Åtta saker du behöver veta om kryptoskatter

Kunskap är makt, men utan visdom om hur du tillämpar din kunskap kan du hamna som en riktigt smart idiot. Här är åtta saker du behöver veta om kryptoskatter. Lika viktigt är den praktiska visdom som behövs för att hjälpa dig att tillämpa varje skattekunskap effektivt.

Åtta viktiga kryptoskattfakta

1. Big Bro och hans små hjälpare tittar på dig

Ja, du måste redovisa alla dina kryptovalutavinster och -förluster. Blockchain-tekniken gör inte dina kryptoköp och säljer osynliga för skattemyndigheterna. I själva verket kan det göra det så mycket lättare för dem att övervaka allt om dig. Särskilt dina ekonomiska transaktioner. Big Brother tittar på och han använder din vänliga bankir, penningöverföringstjänst och kryptoutbyte som obetalda övervakningsagenter. De fruktar Big Bro lika mycket som du, och pojke, har de mycket att förlora om de inte uppfyller hans krav på information om dig och dina transaktioner.

åtta saker du behöver veta om skatteundandragare och polis

IRS har enormt vridande kraft; se till att du dokumenterar alla dina kryptotransaktioner och lämnar in en legitim federal skattedeklaration. BIld av Alexas_Fotos från Pixabay.

2. Bitcoin är skattepliktig egendom

Bitcoin klassificeras som fast egendom av IRS. Allt som IRS är tillräckligt intresserade av för att klassificera som egendom är något de är lika intresserade av att beskatta. Du måste vidta åtgärder nu för att komma in och följa alla IRS-regler som reglerar kapitalvinster och -förluster. Kärleksbrev från farbror Sam innehåller i allmänhet inte blommor eller choklad, men de kommer presentförpackade med det underförstådda hotet om bankkontobeslag, böter, påföljder och i vissa fall som är relaterade till Mafia, en RICO-anklagelse och andra straffrättsliga anklagelser..

3. Inget behov av dig att rapportera Bitcoin Wash försäljning, ännu

Bitcoin är inte föremål för den ökända tvättförsäljning regler som är tillämpliga på aktiehandlare, åtminstone inte ännu. Men eftersom IRS står för att tjäna hundratals miljoner dollar per år genom att införa denna skatteregel kan den fortfarande tillämpas på Bitcoin och på alla andra kryptovalutor, möjligen inom några år. Om du inte känner till reglerna för tvättförsäljning, bör du känna till dem. För att spara utrymme här är det enklaste sättet att undvika att bli nickel-och-dimad till döds (skattemässigt) av det att bara handla ett kryptovaluta. Handla det sällan och gå aldrig in i en ny handel inom 31 dagar efter avslutad föregående handel. Långsiktiga trendföljare och dollar-genomsnittliga investerare behöver i allmänhet inte oroa sig för tvättförsäljning. Gunghandlare och daghandlare är huvudmålen för tvättförsäljningsreglerna.

4. Planera framåt, undvik överraskningar, fyll i formuläret 1040-ES

Om du räknar med stora reavinster eller förluster i din kryptovalutahandel bör du fylla i IRS-formulär 1040-ES. Du behåller detta formulär för dina register. Du behöver inte skicka det till IRS. Istället använder du beräkningarna i formuläret för att avgöra om du behöver göra kvartalsvis beräknade skattebetalningar. Om du är egenföretagare gör du redan detta, så lägg bara till dina förväntade kryptovinster och -förluster. Betala dina beräknade kvartalsskatter i tid och allt är hunky dory.

5. 1099-B, 1099-K och självansvar

Vissa kryptobörser (Gemini, Kraken, Coinbase, etc.) kommer att ge dig ett formulär 1099-K vid skattetiden. Coinbase överväger också att skicka ut 1099-B-formulär i stället för 1099-K. Dessa formulär innehåller viktiga dollarbelopp för handelstransaktioner som du behöver för att förbereda din federala (statliga) inkomstskatt. Men vad händer om ditt kryptoutbyte inte ger dig någon form? Du är fortfarande ansvarig för att rapportera varje enskild Bitcoin, Ethereum, Litecoin etc. transaktion under hela skatteåret.


Du, inte din mäklare eller kryptobörs, är den part som ansvarar för riktigheten i informationen i dina 1099-B- och 1099-K-formulär. Därför måste du se till att informationen de ger dig är korrekt.

