Tro det eller inte, en gång i tiden fattade investerare beslut förbi faux vitböcker och moon / lambo memes.

Jag är en stor förespråkare för att anta kryptovaluta- och blockchain-projekt för deras faktiska användning – sällan för spekulation eller hodling. I allmänhet dränker ojämn spekulation meningsfull utbildning. Men med den mångsidiga mängden projekt som släpptes var det bara en tidsfråga innan projekt växte fram som sträckte sig tillbaka till “fin” -delen av deras fintech-rötter.

Alla tre huvudtyperna av kryptovalutor – transaktion, plattform och nytta – ser en mängd projekt som är avsedd speciellt för innehav som en form av passiva och investeringsintäkter.

Eftersom det redan finns en mängd innehåll kring gruvdrift och eftersom det kräver ett stort inträdeshinder i förhållande till traditionella inkomster / passiva investeringar, låt oss fokusera på några mer uppnåbara alternativ.

Traditionella investeringar (och våra vänner till IRS) differentierar kapitalinvesteringar och passiva investeringar baserat på var investeraren får sin bokstavliga avkastning. En avkastning realiserad på försäljning av en investeringstillgång (säg att sälja en ICO-token efter att den ökat i värde) anses vara en kapitalinvestering. En avkastning, eller inkomst, realiseras oberoende av av en tillgång som köpts eller sålts anses vara en inkomst eller passiv investering. Det tydligaste exemplet här från traditionell ekonomi är utdelning från lager.

Passiv inkomst är den mest eftertraktade investeringsformen eftersom det är bokstavlig förverkligande av “dina pengar fungerar för dig.” Ändå är passiv inkomst notoriskt svår att uppnå. Från Airbnb, att blogga med anslutna länkar, att samla in aktieutdelningar, att franchiseavtal, att hyra fastigheter, passiv inkomst är verkligen svår att kapitalisera på och blir ofta mindre passiv än tänkt. Dessutom kräver passiv inkomst ofta stort kapital i förväg och ännu viktigare är att tiden, men ofta ger mindre än idealiska belöningar.

Tack och lov vänder några pionjärer från kryptovärlden tidvattnet genom att erbjuda några olika metoder som liknar inkomst och passiva investeringar.

* Redaktörens anmärkning: Du vet redan vad det här kommer att säga. Den andra gången du såg “redigeringsanmärkning”, gjorde du dig redo för uttalandet “detta är inte investeringsråd” Vi kan inte betona det nog att detta inte är investeringsråd och är rent informativt. Kryptovalutor är mycket flyktiga – tjäna / förlora pengar på egen forskning och råd från licensierade och erfarna professionella leverantörer.

Olika sätt att tjäna utdelningar i Crypto

Det finns inget exakt jämförelse för utdelning inom kryptovärlden, det finns dock flera olika andra sätt att hålla kryptovalutor för en passiv avkastning. Inget två projekt är exakt lika i processen heller, så var försiktig med att ytterligare forskning krävs för någon metod som föreslås nedan.

Följande är en lista över de allmänna sätt som en kryptovaluta kan erbjuda passiv inkomst:

  • Staking – hålla ett Proof-of-Stake-mynt i en speciell plånbok
  • Huvudnod – styr en Masternode
  • Utility Tokens – innehav av tokens utformade för periodisk inkomst

Staking

Blockkedjor och kryptovalutor använder speciella algoritmer, så kallade konsensusalgoritmer, som matematiskt bestämmer vilket nästa block som är det ”rätta”. Bitcoin introducerade den mest populära typen av konsensusalgoritm som kallas Proof-of-Work. Överlägset och stort är PoW den mest populära formen av konsensus inom kryptovärlden.

En alltmer populär andra form av konsensus, Proof-of-Stake, börjar dock långsamt men säkert ta fart. Vilket leder oss till dörr nummer ett för att skapa passiva kryptoinkomster: staking.

I Proof-of-Stake, istället för gruvdrift för kryptovalutor genom hårdvara, nya block skapas genom att hålla kryptovalutor i en plånbok. En spelare sätter upp en insats (mynt) eller låser upp ett antal av sina mynt för att verifiera ett transaktionsblock. Idealt är att ju fler mynt man satsar, desto större är chansen att man får en blockbelöning.

Vissa mynt kräver en 24/7 anslutning och strömkälla, medan andra kräver bokstavligen bara att hålla mynt i en speciell plånbok. Från min forskning tar NEO kakan när det gäller lägsta inträdeshinder både skattemässigt och datakunskapsmässigt. Allt som krävs var att ladda ner tjänstemannen City-of-Zion NEON plånbok och överföra köpt NEO från en börs till plånboken.

