Vad är Odyssey Coin (OCN)? | En nybörjarguide

Odyssey Coin syftar till att bygga nästa generations decentraliserade delningsekonomi (dvs. Airbnb eller Uber) och peer-to-peer-ekosystem. Projektet syftar till att uppnå detta genom att använda en kombination av smarta kontrakt, artificiell intelligens och big data.

De sju huvudprinciperna för Odyssey’s utveckling inkluderar följande: decentraliserad och lägsta driftskostnad, öppen källkod och skalbar, pålitlig och anonym, autonom och bättre efterlevnad, incitament för deltagande, bättre efterfrågan och utbudsmatchning och snabbare transaktioner utan betalningshinder.

Enligt projekt whitepaper, den nuvarande delningsekonomin bryts av tre huvudsakliga skäl. För det första lämpar sig dagens delningsekonomi för skapandet av ett naturligt monopol och möjliggör att höga marginaler tjänas av själva plattformen. För det andra är ägandet av värdefulla tillgångar koncentrerat till en liten grupp välmående människor. För det tredje finns det ingen effektiv stimulansmekanism för att uppmuntra användare att delta i denna modell, att bete sig bra eller bidra till ekosystemets självreglering.

I den här guiden kommer vi att diskutera följande:

Hur fungerar Odyssey Coin?

Vitboken säger att Odyssey smarta kontrakt kommer att vara transparenta och skapas på Ethereum Virtual Machine (EVM). Enligt olika källor planerar dock Odyssey att flytta till Tron blockchain. Ändå är det oklart när exakt denna flytt kan ske. Dessutom har Odyssey-webbplats ger ingen information relaterad till detta. Oavsett det finns sex huvudroller inom Odyssey Coin-ekosystemet.

  1. Tjänsteleverantörer är de viktigaste skaparna av ekosystemet.
  2. Granskare publicerar objektiva, grundliga recensioner av tidigare köpta tjänster.
  3. Konsumenter köper tjänster med OCN. Protokollet registrerar en konsuments beteendekvalitet under hela tjänstens livstid. Detta påverkar servicekonsumentens kredit dynamiskt.
  4. Samhällsoperatörer väljs utifrån kredit och bidrag till ekosystemet. Denna grupp övervakar och rapporterar tjänster som strider mot ekosystemets nytta och operativa protokoll.
  5. Utvecklare utvecklar dapp-subekosystem, stödjande tjänster / verktyg för Odyssey, ekosystemprotokoll, buggfixar, systemuppgraderingar, etc.
  6. Gruvarbetare spelar en viktig roll för att verifiera transaktioner.

Annonsplattform, styrningsinformation

Enligt vitboken planerar projektet att starta ett reklamsystem. Teamet kommer att lägga till denna funktion när Odyssey-ekosystemet når “en rimlig skala av användarbas och trafik.” Odyssey har inte för avsikt att ta några provisioner och alla vinster återgår till incitamentspoolen. Det kommer också att ha en funktion för att upptäcka och förhindra klickodling.

Både styrelsen och en gemenskapskommitté kommer att avgöra samhällsstyrning. Medan samhällskommittén kommer att vara en viktig del av ekosystemet, kommer styrelsen fortfarande att ha full och absolut kontroll. Styrelsen kommer att granska och godkänna saker som strategisk planering, budgetering och protokolluppdateringar.

Använd fodral

Även om vitboken nämner delningsekonomin ganska mycket, nämns inget om en viss nischsektor som projektet planerar att rikta in sig först. Tvärtom verkar plattformens mål vara att stödja olika delningsekonomier (dvs. riddelning, logi och mer) via en lösning. I slutet av 2018 har OCN få verkliga integrationer eller användningsfall; dock kommer detta troligen att förändras i framtiden när infödda dapps startas. För närvarande fungerar OCNex, ett krypto-till-krypto-utbyte, som en av kärndelarna i Odyssey-ekosystemet.

OCNex-handelssida

OCNex är ett inbyggt krypto-till-krypto-utbyte inom Odyssey-ekosystemet.


Team

Odysseys tekniska team består av flera medlemmar som har ledarerfarenhet i några av Kinas största företag.