6. Digital leverans via specialiserade skatteberedningstjänster

Du kan bli överväldigad när du får din första Form 1099-B eller Form 1099-K. Speciellt om du har gjort hundratals kryptotransaktioner under skatteåret. Det beror på att siffrorna som anges för både kostnadsbasis och nettointäkter är de totala dollarbeloppen för Allt av dina transaktioner.

Men kom inte i panik, IRS förlitar sig på din kryptobörs eller mäklare för att tillhandahålla dessa totala bruttotransaktioner. Allt du behöver göra är att importera dem till ditt formulär 8949 och schema D vid skattetid. Om du inte känner dig bekväm med att förbereda din egen skattedeklaration, erbjuder många redovisningsföretag specialiserad kryptoskatteförberedelse. Det är inte billigt, men du behöver inte svettas, oroande om du har gjort ett misstag på din självdeklaration.

Om du är mer äventyrlig kan du köpa eller hyra ut kryptospecifik programvara för skatteförberedelser och låta den hantera nummerkramningen och formuläret. Det kan vara värt kostnaden att producera en felfri avkastning och få ökat förtroende när du lämnar in dina skatter. Du kan också utnyttja samma bekvämlighet när du förbereder dina årliga kryptokapitalvinster.

7. Fick ett meddelande från IRS? Var inte panik

Det händer. Du kanske glömmer att inkludera ett skatteformulär med din federala avkastning. Kanske försummade du att inkludera det lilla $ 1000 kontant tips du fick för att slutföra ett arbetsprojekt före schemat. Kanske har du av misstag sänkt beloppet på din kvartalsvisa skatt. Därefter skickade IRS ett brev komplett med förslag på böter och påföljder.

Freak inte ut. Det är preliminära böter och påföljder. Om du svarar på dem omedelbart och korrigerar dina misstag snabbt kommer de vanligtvis att gå tillbaka. Ärliga misstag är inte en stor sak med IRS, men bara om du går snabbt för att rätta till dina fel. Du måste antagligen lämna in en ändrad skattedeklaration (blankett 1040-X) och absolut skicka in eventuell extra skatt. Om du har glömt att skicka in ett visst skatteformulär, skicka det till pronto. Och inga misstag den här gången, tack.

Du kanske vill kontakta en inskrivna agent (EA) att representera dig själv inför IRS. De kan förbereda en 1040-X (ändrad federal skattedeklaration), komplett med eventuella saknade former. Om det behövs kan de också framlägga skattemyndigheten och begära att förslaget om böter och skatt läggs på.

Två lektioner här för dig: Kontrollera först din skattedeklaration med avseende på noggrannhet och fullständighet innan du skickar den till IRS. För det andra, tappa inte dina kakor om du får ett läskigt IRS-brev på grund av en skruvning. Det finns många skatteföretag som är specialiserade på att hantera IRS. Mot en avgift kan de hjälpa till att rensa upp saker snabbare än du själv. Gå inte ensam när du får ett IRS-meddelande om stora böter eller ytterligare skatter!

8. Köp en kaffe, få en skattepliktig händelse utan extra kostnad

Anta att du finansierade ditt kryptokonto med $ 10.000 i Bitcoin till $ 5.000 per enhet för totalt två enheter. Du köper ditt morgonkaffe för 4,99 USD. Bitcoin handlas till 7 500 USD vid köpet. Du använde .00066533333 Bitcoin-enheter för att betala för ditt kaffe (.00066533333 enheter * $ 7500 = $ 4,99).

Dina Bitcoin-enheter har ökat i värde med 50 procent sedan du ursprungligen köpte dem (BTCUSD steg från $ 5000 till $ 7500). Därför har enheternas ursprungliga värde stigit från $ 3,33 till $ 4,99. Grattis. Du har genererat en reavinst på 1,66 USD när du betalade för ditt kaffe. Du måste redovisa denna kapitalvinst (och klassificera den korrekt som en kortsiktig eller långsiktig realisationsvinst också) vid skattetid.

Du kan ha hundratals liknande kryptotransaktioner motsvarande små dollar motsvarande hela året. Så se till att du redogör för var och en eftersom IRS verkligen är det. Om du förstör och inte rapporterar alla dina skattepliktiga transaktioner kommer de säkert att vara i kontakt med dig. Vanligtvis när du minst behöver en obehaglig överraskning.

Vill du hellre en skatteklump – eller två?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map