Det är allt! Så länge jag håller min NEO i den officiella plånboken är den redan insatt – inga ytterligare steg krävs och jag kan göra anspråk på mina insatta belöningar (i GAS) upp till var 5: e minut. När det gäller den “passiva” delen av passiv investering passar PoS verkligen räkningarna.

Bland andra kryptovalutor som nu erbjuder belöningar genom PoS-insättning är NEO / GAS, Lisk, Stratis och ARK.

Masternode

Metod nummer två för att utnyttja en inkomstflöde från kryptoinnehav liknar mer traditionell passiv inkomst eftersom den vanligtvis kräver en betydande mängd startkapital. Ett växande antal kryptoprojekt har två eller flera skikt av styrning – med det övre, högre effektskiktet eller noden, vanligen kallad masternode.

Dessa masternoder ger vanligtvis vissa ytterligare styrande ansträngningar för det underliggande krypto-communityn. Några exempel är att aktivt / passivt rösta om programuppdateringar, verifiera privata / omedelbara transaktioner och delta i community-evenemang.

Innehavare av huvudnoder belönas vanligtvis snyggt. Till exempel, i Dash får masternoder en hel del 45% av blockbelöningen på varje nytt block. De officiella Dash-webbplats hävdar att “vanligtvis betalas cirka 2 Dash (~ $ 325) till varje masternode var sjunde dag.”

Vad kostar det att äga en masternod säger du? Det beror på vilket mynt vi diskuterar – för att fortsätta med Dash, en masternode kostar 1000 streck låst under en fast tidsperiod. Tyvärr har inte många kryptoentusiaster ~ $ 325 000 vätska som ligger runt som de är villiga att binda till ett enda mynt.

Utility Tokens

Denna sista kategori representerar det bredaste utbudet av projekt eftersom varje passiv inkomst får sitt värde från framgången (eller misslyckandet) för ett tokens huvudverktyg; kärnskillnaden mellan den tidigare definierade PoS-modellen och den här verktyget-token-modellen härrör från exakt vilken del av kryptovalutaprojektet som korrelerar med minskningen eller ökningen av utdelningen.

PoS-belöningar härrör från en kryptovaluta protokoll på ett nästan standardiserat sätt, medan belöningar för verktygstoken härrör från kryptovalutor transaktionsändamål.

Ett exempel är den decentraliserade blockchain-tillgångsbörsen CryptoBridge DEX. DEX är ett utbyte, vilket innebär att DEX för att lyckas som ett projekt söker långsiktig tillväxt när det gäller utbytesvolym: ju mer handlare och kapital som använder DEX, desto mer transaktionsavgifter kommer att samlas in. Dessutom distribuerade teamet en medföljande token som heter BridgeCoin (BCO) på Bitshare blockchain. genom en offentlig gruva under sex månader,

Genom att köpa och sätta in BCO: er på DEX-börsen belönas innehavarna med hela 50% av transaktionsavgifterna (efter vinst *). Ännu mer intressant är belöningarna från BridgeCoin inte betalades ut i BridgeCoin, men i transaktionsparet som resulterade i transaktionsavgiften. Om endast strikt Bitcoin, Litecoin, Monero och Ethereum handlas på DEX, skulle belöningen två gånger per vecka vara strikt i Bitcoin, Litecoin, Monero och Ethereum, inte i BridgeCoin – ett ganska smidigt sätt att passivt växa en mångsidig portfölj.

Dex / BCO är bara ett av många verktygsmärken som COSS, Kucoin, vars huvudsakliga affärsfunktion korrelerar med en ökning / minskning av utdelningen. Eftersom fler blockchain-team skyndar på att störa arkaiska affärsmodeller är det troligt att ett växande belopp kommer att ge utdelningsliknande ekonomiska belöningar kopplade till deras affärsmodell.

Sammanfattning

I slutändan liknar kryptovalutorummet fortfarande vilda västern – volatilitet och clickbait-rubriker kommer att fortsätta att dominera scenen under överskådlig framtid. Men långsamt men säkert kommer stabilitet att ge en väg för passiva inkomstfordon med tillväxtpotential till skillnad från den tidigare eran av standardutdelningar. För närvarande leder Proof-of-Stake, Masternodes och ett växande antal verktygsmarknader vägen för den första generationen av kryptovalutor med passiv inkomst. Utan tvekan kommer några av dessa projekt att misslyckas, men de som inte säkert kommer att betala ut en cushy inkomstflöde under de kommande decennierna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me