Exklusiv intervju med Qtum’s Patrick Dai: Scaling in the High-Velocity Crypto Ecosystem

Patrick DaiFå företagare under 30 år kan säga att de har startat ett projekt med en marknadsvärde på hela tiden 7,3 miljarder dollar.

Möt Patrick Dai, grundaren av Qtum.

Patrick Dai tog examen från Draper University, ett privat vinstdrivande universitet och entreprenöriell bootcamp i Silicon Valley grundat av Tim Draper. Han hyllas som deras första “enhörning”, startlingo för ett privatägt startföretag till ett värde över 1 miljard dollar, och noterades också på Forbes 30 under 30-listan i Kina.

Patrick var tidigare anställd på Alibaba och sökte en doktorsexamen från den kinesiska vetenskapsakademien innan han hoppade in i blockchain-världen.

Qtum (uttalad Quantum) exploderade på kryptovalutalandskapet med en framgångsrik ICO den 12 mars 2017 och samlade 15,6 miljoner dollar. En Qtum-token var 0,30 dollar tillbaka i mars 2017, och det är självklart att den ballongade till en topp på 330x (för närvarande ligger 75x) av sitt ursprungliga värde. Vi fick en chans att prata med Patrick vid 2018 Draper University Blockchain Intensive om allt från entreprenörskap i blockchainvärlden för att balansera effektivitet och rättvisa.

Hur kom du in i blockchain-världen från Alibaba?

[Alibaba] var en mycket bra betalning när man jämför det med andra utvecklare men ändå. Jag gick med i branschen 2012. Innan jag började i Alibaba arbetade jag med en doktorsexamen. examen i den kinesiska vetenskapsakademin. Då tänkte jag fortfarande på vad jag skulle göra? Vid den tiden hade vi redan Ethereum-idén, men 2016 är Ethereum bara ett normalt projekt. Priset är $ 2 eller $ 3 för hela året. Det är fortfarande inte ett särskilt framgångsrikt projekt.

Men jag insåg att det kan vara en bra riktning att gå genom att kombinera den säkra och enkla utformningen av blockchain-nätverket av Bitcoin med ett virtuellt lager, vi kan stödja en modul virtuell maskin. Det är en bra riktning att gå eftersom du med denna design har en blockerad blockkedja. Det är inte ett enkelt lager, det är en lager blockchain. Det är ett mycket bra koncept.

I min doktorsexamen Jag forskade mycket på telekommunikationsekosystemet. De har redan lagerdesignen. Skiktdesignen är mycket skalbar och kan verkligen lösa vissa problem. För Ethereum-nätverket just nu, om du vill lagra din Ethereum-valuta på flera signaturer, har du inte det inhemska stödet. Du behöver ett program eller smart kontrakt som Parity-plånboken. Varför förlorade de lite pengar eller frystes? Eftersom de lägger pengarna i smarta kontrakt, men smarta kontrakt är ett applikationslager. Du kan aldrig lägga för mycket pengar i applikationslagret. Det är inte lika säkert.

Hur skulle du beskriva företagande i allmänhet i blockchain-utrymmet?

Först börjar det med passionen. Jag gick med i branschen, inte för pengar eller andra saker, det är bara för att jag har intresse för branschen. Jag var student, jag gick med i branschen mycket tidigt.

Första gången jag hörde talas om Bitcoin skapades det som ett tillståndsfritt nätverk som alla kan gå med i. Ett gratis nätverk. För mig är det väldigt attraktivt eftersom jag inte behöver få tillstånd att göra något i nätverket. Jag kan helt frigöra min kreativa potential i nätverket. Det är något jag tror kan vara användbart för människor.

Den andra saken är timing. Timing är mycket viktigt. Speciellt i denna bransch ändras alltid tidpunkten. Vi har kryptovinteren. Förra året är det ett mycket hausseartat år så förra året var en mycket bra tidpunkt för projektets start. Det är svårt att säga, men timing är mycket viktigt.

Det tredje är att ha tålamod i branschen. Det är en mycket tidig bransch. Du behöver en långsiktig plan. Inte för imorgon eller nästa månad, men för två år, fem år. Vad är din plan på fem år för branschen? Vad vill du verkligen erbjuda? Vad vill du verkligen bidra till branschen? Är det bara för att priset ska gå högre? Det handlar inte bara om priset, det handlar om vad du gör för branschen. Det är vår poäng.

Qtum-handelsdata

Vi fokuserar på det långsiktiga värdet. Vi gör något som är svårt att förstå för vissa människor. Ingen bryr sig om det. Varför bygger du en ny virtuell maskin? Varför bygger du ett decentraliserat styrprotokoll? Hela samhället säger åh, de ville ha priset högre. Det är långsiktigt, det är inte för imorgon. Var tålamod nog och fokusera på det långsiktiga värdet och slutligen kommer du att belönas.

