Dan Larimer är en kryptovaluta- och blockchain-pionjär allmänt ansedd för sin integrerade roll i kryptovalutaprojekt med blå chip som EOS, Steem och BitShares.

Larimer (github: Bytemaster) är väl insatt i allt blockchain, kryptovaluta och decentraliserat utbyte, och tror starkt på personlig frihet och frihet.

Dan Larimer

Följande artikel försöker göra Larimers långa och slingrande historia i kryptovaluta rättvisa ur fågelperspektiv.

Snabb information om Dan Larimer och tidigt liv

Projekt: EOS, Steem, Bitshares

Kompetens: Programmerare, visionär

Uppfinningar: DPOS (Delegated Proof of Stake Algorithm), DAC (decentraliserat autonomt företag)

Nettovärde: 600 till 700 miljoner dollar beräknar Forbes februari 2018

Favorit djur: Katter (troligen)

Larimer identifierar sig som en filosof och drömmare och drar dessa definitioner från sin inställning till liv, studier och arbete. Larimer har varit tillskrivas med en libertarisk syn, vilket är vettigt med tanke på hans övergripande syn på livet och projektfilosofier.

Larimer är en infödd i Colorado och tillbringade många av sina formativa år i Florida och Virginia (examen från Virginia Tech 2003).

Larimer föddes i huvudsak i en teknisk livsstil och lärde sig att programmera från sin far under grundskolan.

Dan Larimers tidiga professionella historia

Larimer fick en kandidatexamen i datavetenskap från Virginia Tech 2003, och han använde den tydligt till nytta eftersom han ofta krediteras för att vara en visionär arkitekt och ingenjör bakom några av kryptovalutaindustrins mest framgångsrika projekt.

Larimers omedelbara karriärväg efter doktorsexamen innebar att man grundade och hade mjukvaruutvecklingsroller i flera företag och tillbringade större delen av tiden på ett Blacksburg, Virginia-baserat bilteknikföretag som heter Torc Robotics (2007-2011). Det näst längsta jobbet var att vara grundare och VD för Invictus Innovations (2013-2015), ett företag med en nu utgången webbplats som fokuserade på författare av tekniska dokument och intern utveckling (BitShares).

Det var ungefär sex år efter examen när Larimer befann sig att försöka bygga en digital valuta och snubblade in i Bitcoin 2009. Han började omedelbart fitta med tekniken och kommunicerade med Bitcoins anonyma grundare Satoshi Nakamoto i ett Bitcoin-forum.

Larimer är också målet för en Satoshi Nakamoto forumbränning: “Om du inte tror på mig eller inte får det har jag inte tid att försöka övertyga dig, förlåt.”larimer satoshi

BitShares: Pionjär för DPoS-algoritmen

År 2014 byggde Larimer BitShares, en peer-to-peer-distribuerad storbok och ett nätverk som också fungerar som ett decentraliserat utbyte. Detta projekt föddes i slutändan på grund av Larimers missnöje med tendensen hos centraliserade utbyten att stängas efter hackarna eller myndigheternas infall. En kärnkomponent i BitShares är bitUSD, ett stabilt mynt (digital tillgång kopplad till US-dollar) som är infödd i BitShares blockchain.

Larimer är uppfinnaren av BitShares Delegated Proof of Stake-algoritmen, som har använts i allt från Steem, EOS, List, Ark och mer.

BitShares fungerar som allt från ett nätverk, bank, huvudbok, utbyte, programvara, gemenskap, valuta, företag och enligt Larimer, till och med ett land.

Under sina år med att sätta ihop BitShares utvecklade Larimer Graphene, en öppen källkod, mestadels C ++ blockchain-implementering som fungerar som grunden för BitShares- och Steem-blockkedjorna..

Det var vid denna tidpunkt då Dan Larimer och hans far Stan, en veteran från den amerikanska flygindustrin, började Cryptonomex Inc.., en oberoende blockchain-utvecklings- och konsultbyrå. Cryptonomex Inc. visar sina ingenjörer som har designat och byggt “en av de mest avancerade blockchain-arkitekturerna på marknaden” – och med rätta.

BitShares och Steem kan bearbeta över 100 000 transaktioner per sekund, med en genomsnittlig tid på mindre än 1 sekund per transaktion.

Steem: Blockchain uppfyller tidig kommersiell framgång med höga användare

År 2016 träffade Dan Larimer tillsammans med Ned Scott och grundade Stee

Steemits hemsida

mit, Inc. och fungerade som projektets CTO fram till mars 2017. Han är huvudarkitekt för Steem blockchain och Steem-kryptovaluta.

Steem driver hela Steemit-nätverket. Steemit, vilket är ungefär som en decentraliserad Reddit, är för närvarande det främsta blockchainbaserade sociala nätverket med över 50000 användare per månad.

EOS och Block.one

Dan Larimer gjorde övergången till att bli CTO för Block.one, moderföretaget och holdingbolaget till EOS. Enligt hemsida, Block.one “designar fria marknadssystem för att säkra liv, frihet och egendom genom att publicera programvara med öppen källkod som är gratis för alla att använda.”

Steemit

26 juni 2017 startade en ettårig tokenförsäljning för EOS, Dan Larimers nuvarande husdjursprojekt.

EOS syftar till att ta itu med de många problem som blockchains hittills har haft, såsom skalbarhetsproblem, transaktionskostnader, brist på interoperabilitet och en hög svårighetsgrad för äldre företag och företag att utnyttja.

Enligt EOS vitbok,

”EOS.IO-programvaran introducerar en ny blockchain-arkitektur som är utformad för att möjliggöra vertikal och horisontell skalning av decentraliserade applikationer. Detta uppnås genom att skapa en operativsystemliknande konstruktion på vilken applikationer kan byggas. Programvaran tillhandahåller konton, autentisering, databaser, asynkron kommunikation och schemaläggning av applikationer över hundratals CPU-kärnor eller kluster. Den resulterande tekniken är en blockchain-arkitektur som skalas till miljoner transaktioner per sekund, eliminerar användaravgifter och möjliggör snabb och enkel distribution av decentraliserade applikationer. ”

Ett intressant utdrag i kryptovalutahistoria är detta 2014-utbyte mellan Dan Larimer och Ethereum-grundaren Vitalik Buterin i en video som på något sätt ser ut som den filmades 1996.

Larimers EOS, kallad “Ethereum mördaren” i vissa kretsar, förväntas kollidera med Ethereum på flera fronter i framtiden.

Slutgiltiga tankar

Få företagare i kryptovalutan och blockchain-rymden kan spåra sina tumavtryck i lika många projekt som Dan Larimer. EOS och Steemit (och till viss del fortfarande Bitshares) är redo att vara några av de bästa projekten i kryptovalutorummet 2018.

Det finns en anledning till att Larimer betraktas som en gränsförklaring i programmeringscirklar för kryptovaluta och blockchain. Hans beprövade rekord för att skapa funktionella och mycket konkurrenskraftiga företag är något som gör honom till en dödlig komponent i alla projekt.

Följ Larimer vidare Twitter för att hålla jämna steg med sitt liv.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me