Vad är Bodhi?

Bodhi är en decentraliserad plattform för förutsägelsemarknad som främst fokuserar på den kinesiska marknaden. Bodhi-användare kan skapa och handla baserat på resultatet av sport, ekonomi, politik eller andra globala händelser. Den drivs av Bodhi token (BOT).

Bodhi syftar till att bygga en autonom, trovärdig och skalbar förutsägelsemarknad som integrerar tillämpningen av en funktionell förutsägelsemarknad på global nivå för att ytterligare optimera beslutsfattandet.

Bodhi är också en av de första och största decentraliserade applikationer som körs på Qtum blockchain.

Denna artikel hjälper till att fungera som en grundläggande introduktion till Bodhi, liksom dess potentiella strategiska fördelar i det nuvarande kryptovalutalandskapet. För ytterligare forskning rekommenderar jag att du tittar på Bodhi vitbok.

Om Bodhi – grunderna

Bodhi strävar efter att bli världens mest populära plattform för marknadsförutsägelser. Tillkomsten och tillämpningen av blockchain ökade avsevärt räckvidden och effektiviteten hos plattformar för förutsägelsemarknad, liksom innovationshastigheten.

En intressant del av Bodhi är att det är en av de första och största DApps (decentraliserade appar) på Qtum blockchain.

Varför Qtum? Bodhi-teamet bestämde sig för att gå Qtum-rutten eftersom det kombinerar Bitcoin Core-infrastrukturen med Ethereum Virtual Machine. Denna kombination hjälper till att tillhandahålla en modularitet, stabilitet och interoperabilitet för decentraliserade applikationer på Qtum-plattformen. Qtum tillåter också utvecklare att bygga DApps som är körbar på mobila enheter, och det är fortfarande kompatibelt med andra stora blockchain-ekosystem.

Bodhi blev den första DApp som kördes på Qtum testnät den 26 december 2018, och teamet planerar att lansera produkten på Qtum mainnet i februari 2018.

Bodhi-algoritm

Bodhi-algoritmen för förutsägelsehändelser på plattformen.

En stigande stjärna i förutsägelsemarknadsuniverset

Förutsägelsemarknader skapas för att handla utfallet av händelser. Konceptet lånar från idén om crowdfunding en allmän upplevd sannolikhet om vissa resultat. Förutsägelsemarknader används för allt från vadslagningslinjer till strategiska utvärderingar.

Förutsägelsemarknader leder också till ett fenomen som kallas ”The Wisdom of Crowds”, där en grupp människor med ett brett spektrum av erfarenheter och åsikter ger en mer exakt förutsägelse än en enskild individ. Denna “visdom” är emellertid också benägen för grupptänkande, grupptryck, partiskhet och panik, vilket kan utgöra ett betydande hot mot förutsägelsemarknadens noggrannhet..

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6k6eEn7SlNY]

Bodhi kombinerar konceptet med en förutsägelsemarknad med blockchain. På detta sätt kan Bodhi skapa infrastrukturen för potentiellt tiotusentals användare att engagera sig och placera förutsägelsesspel, samtidigt som man säkrar mot vissa risker.

Bodhi är dock inte utan konkurrens.

Augur, följt av Gnosis, leder för närvarande Bodhi när det gäller marknadsvärde, men Bodhi vitt papper beskriver flera fördelar jämfört med de två plattformarna. För att fullt ut förstå fördelarna, låt oss göra en snabb genomgång av Augur och Gnosis.

Augur tillåter användare att skapa en förutsägelseshändelse med Ethereums smarta kontrakt. Detta följs av användarnas förutsägelse och prissättning av sannolikheten för varje resultat med hjälp av de inbyggda tokens (REP). När händelsen äntligen inträffar rapporterar specifika REP-innehavare rätt förutsägelseresultat. Hela Augur-systemet är uppbyggt kring REP-innehavare, där innehavarna är ansvariga för underhåll och skiljeförfarande. Detta system har dock vissa skalningsfrågor. REP-innehavare är inte bara begränsade i antal (medan en mycket högre mängd förutsägelseshändelser kan skapas), utan har också olika typer av domänupplevelse. Som en kärnkomponent i Augur-nätverket leder REP-innehavarebegränsningar till högre tidscister och generellt lägre effektivitet på grund av den tid det tar att nå enighet när en förutsägelsehändelse slutar.

