Vad är Rivetz?

Rivetz-ekosystemet närmar sig katt- och musspel med cybersäkerhet kring en hårdvarubaserad identitet på enskilda enheter. Genom att kombinera den hårdvarubaserade identiteten som tillhandahålls av TEE (Trusted Execution Environment) med det oföränderliga intyget som blockchain erbjuder, kan Rivetz ge en oöverträffad säkerhetsnivå bakom varje transaktion.

Utöver att helt enkelt använda dina smartphones för att byta ut börser måste denna säkerhetsnivå byggas in i protokollnivån för den oundvikliga framtiden för sakernas internet (IoT) om vi vill se framtiden för robotar som betalar varandra kommer att genomföras..

Enkelt uttryckt kan du tänka på Rivetz som 2FA (Two-Factor Authentication) på steroider utan besväret.

Hur fungerar Rivetz?

Innan vi börjar med Rivetz, måste vi börja med TEE (Trusted Execution Environment). Visste du att TEE finns i huvudprocessorn på många av de nyare smarttelefonenheterna idag? En av Rivetz huvudpartner, Trustonic, är ledande inom branschen för halvledare och digital säkerhet. Trustonic har redan banat väg för antagande av TEE i världens ledande mobila enheter med varumärken som Samsung Knox, Samsung Pay, Alipay och Symantec. För närvarande är TEE inbäddat i över 1 miljard Android-enheter.

ju mer du vet logotypen

Enligt Wikipedia, “The Trusted Execution Environment (TEE) är ett säkert område för huvudprocessorn. Det garanterar att kod och data som laddas inuti ska skyddas med avseende på konfidentialitet och integritet. TEE som en isolerad exekveringsmiljö tillhandahåller säkerhetsfunktioner som isolerad körning, integritet hos betrodda applikationer samt konfidentialitet för deras tillgångar. I allmänna termer erbjuder TEE ett exekveringsutrymme som ger en högre säkerhetsnivå än ett rikt öppet mobiloperativsystem (mobil OS) och mer funktionalitet än ett ”säkert element” (SE). ”

Förklara detta för min mamma, snälla?

Du kan säga till Jimmy (enheten du vill skydda) att inte ta emot godis från någon när han är ute och går hem från skolan ensam (förutsättningarna är “utomhus” och “går hem från skolan ensam”), men han kan acceptera godis (låter en transaktion inträffa) från vem som helst när han är hemma. Hemma är han säker och kan lita på vem som helst med en mycket högre säkerhet än han kan utanför.

Om du tar tillbaka det till verkligheten kan du ställa in villkoren för att vara något så komplicerat som: du kan bara göra transaktioner till denna exakta offentliga nyckel om du är i nätverket som tillhandahålls av denna exakta router med denna IP-adress varje lördag mellan 13:05 till 13:07 endast när du är tillräckligt nära för att kommunicera med den exakta Bluetooth-enheten.

När alla dessa förutbestämda villkor är uppfyllda blir avsikten bakom transaktionen pålitlig. Du kan använda din enhet normalt och helt obehindrat av irriterande säkerhetsåtgärder som att öppna en 2FA-app.

Målet med Rivetz är att inom blockchain-transaktioner hävda att “den här enheten, i detta tillstånd, enligt dessa regler, gjorde denna transaktion.”

Här är en demonstration av Rivetz patenterade biometriska röstigenkänningsteknik.

Utnyttjandet av RvT-token

En sak som Rivetz-teamet alltid betonar på deras Telegram är att de försöker vara det gyllene barnet för verktygsmarkeringar. Kärnverktygen för RvT-tokens är:

  • utbyte av cyberkontrolltjänster
  • registrera referens “avsiktsvillkor” för enheten
  • verifiera enhetens integritet med en cybersäkerhetsstyrenhet
  • fulländning för att tillhandahålla en maskin multisig

Teamet sammanfattar detta verktyg av token som “integrerad för att leverera automatiserad enhet-till-tjänst eller enhet-till-enhet-betalning för konsumtionen av cybersäkerhetstjänsten” som anges i vitt papper.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Partnerskap

Utöver de väsentliga partnerskap med Trustonic som nämns ovan har Rivetz över ett dussin andra partnerskap. Några av de mer anmärkningsvärda är USA: s Department of Homeland Security, Parity (grundat av Gavin Wood), Telefonica ($ 41,88 miljarder dollar), Trusted IoT Alliance och National Cybersecurity Center of Excellence.

Utbyten

Ett intressant område Rivetz kan utmärka sig på är att förbättra säkerheten för centraliserade utbyten. Eftersom hackare ofta riktar in sig på utbyten kan Rivetz erbjuda värdefull säkerhetsförbättring för dem alla. Faktum är att de diskuterar med ett antal växlar för att hjälpa till med deras säkerhet.

Konkurrens

rivetz konkurrenskraftiga landskap

Källa: John Nussbaum (14.11.17)

Det finns för närvarande liten eller ingen konkurrens inom denna nisch i hela blockchain-ekosystemet. Ett överraskande faktum eftersom säkerhet är en stor fördel blockchain-teknik kan ge.

Handelshistoria

RvT nådde sitt högsta pris på 3,78 USD och nådde nästan 100 miljoner marknadsvärde den 7 januari under altcoin-festivalen under den månaden. Det har sedan gått ner och slog golvet i 6000 sats två gånger. Liksom många altcoins i slutet av första kvartalet 2018 håller det julförsäljning just nu.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funktion () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

om (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / mynt / diagram? fsym = RVT&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnamn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Var kan jag köpa Rivetz

RvT finns på centralbörsen, HitBTC och decentraliserade börser som EtherDelta, IDEX och Radar Relay.

Var Rivetz ska förvaras

RvT är en ERC-20-token så att du säkert kan lagra den i alla Ethereum-kompatibla plånböcker som MyEtherWallet, Ledger Nano S, Trezor, MetaMask, Parity och många andra.

Slutsats

Med det enkla budskapet “ökad säkerhet leder till ökat möjligt värde i kedjan” och att “säkerhet behandlas som en kvalitet snarare än som ett eftertänkt skydd”, är säkerhetsimplementeringar som den som Rivetz föreslår viktigt för hela blockchainindustrin om Vi vill att framtiden för vår ekonomi verkligen ska symboliseras. Vi måste bygga in säkerhet på hårdvarunivå. Med tillit och förbättrad kvalitet på varje transaktion kommer takvärdet på kedjan naturligtvis att höjas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me