Du måste hålla aktuella, exakta register över alla dina kryptovalutatransaktioner. Troligtvis måste du också lämna in skattade kvartalsvisa skatt för att hålla din IRS-skattesats liten i slutet av året. Slutligen behöver du också en felfri, fullständig och i tid Federal (och eventuellt en stat och stad) inkomstdeklaration redo för 15 april. Du kanske klarar den här utmanande uppgiften. Om du inte är det, måste du dock söka efter tjänsterna från den allra bästa krypterade skattebokföraren eller CPA tillgängliga.

Här är vad du ska leta efter när du utvärderar din kryptoräkare.

Fyra steg för att hitta en bra Crypto-revisor

1. Referenser:

När du behöver tjänster från en bra tandläkare, rörmokare, landskapsarkitekt eller bilmekaniker, ber du vanligtvis dina vänner eller familjemedlemmar om några råd. Chansen är stor att de känner någon i den här branschen eller de känner någon som känner någon etc. Kryptoskattebokförare finns dock inte på varje gathörn, speciellt om du bor i en liten stad.

Att ringa lokala revisorer och CPA kan hjälpa dig att hitta några värdiga leads, även om de du kontaktar inte är utrustade för att hantera kryptos. Du kan också göra en online-sökning efter krypto CPA, krypto skatt prep, och kryptokonton. Detta kommer att visa upp dussintals potentiella leads och kan vara en bra utgångspunkt för din kontrollprocess. Online-recensioner kan också vara användbara. Var försiktig med dessa, eftersom vissa av dem läser mer som annonser snarare än objektiva kundbedömningar.

Jag har arbetat med CPA i min hemstad och har också använt CPAs tjänster på andra sidan landet. De har kompetent hanterat skattefrågor som sträcker sig från det vardagliga till det mycket komplexa. Använd alltid CPA om möjligt. Helst en som är en IRS-registrerad agent (EA). Registrerade agenter har rätt att representera dig inför IRS, och kan vara värt sin vikt i guld om du får en otäck skattestraff från Big Bro.

Så var inte rädd för att anställa en krypto-CPA eller revisor för långa avstånd. Det är trevligt att kunna träffa ditt skatteproffs personligen, men om det inte är möjligt kan underverk av videochatt, smartphones, molnet och e-post göra processen nästan lika personlig.

2. Bevis på Crypto Tax Knowledge:

När du har hittat en potentiell krypto-CPA-kontakt, kontakta dem och ställ dem följande frågor:

  1. Hur många skattedeklarationer har du förberett under de senaste fem åren?
  2. Har du fått specialinstruktion i förberedelse av kryptokurrencyskatt?
  3. Håller du dig uppdaterad med alla nya regler och skatteregler som gäller kryptovalutor?
  4. Har du några certifikat som styrker din kompetens inom kryptoskattförberedelse?
  5. Hur många av dina kryptokunder har granskats av IRS under de senaste fem åren (du kanske hör linjen gå död efter att ha frågat den här!)?

Nu är det möjligt att till och med en bra krypto-CPA inte kommer att avslöja hur många av deras kunder (om några) som granskades av IRS. Men åtminstone se till att de är skickliga i kryptoskattförberedelser och har en verifierbar, långsiktig meritlista.

utvärdera din kryptokontor inkomstskatteförberedelse

Att förlita sig på en kryptovänlig CPA eller skattebokföring kan göra skatteplanering och rapportering enkel och stressfri för dig. Bild: stevepb på Pixabay.com

3. Responsiv kommunikation:

Se till att din krypto-CPA lätt kan nås. Och se till att du också kan vara. Ditt CPA-företag kan behöva förtydligande av olika former och dokument. Kanske har de hittat ett fel som behöver din omedelbara uppmärksamhet. Snabb, pålitlig och transparent kommunikation mellan dig och din kryptoskattförberedare kan hjälpa till att göra hela processen snabb och felfri. Ju mer tekniskt kunniga du och din CPA är, desto bättre. Till exempel kan du kanske avstå från kostnaden för kurirtjänst över natten genom att skanna och skicka dina dokument via e-post. Du kan till och med ladda upp allt till molnet och dela dokumentlänkarna med din CPA.

