Vad är CyberMiles (CMT)?

CyberMiles är en ny blockchain-plattform som är utformad för att underlätta snabba e-handelstransaktioner. Det är ett projekt från 5miles, ett ledande e-handelsföretag och app i USA. Med CyberMiles hoppas 5miles kunna skapa protokoll och ett bibliotek med smarta kontrakt för e-handelns framtid. Det uppnår dessa mål med hög genomströmning delegerat bevis på stake konsensus och en ny virtuell maskin, som liknar Ethereum Virtual Machine.

I november förra året samlade CyberMiles 30 miljoner dollar i en ICO och distribuerade 420 miljoner CMT. Färdplanen för projektet indikerar att 5miles e-handelsapp, tillsammans med sina 12 miljoner användare, kommer att börja acceptera CMT som betalning från och med i sommar. I slutet av detta år hoppas CyberMiles kunna lansera v1.0 för sin blockchain.

Aktuellt e-handelslandskap

Varför behöver vi ändå en ny e-handelsplattform? Går inte plattformar som Amazon och eBay tillräckligt bra för att leverera produkter till användare?

Visst, Amazon är bra på att leverera prisvärda varor till din tröskel. Det är enkelt att använda och fungerar bra för det mesta. Problemet är att Amazon kanske går för bra, på bekostnad av konkurrens och innovation. Eftersom det inte finns någon som utmanar Amazons dominans inom e-handelsindustrin kan det vara stillastående. Det har råd att tillhandahålla dålig kundservice eller inte förnya sina nuvarande teknologier och produktutbud. Dessutom är det svårt för nischade e-handelsmärken att få fotfäste och erbjuda något unikt.

Den här vinnaren-ta-all-marknaden är inte av misstag. E-handelsmärken blir mer värdefulla när deras räckvidd växer. De drar nytta av nätverkseffekter och det finns ett starkt incitament för dem att fortsätta lägga till användare till varje pris och utesluta konkurrenter. Detta gäller särskilt eftersom marknadsplats- och shopparinformation är äganderätt. Varje e-handelsföretag hanterar sin egen avveckling, transaktioner och kundtjänst.

Det är dock möjligt att föreställa sig en värld där detta inte är fallet. Vad händer om själva marknaden var decentraliserad. Du kan göra uppgörelser, transaktioner, tvistlösning och returnera alla vanliga smarta kontrakt som körs på blockchain. Det skulle helt jämföra spelplanen för alla som vill köpa eller sälja på det marknadsprotokollet.

Detta är CyberMiles vision. Den vill ersätta Amazon med ett bibliotek med smarta kontrakt som alla e-handelsleverantörer kan använda. Om det kommer att lyckas är fortfarande en fråga för tiden att berätta. Det finns vissa fördelar med att ha en central myndighet, som snabbare behandlingstider och centraliserad tvistlösning. Ändå är att skapa en öppen e-handelsplattform ännu ett exempel på var blockchain kan ta bort en mellanhandinstitution.

5miles vs. CyberMiles Foundation

CyberMiles bankerar mycket av sin potentiella framgång på det faktum att det kommer att lanseras till 5miles användarbas. 5 miles är en av de 10 mest populära e-handelsapparna i USA. Den har totalt 12 miljoner användare och uppskattningsvis 3 miljarder dollar i intäkter årligen.

Om 5 mil kan få till och med en liten del av de 3 miljarder dollar att handla i CMT, kan det vara en stor välsignelse för token och idén om blockchain-e-handel. Att lansera en plattform i denna skala kommer med sina egna utmaningar och spänning. Om appen 5miles framgångsrikt övergår till en blockchain-baserad backend, skulle det vara en av de största företagstillämpningarna av blockchain hittills.

partner cybermiles

CyberMiles Foundation är det organ som ansvarar för CyberMiles-projektet. Det är en Hong Kong-baserad ideell organisation. Syftet är att främja utvecklingen och antagandet av CyberMiles-protokollet, även utanför 5miles.


CyberMiles syftar till att lösa två viktiga problem i blockchain-e-handelsutrymmet:

Problem: Transaktionsvolym

Om du skulle bygga en blockchain-e-handelswebbplats som en DApp, är det vettigt att du bygger den på Ethereum. Ethereum är den dominerande aktören i världen av decentraliserade applikationer. För en storskalig e-handelsapplikation kanske Ethereum inte är mest meningsfullt.

En stor utmaning är transaktionens genomströmning. Ethereums nätverk maximerar för närvarande 10 tx / sek. Det kan mycket väl öka om / när den nya Casper-uppdateringen släpps. Men hittills har storskaliga applikationer som når några betydande transaktionsnummer saktat ner Ethereums nätverk. Till och med Cryptokitty-handeln saktade ner Ethereums nätverk. Föreställ dig vad en e-handelswebbplats med 15 miljoner användare skulle göra för Ethereum utan några nya skalningslösningar på plats.

Lösning: Bevis på stavskonsensus

CyberMiles svar på denna utmaning är att skapa en egen blockchain med en konsensusmekanism som prioriterar hög genomströmning. Målet är att möjliggöra tusentals transaktioner per sekund när protokollet skalas. Snabba bekräftelsestider skulle leda till snabb försäljning och genomförande av kontrakt.

För att göra det implementerar CyberMiles ett delegerat bevis på konsensusmodell. Detta innebär att individer kan sätta upp en viss mängd CMT som säkerhet i utbyte mot möjligheten att bekräfta transaktionerna i ett nytt block på blockchain. Validerare bildar ett beslutförhet som röstar och konvergerar om enighet för det nya blocket. Bevis på insats är mycket effektivare och kan ha högre genomströmning än bevis på arbete. Dessutom straffas dåliga aktörer som bevis på spelprogram för att de fattar dåliga eller skadliga beslut.

