WAX (Worldwide Asset eXchange) ICO-analys

WAX, eller Worldwide Asset eXchange, lanserade nyligen sin ICO-tokenförsäljning som varade från 15 november till 29 november och höjde sitt fulla mål på 9,6 miljoner USD.

WAX-handel

WAX erbjuder en decentraliserad plattform för en marknadsplats för videospelstillgångar online. I huvudsak syftar denna marknadsplats till att tjäna över 400+ miljoner onlinespelare som samlar in, köper och säljer exklusiva artiklar i spelet.

En annan anmärkningsvärd komponent i WAX är att det är projektet från grundarna av OPSkins, som redan är ledande på marknaden för videospelstillgångar online..

Viktiga detaljer för WAX

Ticker: VAX

Token typ: ERC20

ICO-tokenpris: 1 WAX = 0,32 USD (0,00067 ETH)

Insamlingsmål: 9600000 USD (20000 ETH)

Säljs vid försäljning: 45 500 000 USD (140 000 ETH)

Totalt antal token: 1 850 000 000

Tillgänglig för tokenförsäljning: 7,4%

Känn din kund (KYC): JA


Accepterar: ETH, BTC, USD

Ovanstående information från ICOdrops målar en ganska intressant bild. Eftersom den stora majoriteten av WAX såldes vid försäljning (cirka 45,5 miljoner dollar) är det ingen chock att projektet lyckades få en bråkdel av det under ICO-token-försäljningen.

ICO split

VAX ICO2

Möjligheten

Det stora antalet världsomspännande spelare (över 400 miljoner) som kan använda WAX är ganska häpnadsväckande. Om du inte är i spelsamhället kan tanken att människor skulle spendera hundratals (eller upp till tiotusentals) för onlinespelsartiklar verka helt absurt. Välkommen dock till Internetens ålder. Spelare som spenderar en betydande del av dagen på att spela videospel ger varor i spelet ett nästan esoteriskt värde, där vissa föremål ses som investeringar i sig själva.

Vaxspelare

Handel med “skins”, namnet på virtuella varor som kan anpassa framträdanden i spelet som karaktärer och vapen, har varit en del av spelgemenskapen under lång tid.

Utbytet av dessa var dock inte utan problem. Utan en enda marknadsplats för utveckling av ett samhälle och enkel tillgång till försäljning av skinn, handlade utbytet ofta om slumpmässiga möten eller andra onlineforum med tveksamt rykte. Även om spelare kunde hitta någon som var villiga att handla krävde de en hög grad av förtroende eftersom utbytena ofta gjordes på olika plattformar.

Låt oss till exempel säga att jag ville köpa en Blue Party Hat från dig för $ 6000 USD. Vi måste först genomföra en utbyte där jag skickar dig 6 000 USD och sedan byter du artikeln eller tvärtom. I det korta tidsgapet där hälften av transaktionen redan är slutförd kan en av oss bli lurad för våra värdefulla pengar eller föremål. WAX syftar till att eliminera det tarmfläckande svett-pärlformande ögonblicket av ångest på en decentraliserad plattform som säkerställer leveransen utan behov av en dyr tredjepartsförmedlare eller en överdriven mängd förtroende.

WAX-historia

Möjligheten att handla spelskinn fanns inte förrän 2011 då Steam öppnade en Steam Trading Beta till stor framgång. År 2012 öppnade Steam en marknad som för första gången gav skinn kontrollerade och legitima monetära värden. Eventuella pengar som gjorts på Steam-marknaden kunde dock bara användas på Steam-marknaden. Detta satte en gräns för peer-to-peer-handel.

Riskerna

Medan WAX-plattformen har en befintlig användarbas är dess verktyg i sig begränsat till just den användarbasen. Någon annan utanför spelgemenskapen har ingen funktionell användning av token, men det borde inte vara för mycket av ett hinder.

Från vad det verkar försöker WAX inte vara nästa stora globala betalningssystem. WAX-plattformen ingår i spelgemenskapen, och när fler och fler använder den, kommer vi att få en tydligare bild av hur funktionell denna token verkligen är.

Färdplan för vax

Men genom utseendet på färdplanen i vitboken får vi inte se den funktionella användningen av WAX-tokens förrän lanseringen under fjärde kvartalet 2018.

Eftersom projektet bara verkar vara något av en migrering av den redan existerande OPSkins-marknaden till en blockchain-lösning, är det inte orimligt att förvänta sig en mycket snabb ombordstart av användare efter lanseringen..

Laget

WAX startades av OPSkins, den största marknaden för virtuella tillgångar i världen. OPSkins-marknaden har ökat med 200 000 nya användare varje månad. Marknadsplatsen är en plattform för spelare att handla varor med låg risk för att bli lurad.

opskins

Men själva plattformen har flera begränsningar som en blockchain-baserad lösning som WAX kan mildra.

WAX gemenskap och resurser

WAX har fått massor av hype, vilket är värt att notera.

WAX har också en ganska stor Telegramgemenskap, med över 23 000 medlemmar. Även om samhället endast tillåter WAX Telegram-meddelanden, är det fortfarande inte ett dåligt sätt att kvantifiera hype runt projektet..

Du kan också hitta delar av WAX-communityn på Reddit, Twitter (~ 7000 följare), och Facebook (~ 200 gillanden).

Slutgiltiga tankar

Framtiden för WAX i en post-ICO-värld ser lovande ut. Även om WAX-teamet inte kommer att lansera sin produkt förrän under fjärde kvartalet 2018, är det värt att notera att OPSkins-communityn som växer med 200 000 nya registreringar per månad kommer att börja antas.

Medan vi får en tydligare bild av eventuella vinster och förluster från WAX ICO när den träffar börser, kommer vi verkligen att börja se var gummit möter vägen när produkten släpps och användarna faktiskt använder den.

För att ta reda på mer om projektet, kolla in det vitbok här.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me