Vad är DragonChain?

DragonChain är ett blockchain-baserat företag och ekosystem som ursprungligen utvecklades av Disney 2014. Projektet startade som “Disney Private Blockchain Platform” och släpptes senare som programvara med öppen källkod 2016.

DragonChain-logotyp

DragonChain fungerar för närvarande som en ideell organisation men kommer att starta som ett kommersiellt företag (DragonChain Inc.) när plattformen är helt utrullad.

Vad gör DragonChain?

Generellt sett är syftet med DragonChain att hjälpa företag att snabbt och enkelt integrera blockchain i sina affärsapplikationer. Många företag kan vara intresserade av att göra denna övergång på grund av fördelarna med att betjäna kunder över en blockchain – ökad effektivitet och säkerhet för transaktioner, en minskning av kostnaderna från att eliminera potentiella bedrägerier och bedrägerier, etc..

Mer specifikt tillhandahåller DragonChain det serverlösa ekosystemet som gör att företag kan börja använda blockchain-applikationer på ett enkelt, privat och säkert sätt. De syftar till att ge företag en “nyckelfärdig” produkt som är kompatibel med den utvecklingsstack som företag för närvarande är vana att gilla Java, C ++ och Python. Detta innebär att företag nu kommer att kunna bygga sina egna smarta kontrakt (på DragonChain-plattformen) med vanliga programmeringsspråk.

För att titta på en komplett lista över attribut för DragonChain-ekosystemet hänvisar vi till DRGN vitt papper:

 • Serverlöst system och smarta kontrakt
 • Etablerat språkstöd för smarta kontrakt (Java, Python, Node, C #, Go, etc.)
 • Skalbar – Amazon AWS och Google-distributioner
 • Säker – Skydd av affärsdata och verksamhet
 • Avancerade valutaimplementeringar
 • Smarta kontraktsbibliotek
 • Valuta Agnostiker

Dessa nyckelegenskaper, som diskuteras mer detaljerat senare, är det som utgör miljön för företag att enkelt köra sina decentraliserade applikationer på. Fastigheterna fungerar i kombination för att ge lägre utvecklingskostnader, snabbare marknadsföringsprocess för företagsprojekt, högre skalbarhet för dessa projekt och betydligt högre säkerhetsnivåer.

Hur fungerar DragonChain?

DRGN-ekosystemet består av tre viktiga komponenter:

1) DragonChain-plattformen

De Plattform kan betraktas som backendaspekten av DragonChain som lagrar och säkrar data från företagskunder. Det är här utvecklare kan skapa och lagra smarta kontrakt på vanliga programmeringsspråk. Dessutom ingår i plattformen tillgång till Amazon Web Services (ett dotterbolag till Amazon.com som tillhandahåller on-demand cloud computing-plattformar).

programmeringsspråk kompatibelt

2) DragonChain Crowd-Scaled Incubator

De Skalat på folkmassan Inkubator är där företag enkelt kan utveckla sina blockchain-projekt genom att följa DragonChains standardiserade process.

Inkubatorns “folkmassa-skalade” aspekt är avsedd att vara till stor nytta för företagsprojekt. Detta innebär att, efter att ett företag har utvecklat sitt blockchain-projekt i inkubatorn, kan de få det granskat och skalas av en publik bestående av människor / investerare från hela världen. Om det lyckas fungerar inkubationsprocessen för att drastiskt minska de resurser som behövs för att en klient ska få exponering för ett utvecklingsprojekt.

När det gäller resultat syftar den folkmassa skalade inkubatorn till att affärsprojekt ska kunna starta och börja producera marknadsvärde mycket snabbare. På DragonChains webbplats kan du se att de för närvarande tar applikationer från företag som vill starta sin kommersiella plattform och inkubationsprocess.

DragonChain inkubation

DragonChain har för närvarande 5 projekt under inkubation: Look Lateral – Liquid Art, Seed2You, LifeID, IDPay och ClevX.

Mer information om vart och ett av dessa projekt finns i DragonChain vitt papper.

3) DragonChain Marketplace

Slutligen, DragonChain Marknad är ett stödsystem för kundföretag. Här kan de komma åt en pool av verifierade ämnesmaterialsexperter om ämnen som krypto, marknadsföring och mjukvaruutveckling. Marketplace är också där DragonChain-klienter får tillgång till biblioteket med förutvecklade smarta kontrakt.

Dragonchain marknadsplats

Tillsammans utgör dessa 3 komponenter (plattformen, inkubatorn och marknaden) DragonChains ekosystem. Ekosystemet drivs av Dragon Coin (DRGN), en token som är mikrolicensierad för att tjäna som kredit för var och en av servicekomponenterna.

Vad skiljer DragonChain ut?

Huvudsakligen syftar DragonChain till att lösa problemet med befintliga plattformar som begränsar skapandet av riktigt säkra och skalbara blockchain-applikationer i verkliga affärsfall..

Ethereum, till exempel, ger kunderna ett ekosystem som kör Dapps och Smart Contracts. DragonChain tjänar ett liknande syfte men är utformat för att vara säkrare än Bitcoin och Ethereum-protokollen.

