Så här använder du BTC som säkerhet: Utnyttja din Bitcoin för affärer

Du har gott om Bitcoins. Du är säker på att de kommer att öka i värde. Det finns inget sätt att sälja en enda, åtminstone inte nu. Men ditt sparande är lågt och du behöver kontanter för ett brådskande, stort ekonomiskt behov. Vad ska man göra? Peka på ditt kreditkort för ett lån? Sweet talk din lokala bankman? Besök lönebutik? Det är dags för dig att överväga hur du använder BTC som säkerhet för att säkra det lån du behöver. Här är en titt på ett par platser som kan hjälpa dig att uppnå det.

Redaktörens anmärkning: att investera i och handla kryptovalutor är en oerhört riskabel strävan, och att utnyttja BTC som säkerhet kan maximera förluster som uppstår när affärer går söderut. Följande artikel är pedagogisk och inte investeringsrådgivning. Var försiktig.

Utnyttja det du äger för att låna det du inte gör

Konceptet av lönelån för dålig kredit är inte nytt. Du förvarar värdefull, omsättbar egendom till en långivare i utbyte mot ett lån. Beroende på hur säljbar och värdefull din säkerhet är, kan långivaren ge dig bättre lånevillkor än till en låntagare av ett lån utan säkerhet (icke-säkerhet). Och om din kreditpoäng är dålig kan ett säkerhetslån vara det enda sättet för dig att få ett lån alls. Dessutom har du företag som moorcroft på dina klackar om lånen inte återbetalas i tid.

Vad är din poäng??

Collateralized Bitcoin-lån (CBL) kan vara en bra idé för låntagare som har ett mindre än ideal kreditvärdighet (i intervallet 300 till 629). Denna zon beaktas oönskad och diskvalificerar dig från att få gynnsamma lånevillkor. Om din poäng ligger i den extrema nedre delen av det intervallet, lycka till med att få några typ av lån, säkerhet eller inte.

Inte slutet på berättelsen

Låt oss säga att du har en kreditpoäng på 580. Du återhämtar dig långsamt efter den stora kraschen 2008 eller olika tidigare lån med dålig kredit. Din arbetssituation är stabil. Ännu bättre, du köpte 500 dollar i Bitcoin i september 2013 på ett infall. Bitcoin var 125 dollar då och går nu för 6500 dollar, en öppen vinst på 25500 dollar. Du kan vara en dålig kreditrisk för en traditionell fiat-långivare (bank, S.&L, P2P), men till en säkerhetsgivare från Bitcoin är du en potentiellt het fastighet.

Hur man använder BTC som säkerhet

Att ansöka om CBL är enkelt. Ange dina personuppgifter till en CBL-utlåningsplattformoperatör (ansluter långivare med låntagare) och bevisa hur mycket Bitcoin du äger. Välj hur mycket fiat du vill låna och hur länge. På Texas-baserade Unchained Capital.com kommer ditt lån till värde (LTV) att fastställas till 50 procent. Det betyder att om du sätter upp hela $ 25 500 av din Bitcoin som säkerhet kan du få lånat ut högst $ 12 750. För närvarande är endast företag och privatpersoner i 28 av de 50 amerikanska staterna kvalificerade för lånebedömning hos Unchained.

Räntorna varierar från åtta till 14 procent och lånetiden är tre till 60 månader. Avgifter för lånets ursprung anges som en procent. Inga förskottsbetalningar bedöms. Unchained accepterar Bitcoin och Ethereum som lånesäkerhet. När du väl har godkänt ett lån överför du bara dina mynt till en speciell kall plånbok hos Unchained. Efter mottagandet kopplas dina fiat-lån till din bank. Okedjade märken endast intresse lån. Du betalar lika mycket ränta varje månad tills lånetiden har löpt ut. Sedan gör du huvudbetalningen och fullgör alla låneförpliktelser.


Marginalsamtal? Standard?

Vad händer om värdet på din Bitcoin-säkerhet minskar avsevärt? Unchained kommer att begära att du lägger till mer säkerhet eller gör en huvudbetalning. Detta kommer att återställa ditt LTV-förhållande och hålla ditt lån utanför huvudkontorets kontor.

