Riva ner Art’s Walls

Konstgallerier – traditionellt stora, rymliga byggnader som rymmer ovärderliga konstverk från vägg till vägg. Det är inte längre fallet. Konsten kan förbli densamma, men decentraliserade konstgallerier förändrar vårt sätt att äga och upplever verken inuti (eller online). Dessa blockchain-baserade gallerier gör konsten mer tillgänglig för en genomsnittlig person och hjälper nybörjare att få erkännande i rymden.

Eftersom det fortfarande är en relativt ny idé att kombinera blockkedjan med konst, kanske du inte har hört talas om några decentraliserade konstgallerier. Oroa dig inte. Vi är här för att ge dig en insiderguide till några av de bästa decentraliserade konstgallerierna som för närvarande dyker upp runt om i världen.

Maecenas decentraliserade konstgalleri

Maecenas är ett decentraliserat konstgalleri som “demokratiserar tillgången till konst.” Med Maecenas-plattformen kan du köpa delar av konstverk med ART-tokens. Även om ägarna behåller det fysiska konstverket, drar du nytta av all uppskattning i värde.

På andra sidan transaktionen kan konstgallerier i Maecenas ekosystem sälja delar av sitt konstverk för att finansiera nya installationer. I stället för att behöva ta ett lån med hög ränta samlar gallerieägare medel genom att sälja, säg 20%, av sitt mest värdefulla arbete.

maecenas diagram hur det fungerar

Inte bara gör Maecenas det möjligt för oss att ha medelstora företag att äga fina konstverk, det skapar en mer effektiv marknad som tar bort mellanhänderkostnader. Detta bör i sin tur leda till mer tillgängligt kapital för att finansiera nya artister och deras verk.

Maecenas-teamet höll en framgångsrik toksmassa där de samlade över 50 tusen ETH. Crowdsale tog in flera anmärkningsvärda investerare, inklusive Pantera Capital, det första amerikanska Bitcoin-investeringsföretaget. Teamet distribuerade tokens på följande sätt:

  • 30%: Crowdsale-deltagare
  • 30%: Reservlikviditetsfond
  • 20%: Partner- och kundförvärv
  • 20%: Maecenas team

Det finns och kommer alltid att finnas 100 miljoner ART-token.

DADA.nyc

Specialiserat på Dada-genrekonst, DADA.nyc är ett decentraliserat konstgalleri på Ethereum-nätverket. Varje konstverk på plattformen är en begränsad upplaga med bevis på ägande kopplat direkt till blockchain.

Som konstnär marknadsför och säljer du dina konstverk direkt på DADA-webbplatsen. Du får 70% av varje försäljning (DADA får 30%) samt 30% av alla vinster från sekundärmarknaden för dina verk.

Galleriet började 2014 som en ”visuell konversationsplattform” för artister att prata med varandra genom sina ritningar. I mars 2016 nådde galleriet över 150 tusen registrerade användare. Och i oktober 2017 avslutade teamet utvecklingen av det decentraliserade konstgalleriet.

Curio-kort

Curio-kort är digitala bilder och animerade GIF-filer i ett specifikt kortformat. Det relaterade galleriet, känt som varuautomaten, är helt online och använder Ethereum blockchain för att sälja verk. För att köpa ett kort behöver du bara:

  1. Skapa en Curio Card plånbok. Denna plånbok är kompatibel med både Trezor och Ledger Nano S.
  2. Skicka rätt mängd Ethereum från din plånbok till lämplig plånbokadress för varuautomater.
  3. Sedan kan du visa dina kort i galleriet eller direkt från din Curio Card-plånbok.

Det finns en begränsad mängd av varje kort, så de säljs ofta. Artister får hundra procent av försäljningen från Curio Card-varuautomaten. Det finns ingen i mitten som kan klippa.

Webbplatsen har för närvarande sex artister i en mängd olika stilar.

Decentraliserade konstblockkedjor

En helt ny ras av decentraliserad konst har dykt upp direkt på blockchain och omdefinierar vad som faktiskt klassificeras som ett galleri. Samlarföremål, t.ex. CryptoKitties finns på Ethereum-nätverket och kan interagera med varandra. Du kan köpa, sälja eller till och med avla dem med varandra för att producera ett helt nytt konstverk (katt) – inget galleri behövs. Dessa digitala katter var så populära vid ett tillfälle att de orsakade betydande trängsel i Ethereum-nätverket, vilket till och med ledde till fördröjning av vissa initiala mynterbjudanden (ICO).

Ett annat exempel, Sällsynt Pepe-katalog är en enkel webbplats som är värd för sällsynta Pepe-handelskort. Artister skapar dessa kort med Counterparty-nätverket. Och återigen kan du överföra ägandet direkt på blockchain. Dessa kort har fått en kultliknande följd som producerar specifika samhällen, sällsynta Pepe-kritiker och till och med en pseudoreligion. Det dyraste sällsynta Pepe-kortet, Homer Pepe, såldes nyligen för knappt 40 000 dollar.

homer pepe

Slutligen tar projekt som Anime Coin ytterligare bort behovet av ett centraliserat konstgalleri. Med Anime Coin laddar du upp din anime-bild till nätverket tillsammans med antalet kopior du vill distribuera. Med det kan andra användare köpa ditt konstverk med hjälp av projektets decentraliserade ANIM-utbyte. Det är detta utbyte som effektivt blir ett decentraliserat konstgalleri.

Slutgiltiga tankar

Även om decentraliserade konstgallerier för närvarande är få och långt ifrån finns det en tydlig trend som visar deras framväxande popularitet. De kanske aldrig ersätter fysiska utrymmen; dock är hybridlösningar som slår samman det centraliserade med det decentraliserade inte uteslutet.

Att kombinera blockchain-teknik med gallerier förbättrar konstens tillgänglighet och stöder kraftigt artister som kanske har kämpat för att klara sig. Med det värde som decentraliserande konst ger, är det ingen överraskning att industrin rör sig denna riktning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me