Kraken vs Gemini

Kraken och Gemini rekommenderas ofta som bra plattformar för att börja handla kryptovaluta för den mellanliggande investeraren. Varje plattform har unika funktioner som är specifikt riktade till olika typer av investerare.

I denna ”Kraken vs Gemini” -jämförelse går jag igenom positiva och negativa för varje utbyte, så att du kan bestämma vilken som är bättre för dig.

Vi går igenom:

Kraken vs Gemini: Nyckelinformation

Finansieringsmetoder

Gemini låter dig finansiera ditt konto via banköverföringar (ACH), banköverföringar och / eller kryptovalutainbetalningar. När du har lagt in din begäran om att finansiera kontot, du kan börja handla direkt – redan innan din överföring godkänns. Du kan inte ta ut pengar förrän godkännandet överförts, men du kan göra köp på mynt när priset varierar. Detta är fördelaktigt på en tjurmarknad där priserna förväntas öka under godkännandeprocessen.

Hur du får finansiera ditt konto på Kraken bestäms av din verifieringsnivå.

På nivå 1 kan du bara sätta in och ta ut digital valuta men kan handla digitala såväl som fiatvalutor. I nivå 1 krävs att du anger ditt fullständiga namn, födelsedatum, land och telefonnummer.

Bankinsättning och uttag (via banköverföring) är tillgängliga i Tier 2 eller Tier 3 beroende på ditt land där du bor. Nivå 2 kräver dessutom din adress medan du måste ladda upp ett giltigt regerings-ID och nyligen uppehållstillstånd för att nå nivå 3.

Om du kliar för att börja investera, som jag var, skulle Gemini vara ditt val av de två. Med en strängare och längre godkännandeprocess rekommenderar jag bara Kraken till investerare som letar efter mer avancerade handelsalternativ.

Gränssnitt

Kraken erbjuder en mycket mer avancerad handelsupplevelse än Gemini. Du kan göra beställningar med enkla, mellanliggande och / eller avancerade alternativ. Grundmarknad (bästa marknadspris) och begränsning (fast pris) kan placeras med fliken Enkel. På flikarna Mellanliggande och Avancerat kan du ställa in stoppgränser, utgångar, hävstångsalternativ och villkorliga stängningar.

Kraken Bitcoin Dashboard med vald flik

Kraken Bitcoin Dashboard med avancerad flik vald

Gemini-plattformen har en ren design som leder till en enklare upplevelse för den genomsnittliga användaren. Diagrammen sitter sida vid sida med beställningsformuläret så att du kan göra analys när du köper och säljer mynt – något jag värdesätter som investerare. En unik egenskap i Gemini är möjligheten att beställa mynt i auktionsformat, även om jag aldrig har provat det själv och inte skulle rekommendera det för en ny handlare.

Gemini Köp Bitcoin Dashboard

För erfarna investerare, Kraken är en bättre plattform för att göra avancerade handelsalternativ. Om du är ny på att investera och ditt mål är att gör bara ett köp och håll det ett tag, Gemini bör vara ditt val.

Handelsavgifter

Gemini och Kraken har båda rörliga handelsavgifter som bestäms av din 30-dagars handelsvolym och om du är tillverkare (gör en beställning på böckerna) eller tar (fyller en beställning från böckerna).

Avgiften för en tillverkare på Gemini minskar från högsta 0,25% till en rabatt på 0,10% när din handelsvolym ökar. Med en rabatt blir din avgift en rabatt som du får på handeln. För tagare är avgiften 0,25% såvida inte handeln sker på högsta volymnivå.

På Kraken varierar tillverkaravgiften vanligtvis från 0,00% till 0,16% med en tagaravgift mellan 0,10% och 0,26%.

Jag rekommenderar att beräkna vad Gemini handelsavgifter och Handelsavgifter för Kraken skulle vara på några få affärer du tänker utföra. Sedan kan du välja om skillnaden i avgifter är tillräcklig för att uppväga de andra faktorerna när du väljer din plattform.

Tillgängliga kryptovalutor

Kraken stöder en mängd mynt och parningar som:

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Rusa
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnos
 • Iconomi
 • Litecoin
 • Melon
 • Augur
 • Tjudra
 • Dogecoin
 • Stellar Lumens
 • Monero
 • Krusning
 • Zcash

Gemini stöder endast Bitcoin och Ethereum handel och har inte angett några planer på att lägga till fler mynt.

