Da Hongfei om NEO: s framtid och Cryptocurrency World

Till NEO-samhället behöver Da Hongfei lite introduktion. Men för de som ännu inte har dykt in i NEO är viss grundinformation korrekt. Da Hongfei är grundaren av NEO (tidigare känd som Antshares), en blockchain-plattform för distribuerade appar. Han är också grundare och VD för Onchain, ett blockchain-utvecklingsföretag för företag och institutioner på företagsnivå.

Hongfei betraktas allmänt som en av huvudpersonerna i kryptovalutavärlden, särskilt när det gäller blockchain-antagande i Kina.

Bakom hans vänliga personlighet och upprörda skämt från hans knubbiga och ödmjuka tidiga kryptovalutadagar är en av de viktigaste strategerna bakom en kryptovaluta med ett marknadsvärde på över 10,5 miljarder dollar och ett växande ekosystem av entreprenörer och utvecklare..

Följande intervju med Da Hongfei genomfördes på NEO DevCon av Alex Moskov, Colin Harper och Bennett Garner. Vi hoppar in i flera ämnen som rör Hongfeis vision för NEO, kryptovalutavärlden i stort, samt några frågor rörande människans psyke vid rodret för en rörelse på flera miljarder dollar och teknisk revolution.

Da Hongfei CoinCentral

Colin Harper, Alex Moskov, Da Hongfei och Bennett Garner på NEO DevCon.

CoinCentral: Fokus för denna konferens är NEO: s vision och samhällsinitiativet och att försöka främja ett robust ekosystem. NEO verkar vara mycket försiktig med sina ICO-partnerskap och dess partnerskap i allmänhet. Kan du gå in på vad NEO-teamet tänker på när de prövar ett projekt och beslutar att stödja det? Vad får dig att tänka, ”Det här är ett bra projekt.

Hongfei: I detta mycket tidiga skede är vi inte särskilt selektiva. Vi kollar deras bakgrund och tittar på den visionen. De flesta projekt som närmar oss är legitima projekt, så vi har inte en mycket strikt standard om vi ska stödja eller inte. Vi blir dock gradvis mer selektiva.

Kan du kommentera din personliga psykologi när du övervakar hela NEO-ekosystemet? Hur ser det ut en dag i livet inuti Da Hongfeis huvud??

Saker händer bara. Ibland blir du pressad att göra saker så det är inte som att jag planerar för allt. Cryptoworld är 24/7. När jag vaknar tar jag tag i min telefon och det finns kanske 200 meddelanden på min WeChat som jag måste kontrollera. Det är inte det jag gör allas jobb, men människor kommer till mig för att få beslut. Om du ser tillräckligt med saker kommer du att få en bättre förståelse för denna bransch och vad riktningen är.

Tidigare denna månad gjorde du en intervju med Bloomberg. I den intervjun sa du att du tyckte att reglering var bra och du har sagt det tidigare också. Vad tycker du om USA: s och EU: s regler? Om du gjorde reglerna, vad skulle du vilja se på dessa marknader?

Det är en tuff fråga. Jag tror att allt kommer att bytas ut. Spekulation är ett reglerat företag i de flesta länder, du kan inte driva ett centraliserat utbyte fritt. Så, om ett land ville reglera kryptovaluta eller en symbol, skulle det bästa sättet att göra det vara att reglera utbytet.

Specifikt Fiat-gateways eller bara i allmänhet?

Även token-token-utbyte är spekulation, ja. Det finns två sätt att tjäna pengar. Ett sätt är att skapa värde, det andra är att dela upp värde. Spekulation är ett nollsummesspel. Det handlar inte om att skapa något, det handlar om hur många jag ska ha och hur många som är kvar till dig. Om alla gör spekulationer betyder det att ingen skapar nya värden. Den mänskliga naturen gillar att spekulera och det är därför jag tror att spekulation regleras i nästan alla länder.

På tal om spekulation gillar folk verkligen Tether eftersom det hindrar deras investeringar från att fluktuera på marknaden. Tether har sett mycket tillbaka från vissa medlemmar i samhället och de är skeptiska till det. Har du några kommentarer om Tether och deras nuvarande situation med Bitfinex-granskningen?

