Vem är Da Hongfei?

hongfeiDa Hongfei är grundaren av NEO, en blockchain-plattform för distribuerade appar. Han är också grundare och VD för Onchain, ett blockchain-utvecklingsföretag för företag och institutioner. Båda projekten har sitt huvudkontor i Kina och var de första blockchain-utvecklingsprojekten baserade i Kina.

Hongfei har fått sin status som blockchain- och kryptovalutapionjär i Asien. Han är nu en av de mest respekterade experterna inom krypto, särskilt när det gäller kinesisk användaradoption, företagsapplikationer och statlig reglering.

I den här spotlighten kommer vi att ta en titt på Hongfeis karriär inom krypto och dyka djupare för att förstå hans roll i det större kryptovalutalandskapet.

Da Hongfei och Blockchain World

Da Hongfeis kryptovalutahistoria startar 2014 med grundandet av Antshares (nu känt som NEO) och Onchain.

Grundandet av NEO (Antshares)

Antshares började i februari 2014. Det var utformat för att vara en plattform för att bygga decentraliserade appar. Den första i sitt slag i Kina banade Antshares väg för framtida kinesiska blockchain-projekt.

NEO

NEO: s teknik möjliggör smarta kontrakt (som Ethereum). NEO driver dock en virtuell maskin som tillåter utvecklare att koda dessa kontrakt på C #, Java, Python eller andra populära kodningsspråk. Du behöver inte längre kunna ett nytt språk för att koda smarta kontrakt.

I april 2016 släppte teamet en vitbok om en ny typ av konsensusprotokoll (dBFT – delegerad bysantinsk fel tolerans), den första från Kina. Detta är protokollet som NEO-noder använder för att nå konsensus och slutföra transaktioner. dBFT tillåter NEO att upprätthålla en transaktionshastighet på 1000 TPS, med optimering kan detta gå upp till en mycket högre nivå. Jämför det med Ethereums 15 transaktioner per sekund, och du får en känsla av att NEO är byggt för storskalig, högfrekvent användning.

Grundandet av Onchain

Hongfei och Antshares CTO Erik Zhang grundade också Onchain ungefär samma tid. Detta företag närmar sig blockchain-användning från andra håll. De tillhandahåller konsult- och utvecklingstjänster till de många privata företag som är intresserade av blockchain.


Hongfei

Da Hongfei och CTO Erik Zhang

Onchain började se några höghastighetshastighet 2016, vidareutveckla Antshares och bli det första kinesiska blockchainföretaget som går med i Hyperledger, vilket har hjälpt till att vidareutveckla Onchains produkt som heter DNA. DNA, eller Distribuerade nätverksarkitektur, möjliggör integrering av affärssystem och stöd för tvärkedjig interoperabilitet.

DNA: s design gör att blockchain kan tillämpas på en mängd olika användningsfall samtidigt som man samarbetar med statliga bestämmelser, beslutar om ett konsensusprotokoll, inte kan ansluta till andra blockchain-applikationer eller till och med hitta utvecklare för att bygga ut sin egen blockchain eller applikationer.

OnchainI juni 2016 samarbetade Onchain med Microsoft Kina. Onchain samarbetade också med FaDaDa för att grunda Legal Chain för att åtgärda flera brister i juridiska digitala applikationer. Onchain röstades också ut som KPMGs 50 bästa Fintech-företag i Kina och tillkännagav ett partnerskap med Alibaba för ett e-postbevis för företag som drivs av blockchain.

I huvudsak är DNA en plattform som gör det möjligt för andra befintliga plattformar att använda blockchain-teknik utan att behöva uppfinna hjulet igen. OnChains DNA syftar till att underlätta mainstream-adoption och kedjekommunikation.

Synergi mellan NEO och Onchain: Da Hongfeis huvudplan

För sammanhang, förhållandet mellan NEO och Onchain är den för Ethereum och Enterprise Ethereum. Onchain arbetar med blockchain-projekt med stora företag och har samarbetat med den kinesiska regeringen tidigare, vilket i slutändan hjälper NEO-ekosystemet. NEO-ekosystemet utvecklar plattformarna för framtida blockchain-tillväxt i Kina. I framtiden, liksom se senare i den här artikeln, kommer NEO att överbrygga klyftan mellan privata institutionella blockkedjor och offentliga, vilket skapar en enhetlig blockchain-ekonomi.

För att ta reda på mer om Onchain och NEO rekommenderar jag vår guide om NEO.

Samråd med den kinesiska regeringen

En av de mest anmärkningsvärda och ofta underskattade rollerna som Hongfei har spelat har varit att skapa en konstruktiv kommunikationslinje med kinesiska myndigheter.