DragonChains vitbok gör en poäng för att betona den säkerhetsnivå som deras blockchain föreslår. Ingår i DRGN-plattformen är en system med fem standardiserade konsensusnivåer. Säkerheten ökar när verifieringsnivån för ett block ökar. Dessa fem nivåer är:

 1. Verifiering av företag (godkännande)
 2. Verifiering av företag (validering)
 3. Verifiering av nätverksmångfald
 4. Verifiering av extern partner (notarie)
 5. Offentlig kontrollpunktsverifiering

system med fem standardiserade konsensusnivåerDenna form av lagerskydd arbetar för att lägga till en annan dimension till den vanliga blockchain-modellen. DragonChain föreslår att man tänker på deras nivåer av konsensusmodell som en “blockchain of blockchains.”

Vilka branscher riktar sig DragonChain till?

Eftersom blockchain syftar till att ersätta traditionella kontrakt och betalningssystem med en säkrare process har industrier som för närvarande lider av bedrägerier / bedrägerier stor potential att dra nytta av. Detta innebär att företag som exempelvis handlar med fastigheter eller lag kan avlägsna betydande förluster till bedrägerier genom smarta kontrakt inom DragonChains ekosystem. digitalt handslag

Ett annat potentiellt användningsfall finns i spelbranschen. FlowPlay, ett spelföretag med över 75 miljoner användare, vill använda DragonChain-tokens för att låta spelare säkert köpa virtuella föremål. Detta skapar effektivt den första icke-förtroendebaserade marknaden för virtuella varor, vilket garanterar legitimitet.

Några mer intuitiva fall av plattformen inkluderar revision, bokning / bokning och röstningssystem. Om du vill se en fullständig lista hänvisar du till detta sida görs tillgänglig av Disney.

Vem är på DragonChain-teamet?

DragonChain-teamet består av åtta medlemmar med Joe Roets som VD och chefsarkitekt. Han arbetade tidigare för Disney innan han lämnade för att engagera sig heltid i utvecklingen av DRGN-plattformen. Joe Roets är också känd för sitt engagemang i projekt på Coinbase och Overstock.

Joe RoetsResten av teamet består av fyra kärnutvecklare och tre affärs- / marknadsföringspersonal. Mer information om varje medlem och deras engagemang finns på DragonChain hemsida.

Dessutom har teamet en stark rådgivarstyrelse bakom sig. Jeff Garzik är sannolikt deras mest erfarna rådgivare när det gäller blockchain-teknik. Han fungerar som en etablerad ikon i Bitcoin-nätverket och grundade blockchainföretaget Bloq. En annan viktig rådgivare är Ed Fries; VP för spelpublicering hos Microsoft och medgrundare av Xbox.

Token Distribution

Totalt utbud: 433,494,437 DRGN

Cirkulationsförsörjning: 238 421 940 DRGN

DRGN-myntet erbjöds den 2 oktober 2017 på .0663 USD på ICO och överträffade $ 4 i januari 2018.

Offentliga tokens utgör 55% av de totala tokens och resterande 45% fördelas därefter:

Dragonchain myntdistribution

Dragon Slumber Score

DragonChain erbjuder fördelar för dem som håller sitt mynt i form av a Dragon Slumber Score. Ju fler DRGN-mynt du äger och ju längre du håller dem, desto högre blir din Slumber-poäng.

En högre Slumber Score belönar dig med en större utsträckning av följande fördelar:

 • Alla: bonusar för företagets ICO i framtiden
 • Företagsägare: rabatter på smarta kontrakt som finns tillgängliga på DragonChain-marknaden samt andra former av teknik som DragonChain planerar att erbjuda i framtiden

Var kan jag köpa DragonChain?

DRGN kan inte brytas, men du kan köpa det på följande börser:

 • KuCoin
 • EtherDelta
 • CoinExchange
 • Gate.io
 • Tidex
 • Bancor Network
 • Token Store

Många av börserna på den här listan är ganska ovanliga, vilket ger utrymme för potentiella prishopp om DRGN antas av större börser som Binance. Av börserna på denna lista har KuCoin den högsta handelsvolymen för DRGN med stor marginal. Om du använder KuCoin i det här fallet kan dina DRGN-affärer behandlas och genomföras mycket snabbare.

Var ska DragonChain förvaras?

DRGN är en ERC-20-token så det finns flera alternativ för var den ska lagras, nämligen i en ERC-20-kompatibel plånbok. Om du lagrar dina tokens i en ERC-20-plånbok online, rekommenderar DragonChain att du använder MyEtherWallet eller “MEW”.

Om du letar efter en säkrare och offline metod för att lagra DRGN-mynt bör du titta på hur du använder en hårdvaruplånbok som Trezor eller Ledger Nano S. Båda plånböckerna stöder alla ERC-20-tokens inklusive DRGN.

Slutgiltiga tankar

DragonChains plattform etablerar en nisch i kryptovärlden med dess lagerskiktade säkerhetsfunktion. Säkerhetsmodellen med fem lager ger stor trovärdighet till deras övergripande mål att underlätta affärsintegration i blockchain.

Dessutom ses DragonChain som en stark rival till Ethereum på grund av plattformens förmåga att skala; en fråga som Ethereum har varit ökänd för. Ur ekonomisk synpunkt, om DragonChain ska konkurrera med Ethereum, finns det gott om utrymme för tillväxt i DRGN Market Cap. Ethereums marknadsvärde är för närvarande över 120 gånger högre än DragonChains.

Dragonchain tidslinje

Från och med januari 2018 samlar DragonChain-teamet in pengar och avslutar utvecklingen av plattformen. Även om det exakta datumet för närvarande inte är meddelat, förväntas DRGN-plattformen starta helt någon gång i år.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me