I utbyte mot att vara en ärlig validerare belönar bevis på arbete spelare med en viss avkastning på investeringen från den nya blockbelöningen. I CyberMiles är denna ROI inställd på 8%, vilket är ganska högt för bevis på insatsprogram. Det kommer att bli intressant att se att tokenekonomin spelar när CyberMiles blockchain är live.

Problem: Kontraktskomplexitet

Ett annat stort problem för e-handel på blockchain är komplexitet. Att skriva ett smart kontrakt behöver inte vara oerhört svårt. E-handelsmarknaderna är emellertid i sig komplexa. Lägg till den komplexiteten utmaningarna med att utveckla blockchain där det är svårare att vända misstag.

De mest populära e-handelsplattformarna idag har omfattande kodbaser som täcker allt från användargränssnitt till produktdatabaser till att säkra betalningsinformation. Var och en av dessa funktioner, tillsammans med dussintals andra funktioner i en bra e-handelslösning, skulle behöva sitt eget smarta kontrakt.

Lösning: Kontraktsbibliotek

CyberMiles lösning är ett bibliotek med smarta kontrakt som hanterar alla aspekter av blockchain-e-handel. Många av dessa kontrakt är mellan användare direkt, men en stor del är vad CyberMiles kallar “middleware.” Det är grejerna i mitten som gör att alla delar av den övergripande applikationen kan prata med varandra. Standardisering och delning av modulära smarta kontrakt för alla delar av e-handelsupplevelsen är en stor del av CyberMiles uppdrag. Det är ett enormt åtagande som tar massor av utvecklartimmar.

färdplan cybermiles

Hög drifttid

En viktig anledning till att du vill använda en blockchain för e-handel är drifttid. Blockkedjor körs som en distribuerad huvudbok över ett helt nätverk av datorer. Eftersom det inte finns någon central myndighet finns det inget enkelt sätt att stänga av en blockchain. Även om en del av nätverket tappar anslutningen kommer blockkedjan fortfarande att bestå.

Detta är en fantastisk kvalitet att ha på en online-marknadsplats. Det ska vara öppet och alltid tillgängligt för kunder, oavsett var du bor eller vem du är. Dessutom borde en angripare inte kunna stänga av den.

Samhällsstyrning & Skiljedom

En utmaning att sätta e-handel i blockchain är styrning och skiljeförfarande. CyberMiles hävdar att de har enkla sätt att bestrida transaktioner och återkräva förlorade medel. Dessa är beroende av att samhället röstar för att ge tillbaka pengar, eventuellt i form av en gaffel på blockchain.

Även om detta låter som en anständig lösning, kommer det troligen att bli tråkigt för medlemmarna i samhället. E-handelsplattformar upplever en hög nivå av kundserviceklagomål. Dessutom är de mål för bedrägerier eller produkter av dålig kvalitet. Detta är ett område där det är bra att ha en central myndighet. De har verkställande befogenhet att återföra transaktioner och lösa fordringar. De kan filtrera de typer av produkter som kommer in på marknaden.

CyberMiles behöver ett övertygande system för att svara på dessa grundläggande utmaningar med e-handel. Med sin erfarenhet från 5 mil hoppas man att teamet förstår och kan ta itu med utmaningarna med kommunal styrning och skiljedom.

Token-försäljning & Handelshistoria

CyberMiles ICO ägde rum i november 2017. De samlade 30 miljoner dollar för att starta projektet. Om du hade investerat i den ICO hade du redan gjort en 5x avkastning på din investering 6 månader senare.

Tokenförsäljningen genererade 70% av det totala utbudet av CMT. Det är för närvarande en ERC-20-token i Ethereum-nätverket. Token migrerar till det egna nätverket när det är klart i slutet av året.

CMT har sett stora svängningar i sin handelshistoria. Det klättrar för närvarande upp nära sina toppar i januari.

Team

vd vetenskapsledning

Lucas Lu grundade 5miles 2014 och är VD för både 5miles och CyberMiles. Han har en doktorsexamen i partikelfysik och han arbetade på CERN innan han blev involverad i teknik. Han var chef på högre nivå på Alibaba och CTO för Light In The Box, som blev offentlig på NYSE.

Michael Yuan har doktorsexamen i astrofysik och är projektets vetenskapliga ledare. Han är författare till fem böcker om mjukvaruutveckling och arbetade med Firefox, Fedora, JBoss och andra öppen källkodsprojekt.

Resten av ledarskapsteamet är också högutbildad akademiskt och erfaren professionellt.

Hur man köper CyberMiles (CMT)

CyberMiles finns för närvarande på följande börser:

  • Huobi
  • Binance
  • OKEx
  • BiBox
  • IDEX
  • Cobinhood

Var ska man lagra CyberMiles (CMT)

CyberMiles är för närvarande och ERC-20-token, så du kommer att kunna lagra det med valfri Ethereum-plånbok. Vi rekommenderar antingen MyEtherWallet eller en Ledger Nano S.

När CyberMiles-mainnet startar måste du byta in ERC-20-token för den nya proprietära token. Det kommer med sin egen plånboksklient.

Slutsats

Om du tror på idén om decentraliserade marknadsplatser för e-handel är CyberMiles verkligen ett intressant projekt med ett högt kvalificerat team. Med detta sagt står de inför betydande utmaningar när det gäller att skapa ett nätverk med hög kapacitet. De måste också ta reda på hur man kan lösa tvister och utfärda avgifter med hjälp av decentraliserad styrning. Det finns inga enkla svar här och CyberMiles är fortfarande långt ifrån att släppa version en av deras plattform. Fram till dess, trampa lätt och fortsätt med försiktig optimism.

Ytterligare resurser

Hemsida

Vitt papper

Twitter

Subreddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me