Som kryptoinvestor har du utan tvekan snubblat på Bitcoin-utlåningsplattformsannonser. Dessa plattformar finns i alla olika storlekar och var och en med olika procedurer. Bitcoin-utlåning blev först populär 2017 när kryptomarknaden höjde sig till nya höjder. Hype av förra årets kryptoman skapade också en utmärkt miljö för Bitcoin-utlåning.

Idag erbjuder många Bitcoin-utlåningsplattformar alla typer av finansieringstjänster, eftersom finansieringstjänster av alla slag är riktigt populära, och du kan till och med hitta webbplatser för skuldkonsolidering som är bra för detta. Finansieringsalternativ inkluderar att få ett lån för att köpa Bitcoin, använda din Bitcoin för att få ett lån i fiat och låna din krypto till andra som söker finansiering. Medan alla dessa plattformar erbjuder olika tjänster har de alla en sak gemensamt: de satsar alla på att kryptopriset kommer att fortsätta att stiga.

Inflytande

Det primära målet för Bitcoin-utlåningsplattformar är att ge användarna mer hävstång i sina handelsinsatser. Hävstång är en investeringsstrategi där du multiplicerar effektiviteten i dina affärer via lånade pengar. Det är en vanlig strategi på aktiemarknaden.

I teorin låter konceptet fantastiskt. Du får ett lån för 10 000 USD, köper Bitcoin, priset stiger och du skrattar hela vägen till banken. I verkligheten är processen mycket svårare än detta, och i de flesta fall befinner sig investerare med enorma högar med skuld.

Få ett lån för att köpa Bitcoin

Att köpa Bitcoin kan bli dyrt. Låt oss inse det, många nya investerare som skulle ha det bättre med Bitcoin istället investerar i billigare altcoins eftersom de kan äga fulla mynt till en bråkdel av kostnaden. Erfarna kryptoinvesterare förstår att innehav av en procentandel av Bitcoin kan vara mycket mer värdefullt än att äga ett helt altcoin.

Utlåningsföretagen insåg snabbt både investerarnas önskan att äga kompletta mynt och distansen mellan traditionella utlåningsplattformar från kryptoutrymmet. Denna önskan ledde till en flod av Bitcoin-utlåningsplattformar som växte fram under det senaste året. Dessa plattformar ger användarna mer likviditet för att köpa sin krypto. SoFi är en sådan plattform som har vunnit popularitet under föregående år. SoFi ger dig tillgång till fiat-medel för att köpa krypto direkt. Plattformen erbjuder också refinansiering av studielån och personliga lån.

Sofi via Hompage

SoFi via Hompage

Få ett lån i Bitcoin

En annan framväxande strategi inom Bitcoin-utlåningssektorn är krypto-direkta lån. Dessa plattformar hoppar över fiatvaluta helt och hållet. Istället får du din kredit direkt i Bitcoin. Det finns traditionellt två typer av direkta Bitcoin-lån. Den första typen av lån kommer från ett utlåningsföretag. Några nya låneföretag tillåter människor att göra det ta ett billån i bitcoin är det enda tillvägagångssättet att bilhandlaren måste acceptera Bitcoin också.

Den andra typen av Bitcoin direktutlåningsstrategi innebär att du ansluter dig till andra investerare som vill låna ut sina Bitcoin i utbyte mot lite ränta på lånet. Plattformar som BTCPOP, Bitbond, och Nebeus specialiserat sig på dessa typer av transaktioner.

Få ett Fiat-lån med din Bitcoin som säkerhet

På baksidan av ekvationen har du cirka tusen Bitcoininnehavare som kontrollerar de allra flesta Bitcoins som finns. De flesta av dessa individer är långvariga Bitcoin HODLers och har därför ingen önskan att sälja sina värdefulla mynt. Lyckligtvis för dessa individer kan de nu få fiatvalutalån med deras Bitcoin som säkerhet.

Inlåsning är en sådan plattform för att erbjuda dessa tjänster till investerare. I en nyligen intervju, Inlocks VD, Csaba Csabai, förklarade hur stora Bitcoin-innehavare är i en unik position. Csabai förklarade hur hans företag upptäckte att 40 procent av världens Bitcoins inte har flyttat från sina plånböcker på över ett år. Han skröt också de skattemässiga fördelarna med denna strategi. Kryptotransaktioner är skattepliktiga i de flesta länder, men att använda din Bitcoin för säkerhet är inte.

SALT är en annan populär Bitcoin-säkerhetslånplattform. Företaget erbjuder verifiering samma dag och kräver ingen kreditkontroll. SALT anses vara en av de mest legitima Bitcoin-utlåningsplattformarna på marknaden idag. Plattformen fick betydande mediatäckning inklusive artiklar i Forbes, Bloomberg, och NASDAQ.

Bitcoin utlåning bedrägerier

Tyvärr såg Bitcoin-utlåningssektorn en rad nya skandaler som har kostat investerare miljarder. En av de mest kända av dessa skandaler är BitConnect. Denna peer-to-peer-utlåningsplattform fick investerare för enorma summor pengar efter att ha plötsligt stängt sin verksamhet i januari i år.

BitConnect steg snabbt till en dominerande ställning på marknaden efter en framgångsrik ICO värd 2016. Plattformen visas allmänt som ett perfekt exempel varför inte engagera sig i Bitcoin-utlåning. BitConnect gjorde rubriker för sin Ponzi-planstrategi och över den bästa marknadsföringskampanjen. Charlie Lee, grundaren av Litecoin, uttryckte oro över plattformen i slutet av förra året via en viral tweet. Bitconnect stängde av sin verksamhet inom en månad efter varningen.

Jag har blivit tillfrågad om vad jag tycker om BitConnect. Från ytan verkar det som ett klassiskt ponzi-schema. Jag skulle inte investera i det och skulle inte rekommendera någon annan att göra det.

Jag följer denna tumregel:

”Om det ser ut som en &# 129414 ;, går som en &# 129414 ;, och kvacksalar som en &# 129414 ;, då är det en ponzi. ” &# 128514;

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 30 november 2017

Problem med Bitcoin-utlåning

En januari Rapportera avslöjade att så mycket som 18,15 procent av nyligen köpta Bitcoin förvärvades med kredit. Denna statistik visade också att cirka 22 procent av dessa skulder inte får betalt. Med tanke på kryptomarknadens volatilitet kan det vara i din bäst intressen för att spara pengar och köpa din krypto direkt. För de av er som inte har tålamod, eller har handelsförmåga att konvertera dessa lånade medel, kan Bitcoin-utlåning vara ett smart alternativ.

Bitcoin-utlåning: det är upp till dig

Att avgöra om en Bitcoin-utlåningsstrategi är rätt för dig kan kräva allvarlig själssökning. Det har gått nästan ett år sedan Bitcoin nådde sin rekordhöga nivå, bara blyg på 20 000 USD. För dem som fick lån till detta pris råder det ingen tvekan om att de för närvarande beklagar beslutet. Förhoppningsvis hoppar kryptomarknaden i framtiden tillbaka till dessa glansdagar, och alla kan betala tillbaka sina skulder. Det är mycket mer troligt att dessa skulder förblir obetalda i många år framöver.

Är du intresserad av att lära dig mer om Bitcoin-utlåning? Kolla in vår jämförelse mellan Ethlend och SALT.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me