Off to the Races: De 4 mynt som tävlar om Cryptos topplacering

Hittills finns det över 1000 kryptovalutor på marknaden som försöker ändra varje bransch från bananer att finansiera. Några mynt har emellertid konsekvent varit på topp i ett lopp för att utnämnas till världens största kryptovaluta.

I den här artikeln ska vi analysera några av konkurrenterna och beskriva varför de har potential att bli nummer ett.

kryptovalutamarknadsdominans

Bitcoin / Litecoin

bitcoin-logotyp

Vår första konkurrent är faktiskt ett par lagkamrater. Bitcoin har länge varit den ledande kryptovalutan, men trender har börjat visa att detta kanske inte är fallet länge. När detta skrivs är Bitcoin-dominansen på sikt lägsta någonsin – bara 35% av marknaden. Detta är väsentligt lägre än den 85% marknadsdominans som den hade vid den här tiden förra året.

Ökat intresse för altcoins och en splittrad Bitcoin-gemenskap är bara några av anledningarna till ett eventuellt fall för kungskrypten. Nyligen har höga avgifter och långsamma transaktionstider fått många kryptoentusiaster att titta på andra mynt för deras dagliga användning.

Litecoin med assistenten. Även om en bit av Bitcoin har skaparen Charlie Lee sagt att Litecoin fungerar bäst som ett transaktionskomplement till Bitcoins användning som värdeförråd. När Bitcoin implementerar Lightning Network och de två mynten blir utbytbara genom Atomic Swaps, är det möjligt för Bitcoins skalningsfrågor att vara ett minne blott..

Om duon framgångsrikt implementerar dessa andra lager-lösningar i tid, blir det svårt för de andra konkurrenterna att övervinna Bitcoin-varumärket och förstahandsfördelen som den nuvarande mästaren har.

Fördelar

 • Bitcoin har en beprövad meritlista. Det har överlevt många attacker genom åren och har visat sig vara en säker blockchain-lösning.
 • Bitcoin är den enda kryptovaluta för många människor. Om du inte har gjort några undersökningar är du förmodligen inte ens medveten om att det finns andra alternativ.

Nackdelar

 • Gemenskapens kontroverser och de konstanta hårda gafflarna sakta sakta bort Bitcoins trovärdighet.
 • Om skalningslösningarna är ineffektiva eller för långsamma för att implementeras kommer människor att fortsätta hoppa fartyget till andra mynt. Fler och fler alternativa mynt kommer in i rampljuset, och investerare inser att det kan finnas något bättre.

Bitcoin kontanter

bitcoin kontant logotyp

Bitcoin Cash är en gaffel av Bitcoin med en enkel förändring – en ökning av blockstorleken från 1 MB till 8 MB. Stödjare hävdar att denna skalningslösning är närmare Satoshi Nakamotos verkliga vision om Bitcoin. Större block kan innehålla fler transaktioner som i allmänhet leder till lägre avgifter och snabbare transaktionstider även när nätverket skalas.

För närvarande sitter på # 4 efter marknadsvärde, har det gått ett par gånger sedan gaffeln att det såg ut som att Bitcoin Cash kunde komma över Bitcoin. Det närmaste “flippande” försöket inträffade i november 2017. Vid den tiden nådde Bitcoin Cash ~ 35% av Bitcoin-priset på några nyheter:

 • Avbryter SegWit 2x gaffel
 • Gruvkraft som flyttar från Bitcoin till Bitcoin Cash
 • Fler företag lägger till Bitcoin Cash-stöd

Om Bitcoin fortfarande har skalningsproblem även efter implementeringen av Lightning Network kan det vara troligt att människor byter till nästa stora mynt med Bitcoin-namnet. Genom att byta över får de stridstestad säkerhet i Bitcoin-nätverket samt potentiellt låga avgifter och snabba transaktioner som behövs för vardagliga transaktioner.

Fördelar

 • Mycket av tekniken som gör Bitcoin så bra och säker är densamma i Bitcoin Cash.
 • Miner support är avgörande för att upprätthålla nätverkssäkerhet. Om Bitcoin Cash blir betydligt mer lönsamt att bryta, kan en förändring av gruv hashkraft bort från Bitcoin vara en viktig katalysator i de två valutorna som byter plats.

