Bitcoin Halvering (eller halvering) är ett viktigt ögonblick i Bitcoins historia. Bitcoins Halvening är en förprogrammerad händelse som skyddar Bitcoin från inflation och hjälper till att säkerställa en viss brist på den digitala tillgången.

Innan vi går in i tjockleken av Bitcoin Halvening-diskussionen, låt oss ta två minuter att gå igenom några snabba halveringsfrågor. Sedan kan vi komma in i de saftiga grejerna.

Vad är Bitcoin Halving?

Bitcoin Halving är en händelse förutbestämd av Bitcoins programmering var gruvbelöningen är halverad. I grund och botten kan mängden BTC-gruvarbetare tjäna som en belöning för att validera nästa Bitcoin-block halveras.

Under halveringen 2020 kommer gruvstödet att delas upp från 12,5 BTC till 6,25 BTC.

Varför är Bitcoin Halving viktigt??

Bitcoins många halveringshändelser syftar till att ge tillgången ett element av “knapphet” för att skydda dess långsiktiga värde. Bitcoin skulle bli nästan lika knappt som guld.

Denna Bitcoin Halving-händelse kommer att få tillgångens inflation att sjunka till 1,8%, vilket gör den lägre än inflationen i den amerikanska dollarn. Detta är särskilt anmärkningsvärt 2020, eftersom USA har tryckt miljarder dollar i ekonomiska stimulanspaket för att ta itu med det ekonomiska kaos som COVID-pandemin orsakar..

“Halveringen är en viktig händelse för Bitcoin, men det är bara ett element i den perfekta stormen som BTC njuter av just nu”, säger Alex Mashinsky, VD för Celsius Network. ”Regeringar runt om i världen implementerar en aldrig tidigare skådad finanspolitisk stimulans, som riskerar att orsaka hög inflation över fiatvalutor, vilket förstärker Bitcoins värdeproposition som en deflaterad tillgång. Som ett resultat flockar många första gången privatinvesterare till BTC för att skydda sin förmögenhet. ”

Varje framtida halvering kommer att göra Bitcoin mer knappt. Eftersom vi främst ser BTC: s värde som en relation till USD, har vi två diametralt motsatta krafter som pekar på ett högre Bitcoin-pris.

Halveringshändelser tenderar att komma med en flod av branschspekulationer, vilket antar att halveringshändelsen kommer att orsaka en ökning av Bitcoins pris.

Hur många Bitcoin Halvings finns det?

Halveringar inträffar var 210 000 kvarter tills blockbrytningsstödet når 1 satoshi, den minsta bitcoinsenheten (0,00000001 BTC). När den sista Halving-händelsen inträffar sjunker nästa blockstöd till noll och gruvarbetare kommer inte längre att tilldelas block mining-subventioner men kan fortfarande samla transaktionsavgifter.

Den senaste Bitcoin-halveringen förväntas vara 2140. Var noga med att läsa vår artikel om det då – glöm inte!

Hur många bitcoins finns det?

Det finns cirka 18 355 462 BTC i omlopp just nu.

Lägg märke till de små kurvorna på grund av tidigare bitcoinhalvningar

Lägg märke till de små kurvorna på grund av tidigare bitcoinhalvningar

När halveras Bext Bitcoin?

Bitcoins nästa halveringshändelse förväntas inträffa i maj 2020, med olika källor inriktade på ett intervall från 12 maj till 16 maj.

Bitcoin Halving Dates History

Det har skett två Bitcoin Halvings – en 2012 och en 2016.

Halvering 2012

Den första halveringen inträffade den 28 november 2012. Halveringsblocket bryddes av SlushPool av en gruvarbetare med en Radeon HD 5800-gruvarbetare.

BTC-belöningen minskade från 50 BTC per block till 25 BTC per block.

Bitcoins pris på halveringsdagen 2012: 12,35 $

Bitcoins prispris 150 dagar senare: $ 127,00

Prisökning: 928,34%

Halvering 2016

Den andra halveringen hände den 9 juli 2016.

