Bitcoin Cash (BCH) gick nyligen på en absolut tår.

Tillbaka i slutet av oktober det testade ett stöd på ~ $ 320,00. Tidigare den 12 november nådde den en ny all-time high på ~ $ 2400. Under tiden har Bitcoin (BTC) drabbats av en stor återgång, ner från höjder på 7 700 $ för några dagar sedan till lägsta priser på under 6 000 $ igår.

För många i kryptokommunen börjar det se ut som BCH och BTC spelar kung av kullen, och detta vapenlopp har bjudit in spekulationer från båda sidor om vad som kommer att komma av denna fluktuation.

Bitcoin-fans säger att detta bara är en pump och dumpning, medan Bitcoin Cash-förespråkare säger att BCH är inställd på att köra BTC som den sanna Bitcoinvalutan.

Så vilken sida är rätt?

Nåväl, BCH har haft en stor korrigering sedan dess högsta tid den andra natten, då priserna sjönk till så lågt som ~ 1 050 $ igår. Men BCH: s 13 november hashrate svårighetsjustering och BTC: s fortsatta avskrivningar får oss att tro att den här brottningen inte är över ännu

Och även om vi inte är kryptoprofeter kan vi ge dig argumenten för varför båda sidor av detta mynt tror att deras valuta i slutändan kommer att råda. Så kläm fast och gör den analytiska aptiten – den blir kryddig.

The Flippening

För att bättre förstå detta debakel måste du förstå The Flippening och dess sammanhang (notera: denna flippening är inte relaterad till Ethreum, vilket var en annan konspiration i och för sig).

Tillbaka i augusti, rykten började cirkulera på Bitcoin-forum att BCH hade möjlighet att övervinna BTC i värde och övergripande marknadsvärde. Logiken är att eftersom BCH-gruvdrift är mer lönsamt skulle gruvarbetare börja bearbeta BCH-transaktioner över BTC och därmed markera en förändring i hashkraft från ett mynt till det andra.

Dessutom erbjuder BCH snabbare transaktionstider med en 8 mb blockeringsskalningslösning i motsats till BTCs 1 mb blockstorlek.

Ta dessa två faktorer tillsammans och du har ett starkt argument för BCH: s överlägsenhet.

Men hype uppgick inte till någonting och The Flippening hände aldrig. Faktum är att BCH led mer än BTC till slut. Efter att ha vunnit 300% på några dagar och toppade upp till $ 900,00, såg BCH en stadig nedgång till $ 300,00 nivåer.

Denna nedgång bekräftade bara misstankar om BTC-försvarare. Det verkade som om The Flippening-hype var en uppenbar pump och dumpning av koreanska och kinesiska gruvarbetare vars växlar såg majoriteten av myntvolymen under dess uppgång.

Men hur är det nu??

Det finns en mängd Bitcoin Cash-supportrar som säger att den faktiska Flippening är på väg.

Skeptiker och Bitcoin-fans hänvisar till pumpen och dumpningen i augusti som en påminnelse om att Bitcoin är kung och det här är bara en nyttelös attack på myntets # 1-plats. De har också hävdat att samma tillströmning av pengar från Östasien driver prisökningen, med en betydande del av myntets volym som transakteras genom den koreanska börsen Bithumb.

Det finns dock fler variabler som spelar denna runda som förtjänar vår uppmärksamhet innan vi fattar ett välgrundat beslut om Bitcoins framtid. Så vad skiljer hotet från denna Flippening från det förra? Här är argumenten som försvar för BCH: s rätt till tronen:

En anonym Augur

Nyligen länkar till ett pastebin.com-meddelande angående The Flippening började cirkulera på reddit, 4chan och andra kryptoforum. Meddelandet går tillbaka till den 30 juli och är kusligt noggrant med sin framsynthet. Det förutspår pumpen av BCH i augusti från mindre gruvbassänger, fel och upphängning av Segwit2x och eventuellt antagande av BCH av de stora gruvpoolerna i Kina.

Dess slutliga förutsägelse är dock den mest fördömande för BTC och det viktigaste för BCH att se dominerande antagande: nämligen majoriteten av gruvkraften som skiftar från BTC till BCH. I huvudsak skulle detta innebära att fler gruvarbetare bearbetar BCH-transaktioner än BTC, vilket ger BCH majoriteten av gruvkraften i Bitcoin blockchain..

Och från och med söndagen verkar denna profetia uppfylla sig själv, som BCH: s hashrate har övervunnit BTC: s egna. Detta är inte att säga att The Flippening garanteras vid denna tidpunkt – hashrates är ständigt i flöde, och nu när BCH: s hashratesvårigheter har ökat, argumenterar BTC-förespråkare att gruvarbetare kommer att återgå till BTC.

Men dessa omständigheter illustrerar att antagandet av gruvarbetare är avgörande för vilket mynt som helst i denna tävling, och att förstå denna logik är avgörande för att förstå gruvmaktens inflytande på marknadsutvärdering.