Nackdelar

 • Större blockstorlekar tenderar att leda till mer centralisering kring de storskaliga gruvgårdar som driver nätverket.
 • Vissa människor ser större blockstorlekar som en linjär lösning på ett exponentiellt problem. Bitcoin Cash kan behöva ständigt öka blockstorleken när nätverket växer.

Ethereum

ethereum-logotyp

Många människor hävdar att Ethereum har det bästa skottet för att köra över Bitcoin som det bästa marknadsmyntet. Istället för dagliga transaktioner är Ethereums primära värde som en betalningsmetod för att använda Ethereum-nätverket för funktioner som smarta kontrakt. Både Ethereum och Bitcoin kan lätt leva i harmoni.

Ethereum är för närvarande det näst största myntet som utgör cirka 18% av marknaden. Flera populära mynt, kallade ERC20-tokens, byggs med hjälp av dess nätverk. Exempel på dessa inkluderar OmiseGo, Augur och FunFair.

Det finns starka bevis för att stödja ett Ethereum-marknadsövertagande. För närvarande pågår över 1 miljon transaktioner i Ethereum-nätverket varje dag. Det är mer än fyra gånger antalet Bitcoin-transaktioner.

Ethereum verkar också ha en mycket mer enhetlig gemenskap med en tydlig strategi för att hantera skalningsfrågor. Vitalik Buterin, myntets skapare, har börjat implementera lösningar som skärning och en övergång till en Proof-of-Stake-konsensusalgoritm för att fortsätta och förbättra Ethereums arkitektur.

Fördelar

 • Ethereum har ett samhälle med starkt ledarskap och en anpassad vision. Dessutom innehåller Ethereum Enterprise Alliance några tunga hitters med ett intresse av att se myntet lyckas.
 • Nätverket bearbetar redan fler transaktioner än Bitcoin, mycket mer.

Nackdelar

 • Ethereums skalningslösningar är fortfarande obevisade för det mesta. En ökning av nätverkstrafiken, som ses med CryptoKitties, orsakar fortfarande betydande trängsel.
 • Smarta kontrakt är svåra att skriva säkert. DAO-hack- och Parity-plånboksfelet bevisar att även om Ethereum-nätverket är säkert kan det hända att DApps byggda ovanpå det inte är.

Krusning

krusningslogotyp

Ripple kan vara det mest kontroversiella myntet i kryptosamhället. Detta mynt är en favorit hos banker och andra finansinstitut, men motståndare hävdar att dess centraliserade natur är den fullständiga motsatsen till vad kryptovaluta står för. Oavsett vilken sida du är på är det tydligt att Ripple fortfarande är en solid utmanare i detta lopp.

I början av januari steg Ripple astronomiskt i pris till en heltidshöjd på över $ 3,20 för att kort övergå Ethereum som det näst största myntet. Fortsatta meddelanden om partnerskap med banker och företag som MoneyGram får många att tro att Ripple så småningom kan hamna på topp.

Fördelar

 • Ripple har stöd från flera stora banker och är det bästa valet för finansbranschen.
 • Ripple transaktionsavgifter och tider är betydligt bättre än Bitcoin.

Nackdelar

 • Företag är inte skyldiga att använda Ripple-token (XRP) när de använder Ripple-betalningsteknik. Tekniken kan växa i popularitet utan symbolen som följer.
 • Ripple-företaget har majoriteten av XRP-tokens. Detta ger en oproportionerlig mängd kontroll i händerna på bara några få människor.

Slutsats

Med Bitcoin-dominans som glider är det helt möjligt att vi vid nästa tidpunkt nästa år kan se ett nytt ansikte högst upp på marknaden. De mynt som nämns här är dock bara några av de valutor som kan skapa marknadsdominans.

Eftersom kryptovalutamarknaden fortfarande är relativt ung kan ett okänt mynt idag lätt vara nästa stora sak imorgon. Med takten som marknaden rör sig skulle det inte vara en överraskning att se en långvarig mästare som inte ens har skapats än.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me