BTC-belöningen minskade från 25 BTC per block till 12,5 BTC per block.

Bitcoins pris på Halveringsdagen 2016: $ 650,63

Bitcoins pris 150 dagar senare: 758,81 $

Prisökning: 16%

  • 2009 – Block 1-210 000 tjänade 50 BTC i belöningar.
  • 2012 – Block 210,001 – 420 000 tjänade 25 BTC i belöningar.
  • 2016 – Blockerar 420 001 – 630 000 tjänade 12,5 BTC i belöningar.
  • 2020 – Block 630 001 – 740 000 tjänar 6,25 BTC i belöningar.
  • 2024 – Block 740 001 och framåt tjänar 3.125 BTC i belöningar.
  • ~ 2140 – alla 21 miljoner bitcoins kommer att brytas; belöningen blir 0.

Det är värt att notera att bara för att BTC-belöningen är lägre gör det inte att bryta mindre attraktivt. Bitcoins pris har ökat genom åren. Att tjäna blockbelöningen 2016 var värt ungefär 16 250 dollar, Den nya blockbelöningen efter halvering 2020 skulle vara värt ungefär $ 53,125.

Varför Halve Bitcoin?

En vanlig fråga som många har är varför inte hålla bitcoinbelöningen densamma under hela sin existens? Svaret tar oss till begreppet knapphet.

Bitcoin-knapphet: En delikat balans

Om Bitcoin skulle hålla belöningen konsekvent vid 50 BTC, skulle det betyda att endast 420 000 block skulle erbjuda belöningen tills 21 miljoner BTC-taket träffades, vilket skulle ha hänt någon gång 2016.

Detta skulle ha varit extremt skadligt för Bitcoins användning av användare eftersom tekniken fortfarande var relativt ny och endast en liten minoritet av befolkningen skulle inneha den stora majoriteten av Bitcoin.

Först kan en tidig minskning av tillgänglighet göra att Bitcoin verkar vara mer värdefullt, men i slutändan skulle detta avvärja många användare i ett tidigt skede. Om det finns färre personer som kan använda den, skulle den digitala tillgången göra det i huvudsak fångas i en förgylld bur med låg likviditet.

Följande spår av händelser skulle låg likviditet öka risken för att hålla tillgången och chippa bort till dess inneboende värde.

Utbudet och efterfrågan bland den lilla gruppen Bitcoin hamstrare skulle avgöra priset.

Priset på BTC skulle vara konstgjort uppblåst och att hålla (hamstra BTC) blir ett spel med varm potatis. Varje enskild val med massiva innehav kan tanka priset när som helst och ytterligare öka tillgångens volatilitetsrisk.

En av de viktigaste drivkrafterna för Bitcoins pris är användaradoption, och genom att placera sådana orimliga hinder för nya användare (hög volatilitet och höga kostnader för att komma in i Bitcoin-ekosystemet), skulle få nykomlingar våga sig in i relativt okänt kryptovalutaområde..

Med så många jämförbara digitala tillgångar som Litecoin, skulle användandet av användare inte vara bra för Bitcoin.

På den andra sidan av bristerna kan vi ta bort 21 miljoner tak för att förstå Bitcoins mekanik.

Om Bitcoin skulle hålla belöningen på 50 BTC men tog bort 21 miljoner-taket, skulle det finnas en teoretisk oändlighet av BTC tillgänglig på marknaden under en tillräckligt lång tidsram. Detta skulle översvämma marknaderna på lång sikt och skapa en i huvudsak värdelös digital tillgång. Varje nytt år skulle teorin devalvera tillgången något. Om du behöver bevis från verkliga världen, ta en titt på kryptovalutasituationen i Venezuela och varför så många venezuelaner har anammat Bitcoin.

Gränsen på 21 miljoner och de periodiska halveringshändelserna hjälper till att säkerställa att Bitcoin erbjuder användarna det bästa av både värdebehållning och användbarhet.

