GDAX vs Gemini

Om du har en mellanliggande förståelse för att investera, GDAX och Gemini är bra plattformar för att börja handla kryptovaluta. Dessa plattformar ger en förenklad utbytesupplevelse med tillräckligt många klockor och visselpipor för att hålla den genomsnittliga användaren nöjd. Båda plattformarna är också ett bra nästa steg om du vill gå bortom de mer enkla och begränsade funktionerna i börser som Coinbase.

I denna recension “GDAX vs Gemini” visar vi skillnaderna mellan de två börserna så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilket som är bäst för dig.

Vi går igenom:

GDAX vs Gemini: Nyckelinformation

Finansieringsmetoder

Både Gemini och GDAX låter dig finansiera ditt konto på tre primära sätt – banköverföringar (ACH), banköverföringar, och kryptovalutans insättningar.

Dessutom accepterar GDAX fondöverföringar från Coinbase-konton direkt och utan avgifter. Detta ger en smidig övergång om du tidigare använt Coinbase men vill byta till en central med mer robusta funktioner.

Å andra sidan är Gemini ett solidt alternativ om du försöker investera så snart som möjligt. Gemini låter dig köpa och handla innan dina medel godkänns på ditt konto. Även om du inte kommer att kunna ta ut förrän dina ursprungliga medel har godkänts, kan du låsa in mynt till ett visst pris utan att oroa dig för att deras pris stiger under tiden.

Gränssnitt

GDAX erbjuder en något mer avancerad handelsupplevelse än Gemini med alternativ som marginalhandel och stopporder. Vid första anblicken kan börsen se skrämmande ut för nya investerare på grund av den ständiga rörelsen av köp / säljorder över skärmen. Men efter den första användningen tyckte jag att detta var en av de bäst utformade layouterna för de växlar jag har använt.

GDAX Bitcoin Dashboard

Subjektivt är Gemini-plattformen estetiskt tilltalande men svår att analysera. Orderbokstabellen är dold bakom en liten knapp och orderbokstabellen följer en oortodox design som sätter köporder under x-axeln. En unik egenskap i Gemini är möjligheten att beställa mynt i auktionsformat, även om jag aldrig själv har provat det.

Gemini Köp Bitcoin Dashboard

För erfarna handlare, GDAX är en bättre plattform för analys och avancerade handelsalternativ. Om ditt mål är att helt enkelt göra ett köp och hålla det ett tag är Gemini ett bra val.

Handelsavgifter

Gemini och GDAX liknar avgiftsstrukturer med en högsta handelsavgift på 0,25% för BTC handlar på båda plattformarna.

Men om du vill handla ETH kan Gemini vara ett bättre alternativ för dig. Gemini, maximal handel avgift för ETH är 0,25% – något mindre än 0,3% avgift på GDAX.

Båda börserna använder ett ganska komplext system för att beräkna dina handelsavgifter. Dessa beräkningar bestäms i första hand av din 30-dagars handelsvolym. Det viktiga att notera är dock att GDAX har inga handelsavgifter för tillverkare (användare som gör en beställning på böckerna).

Du kan hitta en mer detaljerad förklaring av Gemini handelsavgifter här och den GDAX handelsavgifter här. Eftersom dessa avgifter varierar beroende på volym föreslår jag att du använder dessa resurser för att uppskatta avgifterna för några få affärer du tänker göra. Därifrån kan du bestämma om skillnaden i avgifter räcker för att du ska kunna välja en plattform framför den andra.

Tillgängliga kryptovalutor

GDAX stöder Bitcoin, Ethereum och Litecoin handel. Även om rykten har cirkulerat om att lägga till mynt till den här listan har företaget inte släppt ett officiellt uttalande som säger det.

Gemini stöder endast Bitcoin och Ethereum handel och har ännu inte nämnt några planer på att lägga till fler i den omedelbara funktionen.

Förutom de tekniska svårigheterna med att lägga till nya mynt i en börs, kan det hända att reglering och processkostnader för att få ett nytt mynt noterat inte är värt det för dessa börser just nu (personlig spekulation).

Överföringsgränser

Gemini begränsar det belopp du kan sätta in via ACH till $ 500 per dag. Det finns dock ingen gräns för andra insättningsmetoder som banköverföringar och kryptovalutainbetalningar. Gemini sätter också sin uttagsgräns på $ 10 000 per dag.

Gemini ACH-insättningar tar vanligtvis 4-5 arbetsdagar att bli godkänd. Men som jag nämnde tidigare kan du använda medlen för att handla direkt.

