En introduktion till GAS

GAS är den operativa token som driver smarta kontrakt och tokens byggda på NEO blockchain. Om du läser CoinCentral har du nog hört talas om Ethereum. Det är möjligt att du också har hört talas om Ethereums kinesiska baserade konkurrent, NEO. På Ethereum är Ethereum-gasen vägtullar som utvecklare betalar när de utför smarta kontrakt. Det betalas i ETH. På NEO har de skapat en separat operativ token för utvecklare och de har kallat den GAS.

Speciellt under de senaste månaderna ökar NEOs stjärna. Efter ett nytt varumärke 2017 fokuserar plattformen för smarta kontrakt på att lägga till funktionalitet i smarta kontrakt. NEO: s arkitektur gör smarta kontrakt enkla att koda, länkbara till digitala tillgångar och identiteter och kompatibla med myndigheter.

I takt med att NEO har vuxit så har dess aktiekurs i form av NEO-myntet. Investerare som är nya i NEO kanske också tror att detta NEO-mynt är den operativa symbolen som driver smarta kontrakt i nätverket. Så är inte fallet. GAS är vad utvecklare använder för sina smarta kontrakt på NEO.

De priset på GAS har skjutit i höjden de senaste månaderna eftersom fler investerare blir kloka på hur det används i NEO-ekosystemet. Dess popularitet som ett investeringsmedel har också öppnats med introduktionen av Binance som ett omsättningsmynt. Just nu kan du bara handla GAS på Binance. Annars måste du tjäna det om du vill ha gas. I den här artikeln tittar vi på NEO, GAS, vad det är och hur man tjänar det.

NEO: s historia: AntShares & Kinesiskt entreprenörskap

NEO fick ursprungligen namnet AntShares. AntShares var det första blockchain-projektet med öppen källkod i Kina som fick utbredd ökändhet. Grundarna av AntShares, Da Hongfei och Erik Zhang visste att blockchain var ett kraftfullt verktyg. De föreställde sig en ekonomi där digitala tillgångar kunde säkras och handlas på blockchain. Du kan till och med införliva identitetsåtgärder för att skapa digitala signaturer för riktiga människor. Samma identitetsteknik kan också driva åtgärder för verkliga objekt.

AntShares-idén kom som svar på problemen som orsakades av Kinas 2005 Digital Signature Act, som gjorde det möjligt för människor att underteckna juridiska dokument digitalt. Det ställde dock stränga krav på hur dessa signaturer måste verifieras. Till Da Hongfei och Eric Zhang, blockchain presenterade en idealisk lösning på dessa identitetsverifieringsproblem. De ville bygga en blockkedja som skulle vara myndighetskompatibel. Till slut hoppades de att företag skulle använda AntShares för att bygga kompatibla kontrakt och leveranskedjor.

neo medgrundare

AntShares fortsatte fram till 2017 då de ommärkta företaget som NEO. Det nya namnet och bilden gav företaget mer trovärdighet. Alla AntShares-tokens blev NEO-tokens. Det fanns dock också AntCoins som tillhandahöll gasen för att genomföra kontrakt på AntShares-nätverket. Dessa AntCoins döptes om till GAS.

Onchain

Ingen diskussion om NEO och AntShares skulle vara komplett utan en snabb översikt över Onchain. Onchain är ett systerföretag till NEO (tidigare AntShares), startat av samma grundare. Det är helt skilt från NEO, men de två företagen arbetar tillsammans.

Onchain designar och bygger blockkedjor för företagsanvändning. Många företag är intresserade av hur de kan använda privata distribuerade huvudböcker. Onchain Distribuerad nätverksarkitektur hjälper företag att bedöma nyttan av blockchain digitala tillgångar i deras nuvarande affärsmetoder. Onchain har arbetat mycket med Microsoft Kina och andra stora företag för att utveckla blockchain-affärsfall.

Att förstå Onchain är viktigt för att lära sig om GAS av två skäl. För det första är NEOs grundare affärsfokuserade och de bygger aktivt privata applikationer, förutom den offentliga NEO. Detta innebär att de har en djupare förståelse för vad företag behöver i en plattform för smarta kontrakt. En stor fördel.