Hur kommer halveringen att påverka Bitcoins pris?

Om du har läst CoinCentral en stund vet du att vi inte spekulerar på tillgångspriser. Vi lämnar det åt Twitter-dagshandlare som ljudlöst tar bort sina tweet-förutsägelser när de är felaktiga. Trixy hobbitses.

Det finns dock några logiska argument som kan göras för att Bitcoins pris går i båda riktningarna. Bitcoins pris ökade verkligen efter de två första halvingarna, men det är svårt att säga om det bara är korrelation eller orsakssamband.

Kommer det att bli ett prishopp efter bitcoinhalvingen 2020? Svaret kommer med tiden.

Kommer det att bli ett prishopp efter bitcoinhalvingen 2020? Svaret kommer med tiden.

Med detta sagt har många inflytelserika och respektabla siffror i rymden gjort prognoser för pris, varav många är beroende av att Bitcoin är en knapp tillgång..

Miljardärens riskkapitalist Tim Draper förutspådde till exempel $ 250.000 $ Bitcoin 2022.

Ex-Goldman Sachs hedgefondförvaltare Raoul Pal, hävdade nyligen att Bitcoins pris kunde slå 1 miljon dollar före nästa halveringshändelse 2024.

Men ta någon förutsägelse på Internet med en sked salt. John McAfee, till exempel, gjorde mycket buller med en $ 1000.000 bitcoin förutsägelse men ryggade snart ut en gång bevisat fel med tidens test.

Infographic tillhandahålls av LunarCRUSH.

I ett rent vakuum där endast grundläggande marknadskrafter och matematik rådde skulle Bitcoins pris gå upp efter halvering på grund av brist, men verkligheten är mycket mer komplicerad än så. I stället för att vi hoppar in i ett kaninhål här kan du gärna skicka ett e-postmeddelande om du vill att vi ska gå mer detaljerat i en annan artikel.

Slutgiltiga tankar

Oavsett dess inverkan på priset är Bitcoin halvering en unik del av digital tillgångshistoria. Genom ren motståndskraft har Bitcoin visat att oräkneliga tvivel och antagonister har fel. Varje framgångsrik milstolpe i sin programmering håller Bitcoin på väg att vara ett motståndskraftigt, decentraliserat och globalt medel för utbyte och lagring av värde.

År 2016 deltog jag inte i halveringen och allt som hänt var det en mindre händelse, säger Catherine Coley, VD för Binance.US. ”Det verkliga mötet hände 18 månader senare. Sammantaget är jag hausse på Bitcoin på lång sikt, oavsett om den här händelsen ändrar priserna märkbart eller inte. Med arbetslöshet och stimulansfinansiering som översvämmer vårt USD-system tror jag att fler letar efter en alternativ exponering mot en marknad som inte är relaterad till USD. ”

Halveringen kräver inte mycket eller någon åtgärd från din sida. Om du har den digitala tillgången är det värt att utveckla en mer intim förståelse för hur den fungerar. Att lära sig detta låser upp översvämningsgrindarna för att bättre förstå den globala penningpolitiken i en allt mer tekniskt aktiverad, en viktig läxa med tanke på de nuvarande ekonomiska förhållandena.

“Medan vi inte vet hur den kommande halveringen kommer att påverka priset på bitcoin, vet vi att investeringar strömmar in på den institutionella marknaden och fler individer investerar i bitcoin än någonsin tidigare”, säger Ledger-koncernchef Pascal Gauthier. Trots externt tryck på aktiemarknaden har vi haft vår bästa april någonsin. Kryptomarknaden fortsätter att klättra, i en trend som mycket liknar den som vi såg förhalvering 2016. Det finns en långsiktig möjlighet för nya adopterare som börjar med utbildning och betonar vikten av att bitcoin är tillgängligt för folket, som det var designad för att vara. ”

För att få en bättre förståelse av Bitcoin, läs vår Bitcoin-guide eller Bitcoin för dummies-guide.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me