Varför kryptoindustrin behöver glömma prisförutsägelser

“Vi är trötta på att folk frågar oss om riktpriser.”

Detta var Tom Lee mot slutet av 2018., grundare av Fundstrat Global Advisors och en av de mest framstående kryptovalutaprisanalytikerna. Han förutspådde berömt att Bitcoin skulle sluta 2018 på $ 25.000. Trots Lees påstående att berömmelse är hans förmåga att förutsäga aktier och kryptopriser, har han till och med blivit trött.

Olyckligt som det är, detta är vad kryptoindustrin har reducerats till. Kryptohandlare och entusiaster har blivit besatta av priser. Konversationen har dramatiskt flyttats bort från de lösningar som kryptos erbjuder. De som bryr sig om hur XRP betalar överföringar på några sekunder över gränserna blir färre. Användningen av Ethereums blockchain för att automatisera försäkringsavgifter är inte längre det heta ämnet.

Glory Days

2017 var det bästa året hittills i kryptovalutaindustrin när det gäller marknadstillväxt. De flesta kommer ihåg det som året då Bitcoin nästan nådde 20 000 dollar. Året var dock mycket mer än prismål. Det var också ett år då människor avvisade intresse för kryptos transformativa kraft.

Ett kryptoprojekt som fångade folks uppmärksamhet var Ripple. Ripples digitala valuta, XRP, var en av de bästa artisterna, främst av det intresse som den fick från branschen och bortom. Ripple började arbeta med banker och finansiella företag för att avveckla betalningar snabbt och billigt. Det ombord nästan 100 banker globalt. De inkluderade MUFG, den femte största banken globalt, UBS, Standard Chartered, Bank of America och Credit Agricole.

Kryptovärlden surrade av spänning om Ripple och XRP. Många försökte förstå Ripples produkter inklusive XRapid och XVia, och hur de skiljer sig från varandra. Kryptoentusiaster ville veta om deras banker använde Ripple för att reglera gränsöverskridande transaktioner.

EOS intresserade också många, och dess mycket framgångsrika ICO återspeglade detta. Projektet lovade att förbättra Ethereums brister, såsom skalbarhet. Det lovade också ett bättre nätverk för utveckling av decentraliserade applikationer, bättre känd som DApps. Till och med de vanliga medierna noterade, med EOS omfattas mycket av ledande publikationer som Bloomberg, CNBC och Forbes.

När allt förändrades

Sedan kom 2018 och allt förändrades. Under de första två månaderna hade Bitcoins pris halverats och visade inga tecken på en återhämtning. Altcoins gick inte bättre och marknaden började panik. De flesta detaljhandlare sålde sina kryptostash. För minoriteten som inte sålde blev det en prioritet att förutsäga när Bitcoin skulle stiga till tidigare toppar igen.

Mediepublikationer, både vanliga och kryptofokuserade, förändrades också för att anpassa sig till den nya konsumentsmaken. Artiklar om när nästa tjurkörning äger rum tog alla rubriker såväl som läsekretsen. Vanliga medier vände sig till analytiker som kunde förutsäga, varav de flesta var upprörande.

Tom Lee var en favorit för många medier. Han förutspådde först att Bitcoin skulle stänga året på $ 25.000, och senare reviderade prognosen ner till $ 15.000. Andra berömda förutsägelser kom från Mike Novogratz, John McAfee, Tim Draper och mer.

Tim Draper

Avleda uppmärksamheten


Avledningen av uppmärksamhet till mer sensationella prisrelaterade ämnen var inte för mycket överraskande. Många kryptoinvesterare hade förlorat en betydande summa pengar på björnmarknaden 2018. De var därför alltför ivriga att få tillbaka sina pengar.

Avledningen har påverkat industrin negativt. För det första har det tagit bort kryptos största mål: att utmana status quo och introducera allmänheten till en ny värld av möjligheter. För inte så länge sedan hade kryptos fångat både entusiaster och skeptiker för att förvandla miljontals liv.

I USA hade Wall Street-jättar blivit rasade efter att ha insett hur mycket av en utmaning Bitcoin satte upp mot det traditionella finanssystemet. Från JP Morgan till Goldman Sachs investerade de största bankerna i forskning och utveckling av krypto.

I Afrika blev överföringar billigare, snabbare och bekvämare. Startups som Bitpesa vände sig till kryptos för att reglera gränsöverskridande överföringar i realtid. I en region där överföringar kostar tre gånger så mycket som deras västerländska motsvarigheter utlöste kryptor en revolution. Globala jättar som Binance startade också butiker och insåg att Afrika var nästa kryptogräns.

Huruvida Bitcoin kan slå $ 20 000 igen har stora konsekvenser. Vi kan dock inte riskera att spekulationerna överskuggar alla andra aspekter av branschen. Utvecklare som bygger decentraliserade applikationer och använder kryptor för att förändra liv måste få det stöd de behöver. Annars riskerar vi att göra kryptos till en prisspekulationstillgång och hindra dem från att leverera den decentraliserade framtid som Nakamoto föreställde sig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map