HODL dina hästar! Varför Ingen flytt kan vara den bästa flytten

Sa Warren Buffett en gång,

“Köp bara något som du gärna skulle ha om marknaden stängdes i tio år”

Nu vet de flesta kryptoentusiaster Warren B är inte det största fan av Bitcoin. Mer exakt, han hatar det. Men han är utan tvekan den bästa investeraren genom tiderna. Därför skulle det vara dumt att avvisa hans maxim på grundval av ideologiska skillnader. Så hur tillämpar vi hans överlägsna investeringsfilosofi om aktieinvestering på kryptomarknaderna?

Lite något-något vi vill kalla HODL!

“Vänta, vad är HODL? Jag har aldrig hört talas om något sådant, säger förmodligen ingen som läser den här artikeln. Detta beror på att termen är den mest allmänt förekommande i kryptoinvesteringsgemenskapen, och har stärkts som det ultimata samlingsropet för långsiktiga troende på kryptovalutans livskraft..

Med tanke på kryptomarknadernas extrema volatilitet, är det klokt att genomföra en långsiktig investeringsmentalitet? Det är en rättvis fråga vi kommer att undersöka i den här artikeln.

Låt oss dyka in.

Obs – De åsikter som uttrycks i den här artikeln är mina och bör inte betraktas som investeringsråd eller råd från CoinCentral. Vänligen kontakta en erfaren finansiell rådgivare innan du gör några investeringar, särskilt inom detta otroligt volatila område.

HODL: s historia

Så för de 1% av er där ute som inte känner till HODL (och för de 99% av er som vill ha en bra humring), skulle jag vilja börja det här avsnittet med ytterligare ett “citat” från den uppskattade GameKyuubi – stolpen som satte igång detta fenomen.

JAG ÄR HODLING

Jag skriver d den här titeln två gånger för att jag visste att den var fel första gången. Fortfarande fel. vi. GF är ute på en lesbisk bar, BTC kraschar Varför håller jag? Jag berättar varför. Det beror på att jag är en dålig näringsidkare och jag vet att jag är en DÅLIG TRADER. Ja, ni bra handlare kan upptäcka topparna och de lägsta groparna. På samma sätt är de svaga händerna som OH INGEN DET GÅR NER JAG SÄLJER he he he och då är de som OH GUD MIN ASSHOL när SMART-handlarna som VET VAD FAN DE GÖR köper tillbaka men vet du vad? Jag är inte en del av den gruppen. När näringsidkarna köper tillbaka är jag redan en del av marknadsvärdet så GÄS VEM DU FUSSA DAGSHANDLARE INTE MIG ~! De skrämmande trådarna som säger “OHH DU BOR HAR SÅLD” YEAH INGEN SKIT. INGEN SKIT JAG BOR SÅLD. Jag borde ha sålda ögonblick innan alla säljer och köpte ögonblick innan varje köp men du vet vad inte alla är lika coola som du. Du säljer bara på en björnmarknad om du är en bra dagshandlare eller en illusionerad noob. Folket däremellan håller. I ett nollsummesspel som detta kan handlare bara ta dina pengar om du säljer.

så jag har haft lite whisky

faktiskt på flaskan är det stavad whisky


vi

stäm mig

(men bara om det ska betalas i BTC)

11 minuter senare skapades det första HODL-meme, och inte långt efter det blev HODL en sensation. Tusentals HODL-memer växte ut som ett resultat (ofta till samhällets irritation).

Mitt i hans berusade rant var överraskande kortfattade inkapslingar av två vanliga fenomen: de uppvisade känslorna skapade av Bitcoinens volatilitet och fallgroparna med att handla om du inte är kunnig (vilket vi kommer att lära oss, ingen är riktigt “kunnig”).

Således introducerades den bästa investeringsfilosofin för tillgångsklass till kryptosamhället: Köp och HODL.

Det första HODL-meme, med tillstånd av Investopedia

Ett exempel på ett meme genererat efter det första ökända “HODL” -inlägget, med tillstånd av Investopedia.

HODL din eld

Låt oss fortsätta temat för att starta varje avsnitt med ett citat med en annan maxim från Warren B..

“Om du inte är villig att äga ett lager på tio år, tänk inte ens på att äga det i tio minuter.”

Det är uppenbart att detta citat handlar om aktiemarknaden. Som tidigare nämnts kan och bör dock denna visdom tillämpas på andra tillgångsslag.

Låt oss gå tillbaka till inlägget i GameKyuubi-forumet. Vid den aktuella epoken gick priset på BTC från $ 130 i september 2013 till $ 1000 i december. Om han hade sålt vid tidpunkten för publiceringen (18 december 2013) skulle han ha sålt för ungefär $ 650. Vi har ingen aning om när han köpte sin BTC, men låt oss säga att det var runt $ 100. Att sälja skulle ha fått en avkastning på 550%. Inte så pjåkigt.