Tether är mycket som de gamla guldsmederna från antiken. De skulle ge dig ett papper som säger att du har en viss mängd guld som lagras i hans valv. Så småningom fick guldsmederna reda på att de kunde skriva ut fler papper än själva reserven. Det är till och med säkert att göra det om du gör det blygsamt och det blir ett fraktionerat reservsystem. Jag tror att Tether kommer att gå i samma riktning. Jag anklagar dem inte för att göra det just nu, jag tänker bara att det är riktningen för deras typ av verksamhet. Även om de inte har 100% reserv, så länge det används mycket i utbyten, kommer människor fortfarande att använda det. Om vi ​​på något sätt får reda på att Tether bara har 95% reserv, kommer priset att sjunka till 95 cent? Jag tror inte det. Jag tror att priset kommer att förbli ungefär $ 1,00. Gradvis kommer det att bli ett fraktionerat reservsystem. Det är inte för att de är moraliskt dåliga, det är bara verksamhetens karaktär.

Låt mig tillägga, anledningen till att jag säger detta beror på att jag nyligen besökte en börs och jag frågade VD varför accepterar han fortfarande USDT om Tether är farligt? Hans svar var att det användes i stor utsträckning av varje större utbyte. Även om de har noll dollar i banken låter alla börser inte Tether dö. De kommer att hedra Tether. Det är anledningen till att han bestämde sig för att fortsätta använda USDT. Han sa att även om Tether som företag går i konkurs kommer han att hedra sin användares USDT med USD. Så länge det har använts i stor utsträckning är det svårt att vara död.

När Weiss-betyget kom ut fanns det många andra tokens som var listade med liknande betyg och de är också riktigt bra projekt. Vilka är några projekt som du verkligen gillar utanför NEO??

Jag tycker att EOS klarar sig bra. Kosmos är jättebra. Jag har träffat Jed McCaleb på Stellar, han gör fantastiska saker.

Vi gillade väldigt mycket av de högtalare som du tog med Zhang Shoucheng, Stanfords fysikprofessor som pratade om pengar som energilagring. Det verkar som att han också är ganska involverad i NEO-ekosystemet. Vilka är några saker som du letar efter partners för att vara involverad i NEO?

Vi är mycket öppna för att ha akademiker och branschledare att arbeta med, att bli vänner med eller att på något sätt bidra till vårt projekt. Vi skapade en stiftelse, den heter Open Blockchain Foundation, registrerad i Kalifornien. Denna stiftelse kommer att donera till universitet och stödja forskningsbidrag. Det kommer också att stödja studentorganisationer i blockchain-området.

En sak som framgår av mig från dina kommentarer och från talarna som vi hörde här är att NEO spelar det långa spelet för utveckling. Vi vet att du tog flera år innan du ens lanserade Antshares och att studera utrymmet. Kan du prata lite om tålamod och vikten av tålamod när du försöker bygga något som en plattform?

Det finns ett mycket berömt ordstäv i Kina där även grisen kan flyga när det är vind. Det gäller även denna bransch.

Problemet är att om du alltid jagar vindriktningen är det riktigt svårt. Vad vi gjorde är att vi hittar en plats och tycker att den ser fin ut, landskapet där är trevligt, och vi skulle gärna stanna där och göra vårt arbete, och plötsligt kommer vinden. Det är vårt tålamod. Vi gör det inte för att det är så populärt. Tillbaka 2014 var det inte populärt, det var mycket kontroversiellt. Vi gör det för att vi älskar att göra det.

Vitalik och Hongfei

Ethereum grundare Vitalik Buterin och NEO grundare Da Hongfei.

Det tålamodet verkar ha gett resultat. Vi ser NEO bryta sig in i topp 10 och vi ser att det bryter mot de stora spelarna. Det har ofta kallats “kinesiska Ethereum” och hela fokus på konferensen är NEO: s smarta ekonomi och NEO: s gemenskap. Tror du att det är passande att kalla det “kinesiskt Ethereum” och på vilka sätt tycker du att NEO skiljer sig åt och hur du skiljer dig?

