Så du vill bryta Dogecoin. Den goda nyheten är att du har kommit till rätt plats för att komma igång med att bryta det mest framgångsrika mememyntet som är tillgängligt för mänskligheten.

Välkommen till gruppen som skickade Jamaicansk Bobsleigh lag till OS 2014, hjälpte ta med rent vatten till en avlägsen afrikansk by, och sponsrade en NASCAR-förare vid Talladega Superspeedway – och allt under paraplyet av en memad japansk Shiba Inu.

Redaktörens anmärkning: Denna granskning av Dogecoin publicerades ursprungligen i november 2018. Den har sedan uppdaterats för att återspegla ny information och marknadsuppdateringar. Se vår Dogecoin-guide för en mer detaljerad analys.

Dogecoin: En mycket kort historia

Dogecoin grundades av Jackson Palmer med hjälp av Billy Markus. Men att säga grundat är lite vilseledande eftersom Dogecoin började som ett skämt, en parodi på månen som jagar kryptosamhällen.

Dogecoin, skämtet, startades av Jackson Palmer initialt på Twitter och senare som en webbplats han byggde. Dogecoin, kryptovalutan, släpptes 2013 av Palmer och Billy Markus i hopp om att göra kryptovalutor lite roligare och mer lättillgängliga.

I det förflutna har Doge använts för att crowdfundera välgörenhetsdonationer och finansiera sport sponsring. På senare tid växer kryptovalutan handelsägande och hittar bättre användningsfall utöver den energiska Dogecoin-gemenskapen.

Så, vad är Dogecoin? Det är ett roligt kärleksfullt altcoin / community / meme, ibland värt över en miljard dollar.

Introduktion till Dogecoin Mining

Här är några grundläggande Dogecoin-detaljer jämfört med andra kryptovalutor som Bitcoin och Litecoin. Observera att Litecoin och Dogecoin båda använder Scrypt-hashingalgoritmer. Denna likhet har möjliggjort sammanslagen gruvbrytning mellan de två mynten och gör det möjligt att bryta Dogecoin och Litecoin samtidigt. Det är som att få två till priset av en.

Från och med 25 oktober 2018 (*) coinwarz.com (**) onchainfx.com

Det finns två sätt att bryta Dogecoin. För det första kan du solo mina, vilket innebär att du själv ger hashkraft och är den enda välgöraren när du bekräftar block. Ensambrytning är ofta mycket svårt att göra lönsam i liten skala och passar bäst för större verksamheter. Såvida du inte bara tinkar, i det fallet, tinker du bort, men förväntar dig en förlust.

Du bör också vara medveten om att det finns en idé som går att säga att solo mining Dogecoin är död. Slutsatsen är att ASIC: s Litecoin gruvarbetare har uppblåst hashfrekvensen i Dogecoin-gruvdrift så hög att belöningar oftare är ett indirekt resultat av sammanslagning av Litecoin och inte direkt brytning av Dogecoin.

Poolad gruvdrift, för nybörjare gruvarbetare, är ett bättre tillvägagångssätt om du letar efter en högre avkastning på din investering. Pooled mining är ett samarbete mellan medlemmar som bidrar med sin hashkraft. Blockbelöningar delas proportionellt mellan medlemmarna när ett block bekräftas.

När du först kommer igång bör du gå med i en Dogecoin-gruvpool. Konkurrensen är hård och det finns en del allvarlig hashkraft där ute, inklusive ASIC. Sammanlagd gruvdrift av ASICs mer lönsamma Litecoin innebär att en del av den hashkraften också används i Doges nätverk. Att slå samman måttliga mängder hashkraft kan ge dig möjlighet att konkurrera om block även mot större gruvdrift. När allt kommer omkring, “öre, öre gör en dollar.”

Vad du behöver för att komma igång Mining Dogecoin

Innan du kan börja bryta och därefter låta det regna Doge, behöver du några saker för att få det att hända.

