Juridiska problem med Bitcoin | Viktiga fall du bör titta på

Kryptomarknaden fortsätter att locka nya investerare. Och på grund av denna tillväxt har fler Bitcoin-juridiska problem dykt upp. När investerare fortsätter att söka efter blockkedjebaserade investeringsalternativ kommer de i branschen som inte arbetar på ett ärligt sätt att avslöjas. Traditionella investerare förväntar sig en viss skyddsnivå, och de är inte rädda för att söka ekonomiska skador när de tror att de lurades.

I många fall saknar kryptoinvesterare som känner sig lurade de rättsliga ramarna för att lämna in straffrättsliga anklagelser mot det företag som är ansvarigt för fel. Bristen på straffrättsliga konsekvenser har lett till en ökad kryptorelaterad rättegång under de senaste två åren. Nu förbereder sig både domstolar och investerare för långa tvister i ett försök att rätta till dessa situationer.

Är Bitcoin säkert och lagligt?

Ökningen av kryptofokuserad tvister har många inom finanssektorn ifrågasatt om Bitcoin är säkert och lagligt. Svaret på denna fråga beror på var du bor. I vissa länder, till exempel Japan, anser regeringarna Bitcoin som en laglig betalningsform. Butiker accepterar kryptovalutan och du kan köpa, sälja och handla kryptor utan bekymmer.

I andra länder, som Kina, ringer det motsatta. Alla finansinstitut, inklusive banker, långivare och betalningsbehandlare, får inte delta i kryptovalutatransaktioner. Kina är inte ensam i sin anti-kryptoställning. Under de senaste två åren har många länder skyndsamt antagit lagstiftning för att sakta ner antagandet av krypto i deras region. Här är en lista över länder som hittills har infört Bitcoin-förbud.

 • Algeriet
 • Egypten
 • Marocko
 • Bolivia
 • Colombia
 • Ecuador
 • Saudiarabien
 • Iran
 • Bangladesh
 • Nepal
 • Pakistan
 • Kambodja
 • Indonesien

Medan dessa länder befinner sig i yttersta änden av antikryptospektrumet, finns det många nationer med partiella förbud eller institutionella förbud, till exempel Kanada. Kanadensiska bankinstitut kan inte delta i kryptovalutatransaktioner eller tillhandahålla tjänster till dem som gör det, till exempel börser.

Juridiska problem med Bitcoin

Den goda nyheten är att listan över antikryptoländer krymper, men som det gör är det viktigt att förstå hur rättsligt prejudikat skapas och hur krypto-rättegångar omformar hela sektorn. Enbart ett fall kan förändra utvecklingen av marknaden i ett visst land.

Nedan är en lista över några av de mest omtalade krypto-stämningarna som för närvarande pågår. Var och en av dessa fall involverar individer som tror att de vilselades på något sätt. Nu söker de ekonomiska skador för sina förluster. Följaktligen kan deras ärenden också ge en viss välbehövlig klarhet för lokala finansiella tillsynsmyndigheter.

Craig Wright and the Million Dollar Case

Långvarig kryptoaktivist och självutnämnd Bitcoin-skapare Craig Wright fortsätter att hamna i en juridisk fråga för flera miljarder dollar bitcoin. Rättegången härrör från den påstådda stölden av 1,1 miljoner bitcoin efter döden av Dave Kleiman. Enligt rapporter hävdar den avlidne Dave Kleimans bror att hans brors bitcoins olagligen överfördes efter hans alltför tidiga död.

Craig Wright via Twitter

Craig Wright via Twitter

Ursprungligen kostade kostnaden 10 miljarder dollar, men när priset på Bitcoin sjönk är det nu värt cirka 1 miljard dollar. Wright och Kleiman var partner i en Bitcoin-gruvanläggning som kallas W&K Info Defense Research, LLC. Ironiskt nog kan fallet hjälpa till att belysa Bitcoins skapare som Craig Wright tidigare hävdade att vara den verkliga Satoshi Nakamoto. Domstolarna kunde begära bevis.


