Pump- och tippgrupper | Navigera i Crypto Waters

Pump- och dumpningsgrupper är ett växande problem i blockchain-arenan. En ny studie genomförd av forskare vid The Social Science Research Network (SSRN) identifierade cirka 4 818 kryptopump- och dumpningsscheman under sexmånadersperioden mellan mitten av januari och början av juli 2018. Samarbetet omfattade forskning från universitet i USA, Mexiko och så långt borta som Israel.

Forskarna använde en omfattande datainsamlingsprocess, som enbart fokuserade på Telegram och Discord. Scammers använder dessa två populära sociala meddelandeprogram för att regelbundet locka tusentals intet ont anande investerare. Tidningen visade vidare att obskyra och lågmyntmynt fortsatte att vinna en genomsnittlig vinst på 23 procent via Discord. Jämför detta med en måttlig 3,5 procent när du använder ett av de 75 bästa mynten.

Vad är Pump and Dumps och hur fungerar de??

Pump och dumpar är inte endemiska för krypto. De visas vanligtvis på alla marknader som börjar locka stora mängder kapital. De fick dragkraft på de första aktiemarknaderna i början av 1600-talet och kan till och med hittas i aktier på aktuella större aktiemarknader.

Pump och soptippar initieras av starka marknadsförare som marknadsför eller pump specifika mynt / aktier / tillgångar i hopp om att generera hype och tillfälligt höja priset. Hype är en viktig ingrediens för att få köpare att hoppa ombord eller riskera #FOMO. Detta är mycket lättare att göra idag med ökningen av sociala medieplattformar och den relativa anonymitet som de ger.

I de flesta fall köper dessa marknadsförare myntet innan de marknadsför det för att säkerställa att de kommer in till ett bra pris. Pumpar och soptippar fungerar särskilt bra med mynt med låga bokstäver eftersom det är mycket lättare att pressa priset. Utdelningarna är också helt klart bättre. När de väl har lockat tillräckligt med investerare (suger) till gruppen är det dags att inleda operationen “låt oss flytta priset!”

Nattsångaren av aktier som säljer aktier på gatorna under South Sea Bubble.

“Night Singer of Shares” som säljer aktier på gatorna under South Sea Bubble. Amsterdam 1720.

Grundarna meddelar att det är dags att börja köpa och det kombinerade köptrycket höjer priserna snabbt. Vid denna tidpunkt börjar insiderna redan bli av med sina mynt utan att informera användare av den så kallade insider- eller VIP-gruppen. Många av dessa grupper har till och med djärvheten att ta ut en premie för åtkomst, vilket ytterligare främjar idén om exklusivitet.

För att fortsätta trumma upp stöd för nackdelen läcker de ofta information till andra sociala mediekanaler i hopp om att få fler suger att hoppa ombord. När priset har flyttat sig väsentligt initierar de dumpa, sälja alla sina mynt och hämta en sund vinst.

Hur man håller sig säker

Håll dig borta från mynt med låg likviditet

Vissa investerare förespråkar köp och försäljning av lågmyntmynt. Med enorma prisuppgångar som faktiskt kan vara en lönsam strategi – om du vet vad du gör. Erfarna handlare kommer dock att säga att det i praktiken är mycket lättare att komma in i tillgångar med låg volym än att komma ut. Om du bestämmer dig för att spekulera i mynt med låg cap erkänner du den höga risken och satsar inte gården. Som de säger:

“Om det låter för bra för att vara sant är det förmodligen det!”


En allmän tumregel är att undvika mynt med dagliga volymer under $ 100.000. Baren är ganska låg i krypto och det antalet kan till och med vara för aggressivt. Som alltid utgör detta inte investeringsråd så gör din egen forskning. Bitcoin kan vara tråkigt i jämförelse med andra mynt, men det finns en anledning att det fortfarande står efter tio år. Du kan hitta exempel på lågt pris i vår kryptovalutaprisspårare:

Mynt med låg daglig volym.

Mynt med låg daglig volym

Håll dig borta från pump- och tippgrupper

Det kan låta som självklart råd, men investerare fortsätter att luras av höga vinstsystem som Bitconnect. Det är för närvarande många som försöker marknadsföra pump- och dumpningsgrupper online. Det är fortfarande en ganska lönsam satsning för bedragare. Som nämnts i forskningen är Telegram och Discord fortfarande populära hangouts för dessa grupper, så var uppmärksam om du är en vanlig användare. Även YouTube har några tvivelaktiga influenser som försöker marknadsföra dessa kanaler.

Nu kan du frestas till tanken att köra pumpen och dumpa tåget själv. Att överlista nästa kille eller insider är ett riskabelt företag. Allvarligt, gör det inte. Många grupper är i sig själva pyramidscheman. Gruppledare tillhandahåller mycket artigt in- och utgångstider men det finns inget tillförlitligt sätt att veta när de faktiskt går in och ut. Du kan ha turen att få ut med vinst, men är det verkligen värt chansen?

Slutgiltiga tankar

Pump- och tömningsgrupper är helt klart en fråga som måste åtgärdas. Investerare kräver en högre säkerhetsnivå om de vill komma in på lång sikt. Detta beror till stor del på att krypto är oreglerad, även om åtgärder vidtas för att ta itu med detta. Med detta sagt, medan många mynt går till noll, förblir grunden bakom Bitcoin och andra kryptovalutaprojekt solida. Krypto som helhet går ingenstans.

Mycket av de vanliga medierna fokuserar på korruption på kryptovalutamarknaderna. Detta ignorerar bekvämt det faktum att det redan finns utbredd korruption i regeringar, företag och centralbanker som vårt nuvarande finansiella system bygger på. Som Bitcoin-förespråkare Andreas Antonopolous uttrycker det så vältaligt är det enda sättet som vissa av oss kommer att lära oss att bli lurade och sedan lära av våra misstag.

Det är inte ett argument för pump- och dumpningsgrupper. Tvärtom är självutbildning ditt bästa verktyg när du navigerar i dessa riskabla vatten. Se till att du inte lämnar väskan eller kanske bättre: se till att du inte lämnar väskan som en livbåt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map