt centralisering. En bank, till exempel JP Morgan, är en expert på att utvinna värde. De ger dig nästan ingenting för dina pengar.

Du kan sätta in miljoner hos dem. De betalar dig en eller en och en halv procent per år. Samtidigt tar de pengarna, distribuerar dem och skryter sedan om hur mycket de tjänar på dina pengar och hur lite de ger dig för det.

Dessa franchiser är bara vägtullarna. Utan din insättning är de värdelösa. Om alla tog ut sina pengar från JP Morgan skulle banken ingenting värt. Vi ger dessa monopol rätt, precis som vi ger Google och Facebook all vår privata information och Amazon med alla våra transaktioner. Men de är alla bara vägtullar.

Decentraliseringsvågen lovar att ersätta alla dessa vägtullar med något som är för folket, av folket.

Om du tittar på Ethereum eller Bitcoin skapade skaparna av dessa projekt mycket värde även om dessa plattformar inte är för vinst. De har genererat noll intäkter sedan de skapades. Men de har skapat en enorm mängd värde och nästan inget av det värdet gick till institutionerna eller killarna högst upp i pyramiden.

Det här är första gången i historien som den genomsnittliga Joe med en gruvnod i källaren plötsligt kom in på nästa stora sak före Goldman Sachs och före JP Morgan. Det är en vacker arkitektur, det är ett vackert tillfälle, och samhället behöver fortsätta att stödja de goda idéerna i ekosystemet.

När jag kom till detta land för 30 år sedan var klyftan mellan genomsnittlig anställd och VD 10 till 20 gånger. Nu är det över 300 gånger. Det är inte som över 30 år, VD ökade sin IQ med 300 gånger. Det är det faktum att pyramiderna är större och pyramidernas förmåga att extrahera värde har ökat enormt. De gör det möjligt för systemet att betala sig mycket mer.

Vi tror att det inte finns något sätt att fixa det – precis som Satoshi insåg att det inte finns något sätt att fixa det finansiella systemet. Alla dessa bubblor kommer att spricka på ett enormt sätt.

Det enda sättet att ersätta pyramiden är att skapa cirkulära, platta organisationer där ditt värde bestäms av hur mycket du bidrar till samhället.

Jag såg att Forbes valde Celsius som nummer tre på deras topp tio lista över blockchain-applikationer för 2018.

Mycket av det har att göra med vårt uppdrag. Nästan alla andra i denna [crypto] community försöker tyvärr bygga för vinst.

Vi är som, “Vänta en sekund. Förstod du vad Satoshi skrev? Du bör läsa vitboken igen eftersom du saknar poängen. Du försöker bygga en pyramid inuti en cirkel, och det kommer inte att fungera för bra. ”

Du pratade lite tidigare om de obankrade och undermåliga befolkningarna runt om i världen. Är det den du fokuserar på först för Celsius?

Jag skulle gärna vilja ta alla i Afrika eller Indien eller Kina och andra platser till medelklassen över natten. Men tyvärr är vårt system, som alla andra finansiella system, baserat på insättningsnivån.

Idag är den ekonomiska aktiviteten hos de fem nedre miljarderna bara några hundra miljarder dollar. Du kan inte lösa deras problem genom att börja där. Du måste börja i den befintliga medelklassen, till exempel USA eller Europa, och sedan använda dessa plattformar för att utnyttja och ge tillgång till alla andra.

Vi ger samma ränta på nio procent till jordbrukaren i Afrika eller småföretaget i Vietnam för vilken den nuvarande kapitalkostnaden ligger mellan 18 och 25 procent – i vissa fall över 30 procent.

Titta till exempel på Afrika. En jordbrukare betalar över 30 procent för att ta lån mot sina grödor så att han kan köpa utrustning eller gödselmedel för att faktiskt leverera grödan. Allt som kan göras mycket mer effektivt med hjälp av kryptovalutor.

Vår lansering är inriktad på befintliga myntinnehavare, som främst finns i västvärlden. Sedan kommer vi att utvidga det universum till människor som redan har tillgångar och vill flytta en del av sina tillgångar från dollarvaluta till kryptobeteckning.

Slutligen använder vi den kapitalbasen för att utvidga lån till de mindre killarna som vanligtvis gör $ 100 eller $ 200 kapitallån.

Jag visste att detta var möjligt när jag lärde mig om några av de mikrolånande icke-statliga organisationerna (icke-statliga organisationer) inklusive killen som vann Nobelpriset för att driva mikrolån i Asien. Standardräntan för mikrolån till personer utan kredit var lägre än JP Morgans standardränta på deras kreditkort.

Det säger verkligen att 97 procent av befolkningen är bra människor för vilka deras stolthet över sin trovärdighet är viktigare än någonting annat. De gör vad som helst för att arbeta och återlämna lånet.

Om du gifter dig med det faktum att de flesta av oss är födda med goda avsikter med det faktum att dessa kryptovalutor är fungibla och tillgängliga över hela världen, kan du verkligen göra magi med fokus på samhället och inte på vinstoptimering.

Finns det något annat som du vill att våra läsare ska veta att vi inte har täckt?

Det här handlar om uppmaningen till handling. Det kan låta som om jag gör en reklam för Celsius, men uppmaningen till handling för dina läsare handlar verkligen om att föra in människor i kryptosamhället.

Jag bryr mig inte om de öppnar en Coinbase-plånbok eller en Abra-plånbok eller en Celsius plånbok. Poängen är att de behöver lära sig mer om detta. De måste gå med och de måste ta med sig sina vänner eftersom tidvattnet här lyfter alla båtar.

Om vi ​​inte får fler människor inblandade kommer denna revolution att sprängas för just nu har vi tyvärr slut på anarkister. Vi har slut på libertarianer och vi har slut på spekulanter.

Nästa våg av adoption som tar oss från den tidiga adopterfasen till massadoption kan inte baseras på spekulanter. Det måste baseras på människor som behöver eller vill ha något som att låna ut och låna. Det är därför vi valde den här vertikalen. Vi tror att det är mördare-appen. Gå med i denna revolution och bli fotsoldater för decentralisering.

Tack

Tack, Alex, för att du tog dig tid att prata med oss. Vi respekterar vad du gör och ser fram emot lanseringen av Celsius Network.

Om du är intresserad av att lära dig mer om Celsius-nätverket bör du kolla in officiell hemsida. Den första versionen av appen finns på Android och iOS.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me