Decentraliserad ekonomi “DeFi” har haft en enorm tillväxt under de senaste månaderna, och det ser ut som att det bara kommer att fortsätta att öka. Enligt DeFi Pulse, det finns ungefär $ 1,13 miljarder låsta i DeFi-kontrakt, nästan dubbelt så mycket i början av 2020.

Grunden för DeFis senaste popularitet är serien av okonventionella finansiella verktyg som hjälper till att demokratisera framtiden för globala peer-to-peer-utlåning och transaktioner..

Vi anslöt oss till Chintai team, en Cayman-baserad plattform som syftar till att möjliggöra uthyrning av oanvända verktygsmärken. Om du inte har hört talas om verktygstoken på ett tag är du inte ensam. Verktygsmärken, eller tokens som i huvudsak är ett löfte om att få tillgång till en framtida produkt eller tjänst, blev exceptionellt hypade i 2017 ICO-mani, men de efterföljande björnmarknaderna svalnade av landskapet för nyttomarknaden.

Verktygsmarkeringar är avsedda att användas, men de flesta ligger vilande. Innehavare av verktygstoken har sett att några av sina värden på verktygstoken sjunker uppåt med 95% och har flyttat till fokus på andra saker.

Chintai vill låta innehavare av verktygstoken få ut något verkligt verktyg ur sina tokens. Med över 250 miljoner transaktionsvolymer verkar Chintai erbjuda ett betydelsefullt attraktivt värdeproposition, om inte åtminstone demonstrerar DeFi-etos att möjliggöra otagen ekonomisk möjlighet i aktion.

Vi pratade med Ryan Betham, Chintai COO, om DeFi, Chintais senaste tillväxt och verktygs-token-landskapet.

Varför är DeFi ett spännande utrymme just nu?

DeFi-pionjärer producerar konkreta användningsfall som levererar de drömmar som i första hand antydde kryptovalutarörelsen. Det handlar om att ge människor kontroll över sina pengar och demokratisera tillgången till möjligheter – allt medan man eliminerar värdeutdragare.

Så här är vi idag med en uppsjö av DeFi-protokoll. Många av dessa erbjuder decentraliserad utlåning. Och det fungerar riktigt bra. Vi ser bevis på att vi inte behöver tredje part för att underlätta en av de mest grundläggande byggstenarna i en ny ekonomi – upplåning och utlåning.

Och det görs på global skala, utan gränser, allt körs med kod. Det är som att titta på spirande frön för en vision om en ny digital ekonomi. Hur coolt är det här?!

Kan du anta hur mycket mer DeFi-utrymmet måste växa?

Om du vidgar definitionen av DeFi till att omfatta alla finansiella instrument som är beroende av smarta kontrakt och distribuerad ledgerteknik för att fungera, är himlen gränsen. Det totala monetära värdet av det globala finansiella systemet är någonstans runt 300 biljoner dollar – med ett “T”. Inte allt behöver vara på blockchain.

Men det finns ett bra fall att göra att vi kan se ett globalt finansiellt system som mest är beroende av blockchain-teknik. Det är helt enkelt för effektivt och säkert jämfört med befintlig infrastruktur. Marknadsprinciper skulle föreslå att du antingen anpassar dig eller dör.

Ta obligationsmarknaden på 109 biljoner dollar som ett exempel. Det är något vi försöker hjälpa till med att fixa och blockchain-teknik är ett perfekt instrument för att ge massiva effektivitetsvinster på obligationsmarknaderna. Och det stora är att lösningen är störande samtidigt som den är fördelaktig för stora banker, små banker, företag och investerare samtidigt. Incitament anpassas och alla vinner.

Så när folk förstår värdepropositionen, förväntar vi oss att de här sakerna kommer att fånga som eld. Det kommer att bli ett av dessa utvecklingssteg som verkar långsamt just nu, men snabbt i efterhand.

“Verktygsmarkeringar är avsedda att användas, men de flesta av dessa symboler ligger vilande och samlar virtuellt damm för de investerare som köpte dem.” Hur syftar Chintai till att ta itu med denna fråga?

Vi byggde den första högpresterande, decentraliserade börsen för utlåning och lånetoken-verktyg. Lånar inte valutan – lånar själva verktyget. Vi började med en EOS-leasingmarknad.

För personer som inte vet, ger EOS-tokens äganderätten till nätverks-CPU och NET. Du kan tänka på CPU och NET som den batteriström du behöver för att köra en applikation eller göra transaktioner i nätverket. Utan CPU och NET kan du inte använda nätverket.

