Varför stöder dessa stora spelare Atlas-protokollet?

Det är ingen hemlighet att kineserna inte är Googles största fans. Det finns faktiskt massor av internetjättar blockeras från den kinesiska marknaden under deras strikta censurpolitik. Nyfiken alltså att de största stödjarna av tidigare Google-anställda blockchain-start Atlasprotokollet är kinesiska – mer specifikt Baidu. Varför?

Ett bud att slå ner Google?

Om du har varit tillräckligt länge i branschen har du hört aktuella infrastrukturer och affärsmodeller kallas “trasiga”. En av de största platserna som får regelbunden bashing är internet. Dess online-annonseringsmodell är invasiv och tillfredsställer inte användare eller annonsörer.

Det fyra bokstäverna ordet DATA har skjutits in i rampljuset genom mycket höga profilläckage och skandaler hela vägen från Equifax till Facebook och Cambridge Analytica. Och eftersom Google tjänar sina pengar på att sälja våra data till annonsörer börjar människor bli mer medvetna.

Det går faktiskt ett helt steg längre. Inte bara börjar vi inse volymen av transaktioner i vår personliga information som pågår bakom ryggen, utan vi börjar inse dess värde. Och vi lärde oss den gamla lektionen på det hårda sättet – det finns inget sådant som en gratis lunch. Eller som VD för Mainframe Mick Hagen uttryckte det, “normala konsumenter börjar vakna upp med att om de inte betalar för produkten är de produkten.”

Atlast Protocal: Mainframes Mick Hagen.

Mainframes VD Mick Hagen

Med handlingar som GDPR som ytterligare betonar behovet av att vara mer försiktiga med de detaljer och policyer vi samtycker till blir allmänheten bättre utbildad. Människor är flockar från Facebook i massor–Och med anledning. Men kan en liten blockchain-start i en situation av David och Goliath-typ faktiskt ta Google och vinna? Kan Atlas Protocol verkligen ge transparens när det gäller dataanvändning?

En titt på Atlas-protokollet

Med ett team som leds av chefen för Nebulas Labs och tidigare Senior Software Engineer på Google HQ, en CTO som har bidragit till att förbättra Google Play-kvalitet och lansera Play Books, och en teknisk ledare som arbetat vid Europeiska organisationen för kärnforskning, detta är ett företag med en avundsvärd kompetens.

Baserat i Kina, är det verkligen möjligt att Atlas-protokollet med stöd av Baidu och Japans multinationella holdingkonglomerat SoftBank kan ta världens största sökmotor och vinna? Även när Kina ökar sina investeringar i blockchain är det verkligen ett högt mål. Men teamet på Atlas trasslar inte. Och de är beväpnade med insiderinformation om Googles praxis och protokoll.

Atlasprotokoll: En skärmlock från hemsidan

Atlasprotokollets hemsida

Vad är Atlas Protocol Gripe med Google?


För att vara tydlig säger Atlas Protocol inte att de inte samlar in användardata. Men till skillnad från Google och andra stora internetföretag är de det transparent om det. Och de använder blockchain-teknik för att göra det. Detta tillfredsställer användarna i den meningen att de vet hur deras privata data används. Och det gör det också möjligt för annonsörer att marknadsföra sig mer effektivt för dem.

Om detta låter som det som redan händer – speciellt för internetanvändare i Europa där GDPR, uppriktigt sagt, verkar vara en huvudvärk för företag och konsumenter runt om – det beror på att det är det. Och i slutet av dagen kan konsumenter inte låta bli att vara sina egna värsta fiender.

Det är ädelt att regeringar försöker skydda oss från missbruk av data genom att begära att vi reviderar varje enskild policy på alla nya webbplatser som vi öppnar. Men de flesta av oss har inte tid eller lust och klickar ändå bara igenom. Så hur skulle det vara annorlunda på blockchain? Och i själva verket kan det vara värre om våra uppgifter är oföränderliga och synliga för alla?

Tillåta användare att styra sina egna data

Tillåter användare att kontrollera sina egna data. Nu finns det en värdestöd som vi har hört tidigare. Atlasprotokollet fungerar verkligen inte i ett vakuum. Många andra företag har fångat på värdet av data och potentialen hos blockchain för att fixa onlineannonsering, innehållsproduktion och webbplatser som Facebook och YouTube. Helt enkelt från toppen av huvudet kommer AlphaNetworks, VideoCoin, Animo och MetaX att tänka på. Och det finns många fler.

Atlas Protol: AlphaNetworks, en skärmdump av hur deras teknik fungerar.

AlphaNetworks-lösningen

Så hur är Atlas Protocol något annorlunda? Det är det inte riktigt. Användare kontrollerar sina data och väljer att bara dela den information de vill. Detta fixar det som Atlas Protocol beskriver som det ”svarta datahålet” orsakat av ”industrilandskapet som domineras av digitala jättar”. Du får idén.

Användare får också incitament från marknadsförare för att dela sina data, utgivare producerar bättre, mer riktat innehåll, värdeutbyte mellan marknadsförare, utgivare, användare och andra medlemmar i ekosystemet förbättras, etc..

Men är Atlas Protocol framåt i spelet? Tja, här är några viktiga fördelar som denna start har:

  • Betydande finansiering från stora kinesiska företag
  • En inre fördel med att känna till Googles spelbok bra
  • Det faktum att Atlas inkuberades av Nebulas (ett topp 100 blockchain-protokoll för att göra data mer användbara och upptäckbara)
  • Och ett mördarteam med en svimlande lista över utmärkelser

De har också något annat som många andra wannabes inte har, och det är ett färdigt bevis på koncept genom att bygga en Dapp på Nebulus blockchain.

Packa upp det

Med många hästar i datatransparensloppet är det ännu inte klart om man kommer att utse vinnaren som den ultimata utmanaren för Google. Eller om vi kommer att se olika databaserade företag som fokuserar på separata områden, som annonsörer, videoinnehåll, underhållning eller företag.

Men en sak är säker, från Atlas Protocol till VideoCoin har du inte hört det senaste om blockchain som används för att lösa datamissbruk. Den enda frågan är: “När kommer det igång?”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map