I den här kryptovalutaprogrunden tar vi dig med på en resa genom informationsplattformarna för att hålla handlare, entusiaster, utvecklare, spekulanter och avslappnade observatörer lika med i världen av virtuella valutor. Medan de flesta av dessa verktyg är tillgängliga för stationära och bärbara datorer, vill vi alltid fokusera på mobilversionerna för proffs och amatörer..

Decentralisering sker inte bara inom kryptokurrencyteknik utan också i olika sektorer av världsekonomin. Bitcoin och andra kryptovalutaprojekt driver decentraliserade revolutioner inom förnybar energi, telekommunikation och arbetsplatsmiljöer, för att nämna några. Med rekordantal människor som arbetar på distans har det kanske aldrig varit en viktigare tid att ha rätt virtuella verktyg tillgängliga till hands.

Kartläggningsappar

TradingView

iOS

Företaget bakom den otroliga webbapplikationen har nu en mobilversion. Innan han blev en kryptovaluta-app började TradingView (TV) som en kartläggning och aning plattform för traditionella marknader. Du kan fortfarande hitta nästan alla aktie-, obligations- eller valutapar i världen på denna plattform.

Naturligtvis, för att inte vilja missa den nyaste tillgångsklassen, har de lagt till en hel massa kryptovalutapar i mixen också. TradingView har avtal på plats med de flesta av de större börserna, inklusive Binance, Kraken och Coinbase. Så du kommer aldrig fastna utan de senaste prisflödena.

Tre skärmkapslar i TradingView-appen. Den första är aktuella myntkurser, den andra en ETH-USD-graf och den tredje är relevanta nyheter.

En inblick i TradingView-appen

Det bästa med TV är att det i princip är gratis. Och den gratis versionen har en massa godsaker med sig. Den avancerade handlaren vill kolla in de ytterligare funktioner som medföljer den betalda versionen.

Om du letar efter något lite köttigare, ta en titt på vår TradingView Primer för en fördjupad diskussion om plattformen. TradingView är för närvarande endast tillgängligt på iOS, men en Android-version är under utveckling för ett okänt datum 2018.

Coinigy

iOS | Android

Coinigy är det nya barnet på kvarteret. De fokuserar uteslutande på kryptovalutor och erbjuder prisflöden från över 40 olika börser. Eftersom specialisering är deras spel har Coinigy bättre portföljhanteringsverktyg än TradingView. Dessutom tillhandahåller de (API) verktyg för att ansluta dina kryptovalutakonton direkt till dina diagram så att du kan handla med ett klick på en knapp direkt från diagrammen.

Tre skärmdumpar av kryptovaluta-appen Coinigy. Den första är öppningsskärmen, den andra visar en BTC / USD-graf och den tredje visar instrumentpanelalternativen.

Ta en titt på Coinigy-handelsappen.

Allt detta har dock ett pris. Coinigys erbjudande är inte gratis, förutom ett 30-dagars testalternativ. Naturligtvis är det gott om tid att avgöra om den här typen av tillvägagångssätt fungerar för dig eller inte.

Portföljspårare

Följande appar ger också vissa kartläggningsmöjligheter men är i allmänhet mer fokuserade på att tillhandahålla specialiserade portföljtjänster.

Blockfält

iOS | Android

Blockfolio är en omfattande portföljhanteringsapp som hjälper investerare och handlare att hålla reda på sina favoritkryptovalutainvesteringar. Appen är välkänd bland många i kryptosamhället. Så bra, faktiskt att vissa kändisanvändare som Ian Balina är kända för att publicera hela sin blockportfölj på Twitter!

Tre skärmdumpar från Blockfolio, en kryptovaluta-app. Den första visar en prestationsspårare, den andra visar uppdaterade priser och analyser, och den tredje visar uppdateringar.

Ett sätt att hålla reda på din kryptoportfölj är Blockfolio.

Några fina tilläggsfunktioner inkluderar prisvarningsvarningar och utvecklingsuppdateringar från kryptovalutaprojektgrupper.

CoinTracking

iOS | Android

CoinTracking är utan tvekan den mest omfattande portföljspårningsapplikationen där ute. Appen analyserar dina affärer och skapar rapporter i realtid. Om du gillar att använda ett antal börser och lagra dina mynt på flera platser, kommer användningen av denna kryptovaluta-app att få tillgång till all information till en absolut bris. CoinTracking rekommenderas för den avancerade kryptovalutaanvändaren men är inte särskilt svårt att använda.

En kryptovaluta-app, Cointracking. Den första panelen visar appens instrumentpanel, den andra visar data för mynt och den tredje visar en prisändringsvarning.