Det är uppenbart att om du försöker dyka djupare in i alternativa mynt (valfritt mynt som inte är Bitcoin) bör Kraken vara ditt val. Alternativa mynt, på grund av sina mindre marknadsvärden, är i sig mer riskfyllda investeringar men kan ge större avkastning av samma anledning. Uttrycket ”hög risk, hög belöning” gäller verkligen för dessa investeringar.

Överföringsgränser

I Gemini är det högsta beloppet du kan överföra via ACH $ 500 per dag. Det finns dock ingen gräns för att göra insättningar med banköverföring och kryptovalutainbetalningar. Uttagsgränsen för Gemini är $ 10 000 per dag.

Gemini ACH-insättningar tar vanligtvis 4-5 arbetsdagar att bli godkänd. Men som jag nämnde tidigare kan du använda medlen för att handla direkt.

Kraken har en mycket högre insättningsgräns än Gemini med en dagligen maximalt $ 25.000 när du ger en bevis på finansieringskälla. Uttagsgränsen är begränsad till $ 25 000 per dag. Kraken-insättningar tar 1-5 arbetsdagar för godkännande.

För investerare med hög volym är Krakens höga dagliga gränser idealiska medan Gemini är mer lämpad för handlare med lägre volym som snabbt vill komma igång.

Företagets förtroende

Kraken, som drivs av Payward, Inc., ligger i San Francisco och har fått över 6 miljoner dollar i finansiering från flera anmärkningsvärda investerare inklusive Blockchain Capital. Handelsvolymen på plattformen har fördubblats ungefär var femte månad sedan lanseringen 2013. Tillväxtantal som detta visar det förtroende som samhällsmedlemmarna delar för börsen.

Tyler och Cameron Winklevoss lanserade Gemini 2015 som den första amerikanska börsen licensierad för handel med bitcoin och eter. Trots att de är kända för sin historia med Facebook har de två varit aktiva i Bitcoin-communityn sedan början av 2013. Det ryktas att de äger 1 procent av alla Bitcoins i omlopp och har finansierat flera Bitcoin-relaterade projekt genom Winklevoss Capital.

Fondsäkerhet

Både Kraken och Gemini följer bästa praxis när det gäller att säkra dina digitala medel. i alla fall, Gemini vidtar bättre försiktighetsåtgärder för att skydda insättningar i amerikanska dollar (USD) med FDIC-försäkring.

Kraken lagrar alla nya myntinsättningar i kalla (offline) krypterade plånböcker där hackare inte kan nå dem. De enda digitala mynt som hålls online är de mynt som behövs för att hålla operativ likviditet på börsen. FDIC-försäkringar nämns inte på Krakens webbplats, men de uppger att de upprätthåller hela reserverna för att förhindra eventuell bankkörning. Med inget tydligt FDIC-skydd är Kraken ett något mer riskabelt utbyte för att hålla dina USD-medel.

Gemini anger inte procentsatserna för tillgångar som hålls online men ser till att majoriteten av digitala tillgångar hålls i sina egna förbättrade kylförvaringssystem. Deras system garanterar att det inte finns någon enda felpunkt genom användning av säkra hårdvarusäkerhetsmoduler (HSM) med multisignaturteknik. Gemini innehar alla amerikanska dollarfonder i banker som är FDIC-försäkrade upp till $ 250 000 per insättare.

Kundsupport

Även om kundsupport inte kan finnas på andra börser, ger Kraken och Gemini vanligtvis bra support.

Båda börserna innehåller ett bibliotek med vanliga frågor som täcker vanliga supportfrågor samt frågor om nybörjare. Kraken tar till och med detta ett steg längre genom att tillhandahålla en omfattande handelsguide för att hjälpa dig komma igång.

Båda företagen hanterar supportbiljetter via e-post och Gemini har en typisk svarstid på 2-3 arbetsdagar. Även om jag inte personligen har upplevt detta, har Kraken nyligen varit under skott i många forum för att ha långa svarstider och för att till synes ignorera kundsupportbiljetter.

Därför, om du är en ny investerare som kan behöva hjälp för att komma igång, föreslår jag att du använder Gemini.

Slutsats

Gemini och Kraken är två väsentligt olika börser för betydligt olika investerare.

Gemini, med sitt förenklade gränssnitt, är bäst för nya investerare som vill göra grundläggande handel efter en snabb kontoinställning.

Kraken bör användas av mer erfarna investerare för handel med hög volym och / eller alternativa myntinvesteringar.

(Se CoinCentrals fullständiga lista över Crypto Exchange-recensioner)

Fler Kraken-jämförelser

 • Kraken vs GDAX
 • Kraken vs Coinbase

Fler tvillingarjämförelser

 • Tvillingarna mot Coinbase
 • Tvillingarna mot GDAX

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me