Vad är KIN Coin?

Det kanadensiska sociala medieföretaget Kik slog vågor förra året när de tillkännagav att de inte skulle driva ytterligare en omgång riskkapital. Istället utförde de en ICO som samlade in 98 miljoner dollar och satte Kik på kartan som en ledande röst i anonyma, decentraliserade sociala medier. Resultatet av ICO, Kin Coin, såg en enorm intresseökning i januari när marknaderna flög högt. Sedan dess har dess värde utjämnats, men på en högre nivå än före spiken.

Tanken bakom KIN är att tillåta innehållsskapare och konsumenter att göra affärer direkt istället för att förlita sig på reklamintäkter för att tjäna pengar på skapande av innehåll. KIN har utvecklats sedan den framgångsrika ICO. Det är en ERC-20-token för närvarande men planerar att integrera token i Kik-appen senare i år kommer att innebära atombyten med en analog Stellar-token för skalbarhet.

Den här artikeln innehåller allt du behöver veta om Kin Coin. Vi kommer att täcka bakgrunden, inklusive mer information om Kik för de som inte känner till. Vi tittar också på färdplanen och handelshistoriken för token. Låt oss gräva in.

Hur Kik fungerar

För att förstå sammanhanget för Kin Coin-lanseringen är det bra att titta på Kik, det sociala medieföretaget som lanserar Kin Coin. Kiks motiv för att lansera myntet är delvis filosofiska, delvis ekonomiska och troligen delvis marknadsföring.

Kik är en app- och sociala medieplattform som har över 15 miljoner månadsanvändare. Dess användare demografiska snedvrider yngre. De flesta användare är mellan 13-24 år. Enligt forskning från 2017 från Kik använder 33% av amerikanska tonåringar Kik Messenger.

kik skärm

När du använder Kik kan du skicka meddelanden till dina vänner. Du kan dock också dela videor, skisser, webbsidor, ljudfiler och andra media. Stora varumärken har också Kik-profiler som du kan interagera med och det finns över 20 000 chatbots som kan göra skämt, beställa pizza eller dela de senaste kändisnyheterna.

Den största försäljningsargumentet för Kik är anonymitet. Du behöver inte verifiera din identitet eller ditt telefonnummer för att kunna använda tjänsten. Du behöver bara ange en e-postadress och ett namn för att registrera dig. Sekretessförespråkare har berömt detta val som ett beslut mot att tjäna pengar på användardata. Sociala jättar är kända för att samla information om användare, och Kik trotsar till stor del den trenden. Kik behåller ingen kontoinformation och meddelanden / media mellan Kik-användare raderas från företagets servrar efter att de har skickats.

Kik har emellertid också utsatts för skydd för identitetsverifiering och säkerhet. Eftersom Kik riktar sig till tonåringar oroar sig kritikerna för skyddet som finns för att skydda minderåriga mot oönskat innehåll eller direkt bedrägeri / missbruk. Kik tror att dess användare är smarta för att veta vad de ska göra på plattformen, och vägrar till stor del att offra anonymitet och integritet för säkerhets skull.

Belöna skapare direkt

Kiks senaste ansträngning har varit att låta användare belöna skapare direkt. Dagens företag med digitalt innehåll och sociala medier tjänar pengar på sina webbplatser med reklam. Denna modell kräver att dessa företag följer skalfördelar och tillför nya användare snabbt. De vill också att nya användare ska spendera så mycket tid som möjligt på sin plattform så att de kan maximera annonsvisningarna och därmed intäkterna.

kik-användare

Ledningen på Kik anser att denna trend mot uppmärksamhetsekonomin är ett misstag. Deras filosofiska argument för att skapa en kryptovaluta är att reklam och uppmärksamhet söker billigare innehållsekosystemet och våra relationer. Med Kin Coin hoppas de kunna konsumenterna betala skapare och utvecklare direkt. Det här folkskyddade beskyddet är en viktig trend i sociala medier. Vi ser liknande projekt som har fått dragkraft med sådana som Kickstarter eller Patreon. Dessa tjänster gör det möjligt för människor att betala skapare direkt, utan behov av annonsörer.

Kin Coin tar det ett steg längre genom att integrera betalningen direkt i plattformen. Du kommer att kunna köpa eller stödja skaparna av skrivet innehåll, konst, video, spel, chatbots och digitala samlarobjekt, allt i appen. På detta sätt gör Kin Coin Kik som Steem. Skillnaden är att Kik har en befintlig publik och är hem för alla typer av multimediainnehåll.

Innan Kin Coin lanserades testade Kik om användarna faktiskt skulle göra transaktioner i tokens. Från 2014 till 2016 körde de ett test med Kik-poäng. Dessa var interna tokens, inte stödda av en blockchain och inte kan handlas utanför appen. I början av experimentet ägde det sig fortfarande över 300 000 Kik-poängtransaktioner per dag. I slutet av experimentet hade antalet stigit till 2 miljoner. Det finns helt klart en marknad för tokenisering och belöning av skapare direkt.