Vad har varit ett av dina favoritprojekt antingen inbyggt i QTUM-blockkedjan eller bara i kryptorummet i allmänhet?

På QTUM-blockkedjan kommer vi att ha de första levande dApparna i morgon. Bodhi är en förutsägelsemarknad. De bygger verkligen projektet. Det är inte som att det finns många dApps i branschen.

Bodhi

Bodhi: en blockchain-baserad förutsägelsemarknad.

Många dApps är värdelösa dApps. De hype konceptet, de samlar in pengar och sedan gör de ingenting. Ibland vill de göra något, men modellen fungerar inte. Bodhi är ett av få team som de har konceptet och de arbetar på och levererar sitt löfte. Förutsägelsemarknaden kan också vara en bra integration med ett blockchain-protokoll. Det är något där de har skapat uppmärksamhet.

Ett annat projekt är rymdkedjan. Det är ett mycket bra projekt trots att de står inför många problem just nu. Priset är inte så bra och andra saker involverade, men vi måste fortfarande tänka på lång sikt. Innan rymdkedjan tänkte ingen på att kombinera blockkedjan med rymdteknik eller rymdindustrin. Om de kan bevisa att modellen fungerar kan de skapa ett nytt sätt att finansiera ny teknik inom den offentliga sektorn inom rymdindustrin. Just nu har du begränsat deltagande från regeringen. Rymdteknik tar lång tid. De har en mycket bra utvecklare, Jeff Garzik, och han och hans team vill verkligen bygga något. Jag tror att det också är representativt för blockchainens anda. Anden i blockchain är att skilja sig från den vanliga världen. Det är därför det finns Bitcoin.

Rymdkedja

Många människor från den vanliga världen tycker att Bitcoin är konstigt och annorlunda. Vi behöver något konstigt i världen. Vi behöver något som rymdkedjan. De vill göra något på ett galet sätt bara för att se om det fungerar. Om de verkligen kan få det att hända kan de organisera en hel del resurser i världen och arbeta tillsammans. Det är omöjligt just nu för raketlag från Kina, från Ryssland, från USA att arbeta tillsammans.

Projekten var alla militära och statliga projekt. Om de kunde organisera sig inom ramen för rymdkedjan kan alla bidra till rymdteknikens öppna källa. De kan samarbeta och blockchain-tokens kan användas för att bygga stora internationella samarbeten. Idén bakom den är väldigt cool, men den behöver bara tid att verifiera. Tiden får avgöra.

Hur skulle du beskriva utvecklingen av infrastrukturplattformar och hur ni jämför med andra plattformar som NEO? Är det mer av en tävling eller är det ett samarbete för att främja blockchain-konceptet tillsammans?

Jag tror att vi just nu har några nya plattformar varje månad, men kärnidén bakom Qtum är att du vill bygga något baserat på den mogna och fullständigt testade tekniken. I den här branschen har vi så många prototyper. Vi har så många lovande projekt som aldrig släpps. Vår ekonomi är verkligen annorlunda eftersom vi avslutade ICO 2017 och samma år lanserade vi Mainnet. Det är redan ett halvt år just nu och allt fungerar, mestadels.

Tekniskt sett är det redan en mycket bra framgång just nu. Jag tror att kärnidén är att du vill bygga basen i det nuvarande ekosystemet och göra det nuvarande ekosystemet bättre.

Vi bygger några mycket bra innovationer. Vi bygger Qtum X86. Samtidigt använder vi AVM och Ethereum Virtual Machine, vi bygger X86 och människor kan använda de flesta programmeringsspråk för att låta dem göra smarta kontrakt som C ++, Rust, Python. De kan det för att göra programmeringen och använda smarta kontrakt.

När du jämför de tekniska funktionerna gör vi också något väldigt coolt. Tidigare i Satoshi-vitboken designade han bara Bitcoin för att bli ett peer-to-peer-överföringssystem. Det är mycket begränsad flexibilitet. Men för QTUM behåller vi fortfarande den begränsade flexibiliteten i Bitcoin-nätverket som ett grundläggande protokoll, och sedan skapar vi ett virtuellt lager. Det virtuella lagret gör nätverket riktigt kraftfullt. Det virtuella lagret kan stödja många, många virtuella maskiner.

Qtum blockchain info

Qtum blockchain info

På så sätt utnyttjar vi Bitcoin-designen och genom det virtuella lagret kan vi stödja en del av AVM-flexibiliteten och smarta kontrakt. Vi har vår egen virtuella maskin och även Bitcoin-nätverket kan bearbeta alla transaktioner med hjälp av Bitcoin-stämpeln.

