Vad gör ett blockchain-konsultföretag egentligen?

En konsult är någon som sparar sin klient nästan tillräckligt för att betala sin avgift.

– Arnold H. Glasow, amerikansk författare och affärsman

Om du gör en Google-sökning efter “blockchain-konsultation” kommer det att visa nästan 50 000 resultat. Ett stort antal av dem visas som annonser; Google placerar betalda placeringar högst upp på sidan. Därför är det uppenbart att det är ganska het konkurrens på en trångt marknad.

Blockchain-rådgivning är en mycket bred term. Vad gör en blockchain-konsult egentligen? Eftersom begreppet är så vagt har vi grävt för att försöka ta reda på det.

Vad vi har upptäckt är att ett blockchain-konsultföretag kan utföra en mängd olika uppgifter. Här dyker vi in ​​i blockchain-konsultverksamheten för att se vilken typ av värde de ger till utrymmet.

1. Marknadsföring och PR

Marknadsföring och PR är den absolut vanligaste tjänsten som erbjuds av blockchain-konsultföretag. För en blockchain-start kan värdet av en kraftfull marknadsföringsstrategi inte underskattas. När allt kommer omkring beror en ICO eller STO på att locka tillräckligt många människor till din plattform som tror på ditt projekt och är villiga att dela med sina pengar för att hjälpa dig att föra din produkt till marknaden.

Ett blockchain-konsultföretag som specialiserat sig på marknadsföring och PR kan erbjuda en rad tjänster, från och med att utveckla en marknadsförings- och varumärkesstrategi, ner till att hantera de dagliga marknadsföringsaktiviteterna för en ICO / STO. Dessa uppgifter inkluderar:

  • Skriva en vitbok
  • Designa och bygga en webbplats
  • Hantera kampanjer för sociala medier
  • Skriva pressmeddelanden och hitta publikationer som är villiga att täcka dem
  • Organisera luftdroppar
  • Och många, många fler

Inom blockchain-utrymmet har marknadsföring nästan blivit ett smutsigt ord på grund av antalet bedrägerier som CTR-mynt eller USI Tech. Av den anledningen förbjöd kanaler som Facebook och Google reklam för kryptoprojekt, vilket gjorde det mycket svårare för blockchain-startups. Detta har bara gjort marknadsföringsrollen ännu mer kritisk. Anständiga blockchain-marknadsföringsföretag kommer att ha etablerade nätverk av mediekontakter, vilket hjälper till att motivera värdet av deras tjänster.

2. Navigera i det reglerande gruvan

Tillbaka i början av 2017 existerade inte denna del av blockchain-konsultrollen. Men spola framåt till 2019, vilket har pratats som STO: s år, och regelverket har blivit kritiskt. Särskilt för företag som driver en token generation-händelse i USA är kraven för att undvika SECs vrede minst sagt.

Fängelse

Fallande foul av SEC kunde se dig på fel sida av detta staket. Bildkredit: Pixabay

Därför är en av de tjänster som erbjuds av många blockchain-konsultföretag laglig och regelbunden efterlevnad. Juridiska konsulttjänster täcker saker som:


  • Analysera det rättsliga landskapet i de jurisdiktioner där du planerar att erbjuda dina tokens
  • Hjälper till att organisera nödvändiga kunskaper (KYC) och anti-penningtvätt (AML) -processer
  • Skapa lagliga avtal för tokeninnehavares rättigheter
  • Se till att all projektdokumentation, såsom vitböcker eller tekniska dokument, innehåller nödvändiga ansvarsfriskrivningar och försiktighetsåtgärder

3. Tekniska tjänster

Ibland kan det vara så att någon har en fantastisk idé för en blockchain-lösning, men absolut ingen teknisk förståelse för hur man utvecklar den. De kan försöka hitta en blockchain-utvecklare som kan arbeta med dem eller alternativt hyra ett blockchain-konsultföretag för sina tekniska tjänster.

Många blockchain-konsultföretag använder tekniska specialister som kan programmeringsspråk. De kan utveckla en anpassad blockchain-lösning eller en decentraliserad applikation på en befintlig plattform som Ethereum eller EOS. De kan konfigurera smarta kontrakt, genomföra all testning och felsökning och få igång projektet som en levande produkt.

4. Kunskap och utbildning

Eftersom blockchain fortfarande är en ny teknik vet många mycket lite om det. Ett stort antal befintliga företag kan dra nytta av att integrera blockchain men förstår inte tekniken eller hur de skulle gå tillväga för att implementera den. Därför sätter vissa blockchain-konsultföretag ett stort fokus på utbildning och utbildning.

School of blockchain

School of Blockchain. Foto av Mikael Kristenson på Unsplash

Detta kan inkludera att erbjuda online-kurser, men det kan också betyda att de skickar en representant till ett företag för att genomföra utbildning. De kan också hjälpa ett företag att förstå om en viss blockchain-lösning skulle vara till nytta. Detta inkluderar erbjudande att övervaka ett projekt som implementerar lösningen.

5. Tjänster efter ICO

När ett blockchain-projekt är igång måste det driva sig själv som ett lagligt kompatibelt företag. Detta innebär att anställa och betala teammedlemmar och hålla ekonomin i gott skick. Det kräver också fortlöpande marknadsföring och långsiktig affärsplanering.

Vissa blockchain-konsultföretag kommer att erbjuda tjänster som hjälper en start att övergå från ICO-scenen till steady-state-affärsfasen. De kan till och med erbjuda tjänster som ekonomisk rapportering, personalhantering eller marknadsföringsstöd.

6. Crowdfunding för befintliga företag

Nu när vi befinner oss i en tid av säkerhetstoken, där digitala tillgångar kan stödjas av verkliga, öppnas nya möjligheter för befintliga företag. Till exempel kan ett företag som vill ge sig in i en ny verksamhet eller produkt sälja aktier i företaget själv via en STO. Aspenmynt är ett verkligt exempel av ett hotell i Colorado som sålde aktier i sig till investerare för att finansiera byggandet av nya hotell.

Aspen mynt

Det är nu stängt, men du kunde ha ägt en bit av detta hotell.

Blockchain-konsultföretag kan hjälpa befintliga företag att förstå deras alternativ och möjligheter att använda blockchain som ett medel för crowdfunding för att skaffa kapital.

Blockchain Consulting: A Jack of All Trades?

Det skulle vara mycket svårt för en enskild individ eller ett litet blockchain-konsultföretag att utföra alla dessa tjänster, trots vad de kan säga. Många mindre företag fokuserar på ett enda nischområde. De kan samarbeta med företag som erbjuder tjänster i andra nischer för att tillhandahålla en mer komplett tjänst. Så en blockchain-marknadsföringskonsultation kan till exempel samarbeta med en teknisk konsultation. Endast de största företagen har tillräcklig personal med kompetens som täcker alla ovanstående tjänster.

Blockchain-rådgivning kan vara en ny roll, men det växer verkligen snabbt. Det ger möjligheter för dem som har blockchain-kunskap att dela sin expertis och få betalt för det. En blockchain-konsult kan också hjälpa till att ge välkommen lättnad till tekniska grundare som kan bli överväldigade av den stora mängden arbete som är involverade i att föra deras skapande till marknaden..

Utvalda bilder med tillstånd av Pixabay

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map