CoinTracking låter dig enkelt spåra dina digitala tillgångar.

Realtidsrapporter är ganska användbara för handlare som behöver tillgång till realiserade och orealiserade vinster med kort varsel. Rapporterna innehåller också en smidig kalkylator för kapitalvinstskatt för dem som behöver hålla reda på sina IOU.

Nyhetsappar

Alternativen för kryptovaluta-appen för nyheter är inte särskilt fyllda med funktioner. Men när det gäller nyheter vill du definitivt ha kvalitetsinnehåll över funktioner. Se också till att komma tillbaka med oss ​​på CoinCentral i framtiden eftersom vi hoppas kunna introducera vår egen app någon gång.

Cointelegraph

iOS | Android

Cointelegraph grundades 2013 och tillhandahåller kvalitetsnyheter tillsammans med deras varumärkestecknade liknande illustrationer. Appen har några kryptokurrency-prisomvandlingar för stora fiat-par som US-dollar ($), Euro () och brittiskt pund (£). Funktionaliteten är dock inte särskilt bra. Återigen ligger kraften i denna kryptovaluta-app mindre i själva appen och mer i snabb åtkomst till de senaste kryptovaluta-nyheterna.

Tre skärmkapslar för kryptovaluta-appen CoinTelegraph. Den första skärmen visar nyheter, den andra visar en specifik nyhetsartikel och den tredje visar bitcoinprisindex.

Håll dig uppdaterad med nyheter från Cointelegraph.

CoinDesk

iOS | Android

Återigen, inte den mest sofistikerade av appar. Trots vissa rapporter från användare om kraschar och funktionsfel, rekommenderas Coindesk för användare som noggrant följer CoinDesk-nyhetsflödet.

Cryptocurrency App, Coindesk, är en krypto-nyhetsapp. Den första skärmdumpen visar en prisförändring i Ethereum, den andra visar de senaste nyheterna och den tredje visar en specifik artikel.

Exempel på skärmar från Crypto News-appen, Coindesk.

Personliga plånböcker

Den största fördelen med att äga en personlig plånbok framför en bytesplånbok är att du verkligen äger din privata nycklar. Som ett resultat gör detta att du kan vara din egen bank. Följande två personliga plånböcker omfattar denna filosofi och rekommenderas av många i kryptosamhället.

Blockchain plånbok

iOS | Android

Blockchain-plånboken kommer till dig av samma företag som driver en av de mest populära blockchain utforskare över hela världen. Gränssnittet är enkelt och intuitivt att använda. För närvarande stöder plånboken endast Bitcoin, Ether och Bitcoin Cash men förväntar sig att mer kommer att läggas till de närmaste månaderna när konkurrerande plånböcker kommer in på marknaden och erbjuder fler mynt.

Cryptocurrency App Blockchain plånbok. Den första bilden visar prisdiagrammet och saldot för dina digitala tillgångar. Den andra visar en överföring och den tredje är en QR-kod för att ta emot medel.

Alla behöver en personlig plånbok-app. Här kan du se Blockchain Wallets strategi.

Blockchain-plånboken lägger också långsamt till fiat-till-krypto-utbyten i ett antal utvalda länder. Hopefull, y vi kommer att se en majoritet av länderna listade i framtida utveckling.

Brödplånbok

iOS | Android

Brödplånboken har funnits i ett par år nu och har till och med rekommenderats av sådana bitcoin-guruer som Andreas Antonopolous. Brödteamet upprätthåller kryptovalutans anda genom att göra plånbokskoden öppen källkod. Dessutom hålls dina privata nycklar inte av deras servrar utan av dig själv. Alla transaktioner sker direkt med lämplig blockchain.

Kryptovaluta-app, brödplånbok. Denna personliga plånbok presenteras med tre paneler. Den första visar dina tillgångar, den andra visar din transaktionshistorik för Bitcoin och den tredje låter dig lägga till plånböcker.

Brödplånbok

Bröd har den extra fördelen att du kan köpa kryptovaluta med ditt betalkort och kreditkort och de ger till och med ett Bitcoin-bankomatalternativ, där det finns.

Byt ut plånböcker

Exchange-appar beror till största delen på dina personliga preferenser och tillgång i ditt land. Huvudskillnaden med utbytesappar är att de flesta utbyten har dina privata nycklar. Med andra ord lagrar de dina kryptovalutor åt dig. Om säkerhet är ditt främsta problem, överväga att använda en hårdvaruplånbok istället.

