Poloniex vs Kraken

Poloniex och Kraken är två vanliga börser för investerare som vill utvidga sina horisonter med alternativa mynt (“altcoin” för korta).

VARNING: Även om jag försöker vara objektiv som möjligt i dessa inlägg, måste jag varna dig för att det har förekommit många rapporter om att Poloniex har vägrat uttag för användare och till synes ignorerat supportbiljetter i flera månader. Jag rekommenderar starkt att du läser vårt tidigare inlägg på Poloniex innan du fattar ditt beslut.

Efter att ha läst den här “Poloniex vs Kraken” -utbytesjämförelsen kan du välja en börs som fungerar bra med din investeringsplan.

Vi går igenom:

Poloniex vs Kraken: Nyckelinformation

Finansieringsmetoder

Poloniex tillåter bara krypto-till-kryptotransaktioner, så du kan inte sätta in fiat-valuta (som amerikanska dollar) i börsen. Även om du kan finansiera ditt konto med valfritt mynt på börsen, rekommenderar jag att du gör insättningar Bitcoin, Ethereum, Monero eller Tether. Alla mynt på plattformen är ihopkopplade med dessa fyra mynt för handelsoptioner.

Kraken använder verifieringsnivåer för att avgöra hur du kan finansiera ditt konto.

Du kan bara sätta in och ta ut digital valuta på Nivå 1. Du kan dock handla digital valuta såväl som fiatvalutor på detta nivå. För att nå nivå 1 måste du ange ditt fullständiga namn, födelsedatum, land och telefonnummer.

Nivå 2 eller Nivå 3 (beroende på ditt land där du bor), bankinsättningar och uttag (via banköverföring) är tillgängliga. Din adress krävs för nivå 2 medan du dessutom måste ladda upp ett giltigt regerings-ID och nyligen uppehållsbevis för nivå 3.

Gränssnitt

Poloniex har ett enkelt gränssnitt som enkelt placerar alla relevanta diagram och diagram på en sida. De historiskt pris, orderböcker, marknadsdjup och handelshistoria finns i en organiserad kolumn för enkel analys.

Poloniex gränssnittstopp

Poloniex gränssnittsbotten

Du kan också handla på marginal och lån ut mynt till kortslutare på Poloniex. Dessa är avancerade handelsstrategier som endast erfarna handlare bör försöka.

På Kraken kan du göra beställningar med antingen ett enkelt, mellanliggande eller avancerat gränssnitt. Använd fliken Enkel för att placera grundläggande marknadsföra (bästa marknadspris) och begränsa (fast pris) beställningar. Ange stoppgränser, utgångar, hävstångsalternativ och villkorliga stängningar med hjälp av flikarna Mellanliggande och Avancerat.

Kraken Bitcoin Dashboard med vald flik

Kraken Bitcoin Dashboard med avancerad flik vald

Sammantaget tillgodoser båda plattformarna alla typer av investerare som omfattar ett brett spektrum av erfarenhetsnivåer. Kolla in båda bytena och välj det som du är bekvämast att använda.

Handelsavgifter

Poloniex och Kraken använder två faktorer för att beräkna dina handelsavgifter:

 1. Tillverkare / Taker-status
 2. 30-dagars handelsvolym

När du lägger en beställning på böckerna till ett pris som är lägre än det lägsta “be” -priset (eller en försäljningsorder till ett högre pris än det högsta “bud”) är du tillverkare. Om ditt bud eller ditt pris motsvarar priset på en beställning i böckerna, är du en mottagare.

Poloniex avgifter varierar från 0,00% till 0,15% för tillverkare och från 0,05% till 0,25% för tagare. För att få en lägre ränta måste du dock ha över 600 BTC-transaktioner på en månad.

På Kraken tillverkaravgifter maximerar 0,16% och minskar till 0,00% för de flesta handelspar. Avgifterna varierar från 0,10% till 0,26% för tagare.

Med den varierande strukturen på varje börs rekommenderar jag att du beräknar avgifterna med hjälp av de bokade scheman här för Poloniex och här för Kraken. Du kan använda dessa uppskattningar för att se om skillnaden i avgifter är tillräckligt stor för att avgöra ditt plattformsval.