Om han sålde i mitten av 2015, 1,5 år senare, var BTC bara värt cirka 225 dollar. Fortfarande betydande vinster, men inte lika imponerande. När detta skrivs har hans $ 100-investering gett honom 6256%. Nu är DET inte så illa.

Alla marknader, men mycket specifikt kryptomarknader, genomgår perioder med stor prisuppskattning och avskrivning. Det är investerarna med det långsiktiga perspektivet som övervinner kortsiktiga rädslor och bekvämt rider ut de naturliga förändringarna på finansmarknaderna. Att köpa och hålla någon tillgång har alltid gett den bästa avkastningen på lång sikt. De bästa investerarna i världen, som Warren B, Peter Lynch, Jack Bogle och Joel Greenblatt, förespråkar alla köp- och innehavsmetoder för att uppnå konsekvent bättre resultat.

Ett meme av ett svart barn som misstänksamt tittar på en vit kvinna och frågar,

Ett annat HODL-meme, med tillstånd av bitcoinInvestr.com

Vad sägs om handel?

Ytterligare ett citat från vår pojke Warren B:

”Aktiemarknaden är en anordning för att överföra pengar från den otåliga till patienten”

Många studier tyder på att en stor majoritet av handlarna misslyckas. Det finns vissa som överträffar genomsnittet, men den lilla minoriteten handlar också aktivt mycket mer än den “genomsnittliga” dagshandlaren. Och även den lilla minoriteten går mycket sämre än våra HODLers.

Som framgår av många Reddit-forum, tillskriver de HODL-bashing aktiva handlarna irrationellt outperformance till skicklighet snarare än tur. När hela marknaden ökade förra året slog handlare borden och anförde sina överlägsna prognosförmågor som anledningen till deras galen prestation. De måste ha glömt att alla dödade det förra året.

Detta om du inte är en av de många olyckliga själarna som köpte BTC i december eller januari och inte HODL av rädsla. För de som inte har sålt, HODL!

En bild av Warren Buffet och hans citat:

Bild med tillstånd av tallengestore.com

Jag erkänner att det är rätt tid att sälja en tillgång. För att få en bättre förståelse för när det är lämpligt att sälja, läs denna artikel om tekniska indikatorer.

Och Altcoins?

Jag vill varna ovanstående påståenden med följande – HODLing är för de blå chipsen i kryptovaluta, som BTC och ETH. Så vad sägs om altcoins? Ska vi HODL dem också?

Enligt min mening, nej.

HODLing fungerar bara när den underliggande tillgången har långsiktig lönsamhet. Under dotcom-bubblans era gick 86% av företagen med ett .com i slutet av sitt namn från 1996 – 2006 till noll. Det är min uppfattning att den nuvarande kryptomarknaden är ännu skummare, och därför tror jag att över 90% av kryptovalutorna idag kommer att vara värdelösa om fem år. Det var Amazons och Microsofts från era som slutade upprätthålla och i slutändan ge otrolig avkastning för sina respektive HODLers.

HODLing är för livskraftiga tillgångar med bra fundament och affärsmodeller. Jag påstår inte på något sätt att alla altcoins är shitcoins. Jag förespråkar dock en noggrann grundläggande analys för att fastställa den underliggande effekten av själva verksamheten.

Andra överväganden: Skatter och tidshorisont

Andra saker att tänka på är skatter och tidshorisont. Kortsiktiga realisationsvinster tillskrivna aktiv handel kan vara så höga som 40% av förstärkningen. Så länge du tjänar mindre än 426 000 USD per år beskattas långsiktiga kapitalvinster aldrig mer än 15%. När det gäller tidshorisont fungerar HODLing inte under en kort tidsperiod. Om du investerar i krypto och hoppas på en snabb avkastning, gör inte HODL. Du behöver en betydande tidsperiod, ofta 5-10 år, för att maximera nyttan av HODL-metoden.

Slutsats – HODL On Tight.

Om du inte är en erfaren handlare, handla inte. Även om du gör det genererar du förmodligen fortfarande mindre avkastning än HODLers. Så min rekommendation är inte bara HODL utan avsätter en liten andel av din månadsinkomst för att öka din position. Detta möjliggör kraften av sammansatt ränta och kommer att multiplicera din totala avkastning.

2018 har varit en vild åktur för krypto. Att ta det långsiktiga tillvägagångssättet hjälper till att mildra de känslor som är förknippade med uthållig marknadsvolatilitet. Om du tror att Bitcoin kommer att finnas kvar i fem år till, kommer det säkert att vara värt mer än för närvarande.

Glad HODLing, vänner.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map