Så människor som äger EOS-token men inte behöver använda CPU och NET kan ställa in en ränta och låna ut sina resurser till någon som behöver CPU och NET.

Låntagaren betalar den räntan under en viss period och tar emot CPU och NET för sina applikationer eller transaktioner. Den coola delen är att låntagaren faktiskt inte har innehav av tokens eftersom du kan delegera CPU och NET medan du behåller vårdnaden om token själv.

Hela processen hanteras av smarta kontrakt så motpartsrisk är praktiskt taget obefintlig. Vi såg 250 miljoner dollar i transaktionsvolym inom sex månader, hade 33 000 unika konton som använde instrumentet och cirka 3 miljoner dollar i ränta genererat för långivare.

Nu tar vi det konceptet och tillämpar det på alla verktygstecken och till och med NFT, som representerar unika eller skräddarsydda föremål. Så du känner till virtuella föremål i spel? Svärd, skinn, karaktärer – vad som helst. Vi vill möjliggöra leasing av dessa föremål också. Vi lanserar också en handfull nya leasingmarknader i början av 2020 och vi har redan sett lovande resultat. Det är svårt att inte bli upphetsad över det här.

Vilka milstolpar behöver det icke-fungibla token (NFT) ekosystemet träffa för att nå en punkt med kritisk massa?

Generellt sett är den viktigaste milstolpen att ha utvecklingsverktyg som kan möjliggöra smidig UX. Låt oss ta spel till exempel.

Det är ett ekosystem som är moget för störningar, men som inte har de verktyg som spelutvecklare behöver för att fullt ut utnyttja fördelarna med blockchain-teknik.

Spelare är redan vana vid spelekonomier. Men tror du verkligen att de kommer att hantera privata nycklar och logga in på ett blockchain-konto för tokeniserade virtuella tillgångar? Mestadels nej. Så spelutvecklare behöver verktyg för att bädda in virtuella objekt i spel på ett sätt som slutanvändaren inte inser att de använder en blockchain alls.

Vi har byggt instrument specifikt för detta användningsfall. Samma motor som underlättar leasing av token kan också underlätta transaktioner för NFT i spel.

Och den motorn kan användas i bakgrunden med vårt API för att bädda in processen för att utbyta virtuella objekt direkt i spel. Ingen friktion för slutanvändaren, men alla fördelar med blockchain för spelindustrin.

Kan du förklara hur det som Chintai erbjuder skiljer sig från konkurrenterna?

Vi är ungefär som en schweizisk armékniv för DeFi. Anledningen till att vi kan ha ett så mångsidigt utbud är på grund av vårt högpresterande orderhanteringssystem (OMS). Det här är super FinTech nördiga grejer så bär med mig.

OMS matchningsorder och utför överenskomna villkor mellan köpare och säljare – det är hur en orderbok fylls på säg en kryptobörs utom de orderhanteringssystem är offchain så att du förlorar transparensen som följer med en OMS på nätet.

Vår OMS-kedja är smidig och mycket konfigurerbar. Det gör att vi snabbt kan bygga marknader för allt från token leasing till decentraliserade obligationer, NFT-handel och allt däremellan.

Den andra häftiga aspekten av vår OMS är att vi kan vitmärka företag att delta i vilken Chintai-marknad som helst genom att låta dem kuratera sitt eget front-end-användargränssnitt, fastställa sina egna avgifter och använda vårt utbyte i bakgrunden för att underlätta orderhantering och avrättning.

Detta gör att människor kan skapa mycket anpassade portaler eller användargränssnitt för mycket specifika behov. Och likviditeten för varje marknad delas, så att du inte hamnar på fraktionerade marknader.

”Decentraliserade utbyten som saknar överensstämmelse med globala tillsynsmyndigheter riskerar att stängas på grund av brist på konsumentskydd och lagar mot penningtvätt.” – Vilket alternativ erbjuder Chintai?

Den on-chain OMS jag just nämnde är en stor del av det. Tillsynsmyndigheter vill ha öppenhet. Eftersom vår OMS är i kedja kan de spåra och se symboliska rörelser. I vårt fall kommer konton att länka tillbaka till en persons identitet med hjälp av KYC.

Våra användare kommer att ha sina lagar för efterlevnad kodade i sina konton. Och tokeniserade värdepapper kommer också att ha kod för efterlevnad. Så som användare kan du bara få åtkomst till tokens som anses vara lagligt kompatibla inom den jurisdiktion du bor.

