Vad är Masternodes? En introduktion och guide

Masternoder är även kända som bundna valideringssystem och är en serie servrar som ligger till grund för blockchain-nätverket. De ansvarar för att möjliggöra specifika tjänster som gruvarbetare med bevis på arbete inte kan utföra.

Dash var den första kryptovalutan som implementerade masternodemodellen i sitt protokoll. Enligt vad Dash kallar sitt bevis för tjänstealgoritm finns ett andra nivå nätverk av masternoder tillsammans med ett första nivå nätverk av gruvarbetare för att uppnå distribuerad enighet om blockchain. Detta system med två nivåer säkerställer att bevis på service och bevis på arbete förformar symbiotiskt underhåll av Dashs nätverk.

Masternoden är Dashs bebis, men många kryptovalutor har antagit denna mekanism som sin egen. Det som ursprungligen var tänkt att övervaka omedelbara, anonyma transaktioner genomförs nu för en mängd andra tjänster.

Det är nog en introduktion för nu. Låt oss komma in i det tjocka av det.

Hur fungerar masternoder?

På samma sätt som bevis på insats förlitar sig masternoder på att sätta en viss mängd av en viss valuta i valutans nätverk. För att skapa en masternode måste du först köpa en stor del av den aktuella valutan. En masternode för Dash kräver till exempel 1000 DASH, så du måste släppa en cool $ 763,000det räcker för ett hus i övre östra sidan av Miami.

Så efter att du har pantsatt ditt hus för att köpa magiska internetpengar är det dags att sätta de dåliga pojkarna och tjäna tillbaka pengarna. Du börja med att ladda ner din valutas kärnplånbok och använda den för att skapa en masternode. När du har konfigurerat din dator som server integrerar kärnplånboken din dator som en av många noder som stöder blockchain. Operatörer kan också kontrakta en tredje part för att köra servern åt dem.

När en masternode är live rymmer den en unik serie funktioner, såsom direkta och / eller anonyma betalningar. De möjliggör också ett decentraliserat styrningssystem som gör det möjligt för nodoperatörer att rösta om viktig utveckling inom blockchain. Som kompensation för deras problem delar masternoder vanligtvis lika 45% av blockbelöningen med blockchainens gruvarbetare. De övriga 10% går till blockkedjans kassafond, och operatörerna ansvarar för att rösta om förslag på hur dessa medel kommer att fördelas för att förbättra nätverket.

Det är viktigt att notera att det bara inte räcker att hålla den erforderliga mängden valuta för en masternode för att köra en. Varje valuta har sina egna riktlinjer för att upprätthålla en masternode, och om dessa villkor inte uppfylls eller om valutan flyttas från sin insatsposition kommer en masternode att upphöra att fungera.

Fördelarna med Masternodes

Masternoder skyddar blockkedjor från nätverksattacker på samma sätt som traditionella bevis för spelalgoritmer. Som med Dash är det ofta dyrt att samla tillräckligt med en valuta för att skapa en masternode. Denna kostnad hjälper till att hålla nätverket decentraliserat, eftersom det skulle ta ogudaktigt mycket pengar att köpa tillräckligt med valuta för att ha monopol på sina noder. Din genomsnittliga och till och med över genomsnittliga investerare är inte tillräckligt rik för detta, för vi är inte alla Bill Gates.

Driftskostnaden håller också operatörerna ärliga. Till skillnad från Bitcoin-gruvarbetare som kan byta från ett mynt i sin blockchain till nästa baserat på lönsamhet, uppmuntras operatörer att behålla sina masternoder ordentligt. Den orimliga initiala investeringen tjänar som säkerhet, varigenom operatörerna vill att deras investering ska löna sig, måste de spela enligt blockchainens regler. Mellan de höga driftskostnaderna och den lovande avkastningen på investeringen är det i en operatörs bästa att driva sin nod ordentligt och utan någon skadlig avsikt.


