HitBTC-konsistens rankas som ett av de bästa kryptovalutabörserna på marknaden när det gäller handelsvolym. Även om likviditet är en viktig faktor är det inte det enda du bör tänka på innan du använder en börs. I vår granskning av HitBTC undersöker vi alla detaljer du behöver veta om detta utbyte.

HitBTC Exchange nyckelinformation

Användargränssnitt

Först i vår HitBTC-granskning undersöker vi användargränssnittet. Jämfört med de flesta andra börser är prisdiagramgränssnittet ganska lika. Den största skillnaden mellan HitBTC och andra börser är det sätt på vilket medel kategoriseras på fliken “konto”. Detta beror på att HitBTC ger varje användare två konton (huvudkonto och handelskonto), som båda har olika funktioner.

Huvudkontot är utformat för att vara en plats där du kan lagra dina kryptovalutafonder. Om du har medel här kan du inte omedelbart byta dem. Du måste först överföra dem till “handelskontot”, som är utformat speciellt för handel och inte för att lagra pengar.

När du vet detta är det lätt att förstå användargränssnittsfunktionaliteten. Men om du är en nyare användare kanske du tycker att det här är lite konstigt. Detta beror på det faktum att nästan alla andra kryptovalutabörser använder ett kontosystem. Därför skapar lite förvirring att ha ett system med två konton.

LTC / BTC-pristabell

Förutom tvåkontotsystemet bör HitBTCs användargränssnitt vara bekant för de flesta kryptohandlare.

Säkerhet: Är HitBTC säker?

Inte långt efter lanseringen 2015, HitBTC gick offline under en kort tidsperiod. Under detta evenemang klagade vissa användare på att de inte kunde ta ut pengar från börsen. Detta antas ha orsakats av börsen som fryser användarnas medel som en säkerhetsåtgärd efter att en annan börs som heter Bter hade stulit medel under ett hack. Sammantaget var HitBTC-incidenten 2015 inte ett stort problem. Självklart kommer många att hävda att börsen kan frysa pengar när det passar är negativt när man överväger säkerhet.

Utbytet har för det mesta varit relativt säkert. Idag erbjuder börsen tvåfaktorautentisering som en säkerhetsåtgärd. Du kan aktivera 2FA för uppgifter som inloggning, uttag av pengar och justering av inställningar. Som en försiktighetsåtgärd kan du välja hur länge din kontoinloggning förblir aktiv innan du loggar ut automatiskt. Alternativen inkluderar 30 minuter, 1 timme, 8 timmar, 1-7 dagar eller aldrig.

HitBTC använder kylförvaring för att säkra de flesta av sina medel. En unik säkerhetsfunktion är “vitlista”. Med den här funktionen kan du lägga till alla insättningsadresser som du litar på. I huvudsak är detta avsett att förhindra att någon (till och med en hackare) drar sig tillbaka till en adress som du inte känner till eller inte kontrollerar. Om en hacker bryter mot ditt e-postkonto och försöker ta ut det, bör HitBTC kunna blockera den här åtgärden.

HitBTC-avgifter

Jämfört med de flesta kryptovalutabörser är handelsavgifter på HitBTC konkurrenskraftiga. För tagare är HitBTC-avgifterna inställda på 0,1%. Tillverkare behöver inte betala några avgifter. Tvärtom får tillverkarna faktiskt en rabatt på 0,01% för varje handel.

HiBTC-avgifter för uttag är unika i det faktum att de baseras inte på transaktionsvolym. Om du till exempel vill ta ut 10 BTC eller 0,5 BTC kommer du att debiteras samma avgift. Avgifterna är dynamiska och justeras automatiskt med marknaden. Om du vill ta ut en större mängd krypto är det verkligen positivt. För mindre belopp kan detta dock betraktas som negativt. Jämfört med andra populära börser som Binance och Bittrex är HitBTC-avgifterna för uttag lägre för vissa kryptovalutor och högre för andra.