Vad händer om du inte betalar ditt lån? Enligt UnchainedCapital.com:

”Om ditt lån när som helst fallerar kommer vi att tvingas avveckla en del av din säkerhet för att täcka vår huvudkostnad och eventuella obetalda räntor. Alla resterande kommer att returneras till en adress du väljer. ”

Ytterligare alternativ för din BCL

En annan konkurrent i säkerhetsmyntlånutrymmet är Colorado-baserade SALT Lending.com. Liknande låneansökan, godkännande, säkerhetsöverföring och marginalanropsprotokoll gäller hos detta företag. Lån finns tillgängliga för kvalificerade låntagare i USA, Brasilien, Schweiz, Nya Zeeland, Storbritannien och flera andra länder. SALT erbjuder låntagare möjlighet att välja 30, 40 eller 50 procent LTV-förhållanden. För riskavvikande låntagare kan det vara meningsfullare att välja en LTV-andel på 30 eller 40 procent än en 50-procentig version.

En viktig skillnad mellan SALT och Unchained Capital är att den tidigare erbjuder rektor & intressera lån utöver räntebaserade lån. SALT accepterar också Bitcoin, Ethereum, Dogecoin och Litecoin som säkerhet.

Räntor och lånevillkor varierar; här är en skärmdump av villkoren för 12 750 USD, två år, ränta och intresse CBL med ett 50-procentigt LTV-förhållande:

Hur man använder BTC som säkerhet. Två års lån

SALT Lending’s lånekalkylator på skärmen låter dig justera alla viktiga ingångar. Detta är ett tvåårigt lån med ränta och Bitcoin som säkerhet.

Här är samma hypotetiska lån, den här gången i endast intresse läge:

endast BTC-säkerhetslån

Samma lån som föregående exempel, men det här visar de räntebaserade lånespecifikationerna.

Notera Insats SALT reglaget på den interaktiva lånekalkylatorn. Ju fler SALT-token du äger, desto lägre blir ditt lån. Token handlas nära .6200 vardera i skrivande stund. För närvarande, SALT medlemskap inte krävs för att få ett lån, per SALT kundtjänst. SALT tar inte ut lånelöften, förskottsbetalningar eller slutavgifter för lån med fast ränta.

Här är en titt på exempel på lånevillkor som visas på webbplatsen Unchained Capital den 11 november 2018:

Hur man använder BTC som säkerhet Unchained Capital-villkor

Exempel på lånevillkor som visas på webbplatsen Unchained Capital den 11 november 2018. Det finns lån på upp till fem år.

Möjligt, ja. Men är det praktiskt?

Baserat på aktuell information på webbplatserna SALT Lending och Unchained Capital ser det verkligen ut som en enkel process för dig att ansöka, kvalificera dig för och sedan eventuellt få CBL.

En perfekt värld

Här är ett hypotetiskt scenario som kan ge en gynnsam och rationell bakgrund för din implementering av en CBL:

  1. Teknisk analys antyder att Bitcoin handlar över större supportnivåer.
  2. Den långsiktiga prisutvecklingen är hausse på vecko- och månadsdiagrammen.
  3. Du räknar med att den eventuella prisuppgången i Bitcoin kommer att överstiga kostnaden för att betjäna ditt lån.
  4. Du äger en stor mängd Bitcoin och vill inte utlösa en skattepliktig händelse via en försäljning av dina mynt.
  5. Lånets räntesats är rimlig, liksom avgifterna för ditt lån.

The Uptrend Is Your Loan’s Friend

Om du inte kommer ihåg något annat från ovanstående punkter, försäkra att Bitcoin är i en långsiktig trend om och när du bestämmer dig för att en CBL är rätt för dig. Det är mycket svårare för din CBL att få ett marginalanrop när Bitcoin fortsätter att göra en serie av högre höjder och högre nedgångar på sina långsiktiga diagram.

Så sätt oddsen för framgång till din fördel direkt från början. Ta bara ut en CBL under den tidiga till mellersta fasen av en stadig uppåtgående trend i Bitcoin. Regelbundna Coincentral-läsare borde redan veta hur man bekräftar en upp- och nedåtgående trend.

Sammanfattning

Om du inte enkelt kan få ett lån via en traditionell fiat-långivare kan en CBL eller lönelån online vara ett fungerande alternativ. Shoppa efter de bästa lånevillkoren och ta dig tid att läsa igenom alla finstilta innan du undertecknar ditt CBL-avtal. Se till att du vidtar försiktighetsåtgärder för att undvika ett marginalanrop om Bitcoin skulle falla i pris under din CBL-period. Stapla däcket till din fördel för en framgångsrik CBL genom att bekräfta förekomsten av en hälsosam, långsiktig uppgång i Bitcoin.

Obs: Information för SALT Lending.com och Unchained Capital.com erhölls från olika sektioner på respektive företags webbplats den 11 november 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map