Vad är Bitcoin Atom: Är detta 2018 Bitcoin Fork Legit?

Vad är Bitcoin Atom?

Bitcoin Atom (BCA) är en SegWit-aktiverad Bitcoin-gaffel som arbetar med kärnkraftsbyten och en hybrid konsensusmodell. En av de mest attraktiva komponenterna i Bitcoin Atom är dess uppdrag att skapa en decentraliserad digital tillgångsbyte genom användning av hash-tidslåsta kontrakt (HTLC), vilket möjliggör en verklig peer-to-peer-utbyte minus eventuella centraliserade mellanhänder..

En hybrid konsensusmodell:

Medan många kryptovalutor väljer mellan en PoW (Proof of Work) och en PoS (Proof of Stake), använder Bitcoin Atom en hybridmix av båda i syfte att öka nätverksstabiliteten och minska miners inflytande..

Hypotetisk attack kallas en 51% -attack när en enda grupp gruvarbetare kontrollerar mer än 50% av nätverkets gruv hashrate. Dessa gruvarbetare skulle kunna förhindra att nya transaktioner får bekräftelser och i huvudsak immobiliserar nätverket. Dessutom skulle de kunna återföra slutförda transaktioner eller dubbelt spendera mynt. Som du kan föreställa dig skulle detta suga för alla inblandade parter (utom sabotörerna).

Lightning Network Swaps

En knutpunkt för Bitcoin Atom-projektet, och där det sannolikt får sitt namn, är dess LN-implementering som möjliggör omedelbara atomväxlar utanför kedjan, även kallad “tvärkedjiga atombyten”.

Om du inte är bekant med vad en “atomkraftsbyte utanför kedjan” är, är du inte ensam. En atombyte är helt enkelt ett kryptografiskt drivet smart kontrakt som fokuserar på att skapa ett pålitligt och direkt utbyte.

En atombyte gör det möjligt för två parter att byta olika token utan behov av en tredje parts mellanhand, såsom en utbyte, samtidigt som risken för fallissemang elimineras.

Bitcoin Atom

“Atomic” får sitt namn från datorprogrammering som en referens till något som är odelbart, som atomer. I det här fallet är det handeln som är odelbar. Istället för ett centraliserat utbyte eller spärr som hanterar transaktionen är en atombyte en enkel, direkt transaktion.

Till exempel, om Mike och Ike vill handla via atombyte, kommer antingen handeln att ske och både Mike och Ike kommer att få sina respektive tokens, eller så kommer handeln inte att gå igenom. Det finns ingen möjlig situation där en part kan borga för transaktionen och lämna pengarna i deponeringsskärgården.

Atombyten mellan kedjor, som du kanske har resonerat, är byten mellan två olika kryptovalutor som körs på olika kedjor som använder samma hashalgoritm. Dessa swappar kan göras utan en tredje parts mellanhand eller några utbytes- och transaktionsavgifter.

Bitcoin Atom


I en kryptovalutavärld där växlingsavgifter ligger runt 0,1% och 0,25% och transaktionsavgifter svävar runt $ 30 USD för Bitcoin är atombyten en stor sak.

Om det populariseras kan Bitcoin Atom potentiellt lösa många av problemen som förhindrar att många kryptovalutor används för dagliga transaktioner.

Atombyten är dock inte allt solsken och regnbågar. De är inte det mest användarvänliga av saker. Bristen på en tredje parts mellanhand kostar. För att utföra en måste du göra det via kommandoraden och det kräver viss programmeringskunskap.

Som ni kan föreställa er detta ett stort hinder för adoption för de allra flesta människor. Atombyten är fortfarande en mycket ny teknik som förfinas och testas på både en grundläggande nivå och för vanlig användning.

Ange Bitcoin Atom

Bitcoin Atom har kunnat locka relativt positiv uppmärksamhet som en av de ganska legitima potentiella Bitcoin-gafflarna med ett nytt och praktiskt syfte. Om vi ​​tittar på massorna av de senaste och kommande Bitcoin-gafflarna är detta ett friskt pust.

Anledningen till att många ser på Bitcoin Atom med optimism är på grund av dess potential att lösa ett enormt problem i kryptovalutavärlden. Implementeringen av Lightning Network Swaps skulle i huvudsak eliminera behovet av centraliserade utbyten, risken för utbyteshackar, såväl som att användarna verkligen kan använda en gratis peer-to-peer digital valuta.

Bitcoin Atom är inte det enda projektet som arbetar med att använda någon form av atombyten. Komodo, till exempel, utför atombyten istället för proxy-tokens inom sitt ekosystem.

Bitcoin Atom planerar att använda Atomic Swaps via Hashed Timelock Contracts (HTLC) on-chain och planerar att eventuellt använda Lightning Network (LN) off-chain när det vidareutvecklas.

Processerna för att utbyta kryptovalutor genom Atomic Swaps är ganska enkla och snabba jämfört med centraliserade börser:

  1. Placera din beställning i din nod.
  2. Få din utbytes-kryptovaluta.

Det är allt. Processen utför också snabbare affärer, eliminerar förseningar, behåller dina privata nycklar, håller din identitet privat och minskar handelsavgifter till ett minimum.

Bitcoin Atom Team

Det finns för närvarande ingen tillgänglig offentlig information om Bitcoin Atom-teamet. Om du representerar Bitcoin Atom-projektet och har information som du vill att vi ska inkludera här, mejla [e-postskyddad].

Här är några ytterligare kanaler för Bitcoin Atoms community:

Var kan jag få Bitcoin Atom?

Innan gaffeln är det bästa alternativet för att skaffa lite Bitcoin Atom att ha din Bitcoin på en börs eller plånbok som har samarbetat med BCA. De aktuell lista av partnerorganisationer inkluderar: Okex, YObit.net, Exrates (börser) och Coinomi, Atom Wallet och ESR (plånböcker).

Slutgiltiga tankar

Är Bitcoin Atom nästa Bitcoin? Antagligen inte. Det är dock en intressant implementering av en hybrid PoW / PoS-konsensusmodell som potentiellt kan lösa många av Bitcoins potentiella brister.

Om Bitcoin Atom till och med kan ta itu med en eller några av Bitcoins brister, kommer det fortfarande att behöva betydande antagande för att verkligen ge sina peer-to-peer-transaktioner lite ånga. Fram till dess kommer det att vara en intressant kryptovaluta fallstudie av en utvecklingsteknik som kan spela en stor roll för att främja antagandet av kryptovaluta i stor skala.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map