Bitconnect Scamsters

Det är inte en Bitcoin-juridisk fråga specifikt, men Bitconnect-bluffen kan gå ner som en av de största krypto-debaklarna genom tiderna. Bitconnect-plattformen lovade investerare enorm avkastning för att låna ut sina medel till andra i samhället. I slutändan visade sig hela projektet vara ett Ponzi-system som bedrägade tusentals investerare internationellt.

Istället för att bara ta sina förluster började många investerare väcka talan mot företaget med påståenden om allt från felaktig framställning till stöld. I oktober 2018 sammanfogade denna mängder av rättegångar till ett omfattande fall. Enligt rapporter, stämningen citerar 22 rättsliga överträdelser. I synnerhet rättegången listar företaget såväl som över 40 olika individer som marknadsförde eller begärde företagets tjänster.

Paragon Coin’s Star Power

Vad får du när du blandar en berömd rappare, en skönhetsdrottning, ogräs och blockchain? Om du gissade en rättegång vinner du huvudpriset. Paragons myntprojekt kom ut på marknaden som en allomfattande logistikplattform för cannabis blockchain. Paragonmyntinnehavare trodde att de investerade i ett blockchain-baserat system som övervakade produkter från utsäde till apotek.

Paragon-plattformen såg ut att vara den verkliga affären. Företaget samlade till och med 70 miljoner dollar under deras ICO. Allt gick bra tills det avslöjades att Paragon hade börjat köpa miljoner i personlig fastighet. Investerare kände nacken och började vidta rättsliga åtgärder mot alla inblandade parter. Intressant var att myntets främsta initiativtagare var Spelet och tidigare fröken Iowa, Jessica VerSteeg. Ärendet kan skapa prejudikat när det gäller ansvaret för dem som främjar framtida ICO.

Förbereder en cannabisrevolution med blockchain. @JessVerSteeg och jag berättar mer om vår kommande ICO den 15 augusti @paragoncoin pic.twitter.com/xjGS9qAEF2

– Black Jesus (@thegame) 10 augusti 2017

LongFin Corp: Hyped Numbers

Blockchain-baserade aktier fick en imponerande tillväxt under 2017. Hype kring marknaden var på en högsta nivå och investerare var angelägna om att delta på kryptomarknaden på något möjligt sätt. Tyvärr blev många av dessa nya investerare offer för bedragarna bakom LongFin Corp.

LongFin kom in på marknaden som ett lite känt börsnoterat FinTech-företag. Inom några månader efter öppnandet tillkännagav företaget förvärvet av ett blockchain-baserat företag som heter Ziddu. Detta fick företagets aktier att gå igenom taket. Enligt rapporter värderades LongFin Corps aktier till 6 miljarder dollar när det var som mest. Företagets tjänstemän ägde de flesta aktierna.

De sålde av sina aktier till högsta priser, enligt din traditionella aktiebedrägeri. I april 2018 gick SEC in. På grund av användningen av kryptovalutor, SEC bestämt det bästa sättet var att följa företaget för olaglig distribution av aktier.

Medan detta drama följde organiserade investerare en grupptalan mot företaget. Rättegången hävdar att LongFin tillhandahöll falsk information och inte lämnade ut och / eller förvrängde viktig företagsinformation. Företaget ljög enligt uppgift om många viktiga detaljer inklusive VD: s ålder, där företaget var beläget och vem som var i styrelsen.

Juridiska problem med Bitcoin – domstolen avbruten

När kryptoöverföring fortsätter att expandera kommer fler Bitcoin-juridiska frågor att gå till domstol. Dessa fall är extremt viktiga eftersom de har möjlighet att bestämma framtiden för hela kryptomarknaden. För närvarande väntar kryptosamhället noggrant på hur dessa fall kommer att spela under de kommande månaderna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map