HitBTC Support Center hemsidebanner

HitBTC Support Center ger många svar på vanliga frågor om utbytet.

Valutainställningar

En av kategorierna som skiljer HitBTC bortsett från de flesta börser är dess antal tillgängliga valutalternativ. Från och med november 2018 finns det över 200 olika kryptovalutor tillgängliga på denna börs. Många kryptovalutor som inte finns på andra populära börser finns på HitBTC. För många handlare är det bra eftersom det innebär större likviditet för kryptovalutor över hela linjen.

För dem som vill sätta in fiat direkt via HitBTC är detta alternativ uppenbarligen inte längre tillgängligt. Det finns några recensioner skrivna tidigare som säger att fiat-valutor (USD, EUR, BNP) stöds. Men utbyteswebbplatsen (i november 2018) säger det nu erbjuder inte fiat-insättningar. Du kan dock köpa Bitcoin med ditt Visa eller Mastercard på en annan börs som heter Changelly, som har samarbetat med HitBTC för att erbjuda denna tjänst. Du kan också göra detta på alla andra börser som erbjuder fiat-handelsalternativ.

Handelsbegränsningar

Det finns tre kontonivåer som bestämmer transaktionsgränser. Det är dock inte klart vad dessa nivåer faktiskt betyder för transaktionsgränser. Till exempel har vissa sagt att verifieringsnivåerna inkluderar följande:

Det allmänna kontot, som inte kräver verifiering, har en daglig uttagsgräns på motsvarande 5000 EUR i kryptovaluta. Med detta nivå kan du inte sätta in fiat. Verifierat konto är andra nivån. Det kräver en KYC-kontroll. Du tillåts en krypteringsgräns på 25 000 EUR per dag. För fiat-valuta finns det en gräns på $ 2000 (EUR eller USD) per vecka och $ 10 000 per månad – både för uttag och insättningar. Den tredje nivån är ett kvalificerat konto som gör att du kan ta ut mer än 25 000 dollar i krypto varje dag. Fiat-uttag och insättningar för kvalificerade konton är $ 10 000 per vecka och cirka $ 50 000 (EUR eller USD) per månad.

Enligt en officiell HitBTC-kundtjänst på Reddit, ”Det finns ingen daglig gräns vid HitBTC”. För att lägga till förvirringen är de olika stadierna som visas i bilden nedan (finns på HitBTC-webbplatsen) inte klickbara. Ingen information ges där som visar skillnaderna mellan de tre kontonivåerna.

grafik över kontonivåer (allmänna, verifierade och kvalificerade)

HitBTC har tre huvudkontonivåer: allmänna, verifierade och kvalificerade.

Kundtjänstupplevelse

I den sista kategorin av vår HitBTC-recension, låt oss undersöka den totala kundupplevelsen. Enligt olika kundrecensioner är HitBTC relativt långsam och ibland inte svarar på frågor från användare. Till exempel har några användare klagat på att supportteamet inte svarade på frågor utöver den ursprungliga förfrågan. Även om det är positivt att HitBTC har ett socialt mediaalternativ för att ta itu med kundfrågor (Reddit) har det ibland funnits köer med obesvarade frågor.

En annan fråga är att ibland vissa mynt “fastnar” i börsen på grund av tekniska problem. Ett specifikt exempel på detta är när användare kunde inte slutföra några operationer med Metaverse ETP-medel. Genom att inte tillåta användare att kontrollera sina egna medel och stänga av / frysa vissa mynt riskerar HitBTC att skapa kontinuerliga problem för vissa handlare.

Slutsats

HitBTC tenderar att ha konkurrenskraftiga handels- och uttagsavgifter samt ett överflöd av valutahandel. Ändå finns det många frågor som börsen bör ta itu med. Fondsäkerhet, kundserviceupplevelse och förtydligande av olika utbytespolicyer är alla områden som kan förbättras. Förhoppningsvis kan vår HitBTC-recension hjälpa dig att avgöra om det här utbytet är ett bra alternativ för dig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me