Sociala nätverk genomsyrar mycket av våra moderna liv. Så mycket att hela industrier och företag har dykt upp ur ingenstans i ett försök att tjäna pengar på en av människans mest grundläggande nödvändigheter – behovet av att ansluta. Men nu, när dessa nätverk närmar sig full mognad, ställer internetgemenskapen några allvarliga frågor om fördelarna med nackdelarna. Som vi alla vet att jättar som Facebook och Youtube kommer att råda för alltid så är det säkert att säga att använda en webbplats som themarketingheaven.com som de är en av de bästa platserna att köpa youtube-vyer från kommer alltid att vara lönsamt eftersom de flesta människor från hela världen har tillgång till dem och de flesta till och med spenderar massor av sin tid på dessa.

Du kommer utan tvekan att känna till Facebook-skandalen som drabbade många av dess användare. Som vanligt kokade det utspelande dramaet sig till ett stort problem – en fråga om förtroende. Och förtroendlösa system är främsta och centrala för blockchain-baserade lösningar. Hur kommer framtidens blockchain-sociala nätverk att se ut? Låt oss ta en titt på hur nuvarande nätverk kan utvecklas.

Freemium – Det är gratis men du måste fortfarande betala

Den digitala sociala nätverksupplevelsen har inlett en ny typ av affärsmodell, freemium. Nästan alla framgångsrika teknologibaserade sociala medieplattformar för närvarande erbjuder gratis tillgång till deras innehåll. Facebook, Twitter, LinkedIn, Reddit, du heter det, de tillhandahåller det alla.

Diagram som visar hundratals sociala medieplattformar

Ökningen av sociala medier. Med tillstånd av bevarande prisma

Men obegränsad fri tillgång betalar inte räkningarna. Utveckling, serverinfrastruktur och personal är inga små kostnader i ett socialt nätverksföretag. Så hur hämtar dessa företag kontanter? Kort sagt, reklam och analys.

Reklam

Freemium-modellens första prioritet är att bygga upp en stor användarbas. När du har uppnått det här börjar den tuffa biten verkligen in: hur man säljer saker till dessa människor. Tyvärr är onlineannonsering inte särskilt innovativt och har varit relativt oförändrad under en längre tid. Som ett resultat säljer de flesta nätverk idag helt enkelt webbplatsutrymme. Ju fler ögonbollar du får, desto mer pengar tjänar du.

En nykterande titt på populära sociala nätverk avslöjar en oroande trend; plattformar ökar sina reklaminsatser. Låt oss titta på en enkel jämförelse av den älskade frågeställningen Quora. Till vänster har vi den nuvarande webbplatsen och den högra, en renare version från några år tillbaka:

Sida vid sida jämförelse av gamla och nya Quora

Quora – bara ett spammy skal av sin tidigare ära

Quora-flödet är nu full av reklamlänkar. Detta är ett stort nej-nej i världen av marknadsföring på nätet. En marknadsförares mål har alltid varit att driva människor till en webbplats genom värdefullt innehållsskapande, inte länka bort användare aggressivt som ovan.

Ett växande antal tidigare Quora-användare använder inte längre webbplatsen eftersom det har blivit för mycket besvär att hitta relevant innehåll när man gräver igenom hela papperskorgen..

Analytics

Medan huvuddelen av Facebooks intäkter genereras från riktad reklam, tjänar det också kontroversiellt pengar på att sälja användardata. Facebook är i en stark position att se konsumenttrender långt innan nästan alla andra företag på planeten.

Och du kan vara säker på att alla de andra företagen är beredda att betala och betala bra för den typen av information. Det finns inga officiella intäktsnummer på detta, eftersom företag som Facebook och Google vanligtvis föredrar att hålla dessa siffror tyst av tyvärr skäl.

Blockchain till undsättning?

Steem är ett av de äldsta exemplen på ett blockchain-socialt nätverk i aktion. Det ger oss värdefulla insikter i den tidiga utforskningen av detta fält. De första spelarna i rymden dominerar inte alltid, som vi såg med MySpace och några andra tidiga användare som krossades av andra generationens företag.

Några av de grundläggande problemen för dagens mogna sociala nätverk inkluderar:

  • Falska nyheter (Facebook)
  • Överdrivet trolling (Twitter)
  • Censur och demonisering (Youtube)
  • Direkt bedrägerier

Facebook-debaklet har verkligen gett en möjlighet för spirande blockchain-företagare att hoppa in och lova “En revolution om du bara kastar lite pengar på vårt sätt.” Men har dessa blockchain-nätverksstartare kotletter för att säkerhetskopiera dessa påståenden? Det är tydligt att de har en tuff väg framåt. Lyckligtvis har blockchain mycket att erbjuda.

1. Öppenhet & Styrning

En korrekt implementerad blockchain skulle göra det möjligt att verifiera viktig information och transaktioner av olika servrar, utvecklare och i själva verket användare av själva samhället. Blockchain-sociala nätverk som implementerar en transparent demokratisk process för hur nätverket drivs kommer att anta användare mycket snabbare än de som inte gör det.

Projekt som Aragon hanterar dessa frågor om blockchain-styrning och digitala jurisdiktioner. Aragons fokus är att låta någon bygga decentraliserade organisationer med mer horisontella företagsstrukturer. Dessutom får du förmågan att bygga ditt eget digitala domstolssystem och låta nätverket avgöra hur man löser tvister och flyttar företaget framåt.