Det finns alldeles för många utbyten för att vi ska täcka här, så för att hålla sakerna tydliga och korta fokuserar vi på två stora utbytesappar, en från USA och en från Asien.

Coinbase

iOS | Android

Coinbase har traditionellt bara fokuserat på några få mynt, de kärnmynt: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash och Litecoin. Och även om de för närvarande inte erbjuder ett stort utbud av mynt och funktioner, är vad de gör att tillhandahålla en bunnsolid kryptovalutaväxling. Coinbase anses troligen vara det säkraste utbytet i världen med försäkringsstödda myntlagring och en reglervänlig miljö.

Cryptocurrency App Coinbase låter dig hålla dig överst på marknaderna och säkra dina tillgångar. Den här bilden visar Coinbases marknads- och tillgångsskärmar.

En snabb titt på Coinbase-appen.

Många investerare är helt enkelt inte intresserade av att samla in ett stort antal kryptovalutor och föredrar en enkel användarupplevelse. Coinbase gör detta och gör det bra, vilket förmodligen är en av anledningarna till att appen har överväldigande positiva recensioner. Om du har ett konto hos Coinbase är den här appen viktigt för din samling.

Binance

Android

Binance är världens största kryptovalutautbyte med ett börsvärde på 1,3 miljarder dollar. De tillhandahåller för närvarande endast krypto-till-krypto-utbyte. Det snygga gränssnittet och det stora utbudet av mynt ger användarna många möjligheter att investera i mindre projekttoken. Av dessa skäl är Binance fortfarande en favorit bland kryptovalutaentusiaster över hela världen.

Att lämna mynt på valutor är en riskfylld metod. Men om du föredrar att göra detta gör denna kryptovalutaapp ett bra jobb med att hålla dig uppdaterad om din portfölj.

App Binance med Cryptocurrency låter dig hålla dig på marknaden. Här ser vi tre skärmar. En är en instrumentpanel, en är en handelsskärm och den tredje är en marknadsöversikt.

Binance-appen hjälper dig att hålla koll på marknader och handel.

Användare bör vara medvetna om att det för närvarande inte finns någon app-appbutik för iOS trots flera onlineversioner som kan laddas ner manuellt. Detta är en potentiell säkerhetsrisk. Vi rekommenderar iOS-användare att använda webbapplikationen för tillfället.

säkerhet

Google Authenticator

iOS | Android

Alla investerare som är allvarliga med säkerhet vill ha denna kryptovaluta-app i sin samling. Det är ingen hemlighet att bedrägerier är vanliga i kryptovalutavärlden. 2 Faktorautentisering (2FA) är en relativt ny säkerhetsfunktion som lägger till ett andra säkerhetslager i känsliga konton. 2FA används oftast när du loggar in på kryptovalutor och när du godkänner överföringar. Det kan dock också användas med ditt lager standard Gmail-konto eller kanske till och med din WordPress-webbplats.

Google 2FA-autentisering lägger till ytterligare en säkerhetsnivå. Den här bilden visar installations-, inloggnings- och autentiseringsprocessen för Google 2FA.

Google 2FA-autentisering lägger till ytterligare en säkerhetsnivå.

Autentiseringsappen ger dig en kombination av sex siffror som krävs innan du fortsätter med nästa steg i en inloggnings- eller överföringsprocess. Detta nummer uppdateras var 20: e sekund eller så. Vad detta betyder är att en angripare behöver både ditt lösenord och din telefon för att hacka in på ditt konto. Hackare har varit kända för att stjäla / upptäcka lösenord från halvvägs runt om i världen. Men att få tag på din personliga telefon är en mycket svårare uppgift!

Googles 2FA rekommenderas starkt. Vi behandlar detta ämne i detalj här.

Avslutning: checklista för Cryptocurrency-appen för 2018

När kryptovalutaindustrin fortsätter att utvecklas börjar många underindustrier växa tillsammans med den. Detta ger naturligtvis en möjlighet för innovativa spelare att komma in i rymden och ta med sin egen unika kryptovalutaapp på marknaden.

Många gör misstaget att ladda ner appar som enbart fokuserar på att spåra priset. Som vi har visat finns det helt klart ett antal appar som specialiserar sig från Nyheter till kartläggning till lagring, säkerhet och vidare. Du kan naturligtvis bara behöva spåra priset. Men när du vågar dig längre ner i kryptovaluta-kaninhålet kommer du förmodligen att använda dig av flera olika applikationer för att hålla koll på saker och ting.

Har vi missat några intressanta alternativ? Vilka är dina rekommendationer för kryptovalutaapp när vi går in under andra halvåret? Var säker på att tweet oss dina favoritappar för 2018!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me