Vad är en Bitcoin full nod?

Bitcoin-nätverket är en samling datorer över hela världen som kör Bitcoin Core-programvaran som verifierar transaktioner och blockeringar. Det är fördelningen av dessa “noder” (termen för en dator ansluten till nätverket) och det faktum att vem som helst kan ställa in en som gör Bitcoin “decentraliserad.” Det betyder att vem som helst kan ställa in en Bitcoin-nod så länge de har tillgång till en dator med erforderlig kraft och en internetanslutning. Och om till och med en nod är igång, lever Bitcoin vidare.

bitcoin noder karta 2016

De flesta Bitcoin-noder fungerar också som en Bitcoin-klient, vilket gör att transaktioner kan skickas till nätverket. Det betyder att en nod fungerar som ditt personliga gränssnitt med Bitcoin-nätverket som helhet. Att köra en nod säkerställer att dina Bitcoin-transaktioner verifieras och skickas till den du transakerar med. Detta ger dig makt att skicka ocensurerbara pengar över hela världen eller över gatan i dina händer och bidrar till säkerheten och styrkan i själva Bitcoin-nätverket.

Att driva en nod är annorlunda än att bryta Bitcoin, vilket innebär att man kör speciell programvara som fungerar för att lösa eller slutföra nya block i nätverket och släppa ett visst antal Bitcoin till de datorer som är ansvariga för att lägga till ett block i blockchain. Medan gruvdrift Bitcoin har blivit ganska resurskrävande och mycket av gruvarbetet utförs av stora företag med datacenter som ägnas åt processen, är det möjligt att köra en hel nod för alla.

Okej jag förstår…. Varför ska jag köra en hel nod?

Det finns olika anledningar att själv ställa in en fullständig nod:

 1. Du tror på Bitcoin och vill att nätverket ska växa och lyckas. Varje nod som läggs till i nätverket för oss närmare en framtid där alla gör transaktioner i Bitcoin-nätverket och inga regeringar eller andra tredje parter kan göra något för att stoppa det.
 2. Du tänker använda Bitcoin-nätverket för att göra mycket och vill se till att dina transaktioner verifieras. Tanken bakom Bitcoin är att ta bort förtroende från det monetära systemet: du behöver inte lita på en bank för att hålla eller skicka dina pengar. Men så länge du inte kör din egen nod litar du fortfarande på någon som KÖR en nod för att verifiera den transaktionen i rätt tid. Att ta ditt ekonomiska liv i egna händer är bemyndigande.
 3. Du kan berätta för alla dina vänner att du inte bara äger Bitcoin, du ÄR Bitcoin … åtminstone en del av det &# 128578;

Jag är övertygad! Hur kan jag ställa in en fullständig nod?

Det finns tre metoder att ställa in din egen Bitcoin-nod just nu, allt från ganska tekniskt och tidskrävande till riktigt enkelt men lite dyrare. När utvecklingen och antagandet av Bitcoin-tekniken fortsätter blir denna process bara enklare och billigare. Om du vill gå före spelet och hoppa in i åtgärden nu, gör du det på något av följande sätt:

 • Ställa in en nod på din egen dator (eller Raspberry Pi eller vilken maskin som helst med den nödvändiga hårdvaran), eller
 • Ställa in en nod i molnet med hjälp av värdtjänster som Amazon Web Services, Digital Ocean eller ett antal andra leverantörer, eller
 • Köpa en fristående “nod-in-a-box” -enhet som ställer in noden automatiskt (Hoppa till botten för att höra om det här alternativet)

Jag är redo att nod, låt oss komma till det!

Medan de två första metoderna är mycket lika i processen, finns det överväganden för var och en.

 1. Välj din maskin!

Du måste ställa in noden på en dator som har dessa minimikrav på hårdvaruspecifikationer:

 • En ny version av operativsystemet macOS, Linux eller Windows
 • 145 GB ledigt diskutrymme
 • 2 GB RAM-minne
 • En höghastighetsinternetanslutning (minst 50 kB / s)
 • Obegränsad eller mycket hög uppladdnings- / nedladdningsgräns (en nod kan ladda upp ~ 200 GB och ladda ner ~ 20 GB per månad)

Om du väljer att använda molnet och ställa in på en virtuell server, se till att vilken maskin du hyr har samma specifikationer! Det billigaste alternativet jag hittade var från Scaleway, där du kan få en maskin som är tillräckligt kraftfull för att köra en nod för cirka 8 $ / månad. För att göra detta ska du:

 • bege dig till https://www.scaleway.com/
 • registrera dig för en C1-instans (deras lägsta alternativ)
 • lägg till 3 50 GB lagringsvolymer för att se till att du har tillräckligt med lagring för hela Bitcoin blockchain.