Kina slog mot kryptovalutor i kölvattnet av ICO-mani, där tvivelaktiga ICO-projekt flög ut ur träverket på bekostnad av naiva investerare. Som en av världens ledande inom teknikinnovation och hem för en enorm befolkning av entreprenörer och utvecklare, skulle det ha varit ett extremt olyckligt missat tillfälle att stänga gardinerna på krypto..

Hongfei spelade en viktig roll i arbetet med den kinesiska regeringen före och efter förbudet för att skapa en hälsosam atmosfär för blockchain-innovation i Kina utan de scammy-projekten.

Hongfeis reaktion på den kinesiska ICO-bubblan

Hongfei jämförde ICO-situationen med dot-com-bubblan i början av 2000-talet, ”När du startade ett företag som slutade med“ dot com ”kunde du enkelt locka kapital. Detsamma är vad du ser med ICO-buzz. ” han fortsatte med att säga att ny teknik alltid kommer att skapa bubblor, eftersom investerare blir snabbare upphetsade än tekniken kan utveckla för att hänga med. Men efter bubblor kommer tekniken alltid ikapp och marknaden återhämtar sig.

Även om kryptovalutasituationen i Kina är mycket mer komplicerad än bara några irriterande scammy ICO, är det värt att notera Hongfeis inflytande. Som grundaren av Onchain och NEO, ett smart ekosystem för kontrakt som stöder utvecklingen av dapps, kunde Hongfei ta äganderätten till rengöringen av utrymmet.

De strid om krypto i Kina är långt ifrån över, men genom att ha mer positiva siffror i rymden som Hongfei kan konversationen fortsätta mot innovation snarare än förstörelse.

Kinas plan

Kina nyligen publicerade sin 13: e femårsplan, som berörde prioritering av blockchain-utveckling de närmaste fem åren.

År 2017 publicerade Kinas centralbank också en liknande plan för Fintech-utveckling med målet “Stärka grunden, öka säkerheten, främja innovation, utveckla standardisering och förbättra regleringen”

Dessutom publicerade industridepartementet i Folkrepubliken Kina “The National Blockchain Standard”, som Onchain var en av de första som klarade denna nya standard.

Framtiden

Hongfei har stora planer för framtiden för Onchain och NEO. 2016 och 2017 genererade det största surret för NEO hittills, och fart för båda ansträngningarna fortsätter. Hongfei är också optimistisk för Onchains framtid:

”Vår vision är att göra Onchain till ett riktigt universellt Blockchain-ramverk. Med hjälp av olika insticksmoduler kan vårt ramverk tillämpas på en offentlig kedja, en konsortiekedja eller till och med en privat kedja. Vår tvärkedjeadaptormodul, som för närvarande är under utveckling, skapar interoperabilitet mellan dessa olika kedjor. ”

-Da Hongfei, 5 oktober 2016.

NeoX + Onchain

Huvudplanen innebär i slutändan synergi mellan NEO och Onchain. Även om det inte kommer på kort sikt, förvänta dig att NEO och Onchains tjänster kommer att länka under de kommande åren. NEO har redan planer på NeoX, deras plattform för transaktioner med flera block. Om det lyckas kan NeoX länka privata blockkedjor till den större offentliga marknaden. Ett sådant blockchain-korsningsverktyg kan vara lika användbart som API: er för webbutveckling, vilket gör det möjligt för vissa privata koder att fungera tillsammans med ett offentligt ekosystem. Detta skulle möjliggöra interoperabilitet mellan blockkedjor, vare sig de är offentliga eller privata.

När de väl är anslutna kommer NEO och Onchain att ha ett komplett ekosystem av teknik. De kunde förmedla en helt ny blockchain-driven ekonomi. Detta är Da Hongfeis huvudplan. Det är lysande, och hittills fungerar han bra.

Slutsats

Da Hongfei är en av de främsta armaturerna i krypto just nu. Hans förbindelser inom den kinesiska regeringen, status som pionjär inom kinesisk krypto och position vid rodret för två stora kinesiska blockchainföretag innebär att han kommer att vara en nyckelaktör i utvecklingen av kryptovaluta.

Om du vill se Da Hongfei prata kan du fånga honom på Blockchain Connect i San Francisco den 26 januari 2018. Ta 30% rabatt på biljetter med koden ”coincentral”. [UTSÅLD]

blockchain-anslutning

Dessutom kommer Da Hongfei att prata och beröra “The New Vision” för NEO vid den första NEO-utvecklarkonferensen i San Francisco den 30 och 31 januari 2018.

NEO DevCon

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me