Hur utbyten använder KYC-lagar för att hålla din krypto

Bitcoin är världens första framgångsrika försök att skapa en decentraliserad ekonomisk struktur. Kärnan är en tro på att individer förtjänar en suverän valuta. Många Bitcoin-entusiaster tycker att dessa övertygelser ligger utanför räckvidden för att känna till dina kundlagar (KYC) och federala institutioner. Tyvärr delar kryptobörser inte alltid dessa trosuppfattningar.

Crypto-utbyten har sett en häpnadsväckande tillväxt under de senaste två åren, vilket har fått uppmärksamhet från regeringsmyndigheter. Utbyten har länge varit en centraliseringspunkt inom kryptorummet. Denna centralisering gör utbyten till det uppenbara valet för tillsynsmyndigheter som vill införa sin vilja på marknaden.

IRS riktar utbyten

Coinbase tillbringade de senaste nästan två åren med att kämpa mot IRS för att avslöja sina kunders personliga information. Först stod Coinbase högt och vägrade att ge IRS någon privat kundinformation. Men det dröjde inte länge innan Coinbase tvingades göra det följa. Det verkar nu som om dessa krav innefattar inrättandet av KYC-protokoll.

Vad är KYC?

KYC eller känna din kund lagar är regler mot penningtvätt som utvecklades i kölvattnet av attackerna den 11 september. Bestämmelserna för dessa föreskrifter klämdes in i USA PATRIOT Act. Dessa regler var utformade för att förhindra att penningtvätt används för att finansiera terroristorganisationer.

Idag används KYC av de flesta finansinstitut runt om i världen. I banksektorn är det vanligt att be någon att tillhandahålla all sin personliga information, men tills nyligen krävde kryptotjänster inte denna information.

Du förstår, när BTC bara var värt $ 100 fanns det inget problem med en kille som ägde 5000 BTC utan att betala någon skatt. Idag är en enda BTC värt mer än 6 000 dollar stycket och samma kille, han har nu 500 000,00 dollar i krypto. Du tror bättre att skattemannen är intresserad av hans nedskärning.

Om Crypto inte är juridiskt pengar, varför KYC?

Det här är en fråga för tiderna. I de flesta länder, inklusive USA, anses kryptovalutor inte vara lagligt betalningsmedel utan i stället virtuell valuta. Trots skillnaderna mellan fiat och digital valuta implementeras KYC-lagar i rasande hastighet över hela marknaden. Utbyten är det uppenbara målet för tillsynsmyndigheter eftersom de är choke-punkterna på marknaden.

Coinbase illustrerar hur snabbt ett utbyte kan gå från att kämpa för att skydda din integritet till att införa KYC-förfaranden. Coinbase är inte ensam i sina ansträngningar heller, och de flesta större börser går mot att integrera åtminstone någon form av KYC i framtiden.

KYC: Behåll din krypto

Även om det är nedslående att se, kan du verkligen inte skylla på dessa utbyten för att lägga sig under regeringens tryck. Tidigare har regeringar använt terrorism som det främsta resonemanget för deras tillvägagångssätt. Därför kan varje utbyte som vägrar implementera KYC-protokoll falla under intensiv granskning.

Den verkliga frågan uppstår med det växande antalet kryptohandlare som låses ut för att få tillgång till sina medel på grund av oanmäld KYC-implementering. Låt oss se tillbaka på Coinbase för att förklara denna punkt med mer tydlighet.


Ursprungligen krävde Coinbase helt enkelt din personliga information som ditt namn, födelsedatum och personnummer för att öppna ett konto. Detta var ett mycket enkelt förfarande och miljontals kryptoinvesterare registrerade sig för plattformen. Plattformen tillät fiat-handelspar, vilket gjorde det till ett av de mest användarvänliga alternativen vid den tiden. De flesta användare var villiga att dela lite information i utbyte mot den enkla åtkomst som plattformen gav.

Coinbase blev snart den största börsen i Nordamerika. Snabbspola fram till början av detta år och du ser nu Coinbase som kräver fullständig KYC-efterlevnad innan du tillåter uttag av dina medel. Detta protokoll infördes utan varning och det tillät Coinbase att konfiskera en betydande mängd krypto. Det exakta beloppet är okänt.

Reddit-aktivitet på ämnet

En snabb blick genom de senaste Reddit-inläggen avslöjar många investerare i samma situation. I ett inlägg förklarar en person på djupet hur Bitstamp-utbytet bara krävde sitt körkort för att registrera sig och ladda sitt konto med medel. Men när han gick tillbaka, stoppades han av en bråk av påträngande frågor angående arten av sina investeringar.

Reddit-aktivitet angående kapad krypto

Reddit-aktivitet angående kapad krypto

Här är det verkliga problemet. Utbyten bör meddela sina kunder när de inleder nya uttagsförfaranden. Detta gäller särskilt när protokollen är så påträngande som dessa. Nedan följer bara några av de frågor du kan behöva svara nästa gång du vill ta ut din krypto.

  • Vilka är dina framtida handelsplaner / avsikter??
  • Vad är din banks adress och SWIFT-kod?
  • Planerar du fler uttag?
  • Vad är ursprunget till dina insatta BTC: er?
  • Ange ett verifierat kvitto på din gruvutrustning och de tekniska specifikationerna.
  • Vad ska du använda din BTC på?

Så vad nu?

Du kan alltid vända dig till decentraliserade börser om du vill fortsätta dina kryptohandelsaspirationer privat. Decentraliserade börser blir mer populära och till skillnad från deras centraliserade motsvarigheter är de knappast ett bra mål för hackare. De flesta decentraliserade utbytesplattformar hanterar inte ens din krypto direkt. Istället genomförs hela processen direkt peer-to-peer.

Förordningar om horisonten

Även om BTC inte är så lätt att regera i, har resten av mynten på kryptomarknaden faktiska företagsrepresentanter och chefer som inte kan eller är villiga att stå upp för de befogenheter som finns när det gäller att skydda din information.

Prat om regler fortsätter att växa och många kryptoexperter anser att detta är ett nödvändigt steg mot fullskalig adoption. Det kommer att bli intressant att se hur marknaden utvecklas när KYC-lagar fortsätter att plåga många investerare i rymden. För nu, ta detta som bara en anledning till att aldrig lämna dina mynt på en börs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map