Bittrex och Poloniex är för närvarande två av de mest populära börserna för kryptovalutor, speciellt för deras bitcoin till alternativa (altcoin) parningsalternativ.

I den här Bittrex vs. Poloniex-recensionen går vi igenom allt från nyckelfunktionerna på varje plattform, vem och vad varje plattform passar bäst för, och mer.

Notera: Nyligen har Poloniex-kunder klagat på att kundsupportbiljetter tar veckor eller till och med månader för Poloniex att svara på.

Poloniex vs Bittrex: Nyckelinformation

Oavsett vilken väg som ledde dig till att leta upp någon av dessa börser, är en sak tydlig: du är redo att hoppa från handel eller investering i grundmynt (BTC, ETH, LTC) till att dabba i altcoins. Dessa altcoins är kända för både deras historiskt höga avkastning i utbyte mot en hög risktolerans, och de kan köpas från olika börser över nätet.

Med detta sagt, precis som vid utbyte av utländsk valuta, skapades inte alla börser lika, och de hade inte heller alla de handelspar du letar efter. Några snabba sökningar på Google eller Reddit för de bästa altcoin-börserna kommer emellertid alltid att innehålla två av de bäst betraktade där ute – Bittrex och Poloniex. Är du inte säker på vilken du ska välja? Kolla in vår jämförelse nedan för att ta reda på vilka som passar dig bäst:

En viktig aspekt av dessa börser att notera är att ingen av dem accepterar insättningar, uttag eller handel med fiatvaluta (USD, EUR, etc.). Dessa börser handlar uteslutande i kryptovaluta. Om du ännu inte äger några kryptovalutor, kolla in den här listan över börser.

Revisionsrätten

Allmänheten ser i allmänhet både Bittrex och Poloniex positivt, även om båda genererar sin skäliga andel av klagomål.

Många användare klagar oftast över hur Poloniex kundsupport har tagit veckor eller till och med månader att svara på supportbiljetter. Detta är något som är otroligt frustrerande, och det är en besvikelse att många första gångsanvändare leds in i kryptovärlden med ett så negativt första intryck.

Bittrex, å andra sidan, får också en hel del kritik för sin kundtjänst, men mycket mindre än för Poloniex.

Användargränssnitt

När det gäller platser du planerar att byta ut dina hårt förtjänade pengar (oavsett om det är tegelstenar eller online), är första intryck allt. Förutom att vara funktionella och säkra har både Bittrex och Poloniex gått utöver att se till att deras webbplatser också är estetiskt tilltalande för slutanvändaren.

När jag valde mitt första altcoin-utbyte (innan jag började använda flera) var jag faktiskt mitt emellan att välja antingen Bittrex eller Poloniex och slutligen tog mitt beslut baserat på vilken webbplats som såg mer professionell ut. Även om det saknar den sexiga “stora bankens” hemsida, har Poloniex ett mycket grundläggande, databasaktigt utseende som ger det lite extra vikt från början.


poloniex hemsida

En gång inuti kommer dessa egenskaper verkligen fram i handelssidans design och funktionalitet, men ibland nästan för enkelt. Till exempel, hitta sidan som visar dina saldon och olika plånböcker är några klick djupt, under sidan “Insättning / uttag” – absolut inte det första man kan tänka sig att titta på.

Å andra sidan får Bittrex dig nästan att känna att du landade på fel webbplats när du först kom till den. Ur designmässig synpunkt påminner hemsidan dig om en grundläggande WordPress-blogg som bara råkar ha en “Login” -knapp som är subtilt placerad i navigeringsfältet. Om du är nyfiken på att se skärmdumpar, läsa något detaljerat om utbytet eller göra några undersökningar – lycka till. För att göra något av det här måste du först göra ett konto.

Bittrex hemI en oväntad plotvridning står den inloggade bilden av Bittrex i kontrast till den ovan nämnda designen. Fylld med ett flytande användargränssnitt och aktiva tickers känns Bittrex-utbytet verkligen bättre utformat. Myntsidorna själva innehåller också en mängd verktyg för mer teknisk forskning.

bittrex-gränssnitt

Pröva dem båda själv, men till slut måste jag säga att Bittrex vinner i denna kategori.

säkerhet

På samma sätt som många av de nuvarande populära börserna bildades och drivs både Bittrex och Poloniex i USA – från Las Vegas respektive Delaware. Detta ökar inte bara sannolikheten för högre kvalitetsstöd utan lägger till ytterligare försäkran om att dessa företag är föremål för amerikanska lagar och skydd av rättssystemet. På grund av detta har båda börser prioriterat att säkra dina digitala tillgångar på olika sätt.

Bittrex grundades av Bill Shihara, Richie Lai, Rami Kawach och Ryan Hentz – fyra tidigare säkerhetspersonal med mer än 50 års kombinerad erfarenhet från stora företag som Microsoft, Amazon, Qualys och BlackBerry. När det gäller lagring av dina mynt använder de också en elastisk plånbokstrategi som säkerställer att 80-90% av pengarna är offline och säkra. Slutligen krävs tvåfaktorautentisering för alla uttag och API-användning.

