Indacoin strävar efter att bli Storbritanniens främsta kryptovalutautbyte. I vår Indacoin-granskning tittar vi på börsens uppdrag, dess avgiftsstrukturer samt funktioner som Indacoin-plånbok. Viktigast av allt förklarar vi några av begränsningarna och potentiella hinder för användaradoption. Utan vidare, här är vår Indacoin-recension.

Använda Indacoin

Enligt FAQ-avsnitt anges på Indacoins webbplats, företaget har arbetat inom kryptovalutafältet sedan 2013. För närvarande ligger företagets huvudkontor i London. Ett av de viktigaste målen för denna utbyte verkar vara att öka användarnas tillgänglighet till fiat-till-krypto-handelsalternativ. Även om vissa utbyten kräver att användare går igenom bakgrundskontroller och långa registreringsprocesser, minskar eller till och med eliminerar många av dessa hinder.

Användare kan välja att köpa olika kryptovalutor via Visa eller Mastercard. USD, EUR, RUB, AUD och GBP är alla accepterade fiatvalutor. BTC är den enda accepterade kryptovalutan. Sedan kan användare ange grundläggande information (e-post, mobilnummer, bankkortinformation och bitcoin-plånbokadress) innan de konverterar till en viss kryptovaluta.

När det gäller kryptovalutastöd accepterar utbytet både populära kryptovalutor och ett antal altcoins. Över 100 kryptovalutor kan köpas utan att behöva genomgå någon registreringsprocess. Totalt finns över 700 kryptovalutor att köpa på webbplatsen. Från och med augusti 2018 är detta utbyte tillgängligt i alla länder utom i USA.

foto på Indacoins webbplats

Användare kan nu köpa över 700 olika kryptovalutor på Indacoin.

Upprätthålla likviditet

En av de största frågorna som många kryptovalutautbyten står inför idag är brist på likviditet. Utan likviditet gör utbyten det svårare för användare att handla fiat-to-crypto och crypto-to-crypto. Enligt Indacoins Crunchbase-sida, Börsen använder marknadsmakarbotar för att upprätthålla likviditeten. Genom att använda denna typ av teknik är Indacoin bättre i stånd att skapa växelkurser som är närmare marknadsräntorna. Dessutom kan börsen behandla stora order på kort tid utan att påverka priserna väsentligt.

Indacoin Wallet: Recensioner och kundsupport

Indacoin Wallet finns på alla större plattformar. Detta inkluderar mobil (iOS och Android) och plånböcker på skrivbordet. Indacoin-plånboken tillåter inte bara användare att lagra olika kryptovalutor utan också enkelt skicka P2P-överföringar. Enligt utbyteswebbplatsen är det så enkelt att använda Indacoin plånbok som att skicka ett meddelande till en vän.

Recensionerna av denna app är mycket positiva. Från och med den 17 september 2018 har Indacoin-plånboksprogrammet för Android 10 000 installationer och ett genomsnittligt betyg på 4,8 stjärnor med 2 980 recensioner. IOS-appen har också ett genomsnittligt betyg på 4,8 stjärnor med 27 recensioner. För dem som letar efter en regelbundet uppdaterad applikation tillhandahåller utvecklingsteamet detta. Om vi ​​till exempel tittar på iOS-appens versionshistorik, har projektet åtagit sig att släppa frekventa uppdateringar. Dessa inkluderar buggfixar, förbättringar av prestanda och mer.

Trots dessa fantastiska recensioner är det viktigt att notera att vissa granskare har hävdat att transaktionerna inte slutfördes. Vissa människor tyckte att kundsupport antingen inte svarade eller inte hjälpte att lösa deras problem. Som vi har sett i andra utvärderingar av kryptovalutor är kundsupport tyvärr ofta ett stort problem med utbyten.

