När kryptovalutaekonomin utvecklas och börjar svälja världen av alternativa investeringar fortsätter samhället att diskutera de bästa nya applikationerna inom blockchain-teknik och hur dessa projekt inte bara kan utvecklas på egen hand utan samlas för att få en decentraliserad lösning till internet.

Två applikationer av blockchain-teknik som snart kommer att ha verkliga användningsområden som involverar genomförande av helt privata transaktioner via blockchain och användning av smarta kontrakt genom decentraliserade applikationer (DAPPS).

Zcash, ett protokoll som tillhandahåller en sekretessbevarande version av Bitcoin, syftar till att hjälpa användare att betala varandra direkt via betalningstransaktioner som varken avslöjar ursprung, destination eller betalningsbelopp. Å andra sidan tillhandahåller Ethereum en decentraliserad virtuell maskin som kan utföra smarta kontrakt, lagra data och underlätta tjänster som för närvarande är centraliserade av den globala ekonomin.

Även om de är lika decentraliserade är Zcash och Ethereum strukturerade på olika sätt och syftar till att uppnå olika mål inom blockchain-samhället. Som du kommer att se nedan, trots sina inneboende skillnader, syftar dessa två plattformar till att arbeta tillsammans för att förändra internetens framtid och framtiden för decentraliserade protokoll.

Zcash vs Ethereum i korthet:

Lanseringsdag

28 oktober 2016

30 juli 2015

Skapare

Zooko Wilcox

Vitalik Buterin

Algoritm

Zerocoin

Ethash

Genomsnittlig blockeringstid

2,5 minuter

15 sekunder

Blockera halvering

Var 840 000 block

Konstant generation

Varje år

Max antal mynt

21.000.000

Inget max (Max tillväxt på 18m

per år med 72m ursprungligen)

Vad är Zcash?

Zcash är baserat på Zerocash-protokollet som syftar till att fixa Bitcoins sekretessproblem där varje användares betalningshistorik är offentligt synlig på blockchain. Anonymitet (en av de renaste kontanttransaktionernas största fördelar) är ett viktigt steg för att kryptovalutor ska bli vardagliga betalningar, och Zcash gör starka framsteg i den riktningen. Zcash-teamet bestämde sig för att gaffla en kopia av bitcoin blockchain och höll designen relativt densamma bortsett från några skillnader. Dessa skillnader inkluderade:

-Ändra blockintervallmålet från 10 minuter till 2,5 minuter.

-Öka gränsen för blockstorlek till 2 MB.

-Introduktion av ett konfidentiellt värdeöverföringssystem.

-Implementera 20% belöning till Zcash-teamet för varje block som belönas under de första fyra åren (eller tills den första halveringen inträffar).

Verkligen privata transaktioner?

För närvarande har Bitcoin-blockchain en stor begränsning – blockchain är offentlig och historien om alla betalningstransaktioner är tillgänglig för alla. För att jämföra, när du gör betalningar med en bank, avslöjar du bara din ekonomi till banken och närstående parter. Med Bitcoin avslöjar du dem för hela världen.

Zcash garanterar användarnas integritet genom att tillhandahålla Zerocash-betalningstransaktioner som inte avslöjar ursprung, destination eller belopp för någon transaktion. Om du skulle titta på huvudboken ser du en slumpmässig sträng som ger ingen information utöver det faktum att transaktionen var giltig, och det inträffade.

För att genomföra denna policy med extra fokus på anonymitet skapar användare basmynt som inte är anonyma och kan konvertera dem till Zerocash-mynt eller Zcash-mynt. När dessa mynt omvandlas kan de skickas till andra användare på något sätt som användaren anser lämpligt.

Det underliggande zK-Snark-beviset som gör att Zcash kan fungera kommer att möjliggöra tillämpning av ett brett spektrum av policyer. Föreställ dig till exempel en situation där användare kan bevisa att de betalade sin skatt på alla transaktioner utan att avslöja sin privata information och hålla den borta från centraliserade servrar som är benägna att hacka och dataintrång..

Marknadsutsikter:

Zcash har kommit på ett års jubileum och har haft ett fantastiskt år med ett pris som slog över $ 400 i juni 2017. Många i samhället har varit mycket stolta över att stödja Zcash-plattformen eftersom de förstår vikten av anonyma transaktioner i framtiden för kryptovaluta. betalningar. Det betyder inte att det inte finns någon kontrovers – många användare har gjort uppror mot hur gruvbelöningar tilldelas tills den första blockhalveringen inträffar. Belöningarna har 20% tillbaka till Zcash-teamet som stöder flera riskkapitalinvesterare. Dessutom har många strömmat till konkurrerande mynt Monero som vissa tror har ett säkrare sätt att genomföra transaktioner.

Ethereum- En sovande jätte

Med ett marknadsvärde förmörkad 27 miljarder dollar (den näst största bakom Bitcoin) är det svårt att kalla Ethereum en sovande jätte, men oavsett det tar inte den smartaste investeraren att se alla potentiella användningsområden för smarta kontrakt i dagens ekonomi.

Building blockchain-applikationer krävde en komplex bakgrund inom kodning, kryptografi, matematik samt ett stort nätverk av kamrater för att hjälpa till när problem uppstår, vilket de oundvikligen gör. Ethereum är en plattform som gör det möjligt för utvecklare att bygga och distribuera decentraliserade applikationer (DAPPS) på det mest strömlinjeformade och effektiva sättet. Med ett extra fokus på community och användarvänlighet bygger utvecklare för närvarande tusentals olika applikationer som kommer att forma framtiden för web3.0.