Det här är väldigt annorlunda eftersom det du ser i vår ekonomiska modell är att det är en enda transaktion per gång. Det finns mynt som jag bara kan överföra till dig varje gång. Men för Bitcoin, om du är bekant med Bitcoin-transaktioner, kan en ingång ha hundra utdata. Du kan sända hundra transaktioner parallellt i ett nätverk.

Det är också statslöst. För Ethereum är all statlig lagring 400 gigabyte just nu. Bitcoin-blockets fullständiga blockkedja är 200 gigabyte. Det växer snabbare än Bitcoin-nätverket. Det betyder att det en dag kommer att bli mer centraliserat igen.

I den här branschen står vi alltid inför problemet med att balansera effektivitet och rättvisa. Effektivitet med decentralisering. Centraliserad är effektivare men vi borde fråga oss om effektivitet verkligen är vad vi vill, för om vi verkligen vill ha effektivitet bör vi använda banktjänster. Alla banktjänster behandlar fler transaktioner.

Varför skulle vi behöva kryptovaluta? Det är kärnidén. Många projekt förstår inte avvägningen. De säger att de kan hantera 10 000 transaktioner per sekund. Du säger det om du kan bearbeta 10 000 transaktioner per sekund är din konkurrent inte Bitcoin eller något annat blockchain-projekt. Din konkurrent är Visa eller Mastercard eller Alipay eller WeChat. Då misslyckas du eftersom de kan behandla 100 000 transaktioner per sekund.

Jag tror att den mycket ursprungliga idén för Bitcoin-nätverket för det första är peer-to-peer-nätverket. Om det inte är ett peer-to-peer-nätverk personligen tror jag att det förlorar blockkedjans verkliga betydelse. Det vänder sig till ett privilegierat nätverk där någon har fler rättigheter än du. Du kan inte vara kamrater, du är inte lika i nätverket. Bitcoin-nätverket är lika. Om jag blir en fullständig nod kan du vara alla andra, kamraterna.

Lista över Qtum-noder

Lista över Qtum-noder.

För USA har du fortfarande supernoderna. Du har fortfarande de 21 stora noder som behandlar alla transaktioner. Vad är skillnaden när de 21 servrarna behandlar alla transaktioner? Det är ingen stor skillnad. Den stora skillnaden är att du har en symbol för folks spekulation. Vad är den andra skillnaden? Om jag vill ha högre effektivitet föredrar jag Google Cloud. Det är mer effektivitet. Jag kör min ansökan. Jag behöver inte någon annan verifiering. Varför behöver vi bygga en annan centraliserad plattform?

Det fokuserar på din kärnvärdesplattform som inte är effektiv. Det är att tillhandahålla den decentraliserade komponenten som många centraliserade platser inte har.

Visst behöver du en avvägning eftersom du måste offra decentraliseringen för högre effektivitet. Så fungerar det. Vi har CAP-teorin, datavetenskapsteori för alla distribuerade nätverk. Du kan inte uppnå effektivitet i ett decentraliserat nätverk samtidigt. Du behöver avvägningen.

Vilka är nästa steg för Qtum-teamet?

Just nu är vi fortfarande fokuserade på mycket tekniska innovationer som X83. Vi kommer att släppa det om en månad eller två. Vi har gjort prototypen redo så att människor kan programmera på de flesta programmeringsspråk. Det är vårt huvudfokus just nu. Det andra fokuset är fortfarande tekniska innovationer som att vi bygger en företagsversion över Qtum.

Vi pratar om effektivitet, så låt oss prata om företagsversionen. Effektiviteten är ibland användbar för företagsanvändningsfall eller för något centraliserat användningsfall. Det är OK eftersom vi fortfarande behöver WeChat Pay för att behandla transaktionen. PayPal behandlar mina transaktioner varje dag. Det är användbart. Jag säger inte att de inte har något användbart. Men för samhället här behöver du rättvisa.

Rättvisa är viktigare, decentraliseringen är viktigare för samhället snarare än effektiviteten. Sedan för spelindustrin, för det digitala innehållet, är det en central affärsmodell. De behöver en effektiv lösning för att bearbeta sina transaktioner.

Det är en anledning till att Qtum bygger en annan version av Qtum som heter Qtum Enterprise Version, vi har nästan avslutat all design. Vi gör programmeringen just nu. För den här versionen kommer vi att stödja en mycket hög effektivitetsbehandling av transaktionerna. Kanske kan du bearbeta 1 000 till 2 000 transaktioner i Enterprise-versionen. Men det är verkligen mycket centraliserat. Du kanske bara har 12 noder för att behandla transaktionerna. Det är två saker vi jobbar med.