Indacoin-insättning och uttagsavgifter

För att köpa kryptovalutor har användarna två huvudalternativ. Den första metoden är att använda ett betalkort / kreditkort (dvs. Visa eller Mastercard), som inkluderar en avgift på 4%. Den andra metoden är att använda Payza, som inkluderar en avgift på 2,9% + 0,30 $. Det finns en transaktionsavgift på 3% för både köpare och säljare för varje transaktion som görs på Indacoin. Även om det inte finns någon insättningsavgift för Bitcoin tillkommer en uttagsavgift på 0,0001 BTC.

foto av iOS-, Android- och stationära versioner av Indacoin-plånboken

Indacoin plånbok är tillgänglig via mobila och stationära applikationer.

Massiva Fiat-uttagsavgifter

När vi tittar på nästan varje Indacoin-recension som finns online ser vi ett vanligt klagomål: användare kan inte direkt dra tillbaka fiat på ett bekvämt sätt. Uttagsavgifter för konverteringar mellan kryptovaluta och fiat är 12% genom att använda börsen direkt. Detta är särskilt högt när man överväger andra tillgängliga alternativ på marknaden som GDAX eller Changelly ger mycket lägre avgifter.

Lyckligtvis erbjuder utbytet ett alternativ. Användare kan använda en onlinebetalningsplattform som heter Payza för att avsevärt minska uttagsavgifterna. Till exempel kostar endast $ 0,50 att ta ut medel via banköverföring med Payza. Att ta ut pengar till ett kreditkort kostar en standardavgift på $ 8 för alla belopp som är mindre än $ 5000. Beroendet av en separat processor från tredje part är inte optimalt. Under vissa omständigheter ger det dock en mer bekväm lösning.

Den dåliga nyheten är att Payza tar cirka 20 arbetsdagar att skicka fiat-uttag. Med tanke på att det finns många Fintech-plattformar som kan uppnå snabbare överföringar kan detta avskräcka vissa användare. I grund och botten måste användarna välja mellan snabbare uttagstider med mycket högre avgifter (Indacoin) eller långsammare uttagstider med lägre avgifter (Payza).

Köp / Säljgränser

För Indacoin-användare är begränsningar för köp och försäljning begränsade. Till exempel, för ett första köp / sälj är minimibeloppet $ 15. Det högsta beloppet är $ 50. Den andra transaktionen kan vara upp till 200 USD men kan inte göras förrän minst fyra dagar efter det första köpet. Den tredje transaktionen är begränsad till $ 500 och kan endast göras sju dagar efter det första köpet. Det finns också en köpgräns för första månaden på $ 5000. Efter detta finns det inga begränsningar. Även om möjligheten att enkelt köpa en mängd olika kryptovalutor direkt med fiat lockar, verkar dessa oförklarliga köp / säljbegränsningar utgöra ett stort hinder för att nya användare antas.

Viktiga milstolpar och partnerskap

I mars 2018 meddelade teamet att användare kunde sälja kryptovalutor direkt för fiat i Android-mobilappen. Avgifterna för dessa transaktioner fastställdes till 7%. I augusti 2018 släppte Indacoin en ny app för Android samt tillägg av myntbytesfunktionalitet. Dessutom har Indacoin samarbetat med projekt som ZenCash, Alt. Tillstånd, och Coinranking.

Indacoin erbjuder också företag partnerskapsmöjligheter via API-integration. Både lätta och standardintegrationer kan användas för att möjliggöra för alla företagstjänster att köra kryptovalutaväxlingsfunktionerna (dvs. betalningshantering via kredit- / betalkort).

Foto av Indacoins uppdaterade Android-app, som släpptes i augusti 2018

Utvecklingsteamet lanserade en uppdaterad Android-app i augusti 2018.

Slutsats

I vår Indacoin-recension hittade vi flera betydande hinder för användaradoption. Även om detta utbyte erbjuder innovativa funktioner som Indacoin-plånbok, bör potentiella användare också överväga Indacoins höga avgifter och köp / säljgränser.

Förbättringar av avgiftsstrukturer, uttagsprocesser och köp / säljgränser kan få Indacoin att bli en toppbörs. Det kommer att bli intressant att se hur Indacoin fortsätter att förnya sig inom dessa områden och vilken roll företaget kommer att tjäna på den alltmer konkurrensutsatta kryptovalutamarknaden..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me