 • Hårdvara. För att starta kommer alla Windows-, Mac OS- eller Linux-system att göra. Basmaskiner är bra att experimentera med, men skalning kommer att kräva mer allvarlig hårdvara inklusive GPU: er och ASIC: er.
 • programvara. Beroende på operativsystem och hårdvara kan programvaran variera. Här är några exempel.
 • Dogecoin plånbok. Du behöver någonstans för att skicka din utvinnade doge.
 • Vid denna tidpunkt kan du hoppa in i gruvdrift, men kom ihåg att det är svårt att göra en vinst, särskilt en som är värt din tid, att gå ensam och bryta Dogecoin solo. Använd istället en Dogecoin-gruvpool och dra nytta av den söta söta synergin.

  • Gruvbassänger. Du behöver en pool som stöder Scrypt-gruvdrift, här är några bra för att komma igång.
  • Prohashing: X11, Equihash, SHA-256 och Scrypt gruvpooler.
  • Multipool: Stöder sammanslagen gruvdrift av Litecoin och Dogecoin.
 • Proffstips: Om Dogecoin är ditt absoluta slutspel här, överväga att bryta andra Scrypt-mynt och sälja dem för Dogecoin. Du kan få mer Doge med mindre hashkraft.
 • Dogecoin gruvdrift vid Prohashing

  En titt på Prohashing gruvarbetarens instrumentpanel

  Alternativt Dogecoin Mining in the Cloud

  Det finns en enklare metod att bryta Dogecoin och det är molnbrytning. Detta praktiska tillvägagångssätt låter dig mer eller mindre bara köpa in en gruvdrift. Du äger ingenting, istället hyr du hårdvaran från ett större datacenter. De driver gruvbrytningen åt dig och tar sitt snitt, och laddar dig vanligtvis för elen.

  Molnbrytning kan vara ett starkt alternativ för alla som inte vill vara engagerade i hårdvara eller är intresserade av att hantera gruvan. Molnbrytning kan dock vara riskabelt eftersom de flesta kontrakt är tidslåsta. Det betyder att om du tar ett års Dogecoin-gruvkontrakt från en molngruva och Doge-priset faller under kostnaden för gruvdrift och el då, ja, jag är säker på att du kan räkna ut det, men din ROI kan drabbas.

  I själva verket har Scrypt cloud mining tagit en hit nyligen och det inkluderar Dogecoin. Topp molntjänster som Genesis Mining och Eobot har mycket färre, om några, kontrakt för Scrypt-gruvdrift.

  Det finns också hashing-kraftmarknader, som Nicehash, där du fortfarande kan få Scrypt-gruvkontrakt. NiceHash är något annorlunda än de andra molngruppbassängerna eftersom det kopplar hashkraft med köpare. Hashkraften till salu kommer inte från ett gruvföretag utan från många ad hoc-säljare. Ett coolt system men lite tuffare för att ta hand om bud och prissättning.

  Kan du tjäna intresse för din Dogecoin?

  För närvarande finns det inga räntekonton för kryptovaluta som erbjuder ränta på Dogecoin-insättningar. Eftersom kryptovalutans räntekontoutrymme expanderar till att omfatta fler tillgångar är det dock inte helt ur det logiska tankeområdet att ett företag som BlockFi eller Celsius kan lägga till Dogecoin. Tillgångens volatilitet kanske dock inte fungerar till sin fördel i detta avseende.

  Slutsatsen om Dogecoin Mining

  I slutändan kommer det att vara svårt, möjligt men svårt att bryta Dogecoin med vinst. Dogecoin har dock aldrig handlat om pengarna eller vinsten, trots att det är värt miljoner. Det är en öppen och välkomnande gemenskap av kryptoentusiaster som är villiga att lära sig och dela.

  Så i samhällets anda är gruvdrift Dogecoin ett tillgängligt sätt att komma in i kryptoscenen. Med nya, mer prisvärda alternativ för gruvdrift, som USB Scrypt ASIC-gruvarbetare som görs, är hindren för att engagera sig lägre än någonsin tidigare.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me