GDAX handlar inte lika enkelt om deras dagliga insättningsgränser. Deras dagliga ACH-insättningsgränser bestäms av din kontoålder, köphistorik och kontoverifiering. Dessa insättningar tar vanligtvis 3-5 arbetsdagar. Wire-insättningar begränsas till $ 250 000 och kryptovalutainbetalningar är obegränsade.

Precis som Gemini är uttagsgränsen för GDAX $ 10 000 per dag.

Företagets förtroende

Verksam i USA har båda börserna fortsatt att framgångsrikt navigera i de strikta amerikanska reglerna.

GDAX, en filial av Coinbase, grundades 2012 och har sitt huvudkontor i Silicon Valley. Över 8 miljoner människor har använt sin plattform och de har framgångsrikt bytt över 20 miljarder dollar i digital valuta. De har också stöd från flera anmärkningsvärda investerare som Andreessen Horowitz, Union Square Ventures och New York Stock Exchange.

För tre månader sedan orsakade en försäljningsorder på flera miljoner dollar att priset på Ethereum sjönk från över 300 till 10 cent nästan omedelbart på GDAX. Denna försäljning utlöste flera andra automatiska försäljningar i en snöbollseffekt på börsen. Även om marknaden snabbt återhämtade sig, förlorade flera användare en enorm summa pengar på grund av denna bisarra händelse. För att återfå marknadens förtroende återbetalade GDAX de förlorade medlen till dem som drabbades av kraschen.

Gemini lanserades 2015 i New York City av Tyler och Cameron Winklevoss. Även om de är kända för sin bakgrund på Facebook har bröderna varit aktiva i Bitcoin-communityn sedan början av 2013. De har finansierat flera Bitcoin-relaterade projekt och ryktas äga 1 procent av alla Bitcoins i omlopp.

Gemini var också den första amerikanska börsen licensierad för handel med bitcoin och eter.

Fondsäkerhet

Både GDAX och Gemini behåller alla amerikanska dollarfonder i banker som är FDIC-försäkrade upp till $ 250 000 per insättare.

Det rekommenderas att hålla dina tillgångar från börser eftersom det finns en inneboende men liten risk för att ditt konto hackas. Om du väljer att hålla dina mynt på en börs vidtar dock GDAX och Gemini stora åtgärder för att säkerställa säkerheten för dessa digitala tillgångar.

Mindre än 2% av de digitala tillgångarna lagras online på GDAX. Resten av medlen förvaras i kall (offline) lagring med en kombination av krypterade USB-enheter och säkerhetskopior av papper lagrade i värdeskåp runt om i världen. Utöver det försäkrar GDAX helt de få digitala tillgångar som de håller online.

Gemini anger inte antalet tillgångar som hålls online men anger det majoriteten av digitala tillgångar finns i sitt eget kylförvaringssystem. Deras system använder säkra hårdvarusäkerhetsmoduler (HSM) med multisignaturteknik för att säkerställa att det inte finns en enda felpunkt.

Kundsupport

Även om kundsupport kan vara ett problem på vissa mindre kända börser, ger GDAX och Gemini dig de resurser du behöver för att navigera framgångsrikt på deras plattformar.

Båda börserna innehåller ett bibliotek med vanliga frågor som inte bara täcker vanliga supportfrågor utan också förklarar investeringsvillkor. De är perfekta resurser för de första investerarna.

Båda företagen hanterar också supportbiljetter via e-post och har en svarstid på 2-3 arbetsdagar. Även om jag aldrig har varit tvungen att kontakta support för något av dessa företag har jag hört positiva rapporter från dem som har gjort det.

Slutsats

Med liknande avgiftsstrukturer, finansieringsalternativ och funktionalitet kan du inte gå fel om du väljer varken Gemini eller GDAX. Beslutet handlar om personliga preferenser.

Vill du handla Litecoin eller flytta från ditt Coinbase-konto? GDAX skulle nog vara bäst för dig. (Även om jag har flyttat från Coinbase till Gemini och inte har haft några klagomål.)

Vill du börja handla direkt? Gemini är sannolikt din bästa insats.

(Se CoinCentrals fullständiga lista över Crypto Exchange-recensioner)

Fler GDAX-jämförelser

  • GDAX vs Coinbase
  • GDAX vs Kraken

Fler tvillingarjämförelser

  • Tvillingarna mot Coinbase
  • Tvillingarna vs Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me