De planerar också framtida funktioner för NEO som heter NeoX (som vi kommer att se senare i den här artikeln). NeoX skulle möjliggöra transaktioner över flera block. Detta innebär att stora företag kan länka sina privata blockkedjor till NEO-blockkedjan för att få det bästa från två världar.

Företag som utför kontrakt på NEO behöver GAS för att driva dessa transaktioner.

Nuvarande nätverk

NEO arbetar med en unik konsensusmekanism. Istället för bevis på arbete eller bevis på spel använder NEO Delegerad bysantinsk feltolerans (dBFT). I dBFT röstar intressenterna i NEO på en grupp bokförare för varje block. Bokföringsnoderna skapar block och sedan måste nätverket komma överens om det nya blocket. Detta system kräver färre resurser än andra typer av konsensus, och det är också mer kapabelt.

Genom att använda detta system av röstade bokförare når NEO 1000 transaktioner per sekund och kan teoretiskt nå 10 000 transaktioner per sekund med rätt optimering. Jämfört med Ethereums nuvarande nätkapacitet på 15 transaktioner per sekund har NEO en klar fördel. Detta gäller särskilt för storskalig företagsanvändning av smarta kontrakt.

De dBFT kombinerar också digital identitetsteknik. Bokförare kan vara riktiga människor och institutioner, kända vid namn i nätverket. Detta är viktigt eftersom NEO vill följa regeringen. Det är möjligt för brottsbekämpning, tillsynsmyndigheter och rättsväsendet att registrera och övervaka finansiella tillgångar som uppfyller kraven i NEO-nätverket. Även om det inte nödvändigtvis är nödvändigt för NEO hela tiden, planerar NEO-nätverket att stödja efterlevnad vid behov.

NEO använder två separata tokens

Nu när vi har täckt dBFT och NEOs bokförare kan vi börja förstå skillnaden mellan de två tokens bakom NEO-plattformen: NEO och GAS.

NEO: Management Token

NEO är inte en valuta eller tillgång. Det står bara som rösträtt i NEO-styrning och ledning. Detta innebär att äga 1 NEO ger dig rätt att rösta om vem som blir bokförare för nästa block. NEO-intressenter röstar också om nätverksförändringar. Det finns 100 miljoner totalt NEO, alla skapade i början av nätverket. NEO-tokens kan inte delas upp.

NEO-ägande är också hur GAS distribueras med varje nytt block. Om du äger NEO när ett block är slutfört (var 15-25 sekund) får du GAS. Att äga 1 NEO skulle tjäna dig runt .0003-.0005 GAS per dag.

NeoGas (GAS): The Operational Token

Det fullständiga namnet för GAS är NeoGas, enligt NEO vitbok. Det är den operativa token som driver de smarta kontrakten och tokens som bygger på NEO-blockchain. NEO använder en separat token som GAS så att ägande / hantering av NEO inte är direkt kopplat till användningen av plattformen.

Tillförseln av GAS växer med 8 för varje block (15-25 sekunder). Dessa 8 GAS är uppdelade mellan alla NEO-innehavare. Varannan miljon block minskar GAS-belöningen per block till NEO-innehavare med 1. Den maximala gränsen för GAS är 100 miljoner token, men NEO förväntar sig inte att nå den punkten på 22 år.

NEO-innehavare måste hålla sin NEO i privata plånböcker för att göra anspråk på sin GAS. Om du köper NEO och lämnar det i en utbytesplånbok samlar du inte in GAS. Olika Reddit-trådar ha instruktioner för hur du ställer in din plånbok och gör anspråk på GAS.

NEO: s nyckelkomponenter

Eftersom GAS driver NEO-ekosystemet är dess värde direkt knutet till nyttan av NEO. Det är värt att titta på vad NEO kan göra och vad de planerar att genomföra i framtiden.