Dessa applikationer använder smarta kontrakt som i huvudsak är självkörande kod som kommer att utföra vissa funktioner när villkoren är uppfyllda. Dessa beslut kan genomföras och övervakas av blockchain som ger möjligheter för myndigheters efterlevnad och revisionsmöjligheter.

Även om vi befinner oss i de tidiga faserna av utveckling av smarta kontrakt har dessa appar förmågan att vara korruption & manipuleringssäker och försäkrar att det blir noll driftstopp. Tänk på ett internet där utvecklare inte behövde ta en del av vinsten och sparka tillbaka den till Apple för att ha listat den i App Store. Tänk på vilka unika problem som skulle lösas om varje applikation inte behövde klara Apples servicevillkor. Från finansiering till fastigheter till försäkringar är framtiden full av otänkbara möjligheter som Ethereum tillåter att utveckla på sin plattform.

Ethereum vs Bitcoin

För att förstå vad Ethereum gör bra är det viktigt att förstå vad Bitcoin gör och hur det jämförs med fördelarna med Ethereum. Vad Bitcoin gör för distribuerad datalagring, syftar Ethereum att göra, plus beräkningar. Dessa beräkningar är smarta kontrakt som är möjliga på grund av skapandet av Ethereum Virtual Machine (EVM). När man jämför de två projekten är Bitcoins blocktid cirka 10 minuter, medan Ethereums mål är att vara nära 12 sekunder. En annan stor skillnad är att Ethereum använder sin egen vända kompletta interna kod, så att utvecklare kan skapa ett oändligt antal appar på plattformen.

Men det som tar Ethereum-plattformen till nästa nivå är dess samhällsengagemang och partnerskap med toppföretag runt om i världen. Enterprise Ethereum Alliance är anslutningen mellan Fortune 500-företag, startups och teknologileverantörer som arbetar tillsammans för att bygga verkliga applikationer som använder Ethereum blockchain. Dess medlemmar inkluderar följande:

Ethereum Alliance lanseringsmedlemmar

Marknadsutsikter:

Ethereum grundades av en onlineförsäljning av ETH-tokens 2014 och steg till att bli den plattform som många tror så småningom kommer att överta Bitcoin för den främsta positionen i all kryptovaluta. Med en extremt stark utvecklarsamhälle, en lång lista med förmögenhet 500 företag som arbetar för att anställa och utbilda talanger för att utvecklas på Ethereum blockchain, och en trasslig packad färdplan som syftar till att möjliggöra effektiv genomströmning av visumnivå antalet transaktioner ingen överraskning att optimismen är hög. Under fjärde kvartalet 2017 kommer Ethereum Foundation att släppa Metropolis, en hård gaffel som många anser vara en viktig språngbräda mot plattformens användbarhet.

Zcash + Ethereum =

Även om det finns ljuspunkter kan blockchain-communityn ibland verka lite samarbetsvillig och kritisk. Många har ett personligt intresse i framtiden för specifika mynt, och därför är personliga och professionella attacker vanliga.

Zcash och Ethereum är ett exempel på hur två plattformar arbetar tillsammans för att gynna inte bara dem själva utan även användarna av plattformen och offentliga blockchains. Zcash och Ethereum har haft minst tre offentligt kända, semiofficiella projekt som ledde till att Vitalik Buterin blev en officiell rådgivare till Zcash-plattformen. Deras mål är att ta reda på hur Zcashs zK-Snark-bevis kan implementeras på Ethereum blockchain.

Även om det fortfarande finns arbete att göra har början på integrationen som möjliggör Zcash-transaktioner på Ethereum blockchain börjat dyka upp med den första iterationen av Metropolis hårdgaffel. Under den första delen av hårdgaffeln (med namnet Byzantium) släpps nya förkompiler som gör det möjligt för privata transaktioner att ske. Om allt går rätt kommer alla Ethereum-kontrakt att kunna skicka och ta emot Zcash.

Du kan lära dig mer om integrationen mellan de två plattformarna genom att lyssna på presentationen av Zcash VD Zooko Wilcox under Devcon2.

Dom

2017 har varit ett fantastiskt år för kryptovalutasamhället. Förutom det uppenbara hoppet av kryptoplattformvärderingar verkar det verkligen som om världen börjar erkänna den potential som distribuerad ledteknik kan ha på internet och den globala ekonomin. Inom denna gemenskap arbetar två av de största plattformarna, Zcash och Ethereum, för att öka antagandet och skala effektivt.

Zcash, med sitt fokus på integritet, använder sig av nollkännedom och vill tillåta användare av alla slag att ha möjlighet att skicka offentliga och privata transaktioner i en offentlig blockchain. Ethereum, å andra sidan, vill utveckla ekosystemet för decentraliserad tillämpning av applikationer Deras mål är att bygga en gemenskap av utvecklare och företag som arbetar tillsammans för att sänka kostnaderna samtidigt som de blir ineffektiva mellanhänder.

Tillsammans syftar Zcash och Ethereum till att arbeta tillsammans för att möjliggöra Zcash-nivå integritet på Ethereum blockchain. Om detta kan genomföras utan några problem, skulle detta vara en viktig milstolpe som skulle ge spänning till kryptovalutasamhället. Himlen är gränsen för dessa två plattformar, och det kommer att bli fascinerande att se hur de konkurrerar mot antalet nya konkurrenter medan de navigerar i den okända gränsen för kryptovalutareglering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me