Masternode Pioneers: The Coins and their Uses

Dash utvecklade ursprungligen masternoden för att implementera följande tjänster:

  • InstaSend: Masternodes rymmer nästan omedelbara transaktioner
  • PrivateSend: Masternodes tillåter användare att göra och ta emot anonyma betalningar
  • Decentraliserad styrning: Masternoder bedömer och röstar om teknisk och finansiell utveckling för blockchain

När fler mynt kom in i kryptosfären tog vissa utvecklare bitar och delar Dashs modell för sina egna kryptovalutor, och andra använde dem på nya och intuitiva användningsfall.

Listan är inte allomfattande, men vi har inkluderat några av dessa mynt och deras användning av masternode nedan.

Integritet

Sekretessmynt har försökt förbättra prejudikat för transaktionsanonymitet som Dash har satt. Ett sådant mynt, PIVX, började som en gaffel av DASH men gör nu krypto ännu mer inkognito än dess modervaluta.

PIVX använder sin egen anpassade version av Zerocoin-protokollet, samma protokoll som används av andra sekretessmynt som Zcoin. Med PIVX kan användare välja att konvertera sina vanliga PIVX-mynt till zPIV-tokens. Att skicka zPIV-tokens säkerställer att användaridentiteten är helt avskild från transaktions-ID, vilket möjliggör en helt anonym men verifierbar tillgångsöverföring genom PIVX-masternoder.

ZCoin och Monetary Unit använder också masternoder för sina egna sekretessfunktioner.

Utbyten

Cryptoassets som Blockera nät och Exscudo kommer att använda masternoder för att stödja sina decentraliserade utbyten. Masternodes kommer att övervaka börstransaktioner för att underlätta kryptovalutahandel och erbjuda fiatvalutagateway.

Sådana utbyten är för närvarande i deras teoretiska utvecklingsstadier, eftersom ingen liveplattform är tillgänglig för konsumentanvändning.

Handel och marknadsplatstjänst

Syscoin tillämpar masternode-funktionalitet på sin decentraliserade marknad. Med Syscoin kan användare få tillgång till blockchain-motsvarigheten till peer-run-handelssajter som eBay. Masternodes kommer att ansvara för att underlätta anonyma och omedelbara betalningar på marknaden.

Du kan komma åt Syscoin-marknaden på valutans kärnplånbok.

Smarta kontrakt

BOScoin integrerar masternoder för sina smarta kontrakt och antar masternode-styrsystemet för sitt Congress Network. BOScoin-utvecklarna tog sin ledtråd från Dashs röstmekanism för masternode och skapade Congress Network för att förbättra styrning och beslutsfattande inom nätverket. Enligt detta system får masternode-operatörer rösträtt att besluta om fördelning av blockchainintäkter och ändringar av kod och policy.

För ett komplett index över masternoder, ge den här webbplatsen en titt.

Att göra fallet för Masternodes

Masternode-applikationen är ganska flexibel. Det kompenserar för bevis på arbetets begränsningar och beter sig nästan som en buffrad version av bevis på stake-system.

Som ett bevis på insatsen undviker de de facto centralisering gruvpooler ger bevis på arbetsnätverk, och det förbrukar mindre energi än beviset på arbetsmodellen. Masternodes kan lova förbättrad stabilitet och nätverkslojalitet, eftersom större utdelningar och höga initiala investeringskostnader gör det mindre troligt att operatörer kommer att överge sin position i nätverket.

De kan till och med användas för att förhindra att gruvarbetare går ut ur linjen. Enligt Dashs modell övervakar masternoder i det andra nivån nätverket det första nivån bevis på arbetsnätverk. Detta ger masternodes full regeringstid att avvisa eller föräldralösa block om deras gruvarbetare använder och föråldrad version av Dash eller försöker manipulera blockbelöningar.

Medan deras varaktiga tillämpning fortfarande är spekulativ, har masternoder allvarlig potential att påskynda distribuerande konsensus och ytterligare demokratisera beslutsfattande inom blockchain-samhällen. Om du kan samla huvudstaden är de verkligen en lovande investeringsmöjlighet, eftersom deras tillvägagångssätt för konsensus och nätverksövervakning erbjuder en väglösning på de problem som både bevis på arbete och bevis på spelmodeller står inför..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me