4. Pris:

CPA-skattberedningstjänster är inte billiga. Sedan kan den lilla, franchiserade skatteförberedelseföreningen i köpcentret få jobbet gjort, eller så kan de skruva upp. Varför ta chansen? När du har hittat en krypto-CPA med utmärkta kvalifikationer, kontrollera deras priser. Din krypto-CPA vill förbereda hela din federala skattedeklaration (mycket önskvärt) och inte bara dina kryptokapitalvinster och -förluster (Form 8949 och Schema D). Låt inte två olika företag förbereda separata delar av din federala skattedeklaration. Låt allt arbete utföras av din krypto-CPA. På det sättet, om du granskas, kan de bättre representera dig inför IRS.

Om du är en professionell kryptohandlare med tusentals affärer per år (och ett schema C eller andra företagsrelaterade skatteformulär ska fyllas i) kommer dina skatteförberedande avgifter att bli betydande. Men om du bara är en kryptoinvesterare med ett begränsat antal årliga affärer, förvänta dig att betala mindre. I grund och botten måste du handla för crypto CPA eller revisor med en attraktiv kombination av referenser, bevis på kryptokunskap, responsiv kommunikation och pris.

Utvärdera din Crypto Accountant

När din självdeklaration är klar, autograferad och på väg till IRS-bönor, är det dags att koppla av. Din enda uppgift nu är att verifiera att IRS har accepterat din betalningsskatt eller har återbetalat dig. Det kan ta några veckor för dig att se transaktionerna bokförda på ditt bankkonto.

Nu är det dags att utvärdera din krypto-revisor. Är du nöjd med deras nivå av professionalism, kryptorelaterade och allmänna skattekunskaper? Förberedde de en felfri skattedeklaration åt dig? Var din skattedeklaration klar i tid eller till och med före schemat? Kunde din CPA hitta några mindre kända skattehål för dig att utnyttja? En bra CPA betalar vanligtvis för sig själva i skattebesparingar direkt. Ju mer bekant ditt CPA eller andra skatteproffs blir med dina unika kryptohandel, affärs- och familjefinansieringsinformation, desto mer värdefulla kan deras tjänster bli för dig. När du hittar ett skickligt CPA-företag, håll dig till dem!

Gråa områden finns utanför området 51

IRS-skattekoden är tusentals sidor lång. Det finns inte en person vid liv som kan börja förstå och tolka varje enskild regel inom den. Några av reglerna och reglerna verkar till och med vara i strid med varandra. Det är ingen stor överraskning, eftersom skattereglerna har lagrats ihop av hundratals olika specialintressegrupper sedan 1916. Vad det än är är det verkligen en röra, en fylld med exploaterbara gråområden.

utvärdera din kryptokonsult svartvit och grå

Någonstans mellan det svarta och vita i IRS-skattekoden finns det grå området. En bra krypto-CPA kan hjälpa dig att identifiera, utnyttja och dra nytta av det. Bild: geralt på Pixabay.com

Ta det till gränsen

En bra CPA vet detta och är beredd att få IRS-skattekoden att fungera för dig. Om ditt krypto-CPA-företag är specialiserat på att driva gränsen (framgångsrikt, naturligtvis) på gråområdet, motstridiga delar av skattelagarna, gå till det! Du kanske bara betalar mindre i inkomstskatt.

Ännu bättre, att ha musklerna hos din CPA eller din inskrivna agent som gör lite magi för dig kommer att ge dig extra förtroende när du lämnar in din skattedeklaration. Inte varje krypto-skattedeklaration kommer att dra nytta av en sådan aggressiv tolkning av IRS-koden, men du kan bli positivt överraskad över hur mycket en skarp (och ändå helt IRS-kompatibel) CPA kan spara dig i federala inkomstskatter. Ju mer komplex din skattesituation är, desto fler möjligheter finns det att utnyttja kryphål.

Skatteflykt är olagligt. Skattesmitning är inte. Hitta en högkvalificerad krypto-CPA eller revisor och sätt deras erfarenheter för din unika skattesituation. Pengarna du sparar i skatteundandragande är värda det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me