Tillgängliga kryptovalutor

Som ett rent kryptovalutautbyte stöder Poloniex parningar av Bitcoin, Ethereum, Monero och Tether med:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Rusa
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Golem
 • Lisk
 • Litecoin
 • Monero
 • Omisego
 • Krusning
 • +57 fler mynt

Kraken stöder också en mängd mynt och parningar som:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Rusa
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnos
 • Iconomi
 • Litecoin
 • Melon
 • Augur
 • Tjudra
 • Dogecoin
 • Stellar Lumens
 • Monero
 • Krusning
 • Zcash

Det är uppenbart att båda börserna har många mynt tillgängliga. Jag rekommenderar att du tittar på varje börs för att se vilken som har de parningar som är mest fördelaktiga för din investeringsstrategi.

Överföringsgränser

Poloniex har ingen insättningsgräns. Börsen har dock minsta insättningar för vissa valutor som listas under varje valutainsättningsadress. Se till att din insättning når dessa gränser (även efter avgifter) eller att ditt konto inte krediteras.

Uttagsgränsen för Poloniex är $ 25 000 för de flesta användare, men du kan ansöka om att få detta ökat. Jag skisserar detta mer detaljerat nedan, men det har rapporterats om uttag från Poloniex som aldrig nått sin destination. Handla med försiktighet.

Kraken har en insättningsgräns på $ 25 000 per dag när du ger en bevis på finansieringskälla. Insättningar tar vanligtvis 2-3 arbetsdagar att rensa. Den dagliga uttagsgränsen är också $ 25 000.

Företagets förtroende

Kraken drivs av Payward, Inc och ligger i San Francisco. Företaget har fått 6,5 miljoner dollar i finansiering från flera investerare inklusive Roger Ver och Blockchain Capital. Sedan lanseringen 2013 har handelsvolymen på börsen fördubblats i genomsnitt var 5: e månad. Denna svindlande tillväxt visar att handlare fortsätter att använda och lita på plattformen.

Poloniex startades 2014 i Wilmington, Delaware. Utbytet är konsekvent i topp 10 börser för handelsvolym men har många problem som orsakar brist på samhällsförtroende. Flera handlare har rapporterad supportbiljetter går flera månader utan svar. Ofta handlar dessa biljetter om uttag som har låsts eller “väntar på godkännande” under längre perioder. Med detta sagt känner jag investerare som har använt Poloniex utan några problem. Återigen, handla på egen risk.

Fondsäkerhet

Med båda företagen med huvudkontor i USA kan du vara ganska säker på att Poloniex och Kraken följer branschens bästa praxis när du säkrar dina medel.

Poloniex går inte i detalj om deras säkerhetspraxis, men säger att “de allra flesta kundinsättningar lagras offline i kylrum med luftgap.” De håller bara tillräckligt med pengar online för att underlätta den likviditet som behövs för aktiv handel. Utbytet övervakas 24/7/365 för misstänkt aktivitet, och alla konton använder 2-faktor-autentisering.

Liksom Poloniex lagrar Kraken de flesta digitala tillgångar offline i krypterade plånböcker medan de återstående mynten används för att hålla likviditeten på börsen. Kraken upprätthåller också fullständiga reserver för att säkerställa att a bankkörning på utbytet är inte möjligt. Kraken nämner inte FDIC-försäkring på deras webbplats – en säkerhetsåtgärd som vidtagits av andra populära börser som Coinbase och Gemini.

Kundsupport

Poloniex är känt för sin svaga kundsupport. Som tidigare nämnts kan supportbiljetter ta så lång tid som 4-5 månader ska lösas. Poloniex har en kundsupportavdelning på deras webbplats som innehåller vanliga frågor; frågebiblioteket är dock extremt begränsat.

Kraken har inte bara en stor lista med vanliga frågor om support utan ger också en utbildningsguide för att hjälpa nybörjare att komma igång. Kraken har också utsatts för viss kritik i forumen för långsamma svarstider, men klagomålen är inte i närheten av lika dåliga som de riktade mot Poloniex.

Om du inte har börjat handla och tror att du kan behöva aktivt stöd för att starta rekommenderar jag Kraken som din plattform.

Slutsats

Med support- och uttagsfrågor som förekommer hos Poloniex, Jag rekommenderar majoriteten av er att läsa detta att handla på Kraken.

Jag rekommenderar bara Poloniex till handlare som är intresserade av vissa investeringsstrategier som inte kan göras på Kraken (vissa marginalhandelsparningar och myntutlåning till shorters).

(Se CoinCentrals fullständiga lista över Crypto Exchange-recensioner)

Fler Poloniex-jämförelser

 • Poloniex vs Bittrex

Fler Kraken-jämförelser

 • Kraken vs Coinbase
 • Kraken vs GDAX
 • Kraken vs Gemini

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me