Det finns många kinesiska företag som kallas “Chinese This” och “Chinese That”. Baidu, sökmotorn, kallas den kinesiska versionen av Google. Det finns några kinesiska versioner som blir bättre än deras motsvarigheter i västvärlden. WeChat är bättre och större än WhatsApp. Alibaba är i nivå med Amazon och det är också ganska stort. Jag bryr mig inte om att kallas “kinesiska Ethereum” eftersom det är lättare för människor att förstå vad NEO är. Med tiden förbättras vi och vi har bättre teknik och ett ekosystem. Vid den tiden kommer folk att ringa oss med vårt faktiska namn.

När du bytte namn från Antshares till NEO, var det förmodligen ett möte där du hade andra namn som svävade runt. Vad var några namn som NEO nästan kallades för att du var glad att inte hände?

I grund och botten är NEO min idé. Antshares härstammar från vårt kinesiska namn. Det kinesiska namnet översätts till ”Tiny Ant”. Vi kan inte kalla oss Tiny Ant eftersom det är konstigt och vi kan inte få domänen, så vi behövde något unikt, så vi kom med Antshares. Det är dock inte ett mycket naturligt engelskt namn, och det finns konflikter med andra märken i Kina som Antfinancial, och en actionkamera som konkurrerar med GoPro som har exakt samma kinesiska namn som oss. Vi bestämde oss för att ommärka. Jag kommer inte ihåg de andra namnen. Jag kom fram till NEO och sedan pressade jag hårt mot mina andra teammedlemmar. Jag skulle inte säga att jag tvingade dem, men jag försökte ganska hårt att övertyga dem. Inte alla trodde att vi behövde ett nytt namn eftersom vi redan var ganska kända på den kinesiska marknaden.

Var du någonsin ett fan av Matrix?

Ja. Det är en mycket spännande film. Vårt namn NEO kommer dock inte från Matrix.

Vad gör du för skojs skull som inte är blockchain / crypto-relaterat? Vad gör du för att slappna av?

Jag tittar på MMA. Jag har följt UFC i ungefär 15 år, ganska tidigt.

Kommer systemavgifterna att sänkas i framtiden om gaspriset fortsätter att stiga? Om inte, tror du att detta kommer att hämma ekosystemets tillväxt alls?

I slutändan kommer systemavgiften att bestämmas av NEO-tokeninnehavare. NEO-token är en andel i systemet, så vi låter NEO-tokeninnehavare ha möjlighet att bestämma hur mycket systemavgifter som ska prissättas. Det fixas inte för alltid. Tokeninnehavarna bör bestämma en avgiftsstruktur som är jämförbar med andra blockkedjor.

Varför en odelbar symbol och ser du att detta orsakar någon form av friktion framöver när NEO fortsätter att växa?

Jag tror att det är ett problem. Låt oss säga det så. Varje block har åtta gaslåsta. Gasen är redan där, den är bara inaktiv. Det finns en gas bunden med en NEO-token. Block efter block låses upp en liten mängd gas. Det är inte som att du tjänar utdelning, det är inte en säkerhet. Det är som en gradvis släpp av något du redan äger. Anledningen till att NEO-token är odelbar är att vi vill att frisläppandet ska vara omedelbart. Varje block kommer det att släppas ut åtta gaser och de kommer att delas av NEO-tokeninnehavarna. Om NEO är delbart kommer det att orsaka matematiska problem. Vi funderar dock på att utforma en ny mekanism. Enligt den nya mekanismen är den totala mängden gas cirka 100 miljoner men inte exakt 100 miljoner. Med den mekanismen kan NEO-tokens delas.

Senaste frågor, direkt från hästens mun på Reddit. Använder Da Hongfei några speciella lotioner på morgonen eller är han naturligtvis så vacker?

Haha. Min morgonrutin, 80% av tiden, är det rakning. Jag måste behålla formen på mitt skägg.

Det här är bara ett utrop från samhället. Den här användaren säger “Jag har ingen fråga till Da Hongfei”, men den här användaren ville uttrycka sitt tack för Antshares och NEO och vad det har gjort för att förändra deras liv och att de verkligen litar på visionen och förmågan att utföra . Ville bara dela det med dig. Du har några gruppmedlemmar som verkligen, verkligen tycker om vad du gör.

Tack!

För att hålla jämna steg med Da Hongfei och händelser i NEO-världen, följ honom och NEO på Twitter, liksom NEO Discord-kanal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me