Vad är Monacoin? En nybörjarguide

Vad är Monacoin?

Monacoin är en virtuell valuta designad för peer-to-peer digitala transaktioner. Kallat av dess skapare som “den första japanska kryptovalutan” har myntet blivit något av Japans nationella alternativ till Bitcoin eller Litecoin.

Liksom sina föregångare skapades myntet rent för att fungera som P2P elektroniska kontanter, en decentraliserad digital valuta som riktar sig till japanska medborgare. Det finns några viktiga skillnader som skiljer det från de mynt som kom före det, och den här guiden är avsedd att rita ut dessa skillnader.

Monaco i Japangråta

Monacoin: En kort historia

Utformad i december 2013 föddes Monacoin officiellt den 1 januari 2014 utan preminär. Ett Bitcoin Talk Forum samma datum beskriver myntets lansering och dess specifikationer.

Monacoin beskrivning

En mjuk gaffel utfördes i block 937440 för att implementera Segwit, ett drag för att hålla det i linje med Bitcoin, Litecoin, Vertcoin och andra betalningsfokuserade kryptovalutor. Dessutom Monacoin laget har enligt uppgift genomförts Lightning Network för deras mynt.

På tal om mjuka gafflar är Monacoin faktiskt en hård gaffel av Litecoin, något vi kommer att ta hänsyn till när vi tittar på dess specifikationer nedan.

Nu när du har informerats om myntets redan korta historia, låt oss titta på vad Monacoin försöker göra annorlunda än sina konkurrenter.

Hur Monacoin staplar upp

Som en hård gaffel av Litecoin vill Monacoin förbättra sin förälders ursprungliga modell. Som Litecoin är för Bitcoin byggdes Monacoin för att uppnå snabbare transaktioner än myntet som kom före det. Dessutom har den en större cirkulationsförsörjning (105,120,000 MONA) och körs helt på en annan hashingalgoritm.

Faktum är att nyckelfunktionen i myntet är dess ASIC-motstånd. Liksom Vertcoin körde den ursprungligen Scrypt för att befästa sig mot ASIC-gruvdrift tills gruvarbetare byggde en Scrypt-kompatibel ASIC och bröt barriären från denna algoritm. Monacoin flyttade sedan till Lyra2REv2 för att förbli trogen mot sitt GPU / CPU-gruvuppdrag.

Monacoin justerar också sina svårigheter varje block, en annan likhet som den delar med Vertcoin. För att uppnå detta använder Monacoin algoritmen Dark Gravity Wave v3.


Vi kunde fortsätta genom likheterna / skillnaderna Monacoin har med kryptos guld-, silver- och bronsstartpaketvalutor, men vi bestämde oss för att kasta det här diagrammet istället.

Monacoin Team och färdplan

Monacoin grundades ursprungligen av den pseudonyme Mr. Wantanabe, utan tvekan en hyllning till Bitcoins Satoshi Nakamoto. Förutom detta pennanamn är resten av myntets team helt anonymt, så det finns inget att rapportera om här.

Dessutom har projektet ingen synlig färdplan på sin webbplats eller någon annanstans online. Teamet verkar dock hålla koll på uppdateringar och uppgraderingar, men som Segwit- och Lyra2REv2-uppdateringarna och Lightning Network-implementeringen föreslår. Du kan hålla koll på Monacoins utveckling på dess officiella Github.

Konkurrens

Åh man, var ska jag börja med den här. Med tanke på att Monacoin enbart fungerar som en valuta kan du fortsätta och köa Bitcoin, Litecoin, Vertcoin och Groestlcoin och många andra för konkurrens på kryptovalutaarenan. Vertcoin och Groestlcoin är mer direkta konkurrenter än resten, eftersom båda dessa fokuserar på ASIC-motstånd.

När det gäller Japans de facto nationella kryptokurrency är dock ingen konkurrens här – Monacoin har fått dem alla.

Monacoins marknadshistoria

Vid sin absoluta topp hade Monacoin en börsvärde på drygt 1 miljard dollar. Vid skrivandet avvecklas det lite med ett marknadsvärde på 318 miljarder dollar och rankning # 63 på CoinMarketCap.

Var kan man köpa Monacoin

Om du ville ha lite Monacoin för dig själv skulle den mest populära platsen vara ett japanskt utbyte. Både Bitbank- och Zaif-börser tillåter till exempel investerare att handla MONA för japansk yen eller BTC, och dessa börser står för nästan 70% av myntets hela handelsvolym. Alternativt har Livecoin, Upbit och Bittrex alla BTC / MONA-handelspar också.

Var Monacoin ska förvaras

Monacoin’s hemsida listar alla tillgängliga plånböcker för valutan. Förutom kärnplånböcker för Windows, Mac och Linux har den också sin egen Electrum Wallet och en Coinomi-plånbok för Android.

Slutgiltiga tankar

Enkelt uttryckt fungerar Monacoin enbart som en digital valuta. Det delar likheter med Bitcoin och Litecoin, men det skiljer sig tillräckligt från någon av dessa till den punkten att Vertcoin är en mer lämplig jämförelse.

Som vi har antydit flera gånger i den här artikeln är Monacoin funktionellt Japans kryptovaluta. Den första i sitt slag i Japan har blivit mycket populär i sitt ursprungsland. Så populärt faktiskt att det presenterades på Tokyo TV Network, WBS och en man köpte en tomt i Monacoin 2014. Enligt vinrankan på internet accepterar många återförsäljare och restauranger Monacoin i Japan, men eftersom vi inte bor där kan vi inte bekräfta eller förneka detta.

TL; DR för Monacoin: en ASIC-resistent hård gaffel av Litecoin som är populär i Japan och är åtminstone en underhållande kattmotsvarighet till Dogecoin.

Ytterligare resurser

Hemsida

Github

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map