Ranran Liu arbetade tidigare som senioringenjör på Tencent. Minxu Liu är en tidigare data- och algoritmsexpert på Alibaba och en nyckelutvecklare för att utforma Taobas dataplattform och rekommendationsmotor. Xianlong Shao var tidigare senioringenjör på PingAn, världens största försäkringsbolag.

Partnerskap och investerare

Odyssey har starka partnerskap, inklusive Amazon Web Services, IBM och Tron.

Hörnsteninvesterare från blockchain-projekt inkluderar QTUM Foundation och TRON Foundation.

Projektet har också några anmärkningsvärda enskilda investerare som Chandler Guo, Yongming Wu, Lijie Wang, bland andra.

Projekt färdplan

På samma sätt som många projekt i rymden har Odyssey mycket arbete framåt. Detta projekt kom dock ut på scenen lite senare än de flesta och slutade inte med sin tokenförsäljning förrän i januari 2018. Även om Odyssey skulle lansera en MVP (fas 1) någon gång mellan februari 2018 och oktober 2018, är det inte klart om eller inte har projektet uppnått detta mål.

Fas 2 är planerad till oktober 2018 till oktober 2019. Den innehåller tre huvudmål: integration av ytterligare delningsekonomi och P2P-plattformar, en blockchain-lösning för högfrekventa och små transaktioner och förbättringar av datalagring och skalning.

Fas 3, som kommer att äga rum mellan oktober 2019 och oktober 2021, nämner projektets bredare mål. Odyssey-teamet kommer att arbeta för att utnyttja ett universellt kreditbaserat protokoll för att skapa ekosystemnivådata och ett transaktionssystem. Slutligen kommer projektet att implementera big data och AI.

grafik som visar hur Odyssey-ekosystemet fungerar

Odyssey-ekosystemet har en givande pool.

Handelshistoria

Handelsstatistik för OCN är tillgänglig från och med januari 2018. Det höga priset för OCN var i januari 2018 cirka 0,093 dollar. Det lägsta tiden är mindre än 0,0030 dollar. Priserna har legat runt denna nivå två gånger, i augusti 2018 och igen i december 2018.

Var kan jag köpa OCN

Lbank och Huobi utgör den stora majoriteten av OCN-valutatransaktioner. Andra populära alternativ inkluderar Bittrex, Bithumb och Upbit. Från och med början av slutet av 2018 stöder inget börs OCN-handel för USD eller EUR. Endast två fiat-handelsoptioner (KRW och INR) finns. Det finns dock några stablecoin-handelsparalternativ som USDT och BITCNY. BTC och ETH är de två bästa kryptohandelsparen för OCN.

Hur OCN ska förvaras

För närvarande är OCN fortfarande en ERC20-token. Det betyder att det finns många plånboksalternativ att välja mellan. Hårdvaruplånböcker som Trezor och Ledger Nano S fungerar. MyEtherWallet, Enjin Crypto Wallet, Kcash och andra stöder också OCN-lagring.

OCPay är den ursprungliga plånboken för Odyssey Coin (OCN). Det här alternativet är en mobilplånbok, tillgänglig på iOS och Android. OCPay erbjuder också massor av ytterligare funktioner som one-stop digital asset management, flera kontoplånböcker, realtidsuppdateringar och P2P-betalningsfunktioner.

OCPay verkar vara en förstärkt version av vad vitboken kallar “OCN Wallet.” OCN Wallet API / SDK säkerställer att all kommunikation använder 256-bitars kryptering. Endast plånboksägaren har tillgång till privata nycklar.

skärmdump av mobilappen OCPay

OCPay är den ursprungliga plånboken för Odyssey.

Slutsats

Odyssey är ett ambitiöst projekt som syftar till att konkurrera med Airbnb och Uber. Ändå har den ännu inte visat sina möjligheter och gått mot användaradoption.

En del av detta kan bero på att projektet först lanserades i början av 2018, vilket innebär att teamet inte har haft tillräckligt med tid för att genomföra sina planer. Oklarheten i färdplanen för nischspecifikt genomförande av marknaden kan också vara en begränsande faktor.

Men med ett begåvat team och starkt stöd från stora teknikföretag och enskilda investerare är Odyssey verkligen ett projekt som kommer att vara intressant att följa under de kommande åren..

Ytterligare resurser

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map