Det finns många andra leverantörer där ute som kan hantera noden, så fortsätt och shoppa eller använd din favorit om du har en. Digital Ocean och Amazon Web Services är populära alternativ men kostar dig lite mer.

Notera: Var uppmärksam på bandbredd eller datagränser för alla molnlösningar, eftersom många leverantörer där ute kommer att begränsa din anslutning efter en viss punkt.

 1. Starta installationen!

Om du planerar att köra din nod på en dator lokalt kan du välja om du vill köra Bitcoin Core-programvaran som en standardapplikation (GUI eller grafiskt användargränssnitt) eller genom kommandoraden som bakgrundsprocess. Om du arbetar med molnet kommer du troligen att använda kommandoradsmetoden.

Jag vill köra GUI-programvaran!

Så du gillar grafiska gränssnitt. Bra! Här är processen:

 • Ladda ner den senaste Bitcoin Core GUI från bitcoin.org nedladdningssida för ditt operativsystem du väljer.
 • Kör programvaran så kommer du att uppmanas att välja en katalog för lagring av blockchain-data. Om du inte har en specifik preferens här, fortsätt och lämna alternativet “Använd standarddatakatalogen” och tryck OK.
 • Vid den här tiden på Windows-datorer kan det hända att du får en brandväggsfråga som ber om tillåtelse att låta Bitcoin kommunicera via webben. Markera alla rutor och tillåt dessa behörigheter.
 • Programvaran bör börja ladda ner blockchain. Detta tar allt från 12 timmar till ett par dagar beroende på din internethastighet och bandbredd. Låt det avslutas och du kör officiellt en Bitcoin full nod! Se avsnittet Nätverkskonfiguration nedan för att se till att din nod har den åtkomst den behöver för att fungera ordentligt.

Jag vill använda kommandoraden!

Så du gräver kommandoraden, eller vill du hellre ha Bitcoin Core i bakgrunden? Ljuv! Nu kör vi:

 • För att förenkla denna process har earn.com (tidigare 21.co) satt ihop ett enkelt att använda skript som gör det enkelt att installera en nod via kommandoraden!
 • Öppna kommandotolken (Windows) eller terminalen (macOS och Linux) och klistra in det här kommandot:
 • Klicka på Enter och du bör se ett välkomstmeddelande dyka upp (som det här):
  • Låt processen gå sin gång! Den laddar ner Bitcoin Core-programvaran och försöker konfigurera vidarebefordran av port. Om den inte kan konfigurera vidarebefordran av port automatiskt ser du ett meddelande som det här:

  • Du bör också få ett framgångsmeddelande! Din nod är installerad och kör. Gå ner i avsnittet Nätverkskonfiguration nedan för att se till att allt är korrekt inställt för att fungera korrekt.
  1. nätverkskonfiguration

  Oavsett om du har ställt in en nod med hjälp av standard GUI-programvaran eller via kommandoraden kommer det att krävas en viss nätverksinstallation för att säkerställa att noden kan skicka och ta emot anslutningar från Bitcoin-nätverket.

  Det finns två jobb att slutföra här:

  • Ge din dator en statisk IP-adress
  • Ställa in Port Forwarding

  Istället för att gå igenom hela denna process låter jag de underbara människorna på bitcoin.org ta hand om det! Se officiell guide för steg-för-steg-instruktioner om hur du kommer åt din router och ställer in den för att hantera noden korrekt.

  Om du har ställt in din nod i molnet kan den här processen vara väldigt annorlunda baserat på tjänsteleverantören. Kontakta supportteamet för din specifika leverantör eller gå över till SuperUser (en fråga och svar webbplats för den här typen av saker) för att få hjälp!

  Så … hur är det med Node-in-a-Box?

  Detta är överlägset det enklaste sättet att skapa en fullständig nod just nu. En enkel plug-and-play-låda som du skulle ansluta till din internetrouter precis som en kabelbox. Detta låter dig köra en dedikerad nod utan att installera något på din dator eller annan maskin. Du kommer fortfarande att behöva slutföra de nätverkskonfigurationssteg som beskrivs i avsnittet ovan!

  Det enda projekt som verkar vara tillgängligt just nu är Bitfrö. Bitseed är för närvarande ganska dyrt på runt $ 360, men från recensioner verkar det fungera som annonserat och håller saker mycket enkla. Det kommer säkert att finnas konkurrenter som kommer ut ur träverket på nolltid, så håll ett öga när utrymmet mognar.

  Vinst!

  När programvaran har körts har blockchain synkroniserats helt och dina nätverksinställningar är korrekta, du har gjort det! Du är officiellt en bidragande medlem i Bitcoin-nätverket. Välkommen till pengarnas framtid.

  Avslutar

  Bitcoin drivs av noder.

  Fler noder = starkare Bitcoin.

  Du bör köra en nod. Kanske två.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me