ICO

Kik behövde ytterligare finansiering under 2017. I stället för att samla in pengar från riskkapitalister beslutade de att starta en ICO för att skapa symbolen bakom deras nya belöningspoängsystem.

Tokenförsäljningen för Kin Coin var en succé och samlade in 98 miljoner dollar i september 2017. Försäljningen omfattade över 10 000 personer från 117 länder. Tyvärr fick inte kanadensiska medborgare delta, och Kik är ett kanadensiskt företag. Vissa hävdar att den dämpade efterfrågan och bidragit till att ICO inte nådde sitt hårda tak på 110 miljoner dollar.

Totalt kommer det att finnas 10 biljoner KIN, varav 750 miljarder för närvarande är i omlopp. Token lanserades på Ethereum.

Starta på Kik

Kin Coin kommer att lanseras på Kik senare i år. Tanken är att intäktsgenerering ska integreras sömlöst i appen. Användare ska kunna belöna skapare helt enkelt från sina plånböcker med några kranar. Kin Coin är utformat för att vara först med mobilen, och en plånbok-app kommer också under de närmaste månaderna.

Några testanvändare kan använda Kin Coin just nu på Kik. Det enda du kan göra hittills är att köpa några anpassade digitala klistermärken för användning i chattar. Förvänta dig fler funktioner vid lanseringen senare i år.

färdplan

Med tiden är tanken att låta andra digitala tjänster och mediatillämpningar också integrera KIN. Det är inte exklusivt för Kik. Kik kommer dock att vara det första företaget som lanserar Kin Coin-integration.

Flytta till Stellar & Kompatibilitet med dubbla kedjor

Kin’s utvecklare har uttryckt oro över Ethereums skalbarhet för antalet transaktioner de förväntar sig på Kin. Kin skulle behöva långt över de 10 000 transaktioner / daggränsen som Ethereum införde för att undvika avbrott i nätverket. Som svar på transaktionsgränsen övervägde utvecklarna initialt att flytta hela projektet till Stellar. Likviditeten i ERC-20-tokens är dock svår att hitta någon annanstans.

Resultatet är ett hybridsystem där Ethereum tillhandahåller likviditet medan Stellar hanterar transaktioner. När du köper KIN köper du en ERC-20-token. Den token kommer dock också att kopplas till en Stellar-token. När du vill göra transaktioner med Stellar-symbolen låser atombyten Ethereum-symbolen så att den inte kan användas. På samma sätt, när du säljer Ethereum-token, kommer atombyten att låsa Stellar-token för sin nya ägare..

Kin Foundation

Kin Foundation finns oberoende av Kik. Det syftar till att vara den ideella förespråkararmen för öppna verktyg för digital kommunikation. Så småningom är målet att Kin ska fungera som en valuta för ett helt ekosystem av kommunikationsverktyg, inte bara Kik.

Det finns inte mycket information på stiftelsens webbplats om vem som driver den eller hur styrning fungerar. Med tiden kommer vi att se om Kin Foundation skiljer sig från Kik eller bara fungerar som en marionett för Kiks bredare mål.

KIN-handelshistoria

KIN: s värde minskade efter ICO när hype dödade. I januari körde KIN vågen tillsammans med mycket av kryptovalutamarknaden till en rekordhög nivå. Sedan januari har priset fallit, men aldrig till nivåerna före januari.

Var kan jag köpa KIN

Du kan tjäna KIN för att göra uppgifter på Kik eller skapa innehåll när integrationen är live senare i år.

För att köpa den nu måste du besöka en börs. Bancor, EtherDelta, Mercatox, HitBTC och IDEX är dina bästa alternativ.

Hur KIN ska förvaras

KIN är en ERC-20-token, så du kan lagra den var som helst som accepterar Ethereum. MyEtherWallet är ett bra alternativ för pappersförvaring. Naturligtvis är en Ledger Nano S hårdvaruplånbok guldstandarden för säkerhet.

Slutsats

Kin har stöd för en större start med en stor aktiv användarbas. Detta är ett intressant tillfälle att se hur väl krypto integreras med en befintlig gemenskap, särskilt en yngre gemenskap som kanske inte bryr sig om krypto. De vill bara att saker ska fungera bra. Att lösa problemet med att ge krypto en bra användarupplevelse är ett viktigt steg för att göra krypto användbar. Om Kik kan räkna ut det med Kin Coin kommer detta att vara ett intressant projekt att följa.

Ytterligare resurser

Officiell hemsida

Stiftelsens webbplats

Vitt papper

Subreddit

Twitter

Github

Blockera Explorer

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me