Kryptovalutans industrispotlight: Tim Draper

Kryptovalutans industrispotlight: Tim Draper

Tim Draper har snabbt blivit en av de mest framstående figurerna i blockchainvärlden.

En långvarig förespråkare för Bitcoin och blockchain-teknik, Draper har väckt stor uppmärksamhet åt sig själv och hans aktivitet i kryptovalutavärlden.

Om Tim Draper

Även om många i kryptovalutavärlden kan ha haft sin första introduktion till Tim Draper genom sitt engagemang i rymden, kommer hans framträdande långt före blockchain-åldern.

Tim Draper kommer från en lång rad riskkapitalister, den tredje i familjen Drapers.

Han tog sin kandidatexamen i elektroteknik från Stanford University 1980 och fick en MBA från Harvard Business School 1984.

1985 startade Draper sitt eget riskkapitalföretag, där före detta kollega John H.N. Fisher blev partner 1991 tillsammans med Steve Jurvetson. Från och med 2015, Draper Fisher JurvetsonKärnfonderna har samlat in mer än 5 miljarder dollar, som har investerats i över 300 företag. DFJ är också en av de mest aktiva investerarna i rymdsektorn.

Tim Draper talar

Det antas vanligtvis att Draper och Jurvetson är uppfinnarna av ”viral marknadsföring”, född ur deras idé att automatiskt bifoga ett kort reklammeddelande till utgående Hotmail-e-postmeddelanden 1996.

Draper är känd för sina tidiga investeringar i Skype och andra enhörnings- och noshörningsföretag. Hans far, Bill Draper, var tidigare investerare i peer-to-peer-videoplattformen, och DFJ investerade i Skype 2004. 2005 såldes Skype till eBay för 4,1 miljarder dollar. DFJ ägde 10% av Skype vid tidpunkten för försäljningen.

Skype, tillsammans med investeringar i Tesla, SpaceX, Hotmail, Baidu och Coinbase, har drivit Tim Draper till riskkapitalberömmelse med flera generationer.

Draper & amp; son

Tim Draper spelar basket med sin son Adam Draper. Bild via https://www.mercurynews.com


År 2013 lämnade Draper DFJ och meddelade att han kommer att fortsätta investera genom sin personliga fond Draper Associates och kommer att hjälpa sin son att driva en inkubator.

Den 27 juni 2014 köpte Draper cirka 30 000 bitcoins (uppskattningsvis cirka 19 miljoner dollar vid den tiden) från US Marshals beslag av Silk Road-tillgångarna. Vid toppen av Bitcoins pris 2017 var hans köp värt nästan 600 miljoner dollar.

Tim Draper är känd för sitt förespråkande och stöd för Bitcoin. Den 27 januari 2015 satsade Draper cirka 400 000 dollar på att Bitcoin skulle komma tillbaka från den senaste nedgången. Snabbspolning mer än tre år senare är det tydligt att han lade sina pengar på rätt häst.

Draper University

Tim Draper lanserade Draper University i San Mateo, Kalifornien som ett heltidsfördjupande utbildningsprogram på heltid som fungerar som en kraschkurs för entreprenörer över hela världen för att gå ombord på de olika färdigheter som krävs för att starta en start.

Draperhögtalare

Draper University påstår sig ha hjälpt till att lanseras 280+ nystartade företag som har samlat in mer än 51,4 miljoner dollar i finansiering.

Draper University Blockchain Intensive

I slutet av 2017 introducerade Draper University en blockchain- och kryptovalutafokuserad kurs, the Draper Blockchain Intensiv. Kursen är en av de första i sitt slag och har uppmärksammats av hundratals företagare och företagsledare från hela världen.

Den här fyra dagars blockchain-kraschkursen syftar till att gå ombord på företagsledare i företagsorganisationer för att bättre förstå blockchain, det nuvarande blockchain-landskapet och de många möjligheter som följer av blockchain-revolutionen. Schemat riktar sig till utvecklingen av en hög förståelse av blockchain och hur det kan integreras i olika branscher.

Blockchain-intensiv

Kursen inkluderar händelser som eldchattar med Tim Draper själv, blockchain-arkitektur och tekniska detaljer, integration av blockchain i befintliga backoffice-modeller, regleringsmiljön, ICO-landskapet och blockchain-fokuserat riskkapital. Alla dessa sessioner leds av kvalificerade experter inom området.

Slutgiltiga tankar

Tim Drapers framgång hittills i blockchain-investeringen och riskkapitalvärlden har hjälpt till att bygga honom till en av de mest inflytelserika figurerna i kryptovalutavärlden från riskkapitalutrymmet.

Du kan följa Tim Draper på sin Twitter och ta reda på mer om Draper Blockchain Intensiv här.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map