Gnosis använder också smarta Ethereum-kontrakt, men istället för tokeninnehavare använder den ett centraliserat Oracle för att bedöma resultaten. Detta hjälper till att hantera effektiviteten i bedömningen. Att använda ett centraliserat Oracle har dock också sina begränsningar. Till exempel, om det fanns en enda felpunkt på grund av ett skadligt tredjeparts- eller serverfel, skulle alla förutsägelser bli låsta och Gnosis-plattformen skulle förlora en del av sin trovärdighet.

Bodhis konkurrenter som Augur och Gnosis skiljer sig också från Bodhi eftersom de inte kan återkalla fel resultat när det händer, medan Bodhi gör det möjligt att göra det genom ett “utbytbart orakel” -schema. Detta system gör det möjligt för allmänheten att utmana och till och med återkalla insatsresultat som ställts av ensamstående. Detta möjliggör i huvudsak Bodhi att skapa en mer autonom och effektiv förutsägelsemarknad.

Bodhi förutsägelsemarknad

Bodhi använder ett Oracle från tredje part för att bedöma förutsägelseresultat för att säkra mot samma konsensusbegränsningar på Augur-plattformen. Bodhi gör det också möjligt för innehavare av BOT-token att ta över röstningsprocessen och fatta den slutliga domen om Oracle misslyckas.

Bodhis handelshistoria

Bodhi har haft flera intressanta punkter i sin handelshistoria.

Bodhis handelshistoria

Efter att Kina utfärdat ett förbud mot ICO i september, återbetalade Bodhi $ 12 miljoner i pre-försäljning tokens till sina investerare. Även om detta utgjorde ett betydande hot mot Bodhis existens, kan Bodhi räkna sig som ett av få projekt som överlever förbudet.

Bodhi kunde kringgå förbudet genom att göra ett första utbyteserbjudande (IEO), vilket anses vara det första i sitt slag. Teamet kunde samla in $ 24 miljoner genom att notera på fem olika börser den 20 november 2017.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Bodhi meddelade att man planerar att sända 4M BOT till riktade Qtum-innehavare den 16 februari.

Bodhi Team och Community

Bodhis team består av Xiahong Lin, Frank Hu, Li Li, Deric Walintukan och Chris Li. Det nuvarande teamet omfattar tio medlemmar: fyra ingenjörer, två designers, tre marknadsföringsspecialister och en operationschef.

Grundaren Xiahong Lin har tidigare arbetat för Edmodo, Twitter, Tencent, med praktikupplevelse hos Microsoft och IBM.

Bodhi-teamet

Med fokus på den kinesiska marknaden stöds Bodhi av en ganska levande kinesisk gemenskap med över 15 000 medlemmar, varav majoriteten är i deras WeChat-grupp (Bodhi officiella WeChat konto: kroppsarbete; Bodhi WeChat gruppåtkomstkod : imbodhi). Du kan också hitta deras community på Twitter och Telegram.

Bodhi stöds för närvarande av Danhua Capital, InBlockchain, FBG, och Aware Capital.

Var kan du köpa Bodhi?

Bodhi är relativt svårt att få tag på eftersom det inte är listat på många populära börser som Binance och Bittrex.

Whitepaper inleds med ett lagligt avsnitt som säger att genom att komma åt whitepaper, “erkänner, förstår och håller med om att du inte är berättigad att köpa någon BOT om du är medborgare, bosatt eller grönt kortinnehavare i USA eller en medborgare eller bosatt i Folkrepubliken Kina. ”

Är det inte så vackert – två ofta sammanstötande länder får inte båda delta i festen.

Bodhi är för närvarande noterat på Gate.io, Allcoin, Exx, Lbank och BigOne.

Slutgiltiga tankar

Bodhi presenterar slutligen en livskraftig konkurrent i loppet till en mycket effektiv och funktionell blockchain-baserad förutsägelse marknadsplattformar. Vi kommer inte att se en MVP för förutsägelsemarknad för Bodhi förrän i juni 2018, men vi kommer sannolikt att börja se Bodhi börja göra fler vågor i kryptovalutasamhället.

Bodhi tidslinjeAtt fortsätta följa Bodhis tidslinje för utbyggnaden av dess förutsägelsemarknad kommer säkert att vara intressant, särskilt för att det är ett av de många konkurrenskraftiga kinesiska blockchain-projekten, liksom ett av de få som körs på Qtum blockchain.

Du kan se Bodhis grundare Xiahong Lin, tillsammans med talare som Brad Garlinghouse (Ripple) och Charlie Lee (Litecoin), på Blockchain Connect i San Francisco den 16 januari 2018. Få 30% av priset med koden “coincentral”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me