“Chintai sänker kostnaden för dem som försöker använda tokens samtidigt som de ger utlåning till dem som lånar ut dem.” – Vilka räntor erbjuder Chintai?

Chintai möjliggör marknader som har fluktuationer som alla andra marknader. Vi har sett april så högt som 40%. Men vanligtvis är april rimligare. Någonstans runt 3-10% beroende på marknad.

Chintais sortiment av produkter ser vackert ut, sött. Vilka av dessa är de mest populära bland dina användare? Vilken produkt tror du är underutnyttjad och erbjuder massor av värde?

Marknaderna för leasing av token används mest. Mestadels för att de har varit live längst och DEX väntar på tillståndsgodkännande från Monetary Authority of Singapore så det är ännu inte live. Den överlägset mest underskattade aspekten är Chintai Merchant Network, det vill säga vår OMS vita märkningstjänst.

Handlare kan ställa in sina egna avgifter, bygga ett eget användargränssnitt och Chintai tar hand om all orderhantering och exekvering. Det är extremt kraftfullt. När allt kommer omkring, vad skulle det vara om vi hade alla dessa coola tokens, men inte kunde skapa en ordentlig marknad för att utbyta dem inom applikationer eller för olika användningsfall?

Kan du gå igenom hur den mest populära fungerar?

Prata med oss. Vi undersöker exakt vilken marknad du vill skapa och vi skräddarsyr den åt dig. Eller om vi redan har en marknad du vill ha, men tror att vi kan dra nytta av ett bättre användargränssnitt, märker vi dig att använda vår OMS och dela likviditet som redan har etablerats. I båda fallen måste du bygga ditt användargränssnitt och ange dina egna avgifter. Men vi tar hand om resten.

Varför EOS?

Chintai designades för att vara ett högpresterande, heltäckande orderhanteringssystem (OMS) i företagsklass. Detta krävde i sig att vi använder en blockchain som kan hantera hög transaktionsvolym till låg kostnad; detta gjorde Etheruem till ett olämpligt val i slutet av 2017 när projektet startade.

Medan Chintai tech stack använder eosio, distribuerar vi i flera fall, inklusive Worbli (för DeFi) och WAX, Ultra (för kommersiellt spel) – EOS blockchain i sig har bara en liten del av marknaderna och tjänsterna.

Dessutom kommer Chintai inom kort att använda Liquidapps DAPP-nätverk för horisontell skalning, som inkluderar deras LiquidLink-tjänst för att göra det möjligt för dApps på Ethereum att också utnyttja Chintai, med fördelarna med transaktionens genomströmning på kedjan och reflekterar tillbaka till Ethereum vid avveckling för att minimera bensinkostnaden..

Från diskussioner i finanssektorn till dags dato har indikationer i fråga om preferenser varit att utnyttja eller spinna upp en industri / privat instans av eosio som grund för DeFi-tjänster, och det finns en ovilja att utnyttja någon av de befintliga offentliga blockkedjor.

Vi kommer att fortsätta att fatta beslut baserat på våra partnerfeedback och kundbehov i det avseendet, men känner att vi har rätt tech stack för att kunna service och skala samtidigt som vi utnyttjar effektivitetsfördelarna med blockchain.

Hur ser Chintai Roadmap ut 2020?

2020 är ett år med snabbare start. Vårt primära fokus är att förbereda vår teknik och verksamhet för DEX. Vi etablerar vårt team för affärsutveckling i Singapore för att anlita ett konsortium av banker för att emittera decentraliserade obligationer och värdepapper och vi öppnar en filial i Tyskland för vårt tekniska team.

Detta inkluderar att ställa upp några företag som kommer att testa STO-emissioner på den reglerade DEX. Vi lanserar också en handfull marknader för leasing av token och formaliserar partnerskap som integrerar vårt OMS för spel, tokeniserad kommersiell fastighet och FinTech.

För att hjälpa till med allt har vi precis öppnat en pre-seed-runda i början av 2020. Men vilken ambitiös start försöker inte samla in pengar? Så du visste nog det redan.

Hur kan någon engagera sig i Chintai?

Vi är förmodligen ett av de mer transparenta och interaktiva teamen. Om du frågar oss vad vi gör när som helst kommer vi att berätta så mycket vi kan.

Vi har verkligen gillat att bygga en kultur där våra följare, användare och supportrar kan åka med oss. Det bästa sättet att komma nära åtgärden är telegram eller twitter. Båda handtagen är chintaiEOS.

Twitter: @chintaiEOS

Telegram: https://t.me/ChintaiEOS

E-post: [e-postskyddad]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me