I likhet med Bittrex kräver Poloniex också tvåfaktorsautentisering för både inloggnings- och uttagsvaluta från ditt konto. Även om grundarnas bakgrund inte publiceras på webbplatsen som den är med Bittrex, tror många människor, inklusive kunniga Reddit-bidragsgivare, fortfarande att Poloniex är det bättre alternativet i många avseenden. Med det sagt hackades Poloniex tillbaka 2014 och angriparna gjorde tyvärr plats med 97 BTC. Lyckligtvis handlade Bitcoin för mindre än $ 500 USD vid den tiden, vilket gjorde att Poloniex kunde betala tillbaka sina kunder mycket snabbt samtidigt som de införde nya skyddsåtgärder för att säkerställa att det inte hände igen.

Avgifter

När det gäller avgifter skiljer sig båda utbytena något åt ​​när det gäller struktur. Medan dessa små skillnader knappast kommer att märkas för små investerare, kan även procentandelar göra skillnad för storskaliga investerare och daghandlare.

På Bittrex, provisioner är mycket enkla och enkla. Oavsett hur mycket du handlar utifrån ett frekvens- eller volymperspektiv eller huruvida du “gör” en ny beställning eller “tar” en befintlig beställning ur böckerna, du betalar helt enkelt 0,25% per handel. Det här är verkligen trevligt när du bara vill köpa mynt snabbt och inte oroa dig för om en snabb marknadskostnad som slår ditt gränspris kommer att kosta 0,10% extra på din handel.

De avgiftsstruktur för Poloniex verkar lite mer komplicerad vid första anblicken tills du verkligen börjar läsa in den:

avgifter

Var 24: e timme kommer Poloniex att beräkna de senaste 30 dagarna av handelsvolymen på ditt konto (kombinera spot och marginal) och justera dina avgifter dynamiskt enligt ovanstående schema. Som du kanske märker måste du handla mer än 600 BTC-volymer för att kvalificera sig för lägre avgifter – och bara 0,01% vid det.

Om du inte känner till terminologin för tillverkare och tagare är det precis hur de låter. Om du “gör” en beställning genom att erbjuda dig att köpa ett mynt till ett lägre marknadspris än det lägsta “be” -priset (eller erbjuda dig att sälja högre än det högsta budpriset) skulle det teoretiskt inte fyllas direkt och du skulle bara betala ett 0,15% provision när den gjorde det.

Å andra sidan, om du “tar” en order från böckerna (dvs. matchar ditt budpris som är lika med eller högre än det lägsta priset), bör din beställning fyllas omedelbart och du debiteras 0,25%. För varje beställare var det en tillverkare av ordern, så Poloniex gör tekniskt 0,40% provision per fullständig handel.

Tillgängliga valutor på varje

När du handlar med altcoins kommer de bästa avkastningarna i många fall från små marknadsmynt som bara handlas på en eller två börser. Lyckligtvis erbjuder både Poloniex och Bittrex ett stort urval av mynt att välja mellan, vilket kan hamna på gott och ont beroende på din impulsivitet och ditt självförtroende..

När denna artikel skrivs erbjuder Poloniex för närvarande 96 olika altcoins, med de 20 bästa (med 24 timmars volym) som följer:

valutor bittrex

Även om 96 altcoin-alternativ kan vara fler än du någonsin behöver, erbjuder Bittrex enastående 259 handelspar när denna artikel skrivs, med de 20 bästa (med 24 timmars volym) som visas nedan:

24 timmars volymhandel

Bara på grund av flexibiliteten med att hämta upp småkapital-altcoins och nyligen släppta ICO: er, tar Bittrex definitivt vinsten här när det gäller olika mynt tillgängliga för handel på börsen.

Dessutom är det viktigt att notera att ingen av plattformarna möjliggör utbyte av fiat mot krypto. Detta är en frustration som många användare har varit tvungna att fylla genom att använda en sekundär växel som Coinbase eller GDAX.

Slutgiltiga tankar

När det gäller att fatta ett slutgiltigt beslut om att starta din altcoin-resa med antingen Poloniex eller Bittrex, kan du känna dig säker på att det inte finns något rätt eller fel beslut här. I slutändan låter båda webbplatserna dig säkert köpa dina mynt och flytta dem till sina respektive plånböcker på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt.

Medan Bittrex har fördelen med att erbjuda fler myntalternativ, finns det en god chans att du aldrig kommer att röra majoriteten av dessa exklusivt erbjudna handelspar. Men om forskning är viktig för dig kan Bittrex vara det bättre valet för dig.

Å andra sidan, om handel med stora volymer eller att spara 10 extra baspoäng i avgifter är viktigt för dig, kan den differentierade avgiftsstrukturen som erbjuds av Poloniex vara till nytta för dig. De är båda gratis och enkla att skapa ett konto på, så prova dem båda och låt oss veta med vilken som var din favorit!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me