Vad är Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash uppstod som ett alternativ till Bitcoin, och det är för närvarande mellan den tredje och näst mest värdefulla kryptovalutan i världen efter marknadsvärde, efter Bitcoin och Ethereum. Grundarna av Bitcoin Cash skapade den alternativa kryptovalutan den 1 augusti 2017 för att bekämpa ökningen av transaktionens väntetider och avgifter på det ursprungliga Bitcoin-nätverket. Bitcoin Cash ökar antalet transaktioner som kan behandlas per block.

I den här “Vad är Bitcoin Cash” -guiden går vi igenom Bitcoin Cash-historien, dess nuvarande situation och hur den jämförs med den ursprungliga Bitcoin.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Problemet: Varför skapa Bitcoin Cash?

Det är ingen hemlighet att Bitcoin har en skalbarhetsproblem.

Eftersom valutan har vuxit i popularitet har antalet transaktioner som sker i nätverket ökat, och Bitcoin driver för närvarande gränserna för sin programvara.

Det största problemet är att Bitcoin sätter en hård gräns för storleken på ett block, den plats där transaktionsinformation lagras. För närvarande är block på Bitcoin blockchain begränsade till 1 MB i storlek.

Transaktioner på Bitcoin över tiden

Transaktioner på Bitcoin över tiden

Varför skulle Bitcoin begränsa antalet transaktioner nätverket kan bearbeta?

Eftersom Bitcoin använder en distribuerad huvudbok, måste alla användare i nätverket ladda ner och behålla en kopia av hela Bitcoin-transaktionshistoriken. Att tillåta obegränsade transaktioner skulle innebära att storbok skulle växa till en enorm storlek och vanliga användare inte skulle ha datalagring eller bandbredd för att använda nätverket.

Om obegränsade transaktioner tillåts, Bitcoin skulle bli domänen för ett fåtal centraliserade organisationer med tillräcklig processorkraft för att hantera tiotusentals nya transaktioner per sekund.

Eftersom Bitcoin skapades för att undvika centraliserade institutioner är detta inte ett attraktivt alternativ.

Gränsen på 1 MB för blockstorlek som för närvarande är på plats innebär att transaktionsboken inte blir för stor för snabbt. Nya användare kan enkelt ladda ner transaktionshistoriken och gå med i Bitcoin. Denna blockgräns innebär dock också att det finns fler krav på transaktioner än det finns utrymme i blocket för att passa dem alla.

Som ett resultat tar Bitcoin-gruvarbetare ut avgifter för att dina transaktioner ska prioriteras och inkluderas tidigare. Om du bestämmer dig för att inte betala avgifterna från och med november 2017 tar din transaktion i genomsnitt a drygt 2 timmar för att bli bekräftad.

Dessa avgifter och bekräftelsestider verkar också strida mot Bitcoins uppdrag att demokratisera betalningar. Med fiatöverföringar betalar du avgifter till en bank. För Bitcoin verkar inte betala avgifter till gruvarbetare mycket annorlunda, även om avgifterna är varierande och vanligtvis mindre än en banköverföring.

Grundarna och communityn av Bitcoin Cash tror att blockstorleken behöver en gräns, men gränsen på 1 MB är godtycklig. Istället föreslog de ett system med en blockstorlek på 8 MB, fortfarande rimligt för nya användare att ladda ner men tillräckligt stora för att det nya systemet skulle kunna rymma många gånger antalet transaktioner per sekund som den ursprungliga Bitcoin blockchain!

Hard Fork: Bitcoin-alternativ och en delad gemenskap

Innan man beslutade att skapa en ny valuta vädjade folket bakom Bitcoin Cash till den ursprungliga Bitcoin-communityn för att öka blockstorleken. De som stöder ökningen citerade större tillgänglighet och utrymme att växa för den växande Bitcoin-användarbasen.

Det var dock många som motsatte sig ökningen, inklusive gruvarbetare som skulle sakna avgifterna för transaktioner, vilket ledde till en minskning av den totala gruvbrytningen på blockkedjan och sänkta säkerheten som ett resultat. Motståndarna trodde också att en sådan ökning av nätverkskapaciteten fortfarande skulle leda till lagring, bandbredd och datakrav utanför den vanliga användarens räckvidd..

Medan de två lägren nådde en liten kompromiss i form av BIP 91 och Segregerat vittne, uppgraderingar som syftar till att minska mängden information som behövs inuti blocket, argumentet om ökad blockstorlek drogs för över två år.

I slutändan bestämde de två lägren sig för att skilja sig i form av en hård gaffel i Bitcoin-nätverket.

Den ursprungliga Bitcoin skulle fortsätta att existera med sin 1 MB blockgräns. Dessutom skulle ett nytt Bitcoin-alternativ, aka Bitcoin Cash, skapas med en 8 MB blockgräns. En hård gaffel innebär att Bitcoin Cash behöll samma transaktionshistorik som Bitcoin fram till gaffelns ögonblick. Om du ägde Bitcoin före den hårda gaffeln fortsatte du att äga den Bitcoin, men du fick nu en motsvarande mängd Bitcoin Cash-tokens på den nya gaffeln.

Medan de är tekniskt sett nästan identiska är de två nätverken inte utbytbara.

Det nya Bitcoin Cash implementerade omspelningsskydd och andra åtgärder för att skapa en hård mur mellan Bitcoin Cash-gaffeln och Bitcoin, vilket innebär att transaktioner bara kunde genomföras inom gaffeln och inte över nätverk. De två valutorna delar en gemensam historia fram till den 1 augusti 2017, men därefter är de helt separata.