Digitala tillgångar

Sedan AntShares grundades har digitala tillgångar varit kärnan i projektets utveckling. Målet bakom NEO är att göra digitala tillgångar som är säkra, transparenta och svåra att kopiera, smida eller piratkopiera. Det finns två typer av tillgångar på NEO.

För det första är globala tillgångar de som alla kan identifiera. De är tillgängliga på blockchain och de kan delas mellan kontrakt och projekt. Denna typ av tillgångar är viktiga för transparens, effektivitet och standardisering. De kan lagras med olika tillgänglighetsnivåer.

Kontraktstillgångar, å andra sidan, stannar i det privata lagringsområdet för ett kontrakt. När två parter behöver utbyta konfidentiell information via ett smart avtal använder de kontraktstillgångar. Dessa tillgångar är begränsade till användare med tillstånd från kontraktet.

Digital identitet

Vid sidan av digitala tillgångar finns digital identitet. Detta länkar tillbaka till problemet med kinesisk signaturverifiering som AntShares och Onchain ursprungligen konfronterades med blockchain. När digital identitet väl är implementerad kan du skicka in identifikation, ansiktsdrag, fingeravtryck, röstigenkänning, SMS-autentisering och andra metoder för att verifiera personlighet och identitet. Blockchain-verifierad identitet kan sedan byggas in i smarta kontrakt och digitala signaturer.

Vi kan också ge identitet till tillgångar vilket innebär att fysiska objekt är länkade till blockchain-data på grundläggande sätt. Detta kan vara så enkelt som att spåra lager med hjälp av QR-koder. Det kan också komma in i mer komplexa metoder för varuverifiering eller kvalitetstestning. När ett fysiskt objekt har en blockchain-identitet blir det nästan omöjligt att manipulera register över dess historia, vilket förhindrar alla typer av förfalskningar och korruption.

NeoContracts

neokontrakt

För att göra tillgångar och identiteter funktionellt användbara implementerar NEO smarta kontrakt. Dessa NeoContracts skiljer sig från Ethereums smarta kontrakt eftersom de lättare antas. NeoContracts använd C #, Java och andra vanliga programmeringsspråk i en skalbar virtuell maskin. Detta innebär att utvecklare inte behöver lära sig ett nytt programmeringsspråk för att distribuera en NeoContract.

NEO planerar också avancerade funktioner för att göra sina kontrakt mer användbara, alla drivna med GAS.

Avancerade funktioner Drivs av GAS

NEO har tre avancerade funktioner under utveckling:

  1. NeoX –

    Diskuterat tidigare i den här artikeln syftar NeoX till att korsa blockkedjor. Medan NEO whitepaper är oklart exakt hur den kommer att fungera, lovar NeoX att erbjuda interoperabilitet mellan flera blockkedjor, inklusive privata / offentliga blockchain-länkar.

  2. NeoFS – För att göra digitala tillgångar och smarta kontrakt mer kapabla implementerar NEO ett system för lagring och delning av filer på blockchain. Detta skulle göra det enkelt att överföra digitala filer som en del av ett kontrakt.
  3. NeoQS –

    Även om det inte direkt är en användarfunktion planerar NEO-nätverket att vara motståndskraftigt mot attacker från kvantdatorer. Fortfarande ett avlägset hot, att veta att NEO arbetar med kvantlösningar ger ett litet sinne för långsiktiga investerare.

Slutsats

NEO har positionerat sig som en stark konkurrent till Ethereum i smarta kontrakt. NEOs fokus på tillgångar, identitet och framtida funktioner skiljer det också från Ethereum. Det är uppenbart att NEO är ett av de viktigaste projekten vi sett från Kina. Det är framtiden eftersom ett företag är ljust.

GAS-token är mindre en investeringsmöjlighet och mer en operativ token. Men värdet på GAS kommer sannolikt att öka tillsammans med NEO: s popularitet. Ett alternativ för investerare som är glada över NEO är att köpa NEO-token. Därefter tjänar du automatiskt GAS med varje nyligen genomfört block, vilket ökar din utdelning. NEO-token kommer också att uppskatta när plattformen växer i popularitet och skapar en vinn-vinn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me