Det tredje är att vi stöder dApps från spelindustrin och de arbetar i den digitala innehållsbranschen. Jag tror att många ICO-koncept inte fungerar, många dApps fungerar inte riktigt eftersom dApps bara använder blockchain som en token. Inget mer.

Som ett tecken samlar de in pengar, inget annat. Men som en fullständig blockchain vill du ta blockchain till nästa nivå. Vi måste tänka på vilken bransch som kan föra ytterligare tio miljoner människor till blockchain-industrin.

Den mest populära industrin är spelindustrin med allt digitalt innehåll. De har många användare och det passar redan med blockchain eftersom det redan är digitaliserat.

Qtum hemsida

Qtum hemsida med team.

Många människor gör blockchain med finansbranschen och försörjningskedjan. Alla andra verkliga industrier, det är väldigt svårt eftersom det är svårt att ta med data på blockchain. Du måste lita på en tjänst eller mellanhandspart för att spela in data från den verkliga världen och lägga den på blockchain.

Då erbjuder blockchain smarta kontrakt, men du måste översätta resultaten från blockchain till den verkliga världen igen. Det är väldigt involverat. Bitcoin-nätverket växte så snabbt eftersom det inte riktigt involverar folket, det involverar programmeringen. Det kan växa snabbare.

Om du involverar fler människor blir det långsammare. Jag tror att den första genombrottspunkten för nästa våg av blockchain kommer att komma från spelindustrin eller den digitala innehållsindustrin.

Har du sett Steem tillämpa sina smarta media-tokens på en massa olika andra projekt som D.Tube och allt det digitala innehållet? Du kan i stort sett bara ta hela Steem blockchain och protokoll och spin-off en annan sak och få Steem-protokollet att köra på ett Instagram eller Steem-protokollet körs på en …

Det är en bra idé. En annan utmaning för branschen är att den fortfarande är en begränsad bransch. Det finns fortfarande några luckor från blockchain till mainstream. Förra året, främst på grund av ICO, varje ICO från olika branscher, de tar med sig några kunder från branschen och det är anledningen till att priset stiger för alla kryptovalutor, men det kommer inte att vara för evigt. Människor kommer att inse att vissa av tokens är värdelösa.

Några av dem är bara en enorm manipulation eller några tokens kommer att misslyckas. Det tar lite tid för människor att lära sig. Men efter att människor insett kommer de att tänka om vad det verkliga värdet av en blockchain är. Vad är det verkliga värdet av Bitcoin, Ethereum, QTUM? Behöver vi decentralisering? Behöver vi effektiviteten? Eller behöver vi bara en annan stor spekulation?

Människor behöver bara fler användningsfall. De behöver fler datapunkter. För majoriteten är deras uppfattning september 2017 till april 2018. De har inga datapunkter, de ser inget annat fungera. Ju mer tid som går, desto fler projekt ser de fungera och ju fler människor är som hej, jag tjänade 10 000 dollar bara för att skriva artiklar på Steam. Wow, blockchain kan faktiskt göra något galet.

Enterprise-versionen är något vi jobbar med. Det tredje vi jobbar med är att vi fortfarande har idén. Vi vill släppa en smart kontraktsbutik. Det är som en Apple Store. För protokollet för oss själva kan vi inte utveckla alla applikationer själva, men vi kan erbjuda verktygen för att göra det möjligt för tredjepartsutvecklaren som Apple Store att erbjuda alla ramar för dig att utveckla applikationer för deras butik.

Vi vill erbjuda vår smarta kontraktsbutik för att bygga en marknadsplats så att människor kan sälja sina mallar för smarta kontrakt. De kan sälja sina smarta kontraktsapplikationer. Precis som om du köper alla appar från Apple Store. På så sätt kan människor verkligen använda det här.

Det är en annan idé som vi fortfarande arbetar med. Tekniskt sett är vi fokuserade på dessa tre idéer. X86, företaget och den smarta kontraktsbutiken. En annan sak vi fortfarande arbetar med är utbildningssidan. Vi arbetar med många universitet i Kina, i Estland, i USA. Vi öppnar en blockchain-kurs i universitet. Den första kursen kommer att ske i Singapore om två veckor.

Vi öppnar en två-dagars kurs för att lära eleverna hur man gör programmering på blockchain och på QTUM. Vi har en annan kurs vid TTU i Estland och vi har redan öppnat den här kursen i Kina vid några få universitet. Jag tror att vi fortfarande behöver en mycket bra utbildning för de unga utvecklarna, så att vi kan locka dem till vårt ekosystem. Så det är ett annat fokus, utbildningen är viktig. Det långsiktiga värdet.

Tack, Patrick, Qtum-teamet och Draper University-teamet!

För att skapa en mer grundläggande och funktionell förståelse för Qtum-teamet, kolla in vår QTUM-guide, deras vitt papper, och den QTUM-webbplats.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me