Som ett resultat har Bitcoin Cash en annan växelkurs än Bitcoin, och inte alla plånböcker och börser stödde Bitcoin Cash vid lanseringen. Ändå var Bitcoin Cash i slutet av dagen den 1 augusti tredje mest värdefulla kryptovaluta i världen, när det gäller marknadsvärde, och den fortsätter att ha den positionen från och med den 13 november 2017 (även om den kort gått Ethereum som den näst största kryptovalutan efter marknadsvärde).

Bitcoin kontanter

I början av sitt liv härledde Bitcoin Cash till stor del sitt värde från spekulationen om att det kommer att ärva tronen som kryptokung om och när Bitcoins skalbarhetskris gör att valutan inte längre är möjlig. De hårdaste förespråkarna för Bitcoin Cash tror att det helt enkelt kommer att bli “Bitcoin”, och det ursprungliga Bitcoin kommer att blekna som Bitcoin Legacy.

Bitcoin Cash: s motståndare, å andra sidan, ser projektet som en onödig splittring för samhället, som delar en redan liten kärngrupp av människor som älskar och förstår blockchain-teknik i fraktioner..

Gruvarbetarna: vars åsikt verkligen är viktigt

I slutet av dagen är diskussioner på forum och sociala medier om framtiden för Bitcoin och Bitcoin Cash mindre viktiga för projektets framgång än de beslut som gruvarbetare fattar om den nya valutan.

Eftersom Bitcoin Cash är nästan identiskt med Bitcoin, bortsett från blockstorlek, skulle de två gafflarna nu konkurrera om gruvkraft.

Gruvarbetare hade ett val: ta chansen på ett nytt, eventuellt lukrativt företag med större risk eller håll fast vid den beprövade modellen på det ursprungliga Bitcoin-gruvnätverket.

I början hade Bitcoin Cash problem eftersom dess svårighetsgrad fortfarande var kalibrerad till gruvkraften i det ursprungliga Bitcoin-nätverket. Med den plötsliga minskningen av datorkraften för gruvdrift tog det upp till tio timmar för Bitcoin Cash-block att brytas tidigt.

Emellertid är Bitcoins (och därmed Bitcoin Cash) programvara skriven för att justera svårigheten att bryta var 2016 block. Om fler gruvarbetare har anslutit sig till nätverket kommer svårigheten att öka så att blocktiden förblir ungefär densamma (~ 10 minuter för Bitcoin och Bitcoin Cash). Om det finns färre gruvarbetare i nätverket kommer svårigheten att minska.

Problemet var att Bitcoin Cash inte hade tid att vänta på att 2016 block skulle gå före svårighetsjusteringen. Istället implementerade de en Emergency Difficulty Adjustment (EDA) som automatiskt ändrade svårigheten om gruv hashrate (hashrate är datorkraften för alla gruvdatorer i nätverket) är en liten andel av vad som förväntades.

Under de första veckorna av Bitcoin Cash sjönk blockeringssvårigheten snabbt tack vare EDA. Som ett resultat blev gruvdrift av Bitcoin Cash mer lukrativt och gruvarbetare började migrera från gruvdrift till Bitcoin Cash. Några av dessa gruvarbetare var idealister, dedikerade till tanken på Bitcoin Cashs skalbarhetslösning. Ändå var andra intresserade av att förvärva Bitcoin Cash som ett investeringsmedel, med priser som förväntas stiga. Slutligen, för vissa gruvdrift var Bitcoin Cash en affärsmöjlighet, och de skulle växla mellan gruvdrift Bitcoin och Bitcoin Cash beroende på vilken som var mest lönsam vid den tiden.

SegWit2x och det nuvarande läget för Bitcoin Cash

Efter den första lanseringen och pumpen av dess värde stabiliserades Bitcoin Cash-värdet runt $ 400 / BCH.

De senaste veckorna har dock Bitcoin Cash ökat, och nyheter från 9 november om bakslag i Bitcoins skalbarhetsplanering har bara drivit efterfrågan på Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash är ett svar på Bitcoins skalbarhetsproblem, men Bitcoin-communityn arbetade hårt med att tänka på andra sätt att förbättra skalbarheten. Den första kom med implementeringen av Segregated Witness (SegWit), en ny blockstruktur som kopplade bort verifieringssignaturer från transaktionsinformationen i blocket, vilket minskade det utrymme som behövdes per transaktion och ökade transaktionerna per block. SegWit implementerades som en valfri, användardriven uppdatering. Detta innebär att gruvarbetare kan välja om de vill bryta traditionella block eller SegWit-block. När adoptionen når 95% kommer SegWit att betraktas som fullt antagen. För närvarande är SegWit-antagande cirka 12%.

Efter att SegWit gick live var nästa steg för att förbättra Bitcoins skalbarhet att öka blockstorleken, inte till 8 MB som Bitcoin Cash, utan till 2 MB, vilket effektivt fördubblade blockstorleken. Denna fördubbling var känd som SegWit2x, och det ansågs allmänt som vägen framåt för Bitcoin, med användare som förberedde sig för en hård gaffel för att introducera tekniken i november. En grupp företag och gruvdrift drar dock tillbaka stödet för SegWit2x, vilket i huvudsak förhindrar förhoppningar om antagande av skalbarhetslösningen.

Inför Bitcoins oförmåga att skapa enighet om skalbarhet, investerare vände sig till Bitcoin Cash, med priset stigit till över $ 1250 / BCH i den senaste handeln. Om Bitcoin fortsätter att kämpa med sina skalbarhetsproblem är Bitcoin Cash redo att ta upp manteln. Investerare i Bitcoin Cash tror att detta scenario är troligt, medan motståndare tror att Bitcoins dominans på marknaden kommer att fortsätta. I slutändan handlar det om att du tror att Bitcoins skalbarhetsproblem är allvarliga och om du tror att Bitcoin kan lösa dessa problem..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me