Tierion: Använda Bitcoin Blockchain för att verifiera dokument

Vad är Tierion?

Tierion projekt använder Bitcoins blockchain för att verifiera dokument. Plattformen utför denna uppgift genom en process som kallas förankring. Förankring länkar dokument till exakta block i Bitcoins blockchain. De förankrade dokumenten kan sedan kontrolleras när som helst utan behov av en betrodd tredje part. Låt oss ta en stund att undersöka den här unika plattformen och hur det kom till att dominera blockchain-dataverifieringssektorn.

Connecticut-baserade Tierion gick in på marknaden 2015 och leds av Wayne Vaughan och Jason Bukowski. Den exceptionella tillväxten berodde till stor del på att följa en annan strategi än dess konkurrens samt några viktiga plattformsfunktioner.

Tierions utvecklare kom inte in på marknaden och försökte konvertera företag till nya blockchain-baserade system. Istället fokuserade utvecklare på att förbättra de system som för närvarande finns och göra det så enkelt som möjligt för företag att använda sina tjänster.

Kinas högsta domstol erkänner ”blockchain-bevis” som juridiskt bindande.

Efter att ha arbetat på @Tierion och @chainpnt i tre år är det glädjande att se regeringar erkänna värdet av den teknik vi bygger.

Ännu ett steg på den långa vägen för att ersätta förtroendet med @bevis. https://t.co/OlLDRgsc1v

– Wayne Vaughan (@WayneVaughan) 7 september 2018

Tierion-plattformen ger dig en mängd verifieringssystem. Det erbjuder tjänster som Chainpoint, som gör det möjligt för alla att börja förankra viktiga dokument i blockchain. Denna servicetid stämplar alla dokument. En affärsbaserad version av protokollet som heter Proof är också under utveckling. Utvecklare skryter över att bevis för ankare inte kan manipuleras eller ändras. Det nuvarande sättet att göra affärer saknar denna enkla men viktiga kvalitet.

Funktioner


När du får en digital kopia av ett dokument berättar det inte om materialet är i sitt ursprungliga tillstånd eller till och med när dokumentets ursprungliga skapelsedatum inträffade. Hackare och nätverksadministratörer kan ändra eller backa upp data utan att du vet det. Plattformen eliminerar dessa risker med sin Chainpoint service.

Dokument som är tidsstämplade med ett digitalt bevis på sitt ursprungliga tillstånd är säkrare än till exempel en PDF. Tierions användning av Bitcoins blockchain håller redovisningen och revisionen säkrare. Företag kan skapa oföränderliga historier om sina affärsprocesser för senare granskning.

Tierions plattform tillåter också användare att utfärda blockchain-verifierbara referenser. Dessa referenser inkluderar professionella licenser, utbildningspoäng och till och med utmärkelser. Uppgifterna hjälper till att minska bedräglig aktivitet i sektorn genom att ge företag ett enkelt och prisvärt sätt att verifiera sina anställdas uppgifter..

Tierions tjänster via hemsidan

Tierions tjänster via hemsidan

Partnerskap

I februari höjde Tierion ögonbrynen över kryptosamhället när de meddelat ett partnerskap med datorjätten Microsoft. Partnerskapets mål kretsar kring att säkra känsliga delar av information i den offentliga blockchain. Det samarbetade projektets huvudutvecklare är Daniel Buchner. Buchner är välkänd för sin roll som chef för Microsoft Azure Identity team.

Microsofts chefer hoppas kunna hysa finans-, försäkrings- och sjukvårdssektorn med sin nya blockchain-baserade plattform. Protokollets design matchar de komplexa operativa standarderna för dessa typer av affärssystem. Teamet myntade termen non-repudiation, oförmågan att förneka något giltighet, för att beskriva hur deras system gynnar kunder. Dokument som använder detta system får egenskaper som inte avvisar på grund av systemets tillförlitliga natur.

I mars 2018 tillkännagav Tierion ett partnerskap med datahanteringsföretaget Förbindelse. Liaison driver ett betydande nätverk för verifiering av data som kallas ALLOY. Anslutningen gjorde det möjligt för ALLOY-användare att börja använda Tierions tjänster som en del av deras medlemskap.

Liaison chefer tillkännagav integrationsplaner för ytterligare blockchain-funktionalitet i sin plattform under de kommande månaderna. Detta kommer som ett resultat av det positiva svar som medlemmarna gav angående Tierions tjänster. Ytterligare uppgraderingar kan inkludera smarta kontrakt och digitalvalutatransaktioner, enligt en Bloomberg rapport gjort om företaget.

Bitcoin’s Blockchain

Tierion använder ett dubbelt blockchain-protokoll som gör det möjligt för användare att integrera miljontals datapunkter i Bitcoin blockchain med effektivitet. Utvecklare bestämde att Bitcoins blockchain skulle vara det bästa nätverket att använda eftersom det är världens största och säkraste blockchain.

Utvecklare tittade på andra alternativ, som Ethereum, men i slutändan bestämde de sig för att säkerhet och decentralisering var mer kritisk än transaktionshastighet. Tierion lyckas komma runt Bitcoin-skalbarhetsproblemen, till exempel fördröjda transaktionstider, genom att kryptografiskt länka miljoner datapunkter till en enda transaktion. Denna strategi gör det möjligt för Tierions användare att förankra miljoner dokument per sekund utan trängsel.

Öppen källa

Tierions utveckling inkluderar bidrag från utvecklare över hela världen. Plattformskoden är öppen källa, och utvecklingsteamet inbjuder programmerare att hjälpa till att förbättra kodningen. Öppna källkodsprojekt, som Bitcoin, får betydande säkerhetsfördelar jämfört med privata kodade plattformar. Denna extra säkerhet är resultatet av att fler bidragsgivare undersöker koden.

IoT

Ett av Tierions mest unika koncept är dess förmåga att integreras i IoT (Internet of Things) -system. Denna integration tar data som samlats in från IoT-enheter och förankrar den i blockchain. IoT-enhetsinformation kommer att vara avgörande inom en inte så avlägsen framtid. Möjligheten att verifiera giltigheten av dessa data kan bidra till att öka antagandet av denna teknik.

TNT-token

Tierion (TNT) mynt handlas på flera börser inklusive Binance, HitBTC, Huobi och Liqui. Binance är ett av de största börserna globalt. TNT-tokens gjorde rubriker när de framgångsrikt noterades på Binance i november 2017. Nyheten kom via en tweet direkt från Tierions utvecklare.

Du behöver en ERC-20-kompatibel plånbok för att lagra TNT-tokens. Företagets webbplats listar specifikt MyEtherWallet, Mist, Parity och imToken som godkända plattformar.

Ser mot framtiden

Tierions unika strategi gjorde det möjligt för dem att ta fram en nisch i blockkedjedatainformationssektorn. Eftersom denna plattform fortsätter att utvecklas kan du förvänta dig att se många fler stora partnerskap i början. För närvarande ligger Tierion på toppen av blockchain-dataprofilen för verifiering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map