Bitcoin Classic’s Bail och Gavin Andersens support

I fredags, utvecklarna på Bitcoin Classic meddelade att de skulle släppa kodstöd för Bitcoin till följd av Segwit2x-misslyckandet. Ett blogginlägg skriven av Tim Zander, Bitcoin Classic: s release manager, uppmanar alla som driver Bitcoin Classic att flytta till en alternativ nod innan Bitcoin Classic stängs av. Han uppmanar användarna att flockas till BCH och säger: “Om högst sex månader är jag säker på att vi bara släpper” Cash “och kallar det” Bitcoin. “

Bitcoin Classic ska inte förväxlas med Bitcoin Core, referensklienten som för närvarande driver BTC. Oavsett såg många BCH-supportrar Bitcoin Classic-nyheterna som ytterligare bekräftelse på att BCH är mer i linje med den vision Satoshi Nakamoto hade för Bitcoin när han uppfann den 2009.

Cue Gavin Andersen. Satoshi lämnade Andersen för att bli hans efterträdare som huvudutvecklare när han lämnade Bitcoin Core 2017. Igår, Andersen twittrade att Bitcoin Cash är vad han tänkte på när han började sitt arbete på Bitcoin Core 2010. Med detta tillkännagivande följer Andersen ledningen av Bitcoin Classic i stödja BCH som mer i linje med Satoshis vision för Bitcoins framtid.

gavin tweet

Som med pastebin-meddelandet och Bitcoin Classic’s blogginlägg har många tagit Andersens stöd för BCH som ett säkert tecken på att The Flippening är riktigt den här gången, men detta har inte hindrat naysayers från att avfärda dessa händelser som en ren konspiration.

Så varför är de fortfarande inte övertygade?

På grundnivå tror BTC-försvarare att BTC är för förankrad som den dominerande kryptovalutan. De hävdar att det har varit guldstandarden för utbyte av krypto, och tills börserna listar fler handelspar för BCH och andra valutor kommer det att förbli marknadsstandarden.

Kärnan i detta argument ligger i den första fördelen som BTC har jämfört med BCH, vilket i huvudsak säger att eftersom BTC existerade först kommer det alltid att vara först i människors sinnen.

BTC: s marknadspresedens är hörnstenen i dess försvar, och detta prejudikat bidrar till tankesättet att tillströmningen av transaktioner från koreanska börser gör BCH: s hausse-strimma en upprepning av augusti – bara en pump och dumpning. Många ser också att BTC: s tillbakadragande är en hälsosam korrigering från vad som varit en enorm tjurkörning sedan mars i år.

BTC-communityn är orubblig i sin lojalitet och stark i sitt antal. Hittills ser de övergången till hashrate och BCH hausse stiger som ytterligare en attack på deras mynt och dess integritet, för dem är det bara det – en annan attack som kommer att misslyckas och bara gör BTC starkare.

Från och med idag skulle de flesta av kryptovärlden tro på sin logik. Efter en massiv försäljning på Bithumb klockan 2:00 CST, BCH har flirtat med en supportnivå på $ 1300 – $ 1400. Det kan vara för tidigt att räkna ut BCH helt, särskilt bland rykten om att marknadsvalar som Tim Draper har tilldelat miljontals bitcoins på populära amerikanska börser.

Var lämnar detta oss?

November har varit en tumultartig tid för Bitcoin och den större världen av kryptovaluta. Mellan Bitcoin Gold-gaffeln i oktober och nyheterna om Segwit2x avbokning är marknaderna extremt volatila och Bitcoins framtid är i en svag balans.

Enligt min mening är några resultat som blir alltmer möjliga från denna händelseförlopp.

De är som följer:

1). BCH överstiger BTC i börsvärde och kostnad, vilket gör att BTC smuler i värde och tvingar börser och marknader att erkänna BCH som den sanna Bitcoin.

2). Det här är verkligen bara en pump och dumpning, och när de som manipulerar marknaden bestämmer sig för att avsluta det, kraschar BCH-priset, pengar dumpas tillbaka till BTC och BTC ser stabila vinster upp till $ 10.000.

3). Om försöket att köra BTC med BCH är allvarligt men det slutligen misslyckas, kommer vi att se en korrigering av BCH-priser men inte samma krasch som vi skulle se med pump och dumpning. Som ett resultat fortsätter BTC att klättra igen medan BCH upprätthåller ett hälsosamt stöd efter tillbakadragandet och de två samexisterar.

Även om jag tror att dessa tre scenarier är möjliga med tanke på händelserna, stöder jag inte det ena resultatet framför det andra – det är bara förutsägelser. Inte heller stöder jag BCH över BTC eller tvärtom. Den här artikeln är avsedd att analysera och förklara den aktuella situationen och bör inte ses som finansiell / investeringsrådgivning.

Allt detta sagt kommer de kommande veckorna att vara intressanta för kryptovaluta, så knäpp lite majs och börja titta på.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me