Aragon-logotyp

2. Tjäna pengar på ditt innehåll

Heltids innehållsskapare vet alltför väl att tjäna pengar i den nuvarande internetmiljön kräver att du överlåter din makt till tredjeparts annonsnätverk eller prenumerationsbaserade tjänster. Verkar som mellanhanden är precis runt varje hörn.

Men blockchain-projekt som Modig webbläsare, Genom att använda sin kryptovaluta försöker Basic Attention Token (BAT) att ta bort dessa mellanhänder helt och hållet. I det modiga ekosystemet överför förläggare, användare och annonsörer värde mellan sig och användare kan bidra till sina favoritskapare direkt med BAT.

Dessutom kan du välja att välja att delta i reklam och få betalt för att göra det, vilket eliminerar behovet av annonsörer att tvinga sina kampanjer till användare som helt enkelt inte är intresserade. Förlag kan också belöna lojala följare genom tävlingar, sociala medier och så vidare. Allt detta utan behov av en tredje part.

Grundläggande uppmärksamhetstoken

3. Kontroll över dina data

Ett viktigt inslag i funktionella blockkedjor är att ta bort möjligheten att dubbla utgifterna för transaktioner. Varje huvudbokspost måste vara unik. Denna princip kan användas för att skydda användaridentiteter från bedrägerier och hantera den nuvarande epidemin av bots och falska konton.

Civic, en självbeskriven ”Säkert identitetsekosystem,” arbetar för att lösa dessa problem. I ett blockchain-socialt nätverk har du äntligen möjlighet att äga dina egna data och bestämma exakt vem som har tillgång till den. Dessutom, om du bestämmer dig för att ta bort delar eller alla dina data, skulle den raderas överallt i nätverket. Det finns ingen anledning att oroa sig för om obehöriga spelare fortfarande har tillgång till det och därför kan köpa eller sälja på marknaden för skuggannonsering.

Civic-logotyp

Risker Ahoy

Steem-plattformen är ett intressant experiment och fortsätter att lyfta fram några av de problem som blockchain-sociala nätverk kommer att behöva övervinna när dessa nätverk byggs.

1. Plagiering

Plagiering är fortfarande ett mycket stort problem för innehållsskapare på Steem. Trots Googles pågående demonetiseringskampanj via YouTube är dess innehållsalgoritmer särskilt effektiva för att hantera duplicerat innehåll. Google förstod tidigt när de byggde sin sökmotor att ett internet fyllt med kopierat klistrat innehåll kunde bli värdelöst mycket snabbt. Detta är ett allvarligt problem som blockchain sociala nätverk för närvarande inte tar itu med.

2. Bots

Bots har blivit ett verkligt hot mot livskraften för vissa sociala nätverk. Smygiga utvecklare känner igenom kodrader som letar efter sätt att spela systemet. Till exempel, på Facebook, gillar och delar mycket vikt, och bots används för att skapa hundratusentals falska konton. Användningen av bots kan leda till att sidor kan skjutas upp på rankningen.

När det gäller Twitter är det känt för bots bakhåll viktiga siffror och populära konton. Dessutom gör falska profiler som främjar bedrägerier det svårt att ha äkta diskussioner på plattformen. Detta problem har också kommit in på Steemit-nätverket. En kommentator i ett nyligen medium inlägg om ämnet hade följande att säga:

”Budbots förstör plattformen och den är för långt är jag rädd. Manuell curation stimuleras inte längre. ”

3. Token ekonomi

Trots löften om ekonomisk jämlikhet i kryptovalutaekosystemet ser vi fortfarande problem som finns i det traditionella systemet. När ett fåtal spelare får tag på ett stort antal tokens, leder det oundvikligen till att dessa valar styr hur nätverket fungerar. Demokrati kommer inte bara förpackat med varje blockchain, det måste implementeras ordentligt.

Steem-token-priset har inte hållit särskilt bra på marknaderna hittills heller. Att locka innehållsskapare av högsta kvalitet till ett nätverk kräver en gemenskap som kan betala dem med en värdefull token. Och med en symbol som förhoppningsvis kommer att hålla sitt värde i framtiden.

4. Första flyttarens fördel

Faktum är att Facebook har över två miljarder aktiva användare varje månad. Det tog 14 år att uppnå detta. Projekt X, Y och Z kommer inte bara att rulla in och slå äldre, mer etablerade projekt utan en kamp, ​​blockchain eller inte. Det finns en mycket verklig möjlighet att Facebook helt enkelt lägger till sin egen kryptovaluta i mixen. De har en enorm krigskista för att finansiera utveckling också. På samma sätt har de fungerande produkter som inte behöver associeras med ICO: s något scammy image.

Slutsats: Framtiden för Blockchain Social Network

Att göra nästa blockchain Facebook eller blockchain Twitter kommer inte att bli en lätt uppgift. När det gäller Facebook och Twitter fattas beslut av de mäktigaste personerna i organisationen. Eftersom dessa företag är börsnoterade tenderar dessa beslut att baseras på att maximera vinsten för aktieägarna, inte maximera värdet för användarna.

Framtidens blockchain-sociala nätverk kommer att sätta denna modell på huvudet och kommer att se till att skapa värde för alla i nätverket: utvecklare, skapare, investerare och användare. Det är fortfarande tidiga dagar och det kommer att bli många misslyckanden. Men vid första anblicken antyder många projekt att vi är ute efter en vild revolutionär resa. Så ta dig fast och håll dig uppdaterad!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me